Здравей Гост

Принципът на огледалото или кога затваряш кръга…

• 22 Отговора
  • 5450 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Принципът на огледалото или кога затваряш кръга…

Напоследък доста събития ме накараха да седна и да запиша тези си мисли.  По едното време дори си мислех, че съм забравила основните принципи, но ето дойде и техният момент. Имах няколко провокации на тази тема, но сметнах за безмислено да седна и да обяснявам на дадените хора, но пък реших да седна и да го запиша, което си е и по-добрият вариант.
И така, принципът на огледалото е следният: по време на твоя си живот ти се оглеждаш в лицата и реакциите на другите и в същност ако някоя тяхна реакция не ти хареса, то ти не харесваш тази черта у себе си. В моите обяснения ще използвам варианта, че човека е на такова ниво, че познава и принципа и работата с него.
Всеки от вас е виждал наталната астрологична мандала. Тя представлява кръг, който е разграфен на 12 дома. Всеки дом си има своето значение:

1. дом Овен – аз, начало, раждане, его, физическо тяло
2. дом Телец – притежанията, парите, които печелите със собствени усилия, ценностите
3. дом Близнаци – познати, съученици, близко обкръжение, срещи, общуване
4. дом Рак – дом, родители, корени, произход, недвижима собственост
5. дом Лъв – любовни връзки, деца, забавление, театър, радост, творчество
6. дом Дева – задължения, служене, всекидневие
7. дом Везни – брак, партньори, съдружници, явни врагове, баланс
8. дом Скорпион – смърт, власт, секс, парите на другите, тайни, ревност
9. дом Стрелец – учител, обучение, духовно израстване, пътуване, вяра (доверие)
10. дом Козирог – цел, постижения, мисия, призвание
11. дом Водолей – приятели, идеали, общности
12. дом Риби – край, ограничения, духовност

Описанието на домовете има много общо с принципите на Хермес Трисмегист и 7те Вселенски закона. Знаците се разделят на мъжки и женски, всеки един от тях принадлежи към една от 4те стихии, те са активни или пасивни – с няколко думи: съдържат голяма вселенска мъдрост у себе си. Домовете от лявата страна на мандалата отразяват нас самите, а от дясната – другите. Домовете от долната част на мандалата отразяват онова, което е вътре у нас, а в горната част онова, което показваме на хората. Хороскопа ни описва и реакциите, и бездействието, и живота ни.
Но хороскопа ни има още една цел – да бъде интегриран в нас самите и да се започне да се надгражда над него. Принципа на огледалото съществува, защото преди да израсне човек все още живее на принципа аз/другите. Преди да тръгне по пътя на Духа човек е като буква С, тоест половин кръг и затова и до ден днешен битува изречението „Търся си половинката”, или просто човек си търси друго С, за да затвори кръга, тоест да го завърши. Обаче има един тънък момент и той е, че когато се съберат две букви С, то неминуемо едната ще започне опити да завземе другата или да и покаже надмощието си по едни или други въпроси.
Напредващия духовно човек обикновено след като си  удари няколко пъти главата в стената ще осъзнае този факт и ще пожелае да излезе от тези рамки и да разруши схемите. Единственият начин е обаче да интегрира цяла астрологична мандала вътре у себе си. Това значи човек да сключи съюз с всички знаци и домове и да ги превърне в свои съюзници дори и на подсъзнателно ниво. Тогава той става буква О или завършва кръга. Когато се завърши кръга, нека се върнем по-горе на описанието на домовете, ние стигаме до 12 дом – края, завършването и духовността. Или когато човек достигне до края на материята по хоризонталата, то той започва да се издига над нея или започва да се движи вертикално по спиралата нагоре.
От този момент нататък принципа на огледалото не е в сила. При човекът тръгнал по спиралата нагоре вече принципът на огледалото не е необходим, защото човекът сам е станал огледало на Вселената и на заобикалящите го, защото огледалото е необходим инструмен само в 3Д реалността, а развиващият се дух вече пребивава не само в това измерение (имам в предвид съзнателно пребиваване).  Огледалото е нужно докато човек интегрира архетипите у себе си и се научи да обича безусловно света, такъв какъвто е. Огледалото е нужно докато човек интегрира стихиите вътре у себе си и се научи да ги използва. В този момент вече ИН/ЯН системата, която е символа на дуалността се превръща в ДЕН – амалгамата на двете, тоест осъществява се сливане и се преминава на следващо ниво.

Е, пожелавам ви да безусловната любов на Нептун, дълбочината на Вселената на Плутон, лудостта на Уран и приятлството на Сатурн. Нека стихиите винаги бъдат ваши приятели, а не врагове!

14.05.2011г.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
Това направо е за "Избрани обзорни теми", качвам го там, за да не потъне в архивите.
Само да вметна, знаците и домовете действат по двойки, които взаимно се отразяват. Някои астролози дори подкрепят тезата, че двойките знаци представят едно и също качество, но в двете му полярности.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Някои астролози дори подкрепят тезата, че двойките знаци представят едно и също качество, но в двете му полярности.  :blink:

това е така от гледната точка аз/ние. ама като говоря мога да разтягам локуми до трето пришествие, ама като пиша и някак не ми идва отвътре да го дъвча толкова  :blink:

интересното е, че при наталната мандала може да се върти по сто посоки и да се видят много различни ситуации и решения, но идеята ми в случая беше надграждането върху натала, пътя по спиралата и излизането от огледалният свят. тази идея ми е много близка от много време насам, но така и чак сега седнах да нахвърлям това онова по въпроса... сигурно ще има и други неща, на които ще се натреса в последствие, но за писане рано сутрин и това е добре - поне дава насока горе-доле за какво иде реч...

огледалният свят е само илюзия и има начин да се излезе от него, за разлика от Алиса, аз не държа да пребивавам там  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 01:48:30 am от Синухе »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Вещичка, страхотна си  :clap:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Алиса извън страната на огледалата - продължение

Да излезеш от огледалният свят не е лесно, но пък и не е трудно. Най-важното е да имаш желанието за това. Сега ще ви опиша стъпките, през които поне аз преминах докато се откопча от хватката. Не съм чела за тях никъде, а просто въпрос на личен опит. Далеч съм от мисълта, че за всеки ще бъдат еднакви - такова нещо няма, но е успокояващо като виждаш, че и други го правят  ;D  За целта ще се опитам да представя нещата с една схема, ама понеже съм на вие с всички чертожни системи, та ще пиша и обяснявам  :P

Значи човек има 4 тела /за целта работим само с 4 - знам, че са повече  ;) /:

1. духовно
2. ментално
3. емоционално
4. физическо

Ако трябва да ги подредим в пирамида то основата на пирамидата е физическото тяло, защото е най-плътното тяло, а останалите се подреждат нагоре в пирамидата като върха и е Духа.

Когато духът се е въплътил в материята той е слязъл от първото надолу по реда на номерата. Когато човек обаче иска да достигне до духа си, то той минава отдолу нагоре пак по ред на номерата или това е пътя от 12 дом - края на материята, по спиралата нагоре.

Когато си го пожелаете това то се сбъдва. И ето, че нещата започват да се случват:

1. Когато тръгнах преди 2 години по тази спирала то първо започна чистка на физическото тяло. Съвсем естествено (просто защото пожелах да тръгна по спиралата) се отказах от месото и алкохола, защото понижаваха вибрациите на тялото ми, а целта за излизане от огледалният свят е да повишим вибрациите си. Месото съдържа в себе си кодовете на смъртта, а това са едни от най-ниските вибрации. Когато едно животно се коли то изпитва ужас и този ужас се запечатва в клетките му и по никакъв начин не може да се премахне нито с готвене, нито с нищо. В случая е важно обаче вашата най-искрена мотивация произлизаща от дълбините на сърцето ви...

2. Около половин година след този акт на отказ от нисковибрационни храни започва и чистка на емоционалното тяло. Появяват се сънища в които вие бродите из тъмни пещери, потънали в забрава и наситени просто със страхове. Намирате разни животни вътре (лично аз все тигри си намирах  ;D ) - в началото бягах от тях, а после просто ги пусках на свобода. Намирах древни изоставени градове в пещерите, населени тук таме с хора, които отдавна бях забравила, полуразрушени сгради. В един момент просто политах нагоре през пластовете скали и камъни и пробивах тъмнината докато не достигах синьото небе... Точно преди да престанат тези сънища сънувах, че откривам изворът на личната ми прана в себе си - голяма пещера и през нея течеше кристално чиста вода в която се гмурнах и се наслаждавах на хладината и...

3. После идва менталната яснота. Знам, че повечето от вас са наясно с принципите на свобода на ума, но в този процес се изисква не знаене, а осъзнаване. Само с осъзнаване се достига до по-високото. Тук вече започва една комуникация с Висшият ви Аз и опитите да се събуди и задържи на прилично ниво интуицията и вътрешният глас. В този момент (преди около година) аз осъзнах, че вече няма огледален свят, но още не можех да го дефинирам дори и за себе си защо е така, просто го усещах. Ама вече си бях култивирала едно прилично търпение и бях позабравила първосигналността си та се научих да чакам - изясняването щеше да дойде по-късно...

Най-важното нещо в тези стъпки е осъзнатостта, че кръгът на мандалата е затворен и пътя ни продължава по спиралата нагоре. Разбирате, че вече можете да се задържите само с хора, които са затворили кръга и те, защото всички опити за манипулации на околните са ви ясни и най-важното те са недопустими за вас, защото най-важният момент е СВОБОДНАТА ВОЛЯ В ТАЗИ ВСЕЛЕНА и разбирате, че нямате Моралното (пиша Морално с главна буква, защото става въпрос за Духовен Морал) право да упражнявате насилие върху някой, който не ви е дал съгласието си за това. Понякога ги оставяте да си "развяват байрака", защото не ви се занимава с тях, а друг път им показвате докъде могат да стигнат. Огледалото вече сте вие - просто отразявате, но войните които отразявате не са ваши и не е редно да се идентифицирате с тях.

Духът ви вече се опитва да се закрепи в Баланса - това е Хармонията на Вселената. Под Баланс разбирайте следното: когато има нужда от шамар, то го ударете! Баланс не е като ви пляснат да си дадете и другата буза - това не е Баланс, а идиотизъм!!! Тук вече обаче не властва Егото, а Свръхсъзнанието, тоест вече сте интегрирали съзнание и подсъзнание и сте ги превърнали в една амалгама с която работи Висшият ви Аз - всички егоцентрични постъпки са недопустими.

Един стар мъдрец е казал: Или оставяш съдбата да те води или ти водиш съдбата! В този ред на мисли вече наталната мандала не е това, което е  ;)  Тук вие сте пълководеца и вие решавате какъв курс да зададете на вашите планети. Не ви е нужно постоянно да си зяпате натала и транзитите, защото те вече влияят само на подсъзнанието и разчистват остатъците от натрупвания в емоционалното ви тяло, които не са ви необходими. Ако пък решите то вие можете да зададете направление на дадена планета - като видите, че предстои някакъв аспект просто влезте в ядрото на планетата и си кажете желанията - като се съобразите с това, какво управлява дадената планета в натала ви и къде се намира в момента. Бъдете сигурни, че ще стане това, което е зададено от вас.

Вие вече вървите по спиралата и пътят може да не е лесен, но е най-доброто нещо, което сте направили за себе си!

Желая ви приятно пътуване!

15.05.2011г.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Огледалото вече сте вие - просто отразявате, но войните които отразявате не са ваши и не е редно да се идентифицирате с тях.

Точно това търсех, тъкмо навреме го прочетох, благодаря ти за втората част!
Да си жива и здрава и голяма да пораснеш  ;D

радвам се, че съм ти била от полза  :blink:

относно порастването голяма - нИдей моля те, че след такива пожелания само задника ми расте  :rolf: :rolf: :rolf:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Все си мисля , че чистенето от токсини в това число и ментални ,започва отвътре навън....
Познавам много хора , които уж са отказали месото , именно поради причини ,че съдържа кода на смъртта...,но не са станали нито по-чисти , нито по-съвършенни?
Имаш ли обяснение защо е така? :unsure:

Познавам и други , които уж са го отказали но само пред другите , а иначе от 2 пържоли и ела да гледаш за какво иде реч.... ;D....Или някои го отказват поради възможност , други защото е модерно , трети за да станат духовни и желания ефект не се постига...А щом говорим за баланс-забрани няма...Поне аз така мисля...
А със студенокръвните как стои въпроса? :unsure: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
Веще,  :wub: :wub: :wub:

много хубава тема си направила, много добре си изказала нещата....

дали е възможно човек да остане на нивото на огледалото и да не продължи нагоре въпреки стремежите и усилията си.....?
дали при всеки сънищата са показателни и в определения момент ще изиграят ролята си или тяхната роля може да бъде заменена от други изживявания...?  :unsure: :-\ :blink: :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Все си мисля , че чистенето от токсини в това число и ментални ,започва отвътре навън....
Познавам много хора , които уж са отказали месото , именно поради причини ,че съдържа кода на смъртта...,но не са станали нито по-чисти , нито по-съвършенни?

Познавам и други , които уж са го отказали но само пред другите , а иначе от 2 пържоли и ела да гледаш за какво иде реч.... ;D....Или някои го отказват поради възможност , други защото е модерно , трети за да станат духовни и желания ефект не се постига...А щом говорим за баланс-забрани няма...Поне аз така мисля...

ако някой просто се отказва от месото, защото така му е скимнало, то това не е признак нито на духовност нито на пречистване. Духовността е върха на пирамидата както съм обяснила по-горе и за да достигнеш до нея трябва да изминеш дълъг път. трябва да пречистиш мислите си, делата си, психиката си и въобще все енергии вътре и извън теб - друг начин няма!

понякога и аз ям месо или пия по един пръст уиски с много вода /хеле ако има и други рибоци наоколо/, но това нито ми снижава вибрациите, нито ме отклонява от пътя, който съм избрала, защото това е моят избор, който съм направила със сърцето си.

когато започне човек да се издига по спиралата, вече няма нещо което да може да му навреди, защото менталната нагласа го предпазва от всичко. това е много важен момент и никога не трябва да се забравя...

и за кви студенокръвни, че не разбрах  :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Веще,  :wub: :wub: :wub:

много хубава тема си направила, много добре си изказала нещата....

дали е възможно човек да остане на нивото на огледалото и да не продължи нагоре въпреки стремежите и усилията си.....?
дали при всеки сънищата са показателни и в определения момент ще изиграят ролята си или тяхната роля може да бъде заменена от други изживявания...?  :unsure: :-\ :blink: :blink:

винаги има опасност да зациклиш ако се оставиш на течението. ма то това си е за всяко едно нещо  :P

не мога да знам за теб, но когато сънувам, за себе си знам дали сънят ми има нещо да ми казва или е просто игра на ума.

а въпроса ти ме сети за още нещо важно:  когато аз тръгнах по пътя, не съм се стремяла да достигам това или онова. просто драпах да осъзная многото знания, които кълвях като гладна кокошка от книгите. търсех истината и се ровех все по надълбоко. когато започна този процес, аз идея си нямах какво става и защо става. интуитивно се насочвах към дадени неща и това беше. едва сега след две години мога да погледна на нещата от друга гледна точка и да ги дефинирам...

просто осъзнавай нещата едно по едно. не се насилвай всичко накуп да осъзнаеш, защото така ще си блокираш личната енергия с някакви очаквания, а това е погрешно  :blink:

*

Марая

• 28287

ако някой просто се отказва от месото, защото така му е скимнало, то това не е признак нито на духовност нито на пречистване. Духовността е върха на пирамидата както съм обяснила по-горе и за да достигнеш до нея трябва да изминеш дълъг път. трябва да пречистиш мислите си, делата си, психиката си и въобще все енергии вътре и извън теб - друг начин няма!

понякога и аз ям месо или пия по един пръст уиски с много вода /хеле ако има и други рибоци наоколо/, но това нито ми снижава вибрациите, нито ме отклонява от пътя, който съм избрала, защото това е моят избор, който съм направила със сърцето си.

когато започне човек да се издига по спиралата, вече няма нещо което да може да му навреди, защото менталната нагласа го предпазва от всичко. това е много важен момент и никога не трябва да се забравя...

и за кви студенокръвни, че не разбрах  :unsure:

За морска храна говоря...Рибите са студенокръвни...

Не говорим за теб , а защо се получава това.... :rolleyes: Много съм любопитна.... :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
абе в някои среди се твърди, че морските не били вредни, защото били от по-низша инкарнация от човека. честно казано аз морски си хапвам, но рядко. не ми пречи изобщо, но за солена рибка умирам  ;D ;D ;D

кое що се получава бре  ;D  оффф не моа ти фана тънката мисла начи  :-[

*

Lillie

• 30532
А със студенокръвните как стои въпроса?

Отказът да се консумират месо и месни продукти често се компенсира с друго. По един или друг начин организмът търси начин да си набави липсващите вещества.
Аз не съм го отказвала преднамерено, просто никога не съм била особен почитател на мръвката. По същия начин стои въпросът със сладкото, алкохола, цигарите - ако нямаш влечение към него, не ти е нужно да полагаш усилия да го отказваш или ограничаваш.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
абе в някои среди се твърди, че морските не били вредни, защото били от по-низша инкарнация от човека. честно казано аз морски си хапвам, но рядко. не ми пречи изобщо, но за солена рибка умирам  ;D ;D ;D

кое що се получава бре  ;D  оффф не моа ти фана тънката мисла начи  :-[

Как не можеш... ;D
Ми затъпява още повече в мига в които се откаже от нещо си...Според мен това е стрес на организма и психиката...
И вместо наистина да пречисти мисли , да заживее в хармония той се превръща във вълк буквално...Като е спрял месото , защото иска да се слее с нирвана...Има хора , които ядат месо , а са много духовни същества...

Умирам за риби , предпочитам ги...,за солената няма да се караме , че носи и много вино.... ;D ;)

*

Марая

• 28287
А със студенокръвните как стои въпроса?

Отказът да се консумират месо и месни продукти често се компенсира с друго. По един или друг начин организмът търси начин да си набави липсващите вещества.
Аз не съм го отказвала преднамерено, просто никога не съм била особен почитател на мръвката. По същия начин стои въпросът със сладкото, алкохола, цигарите - ако нямаш влечение към него, не ти е нужно да полагаш усилия да го отказваш или ограничаваш.  :blink:

Лили , според мен тук има дума и пренасищането на организма.... :rolleyes:
Аз например имах такъв период с яйца...В продължение на години не можех да ям яйца.... :rolleyes:
Пилешко хапвам много рядко , защото знам , че ям антибиотици , а не пиле...Виж на рибата и морските дарове съм фен....Ти поне ме познаваш....И вероятно защото е студенокръвна се отразява добре на човешкия организъм....

А теб месо не съм те виждала да ядеш.... :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

Ми затъпява още повече в мига в които се откаже от нещо си...Според мен това е стрес на организма и психиката...
И вместо наистина да пречисти мисли , да заживее в хармония той се превръща във вълк буквално...Като е спрял месото , защото иска да се слее с нирвана...Има хора , които ядат месо , а са много духовни същества...

аааа това ли  ;D ;D ;D

ами стрес е да, защото това решение е взето от някаква куртоазия, а не от сърцето. там е разликата...

относно яденето или неядене на месо, това си е личен избор. просто в статиите аз дадох личното си преживяване и предварително обясних, че за друг това може да протече по различен от моя начин. колкото хора има, то има и толкова начини - затова сме различни всички, но принципа е един поради простата причина, че всички имаме все същите тела - физическо, емоционално, ментално и духовно. пречистването тече от основата на пирамида нагоре - това е неизменно  :blink:

*

Марая

• 28287
А как стои въпроса със суровоядството? :rolleyes:

Имате ли коментар?!

Адаш извини ме , за лекия спам...,но така или иначе говорим и за храните...
Благодаря за което.... :blink: :-[

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

що ма, и теб ли те мързи да готвиш  :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

честно казано не съм на ти с тези неща - ям всичко, което ми се яде  :P

*

Марая

• 28287

що ма, и теб ли те мързи да готвиш  :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

честно казано не съм на ти с тези неща - ям всичко, което ми се яде  :P

Абе , от време на време ме мързи... ;D :-[....
Но напоследък правя едни такива салатки , че доста ми се нравят , а са точно от рецептите на суровоядци...

Пробвай , много е вкусна....

Саламурено сирене натрошено и сурови гъби настъргани , няколко лъжици зехтин...Украса маслини и е чудно... ;D