Здравей Гост

Хирон - кармичните послания

• 5 Отговора
  • 10308 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Хирон - кармичните послания
« -: Май 05, 2011, 10:32:12 pm »

Хирон е важен фактор в пресказателната астрология.
От гледна точка на нейното място в хороскопа ние маркираме възможностите на индивида по отношение на натрупания опит и мъдрост по време на предишни  инкарнации. Той не е само болката нито лечението , той не е само мъдростта нито учението , получовек и полуживотно Хирон е моста м/у реалното и метафизичното , както и действието и противодействието събрани в едно.Своенравен и можещ той борави изкусно със своята мъдрост с цел да придаде опита си в настоящата инкарнация и пробуди ума към световете на себепознанието и неговия израз. Начина по който Хирон ни заставя да погледнем на случващото се е присъщ на Уран. Хирон е многолик и има част от характеристиките на Меркурий и Уран....Сякаш е въплатил в себе си образа на двете планети. Изявата му е внезапна , бърза и непредсказуема , неочаквана , но тя е на точното време и в точното място.
В последните няколко години имах възможността да отделя по-специално внимание на транзитите на Хирон. Твърде оскъдна и малка е информацията за този астероид за когото два знака спорят- Стрелец и Дева. Аз смятам , че Хирон има много общо със знака на Девата от гледна точка на мунданния 6-ти дом ,който дева заема , а и наред с това аналогията му с планетата Меркурий управител на знака Дева...Както Меркурий може да бъде и такъв и такъв по същия начин Хирон може да бъде и болката и лечението...Или винаги има алтернатива...
По време на транзитите му връщайки се назад в годините установих , че няма събитие ,разтърсило по емоционален и съдбовен начин живота ми без намесата на Хирон. Кармичните процеси са маркирани по един или друг начин с неговата не до там любезна намеса...Ключа на неговите врати към себепознанието и лечението е ключ , който никога не ръждясва.Хирон е моста на който откриваме болката и очакваме билката...или решението.
Всеки аспект на Хирон с нодалната ос е най-кармичния миг , който натива посреща.И в зависимост от силата на аспекта ние бихме могли да маркираме с точност и неговото проявление.Знака през който Хирон транзитира ,както и аспекта към диспозиторите на нодалната ос , точния градус в който попада са методите чрез които можем да отсеем най-точната информация.
Хирон в аспект кардиналните оси е един от вълнуващите и интересни периоди в живота на натива...Или това е период на промяна , чрез внезапен изход от ситуацията в която е поставен индивида.Но начина по който ще се случи е извън нашия контрол.Ние нямаме право на един шанс , а следва да интегрираме и двете му проявления бързо и чрез болката да излекуваме кармичните прояви по един нетрадиционен начин./Свързвам всяко нетрадиционно лечение с Хирон/.
Неговите кармични послания са простички и ясни , той е учител , защото неговия опит се базира на сложните процеси в които има приемане на всичко с цел да бъде изучено из основи ,за да бъде полезно и да не бъде отхвърлено.Хирон не приема само болката или само лечението , Хирон не е само учител или ученик , той съвместява всяка част от кармичния кръг и по този начин усвоения опит е завършен. В този смисъл той може и да руши безвъзвратно , подобно на Уран и да пази подобно на Сатурн като мост между двете планети , може да приеме облика на една от тях в процесите на неговия ход ....
Не случайно според мен Хирон е открит през 1977г. , според китайския календар в годината на змията , а змията без значение дали е метална , дървена  или каквато се сетите е символ на мъдростта. Хирон е мъдрец , той е астролога , гадателя , езотерика , мистика , съдържа в себе си мъдростта , чрез която да достигне до метафизичните процеси с разбирането и усвояването на опита.Защото разликата между знаещия и мъдреца е огромна.Хирон не търси знанията , той ги има ...хирон търси мъдростта на знанията си. На една определена възраст , Хирон ни заставя да поемем по пътя на алтернативите , да се откажем от материализма с който сме устроени да живеем и да потърсим другото-пътя към себе си .Това е най-трудния и най-тежкия път , защото е осеян с красотата на мигове , които са ни сътворили да бъдем щастливи. От тук насетне следват екзестенциалните въпроси на които отговора се крие в самите нас.В тези мигове следват апокалиптични  изводи , болка и тъга , желание и равносметка.Пътя е труден , но при  обиколка си Хирон ще ни подари онази хармония към която се стремим , ще ни възнагради и сътвори в духовни същества...такива , каквито сме в първоутробата.
Моста на Хирон е мост на вярата , на болката на любовта...един мост на който стъпиш ли-няма връщане назад...Миналото е далеч , а ключа в ръцете на Хирон е бъдещето...към уран.
Всеки аспект при транзит на Хирон е изключително важен и следва да се обръща специално внимание , особено когато в него участват Нодална ос , Луна , Сатурн , Слънце , Плутон.
И така моста от подсъзнанието , съзнанието , самосъзнанието и свръхсъзнанието е отворен ! У вас е ключа.... :blink:

http://www.astroseer.net/

Марая

СТАТИЯТА е отворена на коментар , базирана е на личния ми опит и наблюдения , типично по Хирон... ;D ;)
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 07:32:31 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Хирон - кармичните послания
« Отговор #1 -: Май 06, 2011, 05:21:45 am »
Много ценна статия, Марая, много интересно си я написала, точно с вълнуващите ме въпроси в момента...Сякаш си прочела мислите ми  :blink:   . И по този повод да те питам търсих тези дни да прочета и за Vertex, но в сайта не открих нищо като тема или статия... ще съм ти много признателна ако добавиш и статия za Vertex. :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Май 06, 2011, 05:32:27 am »
Много ценна статия, Марая, много интересно си я написала, точно с вълнуващите ме въпроси в момента...Сякаш си прочела мислите ми  :blink:   . И по този повод да те питам търсих тези дни да прочета и за Vertex, но в сайта не открих нищо като тема или статия... ще съм ти много признателна ако добавиш и статия za Vertex. :rolleyes:

Мисля , че в сайта има за Вертекс материали... :blink:
Не съм го изследвала много , може би в няколко карти и в моята.
Щ е посъбера наблюдения и с удоволствие ще споделя мислите си за Вертекс.
Благодаря за коментара...вече е завършена...Този ден беше посветен на Хирон , аспектира ми нодалната ос в момента и му отдадох заслуженото... :blink: ;).
Радвам се , че ти е полезна... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Май 06, 2011, 11:45:33 pm »
Много е хубава статията! Абсолютно съм съгласна с теб и макар и за малката възраст на която съм го усетих Хирон как действа, на ме пък сега ще ми съвпада с ДЦ през следващите 2-3 години. И направо не знам какво да очаквам, но ще приемам стоически всички изпитания!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Май 08, 2011, 05:48:37 am »
Много е хубава статията! Абсолютно съм съгласна с теб и макар и за малката възраст на която съм го усетих Хирон как действа, на ме пък сега ще ми съвпада с ДЦ през следващите 2-3 години. И направо не знам какво да очаквам, но ще приемам стоически всички изпитания!

Благодаря за споделеното! Както казах и ще се повторя болката не се интересува от възрастта...Болката е там където нещо следва да бъде лекувано , за да не ни боли....И годините имат значение по отношение на едно- възприемането и интензитета на същата....Защото в един период от живота ни , ние сме мн.чувствителни на болката , а в други тази степен , този праг е достигнал минимума....И няма усещане.... :blink: Боли , но сякаш сме употребили морфин....продължаваме....по моста!

Благодаря за коментара! :blink:

« Отговор #5 -: Юни 30, 2011, 04:23:32 am »
BlackBetty, гола вода съм все още с астрологията, но и от малко знания, и от личния ми опит, преди 2 години имах транзит на Нептун и Хирон през ДЦ -то. Двете в комбинация ми дойдоха малко в повече...трябваше да се разделя с толкова хора и колективи, че вече се исках да приема разделите...а трябваше...защото всяко упорство да не приема ситиацията и положението  удължаваше агонията във взаимоотношенията.Сега вече знам, че е било за добро, но трябваше да го преживея...ако знаех тогава повече неща за астрологията или някой ми беше казал, щеше да ми е по-лесно, даже сама щях да предизвикам това. Така че, транзитът който ти предстои никък не е лек, но...повярвай ми...ще се освободиш от необходимото и ще израстнеш.