Здравей Гост

Символични дирекции и минорни аспекти

• 23 Отговора
  • 4277 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Нищо не е по-хубаво от това да стигаш сам до определени изводи.... ;D
Да отричаме нещо написано преди нас е меко казано ценизъм , но да надграждаме и трансформираме знания се иска задълбочен анализ и ровене...
Картата е плетеница , лабиринт от възможности и способности....
От няколко дни , аз която съм посветила години на астрологията и съм ревностен неин привърженик се питам....кой е аспекта , транзита , прогресията , дирекцията , паралела , контрапаралела.....които ми създава проблеми в настоящия момент....?! :rolleyes:

Действащи дирекции:
Слънце/Венера-конюкция... разходящ.
Юпитер/Слънце-тригон.
Венера/Мц-конюкция.
Луна/Юпитер-конюкция.

И ето какво откривам: СД Марс е на 103гр. от наталния Нептун.... :rolleyes:

Бихте ли разгледали картите си и да посочите като споделите , онова което бихте искали ;D , като събитийност ,чрез така наречените съдбовни аспекти.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Re:Символични дирекции и минорни аспекти
« Отговор #1 -: Май 16, 2011, 10:18:10 pm »
ехааа, добре, че отвори темата, сега забелязах, че по дирекции картата ми бъка с полусекстили и куинконси и всички в орбис под 1 градус

дир. луна съвпад прогр. венера полусекстил нат. слънце
дир. мерк полусекстил асц.
дир. венера полусекстил сатурн
дир. марс куинконс нат. венера и СЛВ
дир. сатурн полусекстил нат. нептун
дир. плутон опозиция марс
дир. СЛВ полусекстил нат. сатурн
дир. асц. полусекстил нат. сатурн
дир. нептун каре МЦ
дир. хирон полусекстил МЦ
дир. хирон квадрат нат. плутон

В последно време осъзнавам, че на този етап "любовта" ми пречи на развитието, на моите нужди и стремежи, спъва ме, създава ми напрежение и проблеми.. Не знам аз ли убих любовта или тя мен ме довърши, но ми донесе много болка..  И реших да се отдам на себе си, на целите си и изграждането на характера, мисля си, че първо трябва да си затвърдя моите позиции и чак тогава любовта ще дойде при мен  ;D
« Последна редакция: Май 16, 2011, 10:23:13 pm от xtz »
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Май 16, 2011, 10:25:11 pm »

В последно време осъзнавам, че на този етап "любовта" ми пречи на развитието, на моите нужди и стремежи, спъва ме, създава ми напрежение и проблеми.. Не знам аз ли убих любовта или тя мен ме довърши, но ми донесе много болка..  И реших да се отдам на себе си, на целите си и изграждането на характера, мисля си, че първо трябва да си затвърдя моите позиции и чак тогава любовта ще дойде при мен  ;D

Все едно слушам себе си  :o
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Май 16, 2011, 10:27:04 pm »
В картата , всеки един минорен аспект е от огромно значение за мен....Все едно да стъпваш в река , на пръв поглед виждаш как няма никаква опасност и...хоп изведнъж яма , камъче , водовъртеж...Същия аналог има и картата... :blink:
На 30г. , всички планети са на полусекстил от собствената си позиция....В същия този период има възврат на Сатурн..
Бих казала , че това е интервал от време +/- 1г. в който нещата се случват с късмет .
На 36г. всички планети по дирекции застават на 36градуса от наталната си позиция...В това време има възврат на нодалната ос и трети юпитеров възврат...Изключително творческо време , период на разцвет , освобождаване от една кармическа задача , поемане на нови отговорности....
На 40години имаме отново период свързан с промени и сътресения , криза на средната възраст, уранова опозиция и всички планети са на 40градуса от наталната си позиция...
Случая с 45 е същия....
На 51 е Хироновия възврат и отново имаме събитийност по дирекции с оглед аспекта.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #4 -: Май 16, 2011, 10:40:49 pm »
голяма слабост са ми паралелите и контра паралелите  ;D особено ако подчертават даден аспект..

винаги съм се чудила точно кога настъпва събитие? - не винаги то е когато имаме аспект, често "камъчето" е само първата стъпка от завъртане на цяла верига от събития, на които реално крайната фаза отговарят на "причинителя". а ако става въпрос за бавните гиганти...

в добавка
на 29-30 Юпитер е в опозиция с нат. си позиция.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Май 16, 2011, 10:54:36 pm »
голяма слабост са ми паралелите и контра паралелите  ;D особено ако подчертават даден аспект..

винаги съм се чудила точно кога настъпва събитие? - не винаги то е когато имаме аспект, често "камъчето" е само първата стъпка от завъртане на цяла верига от събития, на които реално крайната фаза отговарят на "причинителя". а ако става въпрос за бавните гиганти...

в добавка
на 29-30 Юпитер е в опозиция с нат. си позиция.

При мен  са силно изразени паралелите и контра-паралелите ....
Слънце/венера венера/марс са в паралел
венера/юпитер ,марс/юпитер , слънце/юпитер са в контра-паралел.... :72:

Да така е , в тази възраст освен възврата на сатурн и юпитер е в опозиция на собствената си позиция...

П.П. Та какво забелязах...всички минорни аспекти действат по време на дирекции...Онези от рода на кармичните 20 , 40 , 80 , 100 , 103 са тежки и съдбовни....
36,72,108,144 , 160 са дирекции при които имаме възможност за избор....
« Последна редакция: Май 16, 2011, 11:05:59 pm от Марая »

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #6 -: Юни 07, 2011, 09:43:44 pm »
 :-\ а какво мислите за точен съвпад на дирекционен марс с нат. асц?

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Юни 07, 2011, 09:51:46 pm »

За мен е важен и знака Приказна , за да направя интерпретацията... ;) :wub:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #8 -: Юни 07, 2011, 10:30:57 pm »

везни, там има и Сатурн и Плутон.. всъщност смятам, че този марс и идеална възможност да се коригира точния градус на асц.

уф сори, че пак леко обърках темата  :-[ то било за минорни ама

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юни 07, 2011, 10:43:02 pm »

везни, там има и Сатурн и Плутон.. всъщност смятам, че този марс и идеална възможност да се коригира точния градус на асц.

Би могла Да.
По принцип това е доста активен период и стимулира енергията на човек. Бъди внимателна с прибързани действия , с жени също така...,възможни са сцени на ревност , както и доста излишни харчове за луксозни неща....
Внимание при пътуване със самолет... :blink:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #10 -: Юни 07, 2011, 11:07:49 pm »

Би могла Да.
По принцип това е доста активен период и стимулира енергията на човек. Бъди внимателна с прибързани действия , с жени също така...,възможни са сцени на ревност , както и доста излишни харчове за луксозни неща....
Внимание при пътуване със самолет... :blink:
благодаря Марайче, :) ще внимавам а ако се случи нещо интересно то ще се чуе  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юни 07, 2011, 11:14:53 pm »
Все пак това е марс...,няма как да не се случи..Приказна...

В кой градус е съвпада?

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #12 -: Юни 08, 2011, 12:24:26 am »
на 23,15 според зет (за символични) и на 21,25 според примарните  ;D, няма да бия никого :)))))  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юни 08, 2011, 12:34:25 am »
на 23,15 според зет (за символични) и на 21,25 според примарните  ;D, няма да бия никого :)))))  :rolleyes:

И двете имат значение...,но аз повече си обичам примара... ;D

Ми...чудесно е това , енергията със сигурност ще е в значително количество , съпроводена с непредсказуемо поведение от време на време...Възможно е да учудваш и себе си...Все пак това е последната декада на везни под диспозиторство на уран...А може и е твърде сигурно да се появи нова любов в живота ти с енергията на марс...знаци овен или скорпион... :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #14 -: Юни 08, 2011, 12:37:40 am »

Ми...чудесно е това , енергията със сигурност ще е в значително количество , съпроводена с непредсказуемо поведение от време на време...Възможно е да учудваш и себе си...Все пак това е последната декада на везни под диспозиторство на уран...А може и е твърде сигурно да се появи нова любов в живота ти с енергията на марс...знаци овен или скорпион... :rolleyes:

аз мисля да се "развеждам"
между другото какво мислиш по отношение земен транспорт?

винаги съм се чудила мотоциклетите какъв сигнификатор са - уран? като по-не традиционо? или марс? в смисъла на по-екстремно?

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Юни 08, 2011, 12:43:45 am »
Земния транспорт се свързва с Марс..., но в твоя случай знака е въздушен и последната декада е на уран...

Мотоциклета свързвам с меркурии , автомобила с марс , самолета с уран , кораба с нептун , а влака с Юпитер.... :blink:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #16 -: Юни 08, 2011, 04:30:30 am »
Земния транспорт се свързва с Марс..., но в твоя случай знака е въздушен и последната декада е на уран...

Мотоциклета свързвам с меркурии , автомобила с марс , самолета с уран , кораба с нептун , а влака с Юпитер.... :blink:
виж го ти крилатия  ;D със сандалите, много интересен започва да ми се струва - обикновено не му обръщам много внимание, ама така е като се хвърлям се на възли, плутони, урани  ;D

между впрочем някои ден ще взема да напиша нещо за "непослушните" момичета, а вече са много.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Юни 08, 2011, 04:35:43 am »

виж го ти крилатия  ;D със сандалите, много интересен започва да ми се струва - обикновено не му обръщам много внимание, ама така е като се хвърлям се на възли, плутони, урани  ;D

между впрочем някои ден ще взема да напиша нещо за "непослушните" момичета, а вече са много.

Как няма да е интересен... ;D До всяко нещо до което се докосва "краде"....
Иначе и аз като теб си падам по "тежкарите" и странно никой не ме репликира , когато за първи път в този форум ги нарекох тежкари.... ;D Тежат си..., но Мерка никак не е за подценяване...А за мен е задължителен.... :P ;D

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #18 -: Юни 08, 2011, 07:03:21 am »
на 23,15 според зет (за символични) и на 21,25 според примарните  ;D, няма да бия никого :)))))  :rolleyes:

.А може и е твърде сигурно да се появи нова любов в живота ти с енергията на марс...знаци овен или скорпион... :rolleyes:

ох, знаеш ли как хубавичко ще ми дойде една авантюрка (шшшт да не чуе моя  :57: :57: :57:) с нещо огненко (разбира се  :ariess:), ако може с марс в телец и да кажем близнашка луничка  :-[ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D като ще съм нахална да съм рошава, може и някои асц. нещо по рибка да го докарва  ;D или стрелче айде да не съм много нахална

наистина се чудя защо толкова го подценявам този меркурии - очеразбивно е, че играе голяма роля при все, че и с уран се харесват :))) , краде я че къде ловно слънце без омайността на меркурий ;)
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 07:10:15 am от Fairy »

*

abroad

• 2187
« Отговор #19 -: Юни 10, 2011, 02:22:51 am »
как се проявява дир. Нептун съвпад Слънце/Меркурий../Лилит в 1ви?