относно пръстените:човекът е като малкото кученце - трябва да се държи на каишка от Висшият ни Аз за да не стане някой сакатлък. колкото и да ми е смешно това определение, то с всеки изминал ден се убеждавам в него

пръстените са нещо като вид каишка. преминаваш само и ако си подготвен, че това което ще намериш няма да навреди на психиката ти и ще успееш да се ориентираш в обстановката само с
приемане...
ето тук:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,600.0.html има за нивата на планетите. сигурно има и на друго място /ама шефе, да ти е*ем търсачката

/. за примера ми и това стига обаче. всяко ниво носи със себе си определено познание на вътрешният ни свят, което ако не съществуваше предходното ниво сигурно би ни довело до лудост. всяко ниво ни научава на нещо за дадената планета и така човек в един момент достига до същността и. колкото по-отдалечена е дадена планета, толкова по-трудно се достига.
в случая за да преминеш през бариерата и да достигнеш до същината, то трябва да си си научил предишните уроци и съвсем естествено да боравиш с дадената енергетика/архетип.
отнсно хелиоцентричната система:разрових се в моя хороскоп /най-добре ми е познат/ и стигнах до извода, че хелиоцентричната система много добре описва уроците на Аза в текущото прераждане. и като говоря за уроци, то имам в предвид уроците на Духа, а не дребните житейски междуметия...
относно деклинацията:тук става въпрос за деклинацията в хелиоцентричната система. не съм разсъждавала за деклинация в геоцентричната, защото тук лично мен ме интересуваше израстването на Духа, а не другите работи

та планетите в моята карта, които са в долна/южна деклинация от екватора на Слънцето са ми коствали най-много усилия по интеграцията им в духовното ми развитие. всички останали в горна/северна деклинация просто са си работили безпроблемно. ако се позова на древните китайци, че север е водата, а юг е огъня, то мога да си обясня, че водните не са ми проблем, защото и двете ми светила са водни в натала /геоцентрична система/...
те до такива изводи стигнах днес

сигурно има и още неща, но засега и това стига, че трябва и манджи да правя за диванетата :rolleyes: