ПОСЛАНИЕ КЪМ ГАЛАТЯНИ - 6 гл.15 - Защото в ХРИСТА ИСУСА нито обрязването е нещо,
нито необрязването,а новото създание.
ОБЯСНЕНИЕ - Защото новото създание в което ние хората ще бъдем няма да помни нито
обрязването,нито необрязването и затова се казва тук защото в ХРИСТА ИСУСА нито обрязва
нето е нещо,нито необрязването,а новото създание.
Но като достигнем НИРВАНА-божественното съзнание,ние ще помним всичко,защото
безсмъртната душа ще помни всичко и ще се познаем тогава близки и роднини.
ЕЗЕКИИЛ - 28 гл. - 1,2 - Пак Господното слово дойде към мене и рече:
Сине човешки,речи на тирския княз: Така казва Господ Иеова:
Понеже се е надигнало сърцето ти,и ти си рекъл: Аз съм бог,седя на Божието седалище всред моретата; а пък ти си човек,а не бог,ако и да си поставил сърцето си като,че е Божие сърце.
ОБЯСНЕНИЕ: /тук се обръща към един човек само/ да каже на тирския княз /един човек/
12 - Сине човешки,дигни плач за тирския цар и кажи му: Така казва Господ Иеова:
Ти си печат на съвършенство,пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.
13 - Ти бе в Божията градина,в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни;
със сард,топаз,диамант,хрисолит и т.н.
14 - Ти бе херувим помазан за да засеняваш и Аз те поставих така щото беше на
Божия хълм; ти ходеше всред огнените камъни.
15 - Ти бе съвършен в постелките си от деня,когато бе създаден,догдето се намери
беззаконие в тебе.
16 - От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие и ти
сгреши ; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм,и те изтребих отсред огнените
камъни,херувиме засеняващи!
17 - Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради бля
съка си; Аз те хвърлих на земята,изложих те пред царете,за да те гледат
18 - Ти омърси светилищата си чрез мнотото беззакония, чрез неправедната си
търговия; затова извадих огън изсред тебе,който те изяде,и те обърнах на пепел по земята
пред очите на всички,които те гледат.
19 - Всички,които те познаваха между племената,се удивиха на тебе; ужас си станал,
и не ще те има до века.
ОБЯСНЕНИЕ: - Ти си печат на съвършенство,ти бе в божията градина ЕДЕМ,ти бе
херувим помазан за да засеняваш,ти бе съвършен в постелките си от деня...,от много голя
мата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие и ти сгреши, - тези обръщения
към човека за тирския цар какъв е бил това също доказва за прераждането,тези обръще
ния доказват,че тирския цар е бил в различни превъплъщения в цикъла на преражданията.