Здравей Гост

Въпроси около наталната карта на дъщеря ми

• 25 Отговора
  • 3557 Прегледи
Здравейте всички! Преди време бях питала за дата за секцио за малкото ми дете и благодаря на всички, включили се по темата.
Сега имам притеснения, които се породиха докато разглеждах наталната карта на дъщеря ми, родена на 14.11.2007 г. в 12:45 ч. Скорпион с асцендент Водолей.

Засега се показва като весело и малко вироглаво дете, но това, което прочетох в картата, изобщо не ми хареса. Има Луна в Козирог и описанието на тази позиция ми се стори много потискащо - някакви депресии, някаква безскрупулност и нищо хубаво. Другите планети сякаш също показват лоши черти, а пък Марс в Рак предсказвал ранна загуба на майката.

Има ли някой, който би се наел да разтълкува малко по-оптимистично тази натална карта? Има ли възможност да повлияем положително на негативните аспекти? Някакви съвети?
« Последна редакция: Май 02, 2011, 07:09:35 pm от antena »

Re:Въпроси около наталната карта на дъщеря ми
« Отговор #1 -: Май 02, 2011, 08:10:18 pm »
Здравей Антена :blink:
Това,което си чела е било на парче за картата на детето ти.Няма такова нещо,че щом марс е в рак ще има ранна загуба на майката.Познавам много хора с марс в рак нито един не е загубил майка си ,независимо,че вече са на средна и над средна възраст.
Зависи,кои домове упр.Марс,в кой дом се намира, какви аспекти има и т.н ,същото се отнася и за Луна в Козирог. Тази луна ще иска да управялва,да постига резултати,а слънцето в скорпинон ще и помага с неговата задълбоченост.

« Отговор #2 -: Май 02, 2011, 09:20:03 pm »
Ето картинка на наталната карта - ако ще внесе повече яснота.

Сред обясненията отдолу смущаващи ми се виждат такива от рода на: "Плутон в дванадесети дом
Ключова дума изолиращ... С неблагоприятни аспекти, може да имате някои психологични проблеми , може би ще бъдете затворен . Може да чувствате болка , физическа и душевна , причинена от някои, неидентифицирани източници"; "Юпитер в Стрелец
Ключова дума умерен... Неблагоприятните аспекти могат да ви направят ограничен , самодоволен , безразсъден и объркан" и др. подобни. "Луна в Козирог. Луната е в заточение в козирог, в опозиция на сърдечния и грижовен рак . Тази луна позиция сдържаност и хладнина . Вие сте стеснителен и несигурен по отношение на собствената си стойност, имате много подсъзнателни страхове и можете да бъдете прекалено чувствителен , било към действителни, било към въображаеми обиди . Търсейки оправдание за себе си, действате с лично достойнство и голяма амбиция за успех. По този начин, не сте нито много съчувствен ,нито много емоционален. Умът ви реагира бързо на впечатленията , но често с гняв и антагонизъм. Тази позиция произвежда хора с фанатични идеи, каузи или мании .

Чудя се как се разбира дали въпросните неблагоприятни аспекти са налице? От позиция на лаишките ми впечатления ще задам и един тъп въпрос - липсата на планета в 7 дом сигнализира ли за липса на брак или за проблеми в партньорските отношения?
« Последна редакция: Май 02, 2011, 09:35:45 pm от antena »

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Май 02, 2011, 09:24:24 pm »

Чудя се как се разбира дали въпросните неблагоприятни аспекти са налице? От позиция на лаишките ми впечатления ще задам и един тъп въпрос - липсата на планета в 7 дом сигнализира ли за липса на брак или за проблеми в партньорските отношения?

Не, гледат се аспектите на господаря на 7-ми дом и тези на Слънцето и Марс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Май 02, 2011, 09:27:10 pm »
Здравейте всички! Преди време бях питала за дата за секцио за малкото ми дете и благодаря на всички, включили се по темата.
Сега имам притеснения, които се породиха докато разглеждах наталната карта на дъщеря ми, родена на 14.11.2007 г. в 12:45 ч. Скорпион с асцендент Водолей.

Засега се показва като весело и малко вироглаво дете, но това, което прочетох в картата, изобщо не ми хареса. Има Луна в Козирог и описанието на тази позиция ми се стори много потискащо - някакви депресии, някаква безскрупулност и нищо хубаво. Другите планети сякаш също показват лоши черти, а пък Марс в Рак предсказвал ранна загуба на майката.

Има ли някой, който би се наел да разтълкува малко по-оптимистично тази натална карта? Има ли възможност да повлияем положително на негативните аспекти? Някакви съвети?

В кой източник си прочела тези неща? "Астрото"?
Аз те съветвам да не четеш повече подобни тълкувания,
които преписват от руски сайтове, а те от своя страна-от арабските астролози
и техните прогнози не са адаптирани към нашето съвремие, а са ужасно фаталистични.
това и е хубавото на съвременната астрология, че фатализма и е чужд - няма лоши и добри аспекти и добри и лоши качества.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #5 -: Май 02, 2011, 09:32:48 pm »
Аз съм с Марс в Рак и няма такова нещо като загуба на майката, а дъщеря ми е с Марс в Рак в първи дом и Луна в Козирог в седми - просто от малка й се наложи да бъде по-отговорна и самостоятелна от връстниците си :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Май 02, 2011, 09:40:49 pm »
Не мисля, че трябва да се притесняваш, Юпитер си е на трон, това малко го спасява от затискане от Плутон, Венера е на трон  ;) има хубав воден тригон...
Не си виждала карта с кръст  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #7 -: Май 02, 2011, 09:56:55 pm »
Благодаря на всички за отговорите!

Стела, да, чета тълкуванията в clubastrology.net - на това попаднах, и то случайно!

Съжалявам, че не успявам да вмъкна картинката, ще продължавам да опитвам  ;)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #8 -: Май 02, 2011, 09:57:04 pm »
Антена,когато аз започнах да се занимавам с астрология,имах неблагоразумието да направя карта на сина ми. Тогава нямаше литература,много...да не кажа,хич. Използвах арабските автори и ми се доплака-)))).Така,освен това,в картата на дъщеря ти Плутон не е в 12 дом,а в 11. Опозицията на Луна и Марс, по-скоро ще даде някакви емоционални терзания и ще я подтикне да действа и да прави непрекъснати промени в работата или в ежедневието си. Съпругут ми има опозиция на Луна с Марс- мама му още мърда-))) и работи усилено-))). Освен това ще е с дълбоки страсти и тези чувства няма да ги показва много,ама ако реши да избухне...леле, мале... ;D В същото време, тази своя импулсивност,на моменти,може да вложи в обучението си. От една страна няма да иска да показва емоции и ще изглежда студена, а от друга,нейният темперамент ще се опитва да изкара всичко навън,особено,ако и кипне-))) Може да я направим лекар,знае ли човек-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #9 -: Май 02, 2011, 10:06:22 pm »
Всички сте страхотни и четейки ви, разбирам колко е погрешно самодейци като мен да се опитват да тълкуват хороскопи - виждам само страшни неща, а явно в действителност те не са точно такива.

Кабала, разсмя ме!
Съпругът ми има опозиция на Луна с Марс- мама му още мърда-))) и работи усилено-))).
;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Май 03, 2011, 01:32:06 am »
Това е един воден марс и е по-специален...Лек , мек , чувствителен...Но той не сигнификира майката...Не четете глупостите ...,истината е далеч след цитатите...
Разбира се , че не е най-доброто място за марс , но по-добре място отколкото нищо... :P
Не се притеснявай...Дъщеря ти няма да загуби рано майка си...Има още много време.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #11 -: Май 03, 2011, 03:12:13 pm »
Благодаря за успокоителните думи за моето дълголетие... :P В крайна сметка на всеки каквото му е писано...

Аз по-скоро исках да науча нещо хубаво за съдбата на детето, тъй като чертите, които описват в онзи сайт, ми се сториха гаднички, пък не ми се иска да е така... Но разбрах, че истината е след цитатите, както каза Марая, затова няма да се впрягам толкова на прочетеното.

Хубав ден на всички!

PS: За да не досаждам с пускането на нова тема ще попитам тук: Сестра ми е родена на 2.6.1983 г. - не помня в колко часа, но е с асц Лъв. Раздели се с гаджето си през 2006 г. и оттогава е сама. Очертават ли й се някакви романтики в скоро време, брак, деца? (Че майка ми дава зор да я сватосвам с комшията, пък мен не ме бива по тия работи  :P).
« Последна редакция: Май 03, 2011, 03:41:55 pm от antena »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #12 -: Май 14, 2011, 11:43:38 pm »
 :blink: олеле зачетох се в тази тема, и мисля, че няма да умиргам още :) не се давам  :-\
дъщеря ми също има Марс в рак точно на мс-то и опозиция с юпитер  (марса й е на 29, и нещо в рак) - не ми се иска много да й ровичкам из картата де по-скоро информативно я погледнах преди време, докато е малка, а и в последствие ще я оставя сама да си избира живота, ако самата тя има колебания тогава бих се намесила.  

мисля, че не трябва да се вярва на всичко написано особено в нета. преди време търсех инфо за лилит в съвпад със слънце и Меркурий и ако знаеш на какви гадости съм попадала (най-вече от руски школи). Тълкуването в блога на Марая е страхотно  ;D (не че подстрекавам, но ще се радвам да понапише повечко за г-жа Лилит)

между впрочем какво ви е мнението са синастрии деца/родители? някои изобщо правил ли е подобно нещо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 14, 2011, 11:49:52 pm »
между впрочем какво ви е мнението са синастрии деца/родители? някои изобщо правил ли е подобно нещо?

Не съм се занимавала специално с направа на такива синастрии, но ми беше достатъчно да изживея такава и да видя как работят синастричните аспекти в отношенията родител/дете.
Например, в моята карта има Марс в съвпад с ИЦ и той описва темперамента на майката, дори повтаря слънчевия й знак. За това имаше допълнително потвърждение и в синастрията с нея - нейния Марс в опозиция с моята Луна и моя Марс в квадрат с нейната Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #14 -: Май 14, 2011, 11:52:49 pm »
преди време търсех инфо за лилит в съвпад със слънце и Меркурий и ако знаеш на какви гадости съм попадала (най-вече от руски школи).

какви са гадостите, че аз си падам мазохист :thinking:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #15 -: Май 15, 2011, 12:03:24 am »
да опредено родител/дете е сложна работа -
логично е щом двама (или повече) души споделят живота си да има значение. Подобно на повечето карти (синастрични) тук влиянието е доста е и продължително (не е задължително "водещата" фигура да е майка - може да е баба, дядо, баща...... учител и т.н.) и определено размяната на енергии между такива карти има силен отпечатък върху двете карти. Нищо чудно даден елемент от картата на детето да отключи конкретна позиция в картата на родителя (един вид да изиграе ролята на транзит, прогресия...) и обратното със сигурност има значение как основната фигура в отглеждането и възпитанието на детето влияе върху неговата карта. (още по-сложен седи въпроса ако са близнаци или повече деца)

а това, за което ти говориш (стига правилно да съм схванала де) със сигурност е резултат на "свикване" с дадено влияние и неговото търсене в последствие ;)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #16 -: Май 15, 2011, 12:09:05 am »
преди време търсех инфо за лилит в съвпад със слънце и Меркурий и ако знаеш на какви гадости съм попадала (най-вече от руски школи).

какви са гадостите, че аз си падам мазохист :thinking:

така наизуст Подводни споменава за драматизъм, катастрофи, проблеми, които с годините се увеличавали (това за съвпад със Слънце)

*

abroad

• 2187
« Отговор #17 -: Май 15, 2011, 12:30:20 am »

така наизуст Подводни споменава за драматизъм, катастрофи, проблеми, които с годините се увеличавали (това за съвпад със Слънце)

може и да не са съвсем далеч от истината ;D

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #18 -: Май 15, 2011, 02:16:36 am »
ееее хайде пък, според мен няма начин да има само негативи :)

между впрочем все по-честно свързвам Лилит с женското и според мен (може и да не съм права) тя е осезаема в женски карти - тя показва сексуалност, магнетизъм, онези тайни оръжия, с които омайват мъжете. При мъжете може би символизира как той може да бъде приластен ;) (нямам предвид както тези неща се случват по Марс и може би и по Венера, а по-скоро приластяването в стил - Ева). Може би Лилит ако не е отработена да блокира или пречупва енергията на планетата, с която има аспект. За съжаление не я познавам чак толкова добре тази богиня :) и има какво да се учи за нея, но в никакъв случай не я възприемам като "окончателно зло". - а всичко може да бъде използвано за творчество

Това е сътворено при съвпад на тр. Лилит с нат. Юпитер и тр. Юпитер върху нат. Лилит :)
« Последна редакция: Май 15, 2011, 02:40:46 am от Fairy »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Май 15, 2011, 03:20:58 am »
Ааадски позната ми е тази картинка, но не мога да включа зад ника кой беше :P, но ще почета още малко и вероятно ще се сетя.

П.П. ааа, загрях ;D, запечатала ми се е, нямаше начин
« Последна редакция: Май 15, 2011, 03:30:56 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.