Здравей Гост

Транзити, носещи болка

• 151 Отговора
  • 22407 Прегледи
Re:Транзити, носещи болка
« Отговор #40 -: Май 20, 2011, 02:06:20 am »
Да и аз мога да потвърдя, че ми се "отвори" съзнанието след Плутон, но все пак е много болезнено и напълно
извън мой контрол. Затова и толкова подробно описах събитията, защото не са субективним а съвсем обективни.
Много съм си мислила какво трябжаше да се случи, за да ги избегна (смърт за първи път в живота ми, на близък човек,
и в БГ и в САЩ, все беше толкова близко до мен). СПИН, наркотици, освен това да видиш една такава империя как
функционира за мен лично бе културен шок. Огромните магазини, магистрали, летища, Ню Йорк с мостовете си. Из Европа това просто го няма.

Дори сега като учих в Швейцария и пообикаляхме из Европа, нищо не ме впечатлява. Има много интересни неща, окей, подредени, скучни, но след САЩ (там дори е по-евтино да си купиш нови дрехи, отколкото да переш в дадени ситуации) и животът, и личната свобода, която ти позволява там системата, Европа наистина е стара и закостеняла.
Да не говорим, че в САЩ е такова напрежение и толкова голям диапазон на избор имаш, че искаш, не искаш се научаваш да мислиш. Нямаш право на грешки. Наистина бях потресена и дори от нивото на мислене на колежките ми сервитьорки, без никакво образование. С извинение, повечето ми професори, станали такива по линия на ЦК или нещо подобно, никога през живота си не им се е налагало да решават такива проблеми, като на тези жени и да са толкова осъзнати. Тогава разбрах, че Западна Европа никога няма шанс да се "пребори" със САЩ, просто те наистина са друга цивилизация, с други ценности и всички идеи, които определят света днес идват от там (като се почне с Хенри Форд и се завърши с google). Предполагам по Уран и Плутон.

Това лично за мен бе най-болезненото изживяване, защото не харесвам "информационния" техничен, рационален начин на мислене на САЩ. И съм убедена, че това не е бъдещето, защото е изключително извън човека, особено за нас "славяните и източно православните", дето ЕС дори не ни брои за друга култура, нищо че сме над 300 милиона. Така и не прочетох по дълбока литература от Достоевски и Булгаков и не гледах по-добри филми от Тарковски, и не го казвам, защото съм "националист" или нещо подобно. Битовото оцеляване в САЩ беше толкова лесно (за 2 дни работа си плащаш сметките за целия месец, а компютър си копуваш на след 1 седмица), че и до сега съжалявам, че не успях да се пречупя и остана там. Емоционални терзания.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #41 -: Май 20, 2011, 02:37:18 am »
Браво Стела,аз също те поздравявам за темата,след тези транзити не само ,че изпитваме болка,но ние   вече не сме същите..
При мен транзитен Плутон-квадрат към наталната позиция
Транз.Плутон през  IC ,преминаване на Сатурн през  asc   и през първи дом-преди 1г. и половина
 Съвпад на транз. Хирон с нат.Вертекс-много тежка незаслужена болка
Съвпад на транз.Нептун с нат.Вертекс-не знам как да го тълкувам..
съвпадите с Вертекса ги преживях съвсем скоро-Хирон слава Богу няма да се връща повече до тази точка
При някои хора казват,че Вертекса не работи,но аз разбрах,че при мен работи..   
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #42 -: Май 20, 2011, 04:56:01 pm »
От последните, които ми се случиха много тежки ми дойдоха квадратурите на Уран и Юпитер към Луната, имах чувството че полудявам. Както и огромни семейни отговорности и неприятности ми се струпаха при съвпада на Сатурн с южния възел.

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Май 22, 2011, 07:57:29 pm »
Мацки, искам да чуя какво мислите по един такъв въпрос:
"Има ли незаслужена болка?" И ако "ДА" как бихте я дефинирали.
И може ли да се говори едновременно за "незаслужена" болка и за карма?

Според мен, това че човек не вижда или не си спомня причината за това, което му се случва не е достатъчно, за да направи извода, че болката, която изпитва е незаслужена.

Ако болката е по ЮЛВ, много е вероятно човек да не си е научил урока, повтаряйки една и съща грешка с надеждата да се размине с последствията, но все пак те му се връщат за осъзнаване.

Ако болката е по СЛВ, тогава е възможно, усвоявайки нов опит, човек да не е дооценил последствията, т.е. да се нагърби с прекалено много нови опитности, които да не може да асимилира и това да го срине.

Но и в единият и в другият случай имаме кармични (причинно-следствени) връзки, а човек сам твори кармата си. Следователно няма нищо незаслужено. И понеже кармата е един продължителен процес, то коренът на причината, може да е в предишен живот. Вие какво правите в такъв момент!?  :blink:

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #44 -: Май 22, 2011, 08:22:20 pm »
Следователно няма нищо незаслужено. И понеже кармата е един продължителен процес, то коренът на причината, може да е в предишен живот. Вие какво правите в такъв момент!?  :blink:

беше много отдавна, когато задавах този въпрос, но така и не получих, нито пък намерих логичен отговор - какъв е смисъла/логиката да ми се случва наказание за нещо, за което нямам никакакъв спомен или пък не дай боже за нещо, дето прабаба ми била направила :lol:

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Май 22, 2011, 08:30:31 pm »
Следователно няма нищо незаслужено. И понеже кармата е един продължителен процес, то коренът на причината, може да е в предишен живот. Вие какво правите в такъв момент!?  :blink:

беше много отдавна, когато задавах този въпрос, но така и не получих, нито пък намерих логичен отговор - какъв е смисъла/логиката да ми се случва наказание за нещо, за което нямам никакакъв спомен или пък не дай боже за нещо, дето прабаба ми била направила :lol:

Ами, чрез възпитанието се предава кармата от поколение на поколение. Така тежки "проклятия" тегнат върху цели родове и семейства. Предава се омраза от поколение на поколение, дори след като истинската причина вече е отдавна забравена...но ако си осъзнала, че това е грешка и прекъснеш кармата на война и омраза - няма как да ти се случи нищо "незаслужено".

В рода на майка ми имаше имотна карма. ние с брат ми и сестра ми я прекъснахме. Няма да се караме заради имоти. Искаме да сме си заедно, да се обичаме, и да си помагаме...но майка ми беше във вечна вражда с брат си и това рекушираше върху нас, докато беше жива. Ето как се предава по неведоми пътища кармата и как се прекъсва, чрез съзнателната намеса на индивида. Но насреща си трябва да имаш индивид, който е на същото ниво на осъзнатост.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Май 22, 2011, 08:31:25 pm »

:57:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #47 -: Май 22, 2011, 09:38:33 pm »
Струва ми се, че говорим за различни неща. Остави го възпитанието, не че не е злободневна тема за причинно-следствената връзка в кратко и средно срочен отрязък, която тепърва ще търпим наоколо.
Дай да разгледаме случай, в който дете става инвалид, например...

*

Asol

• 4140
« Отговор #48 -: Май 22, 2011, 09:42:43 pm »
А дали е така, кой кой ще ни каже ? Ако човек има съдба, то тя му е заложена по дефолт като насоченост, като психологически профил. Сега как ще има наказание за нещо в такъв случай ?  :rolleyes: А тези, които крадат или изобщо правят лошо на някого действа ли при тях причинно-следствената връзка ? Най-вероятно в някой друг живот - не сега, но въпросът е какъв смисъл има ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Май 22, 2011, 09:50:34 pm »
А тези, които крадат или изобщо правят лошо на някого действа ли при тях причинно-следствената връзка ? Най-вероятно в някой друг живот - не сега, но въпросът е какъв смисъл има ?

И аз съм го забелязала, на мнозина измамници нищо не им се връща приживе. Евентуално на децата или внуците им? Какъв е смисълът?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Май 22, 2011, 09:52:49 pm »
Струва ми се, че говорим за различни неща. Остави го възпитанието, не че не е злободневна тема за причинно-следствената връзка в кратко и средно срочен отрязък, която тепърва ще търпим наоколо.

Не, не говорим за различни неща. Ако баба ти си отнесе омразата в гроба, без да е въвлякла поколението...ти няма да бъдеш повлияна. Но ако си била въвлечена и горещо прокламираш тази омраза, дори когато причината отдавна вече е забравена, ти продължаваш кармичната вражда...На едно определено ниво на осъзнатост обаче тези връзки могат да бъдат прекъснати и ти няма да ги предадеш нататък - прекъсваш родовата карма.

Да поговорим за децата инвалиди-какво искаш за кажеш за тях?

*

abroad

• 2187
« Отговор #51 -: Май 22, 2011, 09:57:31 pm »
Това е нещо, в което ти така или иначе си съзнателно въвлечен, следователно има логика и смисъл.

:blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Май 22, 2011, 09:59:18 pm »
Това е нещо, в което ти така или иначе си съзнателно въвлечен, следователно има логика и смисъл.

:blink:

Ами, разгледай го от твоя гледна точка! ;D

« Отговор #53 -: Май 22, 2011, 10:05:21 pm »
   Изследвах да видя кои транзити са ми донесли истинска болка - душевна болка, която физически разкъсва сърцето ...оказаха се аспектите на транзитните СЛВ и Хирон към Слънцето ми и Меркурий в 7 дом, и тр.Хирон към нат.СЛВ. Говоря за съвпади. И се питам защо: отговорът е вероятно в аспектите между тях в наталната карта - Слънце 44.54 СЛВ /управ. - Уран и Сатурн/ и 135.05 със ЮЛВ /упр.Слънце/. Меркурий 51.52 СЛВ, а Хирон 40.00 Сатурн...По принцип всичко в една натална карта е навързано, въпроса е кога ще стигнеш до отговорите и посланията на планетите и звездите...Понякога някои въпроси носят дилема - заслужил, незаслужил. Според мен единственият начин, ако не можеш да прозреш над нещата е да продължиш да бъдеш себе си, за да оцелееш /психически, физически, както искате така го разбирайте/. Боля ме от предателството, осъзнах че това е човешко, човещинка, че не трябва да възлагам надежди и очаквания, само защото за мен обещанието е закон, не означава че и за другите е така. Че трябва да се науча сама да вървя. А най-важното да оставя хората да бъдат себе си, защото имат свой път и свои уроци...По този начин се разграничавам от тяхната карма, защото погрешна реакция от моя страна ще ме въвлече в други подобни разплащания през времето.
   Има много незаслужена болка по този свят - никой не си е пожелавал да се ражда недъгав или да му се раждат такива деца, но се случва, никой не иска да живее в глад и болести - тук вече, тази незаслужена болка служи за коректив на хората, на обществото...Явно за тези страдалци приживе тук, след това ще има payback...друга логика няма.

*

abroad

• 2187
« Отговор #54 -: Май 22, 2011, 10:05:36 pm »
нямам добро обяснение, както вече уточних в началото
затова и за пореден път запитах, като отворихте дума :blink:
но явно скоро няма да намеря отговорите и отново ще зарежа темата...

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Май 22, 2011, 10:22:29 pm »
нямам добро обяснение, както вече уточних в началото
затова и за пореден път запитах, като отворихте дума :blink:
но явно скоро няма да намеря отговорите и отново ще зарежа темата...

Отворих темата за болката, за да разбера кои транзити носят болка.
В момента Хирон, който най-често се свързва с "незаслужената болка" е в абсолютно точен съвпад с моя Меркурий, но болка няма - нито заслужена, нито незаслужена. Няма и "смущаващи аспекти" към Меркурий, така че съвпадът е чист откъм други влияния. Затова се опитвам да разбера дали понякога не се сугестираме сами себе си, дали не се зомбираме прекалено четейки асоциациите, които други са правили преди нас (не говоря за планетите, които са изучени подробно и това знание е проверявано векове наред, а за съвсем наскоро откритите небесни тела, за които няма достатъчно фактологически примери).

Това е стихотворение е за теб. Разбира се, че има незаслужена болка и тя се дължи на това, че нашият свят е несъвършен и няма нищо общо с кармата. Там където има карма, т.е. нещата могат да бъдат обяснени болката е винаги заслужена, защото е предизвикана от самия човек, защото той е творец на кармата си, колкото и да не осъзнава това...но това е само моя хипотеза. Продължавам да изследвам и си запазвам правото да еволюирам във възгледите си...Все пак съм водолей и не се обвързвам лесно с никоя идея или течение. Това ме прави свободна да експериментирам с различни хипотези. Целувки от мен! Изследвайте, преди да се сугестирате.

Не зная кой е автора, но е много силно

Помолих Бог да вземе моята гордост,
а Той ми отговори: "Не".
Каза ми, че гордостта не може да се отнеме,
от нея се отказват.

Помолих Бог да излекува дъщеря ми,
прикована в леглото от своя недъг,
а Той ми отговори "Не".
Каза ми, че душата й е невредима,
а тялото й е само временно.

Помолих Бог да ми даде търпение,
Каза ми, че търпението е резултат от изпитания
и не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми подари щастие,
а Той ми отговори "Не".
Каза, че ми дава благословение,
а дали ще бъда щастлив, зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката,
Каза ми, че страданието отделя човека
от битието и го приближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст,
Каза ми, че духът трябва да израсне сам,
а Той само ще го подрязва,
за да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща,
за да мога да се радвам на живота,
Каза, че ми дава живот,
за да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите
така, както Той ме обича.
И Бог каза: "Ти най-накрая разбра
за какво трябва да молиш..."
« Последна редакция: Май 22, 2011, 10:27:36 pm от Stella »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #56 -: Май 22, 2011, 11:40:01 pm »
Ей ме на в периода с най-голяма болка. Че и с месеци напред.
Плутон и Сатурн квадратура Луна, въпреки че все още непочната квадратура и на 4-5 градуса от точна.
Плутон прави точна началото на следващата година - бая далеч, интересно е че тогава аз вече съм се оправила и си свиркам - дреме ми на капата...ама нали виждате - Венера-Марс-Сатурн-възел съвпад и цялото това войнство квадратира луната ми...
И като бонус Уран абсолютно точен съвпад Хирон опозиция Уран.
...ми мамата ми се... :-X

*

abroad

• 2187
« Отговор #57 -: Май 22, 2011, 11:46:07 pm »
Помолих Бог да ми помогне да обичам другите
така, както Той ме обича.
И Бог каза: "Ти най-накрая разбра
за какво трябва да молиш..."

Благодаря за стихчето, но по първо трябва да се науча да обичам себе си :blink:

относно незаслужената болка мога да дефинирам, като такава единствено онази в детството...каквато съм самокритична на другата все ще и намеря следствие от мои действия или бездействия
натално Хирон се намира в 4ти - и има основание за това :blink:
а други болки колкото щеш ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #58 -: Май 22, 2011, 11:56:43 pm »
Ей ме на в друг период на огромна болка - почина много скъп за мен човек.
Луната почти не е засегната.
Уран връз Слънце, Стурн съвпад Нептун връз Юпитер опозиция Марс, Венера широка квадратура от Плутон.
И ---възел връз Хирон, пък транзитен Хирон наближава Марс...не знам, на мен тоя Хирон винаги ми е бил знаков.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Май 23, 2011, 12:01:57 am »
Ей ме на в друг период на огромна болка - почина много скъп за мен човек.
Луната почти не е засегната.
Уран връз Слънце, Стурн съвпад Нептун връз Юпитер опозиция Марс, Венера широка квадратура от Плутон.
И ---възел връз Хирон, пък транзитен Хирон наближава Марс...не знам, на мен тоя Хирон винаги ми е бил знаков.

То хубаво, че Хирон наближава марс, ама Сатурн и нептун са в опозиция, така че не можеш да отдифиренцираш влиянието. Виж транзитен възел върху Хирон си е чисто откъм други влияния.