Здравей Гост

Черна пропаганда, манипулации, интриги

• 198 Отговора
  • 28713 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Черна пропаганда, манипулации, интриги
« Отговор #140 -: Април 20, 2011, 07:41:13 pm »
И от тук насетне следва онзи път по който липсват тръни.....липсват удари и спираш да се вълнуваш от черна пропаганда,манипулации,интриги..... :blink:

Така е, Марайче. Ритниците спряха в момента, в който се оттеглих от бойното поле и вече никому нищо не искам да доказвам, сляпото не ще прогледне. А този, който не вижда по-далеч от високо вдигнатия си нос, рано или късно ще се спъне, няма начин.
За мен е по-важно да следвам моята вътрешна истина - това, което ми диктува сърцето и което считам за редно, а не каквото се очаква от мен.  :blink:

Късно...,много късно го разбрах.... :blink:..,но по-важното е , че го осъзнах....
Живеем в свят болен от лицемерие , злоба...,завист.....,егоизъм.....Свят в който вече нямам нужда от много приятели.....

http://www.youtube.com/watch?v=at1H36mWgsc

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #141 -: Април 20, 2011, 07:41:32 pm »
Такова нещо като "истина на някой си" не съществува.Истината е една.Всичко друго са гледни точки.  :mellow:

Няма абсолютна истина. Истината е винаги относителна. Важен е корективът. Върху корективите трябва да се работи - те трябва да бъдат общочовешки, а не да обслужват нечии собствени претенции.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #142 -: Април 20, 2011, 07:51:23 pm »
Абе девойки, нападната съм от горната проказа.
Не че не се е случвало и преди чат пат и тук и там, ама тоя път е очеизвадно и очебийно.

"ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

------------------------
5
------------------------
5:6 Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.
------------------------ "

*

Марая

• 28287
« Отговор #143 -: Април 20, 2011, 07:53:18 pm »
Такова нещо като "истина на някой си" не съществува.Истината е една.Всичко друго са гледни точки.  :mellow:

Няма абсолютна истина. Истината е винаги относителна. Важен е корективът. Върху корективите трябва да се работи - те трябва да бъдат общочовешки, а не да обслужват нечии собствени претенции.

Думата опорочава смисъла на *абсолютната истина* , защото тя не се нуждае от коректив! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #144 -: Април 20, 2011, 08:12:00 pm »

Представете си, че живеете в тоталитарна държава, в която има полицейски режим и чуете за избягал от затвора политически затворник.
Докато се разхождате из нощните улици на града, вие виждате, че покрай вас профучава човек със затворнически дрехи и малко след това и хайка полицаи, които ви спират, за да ви питат дали сте видяли накой подозрителен мъж на средна възраст. ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ ИСТИНАТА?
Вие знаете, че този човек, ако бъде заловен, ще бъде измъчван, а може би и убит. Какво ще направите? И струва ли си хората да бъдат толкова фанатизирано пристрастени на тема истина. Според мен има нещо друго, което се грижи за да бъдем будни във всеки един момент и това е нашата СЪВЕСТ - тя е нашият коректив.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #145 -: Април 20, 2011, 08:28:14 pm »
Такова нещо като "истина на някой си" не съществува.Истината е една.Всичко друго са гледни точки.  :mellow:

Представете си, че живеете в тоталитарна държава, в която има полицейски режим и чуете за избягал от затвора политически затворник.
Докато се разхождате из нощните улици на града, вие виждате, че покрай вас профучава човек със затворнически дрехи и малко след това и хайка полицаи, които ви спират, за да ви питат дали сте видяли накой подозрителен мъж на средна възраст. ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ ИСТИНАТА?
Вие знаете, че този човек, ако бъде заловен, ще бъде измъчван, а може би и убит. Какво ще направите? И струва ли си хората да бъдат толкова фанатизирано пристрастени на тема истина. Според мен има нещо друго, което се грижи за да бъдем будни във всеки един момент и това е нашата СЪВЕСТ - тя е нашият коректив.

Това няма никаква връзка с относителността на истината.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #146 -: Април 20, 2011, 08:38:03 pm »
Съвеста не е коректив...и не може да бъде....Пак опираме до яйцето или кокошката...и *абсолютната истина*.... ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #147 -: Април 20, 2011, 08:57:53 pm »
За мен е по-важно да следвам моята вътрешна истина - това, което ми диктува сърцето и което считам за редно, а не каквото се очаква от мен.  :blink:

Добре де, ма се пак да те питам -а ако сърцето ти диктува да отваряш очите на слепите, ко праим?  :haha:

Гледам има ногу убав емотикон вече та да го вкарам в употреба - колко пъти требе настъпим мотиката?  :rakeattack:
а? :thinking:

*

kaily

• 5145
« Отговор #148 -: Април 20, 2011, 09:02:31 pm »
Е от фейсбука пак кво влача като бръмбар сламки си привлачвам  ;D

"There can be no political revolution, no social revolution, no economic revolution. The only revolution is that of the spirit; it is individual. And if millions of individuals change, then the society will change as a consequence, not vice versa. You cannot change the society first and hope that individuals will change later on." Osho

Сега тая революция на индивидуалното съзнание как сметате, че става? Никой никому другиму не се меси и всеки втасва из вечността, докато му дойде времето? И тогава кво правят духовните учители, ми си не пляскат карти оттатък, вместо да проповядват тук?

« Отговор #149 -: Април 20, 2011, 09:18:52 pm »
Относно казуса със затворника. Ей заради това не се разхождам нощем - не искам неприяности. Шегичка.
Няма да го издам. Против съм тоталитарните режими, така че не възнамерявам да им съдействам.

По БТВ, в анонса на новините една от водещите им казва: "Истината е въпрос на гледна точка". Категорично не съм съгласна. Гледни точки много, истината е само една. Всеки гледа от своята собствена гледна точка и има право на това, но това не гарантира, че е обективен... Изобщо, повечето хора си гледат интереса и хич не им пука за истината. Така я изкривяват и огъват, че да им служи. Извинявам се, че се оплаквам, но всеки ден се сблъсквам с това на работното място.

*

Stella

• 7765
« Отговор #150 -: Април 20, 2011, 09:22:59 pm »
Аз междуособни войни не водя за никакви истини. Имам свои ръководни критерии, които надхвърлят рамките само на този живот и следват нишката на собствената ми кармичната пътека. Защото знам, че там някъде има една сила, която се грижи за това справедливостта и истината да възтържествуват в името не на мен или на теб, а в полза на ЦЯЛОТО.

« Отговор #151 -: Април 20, 2011, 09:24:26 pm »
И аз така. Не ми се губят сили. Предпочитам да ги инвестирам в нещо по-полезно.
Но Уран (мой У1) е в Овен. Може и да се надъхам да им скоча изневиделица. ;D

Кайли, извинявай, че ти спамя темата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #152 -: Април 20, 2011, 09:51:21 pm »

Хахахах! Мноо си готина!  :haha:

« Отговор #153 -: Април 20, 2011, 10:27:15 pm »

Хахахах! Мноо си готина!  :haha:

И ти също. ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #154 -: Април 20, 2011, 10:47:24 pm »
Бе сега транзитен Плутон ми прави тригон с натален Плутон и СЛВ. Може да е задействано чистилището...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Април 20, 2011, 11:10:40 pm »
За мен е по-важно да следвам моята вътрешна истина - това, което ми диктува сърцето и което считам за редно, а не каквото се очаква от мен.  :blink:

Добре де, ма се пак да те питам -а ако сърцето ти диктува да отваряш очите на слепите, ко праим?  :haha:

Значи следваш повика на сърцето без да се влияеш от оценките и мнението на останалите. А доколкото виждам, щом си пуснала тази тема тук, значи си готова да чуеш мнението на страничния наблюдател, неучастващ в твоя кръстоносен поход.  :P
В тази връзка индийците имат един израз - "Да следваш своята дхарма" (в контекста на индивидуалното развитие дхарма е твоята "абсолютна истина", която може да бъде относителна за всички останали).

Всекиму според неговата дхарма - един се чувства призван да отваря очите на слепите, друг да лекува, трети да убива и осакатява, четвърти да мами и заблуждава с цел да направи своята "истина" (дори ако тя е лъжа) общовалидна и да докаже, че няма по-истинна истина от неговата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #156 -: Април 20, 2011, 11:17:15 pm »
Истината е ограничена до границата на познанието ни във всеки един момент и  в този смисъм (също) е относителна. Днес е една, а утре може да е друга.

Колко хора са загинали на кладата за това, че са твърдели неща, различни от общоприетите истини. Ето две такива алтернативи на една такава истина, претърпяла развитие през вековете:

"Земята е плоска" / "Земята е кръгла и се върти около Слънцето".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Април 20, 2011, 11:18:52 pm »
Изобщо, повечето хора си гледат интереса и хич не им пука за истината. Така я изкривяват и огъват, че да им служи.

В днешни времена има много "истини", които да обслужват нечии интереси.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #158 -: Април 20, 2011, 11:23:47 pm »
За мен е по-важно да следвам моята вътрешна истина - това, което ми диктува сърцето и което считам за редно, а не каквото се очаква от мен.  :blink:

Добре де, ма се пак да те питам -а ако сърцето ти диктува да отваряш очите на слепите, ко праим?  :haha:

Значи следваш повика на сърцето без да се влияеш от оценките и мнението на останалите. А доколкото виждам, щом си пуснала тази тема тук, значи си готова да чуеш мнението на страничния наблюдател, неучастващ в твоя кръстоносен поход.  :P
В тази връзка индийците имат един израз - "Да следваш своята дхарма" (в контекста на индивидуалното развитие дхарма е твоята "абсолютна истина", която може да бъде относителна за всички останали).

Всекиму според неговата дхарма - един се чувства призван да отваря очите на слепите, друг да лекува, трети да убива и осакатява, четвърти да мами и заблуждава с цел да направи своята "истина" (дори ако тя е лъжа) общовалидна и да докаже, че няма по-истинна истина от неговата.

Леле....много брутално ми звучи твоята истина да е да убиваш, мамиш и осакатяваш. Все си мисля че тази истина трябва да е във съзвучие със душата ти.....пък тя е една чистичка и добричка :93: чак ти иде да я напердашиш да и дойде акъла....
Ма като се замисля на някоя душа като нищо може да и е необходимо да извади нечии очи...за да изпита последиците...ох....обърках се наистина...:rakeattack:

*

Stella

• 7765
« Отговор #159 -: Април 20, 2011, 11:23:55 pm »

Хахахах! Мноо си готина!  :haha:

И ти също. ;
)

Ахааа, значи моят слънчев знак е твой Асцендент! И моето Слънце се управлява от Уран, който........е в Овен. ;D
Скочиш ли, скачам и аз. :72: