Правя нова тема, старата стана дългичка. Малко информация: гледането на боб се предава от баба на внучка през поколенията. Използват се 41 бобчета, към които се задава въпрос с ДА или НЕ. Боба не може да отговори на въпрос с цифри, дни или имена. Колкото по-конкретен и ясен е въпроса, толкова по-точен и ясен е отговора на бобчето.
Задавайте на ден не повече от 2 и на седмица не повече от 4 въпроса. Ако задавате 3 или повече въпроса на едно питане, ще отговоря само на първите два. Не очаквайте от боба да ви познае всичко на всяка цена. Понякога не познава, да не казвам,че на мен изобщо не ми познава
, но това е друга тема. Щадете бобчетата и мен и внимателно подбирайте въпросите си! Не се сърдете и не се отчайвайте, ако отговора не ви харесва и не ви задоволява, не се превъзнасяйте и не летете в облаците ако ви каже отговора който искате. И накрая помнете, че всичко зависи от вас 
Моята баба по майчина линия гледа на боб. Казвала ми е, че ще ми го предаде, когато усети, че си отива...преди това не бивало. Познава винаги. Вече е на 82 години и рядко гледа, но до преди 10-15 години всякакви познати ходеха при нея - най-много познава за изгубени вещи и хора. Казвала ми е, че докато бобовете се обръщат в главата й изникват картини. Не отговаря само с "да" или "не" на зададен въпрос. Познавала ми е с точност в каква ситуация се намира друг човек. По-конкретно, каза ми, че човекът може да бъде замесен в съдебни дела и това ще е в резултат на сплетни на руса жена около 40-годишна. Това беше абсолютно точно. А нещото, за което ми гледа тогава, беше само дали този мъж има чувства към мен, но видя и доста странична информация извън въпроса. Имай предвид, че тя не знае нищо нито за него, нито за отношенията ми с него. За да гледа само го назовах по име докато "наричах" - разбърквах боба в ръце. Това е последният пример, който имам.
За открадната кола на наши познати преди пак беше познала доста неща - кога, кой, в какви дрехи я е откраднал, къде е колата. Накрая се намери. Така че не подценявай боба, с времето ще се научиш да познаваш повече.
Баба се оплаква, че след гледане много я боли глава, изтощава се. При теб също ли е така?