Здравей Гост

Черна пропаганда, манипулации, интриги

• 198 Отговора
  • 28712 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Абе девойки, нападната съм от горната проказа.
Не че не се е случвало и преди чат пат и тук и там, ама тоя път е очеизвадно и очебийно.
От месец седя и се почесвам по главата, чудейки се на какво се дължи тоя феномен, направо ми се разказва играта.
Естествено историята се развива в един отдалечен участък на интернета, ака фейсбук.  ;D

След като обмислих всички варианти, свързани с моето духовно израстване, нуждите ми покрай него и евентуалните завои по пътя, се сетих да питам и тук.
Значи работите на моменти са толкова безнадеждно абсурдни, че ме напушва смях.
Няма логика, няма последователност, няма сламка, за която да се захвана. Просто един силно хаотичен и непредсказуем участък, като тресавище, в което само потъваш и потъваш, и потъваш - и нема дъно....и наистина обратите на моменти са толкова безумно абсурдни, че просто ме напушва смях.
Щерка ми вика да не зяпам там, ама то е толкова безумно абсурдно и странно, че просто съм хипнотизиран зрител на цял един спектакъл, който на всичко отгоре е и в моя чест.

Значи не се жалвам, да натвърдя, за моя чест емоциите и вътрешните съсояния са почти овладяни, квото има за изпипване, го изпипвам. Просто се чудя от какви транзити ще да е....

...и не забравяйте, че аз през квото мина, мине не мине време и после и останалите.  :19:

*

Lillie

• 30532
Re:Черна пропаганда, манипулации, интриги
« Отговор #1 -: Април 18, 2011, 08:37:33 pm »
Привет, Кайли, и аз минавам само за преброяване и да се запиша в редиците на оцелелите (засега) кардиналки.  ;D

Не разбирам обаче какво те учудва. Интригите от форумите просто са се пренесли във фейсбука, това й е най-големият плюс на тази нашумяла социална мрежа. А аз продължавам да съм все така изостанала от технологичния прогрес и упорито отказвам да си регистрирам профил в мрежата за шарани.  :confuse3:

Цитат
Просто един силно хаотичен и непредсказуем участък, като тресавище, в което само потъваш и потъваш, и потъваш - и нема дъно....и наистина обратите на моменти са толкова безумно абсурдни, че просто ме напушва смях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #2 -: Април 18, 2011, 08:39:30 pm »
Здрасти, Лили,
абе ще оцелеем, де ще ходим, ма после ще се смеем на другите.
 ;D

Ама учудва ме бе, такова чудо все е било да е било, ама чак пък толкоз не е било, не е до мрежата, периода ми е такъв, то пак добре че е на виртуално ниво, че представяш ли си ако беше в реала - ужаС и безумие!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 18, 2011, 08:42:03 pm »
Имаме специална тема, посветена на фейсбука и пристрастените към него, па ти сега се сети, душо.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #4 -: Април 18, 2011, 08:46:27 pm »
Ма не говоря за фейсбука, мислим да е от транзит, не от фейсбук, фейсбука е просто сцена, на която се разгръща транзита.
Та молим да ме осветлите от кой транзит ще да е, да си праим сметката колко време да не влаам у фейсбука.
 ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #5 -: Април 18, 2011, 09:03:32 pm »
Бе я за транзита си питам. То интриги е имало, има и ще има, ама въпросът е каква полза можем ние да извлечем от тях. Тъй де, с толкоз планети във втори, от всяко нещо трябва да се извлича ползата.  :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Април 18, 2011, 09:07:04 pm »
Е де, то така погледнато нещата нема се оправят в близките 20 години.  :-\ :-X :'(

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Април 18, 2011, 09:19:58 pm »
представяш ли си ако беше в реала - ужаС и безумие!

Представям си. :-X
Ретро Меркурий и той засилва тенденцията за сплетничества,
а благоприятната почва за недоразумения /която си върви с него/
е още един фактор за заформянето на какви ли не интрижки. Но това не е от днес или вчера, да, особено във виртуала, аз затова не долюбвам тази изкривена форма на комуникация, наречена социална мрежа. Чутото отстрани ми беше достатъчно да ме откаже завинаги да се впиша там. Стига ми ежедневната доза, с която ми се налага да се справям. А до тук полза не съм видяла - ще се радвам, ако ти кажеш такава, единствената установена за мен - просто пореден тест на волята и преодоляване на риска да се оплетеш в калта на мръсотията при сериозна провокация. Ами наблюдавай докъде може да стигнат хората, друго не ти остава, ако си решила да си свидетел въобще на този цирк; колко по-прости са нещата, а малцина го осъзнават.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Април 18, 2011, 09:34:12 pm »
Абе интересно е, щото хоп и изневиделица ти се появява някоя нова напълно непозната мутра от обратния край на земята, понякога доста интересна. Е сега от два дена се познавам с някакъв, който нарича себе си "Променяща се река" и е май индиец, с некви снимки почти ала Ошо и почти същия начин на мислене.
Снощи разбрах, че имам приятелка от Иран.  ;D И си я имам от месеци, покрай едно друго хоби, че аз отде да знам, не мога си изследвам всички приятелства я.  ;D

Обаче неприятното е, че примерно ти можеш да блокираш или теб могат да те блокират и ти да не можеш да четеш. И като си в една по-голяма компания и четеш че някой отговаря някому, ама не можеш да разбереш за какво иде реч. При нормалните форуми такова нещо няма, във форума на в. Сега можеш ти да блокираш някого и да не го виждаш, ама той си те вижда.
А във фейсбук става някаква какафония.
И на едно място са се събрали един рой патки с един два женствени гъсока начело, начи просто немам думи. То понеже са от всички националности и английският не е силна страна на много от тях, е едно кудкудякане...и покрай всичко това и сплетни и моя милост дълбоко в ла.ната... :41:

А що седя там...щото господ неслучайно ме е наврял там, ако сега не си извися висенето и да си науча квото там положено да науча, утре пак ще ми навре главата в друга купчина с ла.на...още навремето в клуб Кастанеда "една леля" ми викаше да си седим на задника, щото къде и да идем, пак същото ще се случи и така до откат, докато не ми се изпонатискат всички бутони и не изпонауча всички уроци.

Сутринта слушах много интересно видео за календара на маите - че честотата на вибрация на сърцето трябва да съвпадне с честотата на вибрация на земята, иначе нема оцелеем при предстоящите промени.
Та щом е за бъдещето ми - вися и уеднаквявам честоти...  :72:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 18, 2011, 09:39:25 pm »
А интриги и злоби винаги е имало и винаги ще има, дори в най-светите и възвишени общности...

Relax...

Откакто свят светува, най-много интриги е имало именно в такива общества, обединени по някакви възвишени/окултни/духовни интереси. Та не знам дали са виновни транзитите или вътрешният им пейзаж.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Април 18, 2011, 09:49:50 pm »
...още навремето в клуб Кастанеда "една леля" ми викаше да си седим на задника, щото къде и да идем, пак същото ще се случи и така до откат, докато не ми се изпонатискат всички бутони и не изпонауча всички уроци.

Тъй е, да. По някое време го осъзнаваме и методите за справяне вече стават
различни от най-бързото и лесното - бягството.

*

kaily

• 5145
« Отговор #11 -: Април 18, 2011, 09:53:35 pm »
http://vbox7.com/play:dfba87d7

2012 - A Message Of The Maya Video

с БГ субтитри

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 18, 2011, 09:56:41 pm »
Ретро Меркурий и той засилва тенденцията за сплетничества,
а благоприятната почва за недоразумения /която си върви с него/
е още един фактор за заформянето на какви ли не интрижки.

Забелязвам, че понякога ретро Меркурий работи и в обратната посока, т.е. към разплитане.
Случва се по време на ретроградие да намериш нещо случайно без да си го търсил, да получиш достъп до информация, с която преди не си разполагал... Нещо някъде ако си потулил и си го отписал вече, може да изплува от небитието, някой възел да се разплете неочаквано, затова ретроградията имат и своите плюсове, ако внимаваш да си в час.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Април 18, 2011, 09:58:49 pm »
някой възел да се разплете неочаквано, затова ретроградията имат и своите плюсове, ако внимаваш да си в час.  :blink:

Имат интересни плюсове, наистина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Април 18, 2011, 10:02:12 pm »
...и не забравяйте, че аз през квото мина, мине не мине време и после и останалите.  :19:

Е, стига де, Кайлитоооо! :(
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Април 18, 2011, 10:03:48 pm »
 ;D

Девойки, ние си имаме петел на място, от мен да го знаете!  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Април 18, 2011, 10:05:46 pm »
Ма не говоря за фейсбука, мислим да е от транзит, не от фейсбук, фейсбука е просто сцена, на която се разгръща транзита.
Та молим да ме осветлите от кой транзит ще да е, да си праим сметката колко време да не влаам у фейсбука.

;D

Аз ще ти погледна картата като се върна в къщи, че тука я нямам пред мене. Обаче Кайли, да знаеш не си сама. И една друга кукла (наша обща позната) наскоро си затри профила и се скри от света по същите причини. Пуска ми едни хорарни въпроси за разплитане на интриги и тем подобни. Просто се чудя, защо на някои хора се случва по-често, отколкото на други. Ти беше споменала, че си вдигаш адреналина като спориш в интернет пространството. да не би да е и този път някаква такава твоя потребност, която е останала неразбрана от другите на фона на ретроградния Меркурий?  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Април 18, 2011, 10:12:01 pm »
Бе не е, вече не си вдигам адреналина, като споря, това е минал период, тоя бутон го изчистихме вече.
Просто се случи - ни в клин, ни в ръкав. И е много странно, щото колкото повече аз пробвам да говоря истината, толко повече се заплита.
Аз съм на принципа квото ми е на акъла, това ми е и на езика. В смисъл гледам всичко да изкарам на светло, щото хората наранени пореват, пореват, па им мине и после може да се почне начисто. А заравя ли се, насмита ли се под килима, седи там, тлее и разлага всичко до края на времето.
И ми се случи даже такава случка - изнесох на светло един факт - и го направих с принт скрийн, демек го показах гол голеничък. И кво, голата истина не понесе и мен ме обвиниха в лъжа - че съм излъгала за голата истина, която я поднесох с факти. Хората просто си затвориха очите и решиха, че фактите не говорят, а аз лъжа. Направо се изумих.

Абе казвам ви - случват се тотално нелогични неща, аз си знам кога съм виновна, кога съм полувиновна, кога мога да оспорвам - ама от нищо се изфабрикува нещо и се почва....
Понеже много размишлявам върху тоя казус, стигам до извода, че е възможно и жена да е замесена с мъж...знам ли вече...направо се пошашавих от толкова мислене....

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Април 18, 2011, 10:19:56 pm »
 :72:  Ходите да се джафкате по другите форуми, после идвате тука да ви нищим аспектите. Ох, .....не е смешно, ама се сещам Зъболекар като се беше върнал с "пооскубана перушина" от един такъв жесток спор... ;D

Ще ти видя аз хороскопа с лунациите барабар. Обаче тоз ретрограден Меркурий ти квадратира козирожкото Слънце и сумати планети наблъскани в Овен, които ти го квадратират. Все някоя от тях ще ти управлява 12-ти дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Април 18, 2011, 10:31:00 pm »
Просто се чудя, защо на някои хора се случва по-често, отколкото на други.

Тук има два варианта:
- или да си все някому трън в очите и по този начин да привличаш интриги без ти самият да изпитваш потребност да участваш в тях;
- или ти самият да имаш вътрешна такава потребност и тогава сработва принципът "подобното привлича подобно".

И двете алтернативи ги има заложени в хороскопа.
При първия вариант се търсят показатели, че на някой му стърчи главата, т.е. се откроява с нещо специално, по-различно, което трудно се приема и преглъща от околните.
При втория вариант се търси тенденция към манипулиране на общественото мнение, към подмолни действия и избягване на директни конфронтации, към постигане на поставените цели по индиректен начин. Такива хора обикновено несъзнателно се стремят да се харесат на всички, за да обират каймака, да получат някакви дивиденти от симпатиите, които привличат, и респ. за сметка на антипатиите, които създават по чужд адрес. Вторият тип са ми много елементарни и бързо разпознавам тези типажи и мотивите, които ги водят, а и те бягат от мен като дявол от тамян.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.