За Стрелци аз мога да пиша много, но май ще се огранича с едно-две неща (ако въобще мога да съм кратка - хората на Юпитер предполагат един
разширен преглед.

)
Стрелецът е човек, който е предопределен да успее в живота и ако по пътя към успеха се налага да лъже, да върви по посоката на вятъра (макар принципите му да са различни), той ще направи компромис. Включително ще предаде близък човек, ако се налага (като Близнаците). Изключителна гъвкавост, характерна за мутабелните, но при Стрелеца може да се объркате, че не е така, защото на дребно е откровен - верно, и може да ви зашлеви с истината, но когато е дребна, в някой дребен спор. Ако обаче се налага голяма лъжа в услуга на успеха му по на едро - той не би се поколебал. Както и използването на хора - също не им е недопустимо, и то безогледно.
Това, което ми харесва и което друг знак не притежава, е светла енергия една такава..., оптимизъм, изключително зареждащи за всички наоколо.
Прия каза нещо много важно за застаряващите мъже Стрелец, което е на 100% истина.
Жените Стрелец са... хм... доста по-различни от мъжете Стрелец. Досега съм срещала само една жена с чистата стрелешка енергия. В жените има някаква по-мрачна сила... някак си техния оптимизъм е по- "условен" (ако на мен ми е гот, ако всичко ми е наред, ако всичко ми е наредено добре). Познавах по-отблизо 4 жени Стрелец, от които 2 бяха ужасно, ама ужасно и алчни и стиснати (не съм им гледала хороскопите, само им знаех слънчевите знаци), третата е отворена, щедра и ухилена ако всичко й е наред (иначе е сприхава, устата и неприятна), и в четвъртата мацка действително си я имаше чистата енергия на Стрелеца (но тя е и най - интелигентната от всичките).
Като цяло - аз много ги харесвам. Според мен нямат недостатъци, или ако имат - са по-малко от положителните им качества.
Много им се възхищавам, но аз лично не избрах да живея и имам деца със Стрелец (макар че натам отиваха работите по едно време), защото прецених, че ще ми липсва стабилност (а на мен ми е необходима). От устата на двама съвсем различни Стрелци - от различен пол при това - съм чувала една и съща реплика: "Ние не ставаме за брак"...
П.П. Софрата и джобът на Стрелеца (както и на Лъва), са винаги пълни, защото той знае как да ловува. От трите огнени знака Овните, които познавам са някак най - "неуспешни" в материално отношение. При Лъва се трупат хора на софрата му, за да си похапнат и да си отидат (пълно е с използвачи там). При Стрелеца обаче не е само това - той печели истински и сърцата на хората.