Здравей Гост

UFO - или какво е това?!

• 37 Отговора
  • 5562 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re:UFO - или какво е това?!
« Отговор #20 -: Юни 30, 2011, 06:11:05 am »
Е, както виждаш, споменали сме вече това; аналитичният апарат не е всичко, не е единственият път за достигане до нещо.
« Последна редакция: Юни 30, 2011, 06:25:22 am от Kelvin »

*

gal

• *
  • 351
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Юли 01, 2011, 08:59:13 pm »
 :(
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:04:57 am от Синухе »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #23 -: Юли 01, 2011, 09:33:15 pm »
Рядко пишеш напоследък?  :blink:

Ясно е, че такива заснемания често се правят с подръчни средства. На мен видеото ми се вижда автентично. Три сферични обекта, но не виждам ясно дали се движат. Имало ли е нещо такова или промяна на разстоянието между тях? Колко големи са били?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #24 -: Юли 01, 2011, 09:34:08 pm »
Какво... откога ги чакаме животинките  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #25 -: Юли 01, 2011, 10:03:02 pm »
 :unsure:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:04:47 am от Синухе »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #26 -: Юли 01, 2011, 10:21:40 pm »
Тук се сещам, че на два пъти ми се е случвало на доста по-ниско ниво да мяркам много бързо движеща се светлинка във въздуха - просто кто размазан проблясък над покрива на съседната къща беше последния път. И определено не ми приличаше на зрителен артефакт, както понякога се случва в зрителното ни поле някаква точка да блесне.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #27 -: Юли 02, 2011, 08:25:33 pm »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #28 -: Юли 02, 2011, 08:32:32 pm »
Горното също изглежда автентично. Не е учудващо, че хората не ги забелязват, защото прекарват много малко време в гледане на небето, даже никак. Ако човек е съсредоточен всеки ден по няколко часа към небосвода, убеден съм, че в даден момент търпението му ще бъде възнаградено и ще види с очите си. За момента обаче аз не го правя всеки ден и далеч не по няколко часа.

http://www.ufo.bg/?p=705 - 13.02.2011, Добрич
« Последна редакция: Юли 02, 2011, 08:40:49 pm от Kelvin »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #29 -: Юли 02, 2011, 09:14:31 pm »
аз често зяпам небето особено привечер, но и през деня като си пия кафето на терасата. виждала съм много пъти НЛО и над Варна и наоколо...

онази вечер като простирах на терасата и аз и дъщеря ми видяхме една бяла светеща сфера доста надалеч - летя, летя и спря ей така в небето и светлината и угасна, седя така малко и после пак светна и хукна нанякъде... хлапето беше въодушевено  ;D 

преди три-четири дни едно НЛО над Варна изпрати някакъв бял лъч надолу. стори ми се, че беше над канала някъде...  :-\  идея си нямам какво беше...

ама вече не ми правят такова впечатление де - нещо нормално  ;D ;D ;D  не съм ги и снимала, защото телефонът ми е 4мб памет само и няма място в него, а фотоапарата от децата е все с изтощени батерии и естествено никой не ги зарежда  :thinking:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #30 -: Юли 03, 2011, 01:54:32 am »
Ами зареди и щракни. :)

Снощи имаше два прекрасни часа - гост в "Нощен Хоризонт" по БНР беше проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания към БАН, който лично аз много уважавам, и не пропуснах случая да го поздравя с думите, че истинският учен е отворен към неизвестното и е търсач, докато негови колеги го отричат с лека ръка и пращат Лъчо към лудницата. :) В случай, че някой не знае - той е единственият учен от БАН у нас, който приема съвсем насериозно феномена НЛО и чуждите цивилизации, бидейки посветен на темата. Хубавото е, че е много внимателен за свободните съчинения и фалшификации, обвиващи темата и срещащи се висящи из пространството. Допитах се до мнението му за Луната. Той също я отбеляза като забулена в мистерия - 40-ина години пълно мълчание и никакъв интерес към тялото, което е под носа ни; не откриха вода на Луната, докато уж бяха там, а едва след като я чукна друго тяло от космоса; при подготвени американски мисии за Луната, САЩ изведнъж обявяват, че са изгубили интерес към нея, а Русия също мълчи.

Имаше разбира се и други интересни моменти.

http://www.monitor.bg/article?id=98749

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #31 -: Юли 03, 2011, 02:18:13 am »
Ами зареди и щракни. :)

нали се сещаш, че по закона на Мърфи ще заседна със зареден фотоапарат и то нищичко няма да се появи  :rolf:

па и честно казано кому и какво ще докажа със снимките  :unsure:  има ги и това е факт! който не вярва или му се струват фантасмагории нека си живее в света на собственото си его и да си мисли, че човека е върха на Вселенската пирамида  :P

относно останалото - докато науката не се научи да вижда по-далеч от носа си, то хора като упоменатия по-горе винаги ще бъдат пращани на веселите места... тъжно е, но действителността на 3Д измерението е такава...

за Луната - ми била съм в медитации и на сън там - бъка си от живот  ;D  ама човека е сляп и глууух...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Yaya

• 2265
« Отговор #32 -: Юли 04, 2011, 06:36:27 am »
Какво сте се превъзбудили... като че ли не знаете за НСР и проектите на НАСА.
И да е НЛО, не е нещо, което не се е случвало и преди. Безумно би било да сме сами във Вселената. А запитвате ли се защо зачестяват посещенията? 2011 сме все пак  ;D Аз не вярвам на нищо, дори и да е НЛО, добре дошли, ще ги чакам на морето със салатка  ;D ;D ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #33 -: Юли 04, 2011, 07:18:44 pm »
Yaya, ето ти един интересен линк http://astroartis.com/forum/index.php?topic=207.0 Да видиш къде е истината, на ти трябват извънземни да те експлоатират, да ти обясняват как да дишаш, да ти разкриват невероятни тайни, да те возят из галактиката. Как ли пък не, айде нема нужда!  :rolleyes:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #34 -: Юли 05, 2011, 08:01:37 pm »
Ама, Бети, и аз това казвам - не вярвам да са извънземни, ама и да са, какво да направим? Няма ад имаме много избор нито, ако са извънземни, нито ако от НАСА са решили да си поиграят с нас...
Ама аз и друг път съм казвала - Тома неверни съм. Това са например космически кораби, които са минали през атмосферата. Над йоносферата е най-високата геостационарна точка на орбита на изкуствен спътник на Земята, тя е в открития Космос, доколкото знам. Е, мама му стара, няма ли един кьорав спътник, който да засече това НЛО? А и толкова любители астрономи наблюдават небето всяка нощ - все един щеше да го види. Да не говорим за Обсерваторията. Обсъждам случая с Бояна. Око да види, ръка да пипне - затова казвам - не им вярвам, но е невъзможно да сме сами във Вселената.

А Шопенхауер

« Отговор #35 -: Юли 06, 2011, 02:05:20 am »
Зная за твоите виждания, исках да кажа, че е време да започнем да носим отговорността за самите себе си и действията си!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #36 -: Юли 08, 2011, 04:26:15 am »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #37 -: Юли 14, 2011, 08:16:44 pm »
Имам три тераси, едната е под открито небе, което ми отваря за наблюдение немалка площ от небосвода. Снощи към 2 ч. вечерта пих студен чай и гледах наоколо. Между две звезди в един от квадрантите, в който погледнах, ми привлече вниманието една по-ярка. Леко бледосинееше в сиянието си, както и се движеше. Докато обаче минат няколко секунди и разгледам по-добре, светлината изгасна и сякаш нищо не е било. Угасването не беше мигновено, а сякаш бързо се сви в себе си.

П.П.: Мисля си да направя за забавление номера с китайските фенери.  ;D
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 09:07:10 pm от Kelvin »