Здравей Гост

Аварията в Чернобил

• 23 Отговора
  • 2751 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Аварията в Чернобил
« Отговор #20 -: Април 27, 2011, 08:28:13 pm »
е, на нас ни викаха чернобилчета, а на нашите деца ще викат фукушимчета  :57:

сори за черният хумор, ама то в тези времена кво ли и да очакваме... па ако започнат да ни светят главите поне ще пестим откъмто крушки  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Април 27, 2011, 08:38:19 pm »
Шегата настрана, но още се сещам как обявиха по телевизията, че Чернобилската АЕЦ е гръмнала. Тогава бях дете и го възприех като че ли на шега, все още не осъзнавах за каква катастрофа и какви последици става въпрос.
В годините на стоков дефицит, с перманентно празни рафтове по магазините изведнъж докараха огромна партида с дефицитно кондензирано мляко (руската "сгущьонка"). Хората грабеха като невидели, ние си взехме също. Добре, че на прибиране вкъщи баба и дядо се сетиха да погледнат етикета откъде е млякото.  :-X И се оказа, че е произведено в район, който се намира много близо до Чернобил. Отидоха в магазина и върнаха млякото, продавачките недоумяваха.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

leny

• 21
« Отговор #22 -: Април 27, 2011, 10:12:36 pm »
В този сайт http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEdecade/SEdecade1981.html  видях, че и на 9 април 1986 г. е имало затъмнение, но слънчево. Има много интересни попадения - венера в телец в опозиция на плутон, марс и нептун в козирог. Доколкото съм ви чела вас, пък и от някои книги, слънчевите май повече ги следите. Или не е така? Ако греша, не ми обръщайте внимание.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Април 27, 2011, 10:29:28 pm »
Доколкото съм ви чела вас, пък и от някои книги, слънчевите май повече ги следите. Или не е така? Ако греша, не ми обръщайте внимание.  :blink:

Слънчевото затъмнение е съвпад на лунен възел с новолуние, а лунното затъмнение е съвпад на лунен възел с пълнолуние. В първия случай имаме съвпад на светилата, а във втория - опозиция. Опозициите са по-катастрофални, ако става дума за природни катаклизми. В случая с чернобилската АЕЦне става дума за природен катаклизъм, а за антропогенна намеса, но като се има предвид, че пълнолунията влияят и на човещката психика, изостряйки агресията и напрягайки нервната система, не е учудващо, че повечето катастрофи стават именно при пълнолуние. Честотата на насилствените смърти е по-голяма при пълнолуние, засилва се и престъпността и "човешките грешки".
« Последна редакция: Април 27, 2011, 10:34:49 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥