Здравей Гост

Необикновените способности на Скорпион

• 126 Отговора
  • 19434 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re:Необикновените способности на Скорпион
« Отговор #100 -: Май 17, 2011, 07:33:43 am »
Огромна разлика м/у Слънце и изгряващ скорпион намирам.... :-\
А имам много наблюдения...и в двата случая...

Каква според теб е разликата?
Изгряващите Скорпиони по принцип по-трудно се вграждат в дадена общност или група, често настъпват хората по мазолите без да са си го поставяли за цел дори. Просто така се случва. Често ги приемат с недоверие, макар и те самите да се отличават със силно подчертана лоялност, но по-трудно създават атмосфера на задушевност, било то и престорена. Именно в това е техният проблем - те не могат да се преструват, ако не харесат някой или нещо, не могат да поддържат приятелства от чиста куртоазия.
Имах приятелка Рак с Асц Скорпион, изгряваш Плутон, Луна на Дсц и обича да влиза в роля. Вероятно от Луната в 7ми, не знам.   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Май 17, 2011, 07:43:34 am »
Луна в Телец ли? По-присъща е на Луна в Близнаци или Везни такава нагласа.

Друг пример, за който се сещам - АС Везни, Луна в Телец в 7 дом, Слънце в съвпад с Венера в Козирог. Изключително контактна личност, безброй познанства, но нито едно истинско и дълбоко приятелство няма тази жена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Май 17, 2011, 07:52:09 am »
Луна в Телец ли? По-присъща е на Луна в Близнаци или Везни такава нагласа.
;D ;D ;D , еректирала венерина луна.... ;D

Да с близнашката на най-голямата ми дъщеря ми писва...водолейската също ме нерви...диспозира я уран , девишката и тя там горе-долу до близнашката...все пак Меркурий е шеф....
Абе хора...първо се почва от стихията , после от качествата...и тогава се правят изводи от знаците...Ми не можеш да сравниш една фиксирана/неподвижна/луна с една мутаберна или кардинална....Разликата от небето до земята...Затова Венера не е нито розова-везни , нито зелена-телец....Общото е в хармонията и красотата , в изискванията ....Едната е готова да плати за тях ,за да си угоди/телец/ , другата да лицемерничи , да е кукла на конци , да играе роли...но да постигне онова , което иска....
Едната с влак , другата със самолет...,но крайната цел е една.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Май 17, 2011, 07:57:55 am »
За приятелство "от куртоазия" можем да говорим при подчертано влияние на Венера в хороскопа. В доста карти съм го проверила, винаги присъства венерин акцент в женска карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #104 -: Май 17, 2011, 10:18:01 pm »
ето ви една карта, ако ви е интересна, но съм жена  ;D
имам разни неща в скорпион и зачатъци на мистични способности, но само по карта :)
« Последна редакция: Май 18, 2011, 02:50:12 pm от telemaha »
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride"

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #105 -: Май 17, 2011, 10:26:59 pm »

Изгряващите Скорпиони по принцип по-трудно се вграждат в дадена общност или група, често настъпват хората по мазолите без да са си го поставяли за цел дори. Просто така се случва. Често ги приемат с недоверие, макар и те самите да се отличават със силно подчертана лоялност, но по-трудно създават атмосфера на задушевност, било то и престорена. Именно в това е техният проблем - те не могат да се преструват, ако не харесат някой или нещо, не могат да поддържат приятелства от чиста куртоазия.

Слънцата Скорпионски са обсебващи и горди с чувство за собственост и притежание , горди и високомерни , ревниви и противоречиви , склонни към обсебване...Обожават да контролират и манипулират...В момента в който усетят , че губят властта стават ужасни..../няколко жени-най-добрите ми приятелки и няколко мъже...които са ми били близки , м/у тях и любими/...
Изгряващия знак е не по-малко коварен , попадам в това число , макар и в анаретичен градус , а и с управител ХИЛЕГ на хороскопа , ако приемем само планетите от септенера...
Та изгряващия е магнетичен , не търпи лицемерие , иначе слънчевите са и лицемери , /някой от тях- , ако някой от форума се припознае , не го визирам/ ;D :P , стига до дъното , защото за него е важно да извади всичко на повърхността , не е мързелив....Познава се по осанката , никога не можеш да сбъркаш изгряващия , защото слънцето , ако не е в Скорпион има специфично излъчване....и по един или друг начин налага отпечатъка в натала.... ;D ;)
Неведнъж съм наблюдавала, че търсят баланс в спокойния телец, това ми е една от най- интересните опозиционни двойки ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Май 17, 2011, 11:42:14 pm »

Слънцата Скорпионски са обсебващи и горди с чувство за собственост и притежание , горди и високомерни , ревниви и противоречиви , склонни към обсебване...Обожават да контролират и манипулират...В момента в който усетят , че губят властта стават ужасни..../няколко жени-най-добрите ми приятелки и няколко мъже...които са ми били близки , м/у тях и любими/...
Изгряващия знак е не по-малко коварен , попадам в това число , макар и в анаретичен градус , а и с управител ХИЛЕГ на хороскопа , ако приемем само планетите от септенера...
Та изгряващия е магнетичен , не търпи лицемерие , иначе слънчевите са и лицемери , /някой от тях- , ако някой от форума се припознае , не го визирам/ ;D :P , стига до дъното , защото за него е важно да извади всичко на повърхността , не е мързелив....Познава се по осанката , никога не можеш да сбъркаш изгряващия , защото слънцето , ако не е в Скорпион има специфично излъчване....и по един или друг начин налага отпечатъка в натала.... ;D ;)
Неведнъж съм наблюдавала, че търсят баланс в спокойния телец, това ми е една от най- интересните опозиционни двойки ;D

Всички опозиторни двойки са интересни....и търсят баланс ....Това е принципа на търсенето на себе си....в другия бряг на реката...Там където очакваме да има попътен вятър , а не развени мисли ,загубени в тишината на брега.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #107 -: Май 18, 2011, 02:40:32 am »
А остър език имаш ли Телемаха?

*

Марая

• 28287
« Отговор #108 -: Май 18, 2011, 02:42:06 am »

мИИИ...Щом е теле и щом маха.... ;D ;D ;D ;D Едва ли... :haha: :haha: :haha:

« Отговор #109 -: Май 18, 2011, 02:53:58 am »

Ами в повечето случаи казвам това, което мисля. Ако предположа, че някой ще се засегне или не съм компетентна, предпочитам да си замълча. Не знам дали ти отговорих на въпроса  :blink:

Марая ;D.. точно в десятката. Да не си теле случайно?

*

Марая

• 28287
« Отговор #110 -: Май 18, 2011, 02:56:58 am »

Ами в повечето случаи казвам това, което мисля. Ако предположа, че някой ще се засегне или не съм компетентна, предпочитам да си замълча. Не знам дали ти отговорих на въпроса  :blink:

Марая ;D.. точно в десятката. Да не си теле случайно? [/size]

Тцц...Слънцето е в стрелец и окомерника бачка...Сал Луната е в телец...Маа,май стига.... ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #111 -: Май 18, 2011, 03:00:25 am »
Значи..НЕ.

« Отговор #112 -: Май 18, 2011, 03:13:27 am »

Тцц...Слънцето е в стрелец и окомерника бачка...Сал Луната е в телец...Маа,май стига.... ;D
Ами май,май :) хумора ти е телешки за другото не знам  ;D

« Отговор #113 -: Май 18, 2011, 03:14:51 am »
Значи..НЕ.

точно, по скоро се съобразявам...и контролирам ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Май 18, 2011, 03:21:10 am »

Ами май,май :) хумора ти е телешки за другото не знам  ;D

Хумора е близнашки ;D-двузначен...кара те да мислиш.... ;D...,но е откровен , прям и директен-Юпитерянски.... ;D , има доза от бъдещето все пак уран е управител на 3-ти дом....,а той е контакта.... ;D :P , а луната -тя е в телец.... ;D ;D ;D

*

Hm

• **
  • 1397
Re: Необикновените способности на Скорпион
« Отговор #115 -: Септември 27, 2011, 11:05:31 pm »
Не е ли странно, че тези, които имат асцендент Скорпион често имат 8-ми дом в Близнаци и управител на 8-ми дом Меркурий?

Скорпион е знак на секса, а Меркурий, особено чрез знака Близнаци, е двуполов, хермафродит.

Тези хора нямат ли двойнствена сексуална ориентация в ума си? Това може да даде Скорпионска перверзност, а може и други отклонения във връзка с това странно нещо.

Чудя се колко от хората с асцендент Скорпион във фантазиите си си се представят и в двете роли - на мъж и на жена. Да кажем, представят си, че са мъж в секса, а после си представят, че са в другата роля, на жена.

Тук повечето имат асцендент Скорпион. Я си признайте!

« Последна редакция: Септември 27, 2011, 11:13:32 pm от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #116 -: Септември 28, 2011, 05:25:12 pm »
Запазвате подозрително мълчание по въпроса.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #117 -: Септември 29, 2011, 07:40:29 am »

Съм в такава двойка в момента ~ Слънце в Телец с Асцендент Скорпион и Слънце в Скорпион с Асцендент Лъв

и понеже всичкото е в неподвижни знаци ~ забавата е пълна  :blink:

В крайна сметка Телето се учи на компромиси /не са ми много по вкуса - да отбележа  :blink:/; това, което спасява тия отношения са Луните и на двамата в мутабелни знаци - при мен в Стрелец, при Скорпиона - в Дева.

* интересното на синастрията е, че има припокриване, както на Асц и МС, така и на нодалните оси /вкл. и огледален съвпад на възлите със Слънцето на другия/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #118 -: Септември 29, 2011, 08:06:52 am »
Не е ли странно, че тези, които имат асцендент Скорпион често имат 8-ми дом в Близнаци и управител на 8-ми дом Меркурий?

Възможно е 8-ми дом и да е в друг знак. 

В моята карта с Асцендент Скорпион куспидата на 8-ми наистина е в Близнаци с Меркурий в Близнаци в дома.
Проявлението му зависи и от аспектите, които сключва планетата - при мен секстилът със Сатурн му "държи" юздите; също секстил с Марс /дава достатъчно бързина, съчетана с въздушната стихия в Близнаци/ и за "цвят"  :blink:  куинконс с Уран...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #119 -: Септември 29, 2011, 09:31:21 am »
А какво мислите се получава, когато изгряващия знак е Скорпион, а Слънце е в телец. В случая в опозиция. Нали описват Слънцето като нашето его, начина по който ни виждат другите, а асцендента - нашата същност...