Здравей Гост

Самочувствие

• 87 Отговора
  • 10865 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Самочувствие
« Отговор #40 -: Май 24, 2011, 08:21:09 pm »
Самочувствието на свързвам с една-единствена планета, но Луната определено има принос, да.
Доколкото Луната показва как човек се чувства в своята "кожа". Но една силно ранена Луна в съчетание със Слънце в съвпад или тригон с Юпитер, особено ако последните са ъглови, може да демонстрира привидно голямо и непоклатимо самочувствие.
В първата карта, за която споменах, Луната не е ранена нито от Сатурн, нито от Плутон или Марс. Но има Сатурн в съвпад с АС и в опозиция със Слънцето (и взаимна рецепция), а двете светила участват в голям въздушен тригон с Плутон, който е ъглов (съвпад с ИЦ). Единственият негативен аспект на Луната е опозиция с Нептун, има и знаков квадрат с Венера (орбисата е твърде широка).
Забелязах, че в някои женски карти, в които има твърд аспект между Луна и Венера, наличието на силен Сатурн в аспект към някое от светилата (независимо какъв, може да бъде и тригон) често поставя на фокус темата за самооценката, кара ги непрекъснато да се сравняват и състезават със своите посестрими, които в повечето случаи се възприемат като конуренция. Тази роля на ревнива Афродита е вградена дълбоко в психиката им и причините, които ги карат постоянно да се стремят към надпревара, могат да бъдат различни, но Сатурн е корективът, който подлага на изпит самооценката им и показва доколко е реалистична и дали има нужда от ъпдейт.

А когато имаш карта с точни квадрати и луната е в-х на Тао , наред с това Сатурн по същия начин е в твърди аспекти към личните планети...кой би могъл да бъде коректива.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Май 24, 2011, 08:36:54 pm »
А когато имаш карта с точни квадрати и луната е в-х на Тао , наред с това Сатурн по същия начин е в твърди аспекти към личните планети...кой би могъл да бъде коректива.... :rolleyes:

Отново Сатурн. Просто зависи как и къде ще се проектират неговите изисквания.
В практиката забелязвам, че сатурновите тригони не винаги действат позитивно, но може би не толкова очевидно за разлика от твърдите аспекти. Същото важи и за тригоните на Юпитер. Няма спор, че последните доста улесняват придвижването по острите ръбове в живота, но представете си тези тригони в картата на човек с ниска летва, за който целта оправдава средствата. Такива и Сатурн няма да ги спре.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Май 24, 2011, 09:39:20 pm »
Сатурн би спрял , при това на физическо ниво ..,за да балансира според мен...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Май 24, 2011, 10:00:39 pm »
Сатурн би спрял , при това на физическо ниво ..,за да балансира според мен...

Не всички успява да спре...
Но при определен тайминг Сатурн може да се окаже задвижващ фактор, който да попречи на родения да продължава да вреди както на другите, така и на себе си. И възпиращите "инструменти" при всеки ще са различни. По наши разбирания балансът може да бъде относително понятие, при него няма "хубаво" и "лошо", не го интересува нашата оценка/представа за "добро" и "зло" - за едни той може да се изрази в безвъзвратна загуба, за други в тежък здравословен проблем, за трети принудителна изолация или летален изход...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Май 24, 2011, 10:05:31 pm »
За това казвам , че Сатурн определя присъдата , а Плутон я изпълнява...Обратното също не се изключва...
Инкасатора си е инкасатор и в човешкия живот в повечето случай чука 2 пъти...като пощальон...
По отношение на самочувствието той дава и взима....както и с всичко между впрочем.... :-\

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #45 -: Май 24, 2011, 10:38:26 pm »
А здравейте! ;DИ честит ви празник!
Ранена Луна и ранена Венера,пък ако ще Слънцето пет тригона с Юпитер да има.. ;D
Аз съм "щастливка" с такива аспекти и само възрастта  ми помогна да надрастна ниското си самочуствие..
Майка ми винаги ме сравняваше с другите момичета и все нямах буклите на тази,малкото носле на онази...И си растях една такава свитичка,сивичка и ме беше срам от всичко и от всички..
Хубаво,че в студентските години попаднах в компания,която ме ценеше не заради вида ми,а заради мен самата..Те ми помогнаха да се отпусна,да порасна,да видя хубавото в мен и да променя лошото,да създам свой стил и да изляза от черупката...После дойдоха и мъжете и малко по малко,с години градих това,което съм сега..Пак на моменти не се харесвам,пак неволно или волно съм се сравнявала с бившите гаджета на моите приятели и съм се питала дали съм им равна,но поне имам ясна представа коя съм и колко струвам.. :-[
Прекрасно е да не изпитваш ужас от огледала и фотоапарати... :P
Много трудно ми беше,но си струваше.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #46 -: Май 26, 2011, 05:29:31 am »

Виждала съм и жени, които излъчват непоклатимо достойнство и тяхното самочувствие ги прави привлекателни, харизматични, магнетични.

възхищавам се на такива жени и ми се иска поне малко да приличам на тях.

при мен самочувствието е променлива величина и често зависи от отношението на хората към мен, което е много неправилно.
достатъчна е една дума накриво или упрек и се свивам, докато доброто отношение и похвалите ме карат да летя.Знам, че това не бива да ми влияе и че имам достатъчно причини да се радвам на това, което съм, но не ми се почучава.
при мен квадрата Слънце/Луна и Венера /Сатурн си казват думата.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #47 -: Май 26, 2011, 04:27:38 pm »
Лили и аз имам картата на човек със Слънце Водолей/Сатурн Лъв и Юпитер в Телец, плюс Венера Овен - Луна Везни 10/4, Марс/Мерка Козирог, като я засегняха кардиналните транзити и живота и се сгромоляса, именно самонадценяването и огромното самочувствие й изгра лоша шега,пое огромни отговорности и  загуби всичко постигнато и в личен и служебен план, като принципа на домино, пълен крах  :'(
един приятел адвокат винаги ме е съветвал: "по-добре да те подценяват, отколкото да те надценяват, защото ще те смажат"  :blink: явно е прав човекът.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #48 -: Май 27, 2011, 04:17:05 am »
Винаги съм имала добро самочувствие, случвало се е малко да му бяга покритието ;D

периода, който си спомням, че нямах никакво самочувствие беше когато тр. нептун квадратираше слънцето ми.. пълна каша.. то нямаше никакъв ред в моя живот, другите ме лъжеха, а аз лъжех себе си, че не ме лъжат  ;D
и нещо друго интересно, което не съм споделяла.. по принцип се имам за симпатично девойче, но през този период изобщо не се харесвах, за мен всички бяха по-красиви, по-умни, по-интересни.. нямах реална представа какво става, не можех да контролирам мислите и емоциите си..

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Май 27, 2011, 04:55:26 am »
Не ми липсва самочувствие заради много неща...
Имам биография- според Кастанеда.... :P ;D
Имам мъже и деца...Не съм егоист , давала съм живот на любовта си....
Имам доста власт и влияние , умея да боравя с нея....
Имам способности и усещам писаното дори и тук....
Хората са ми прозрачни....
Липсва ми само едно...не мога да разбера , защо у хората има толкова завист и злоба? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Май 27, 2011, 04:56:13 am »
Самочувствието е като необработен диамант, който няма да заблести, ако не го одялкаш подобаващо.
Говоря за онова самочувствие, което е с покритие, на не за фръц-пръц истории.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Май 27, 2011, 05:06:40 am »
Самочувствието е като необработен диамант, който няма да заблести, ако не го одялкаш подобаващо.
Говоря за онова самочувствие, което е с покритие, на не за фръц-пръц истории.  ;D

Това самочувствие струва време , енергия , можене , знание.....МНОГО! ДЕБЕЛА ИНВЕСТИЦИЯ Е! :blink:

« Отговор #52 -: Май 27, 2011, 05:10:07 am »
Аз харесвам скромните хора, които имат самочувствие и нямат нужда непрекъснато да го демонстрират. То това е истинското самочувствие - възможно най-реална самооценка плюс реална преценка и за околния свят. Казват, че приказката "Скромността краси човека" е супер неактулана в днешно време, но точно сега се сещам за един мъж (може би по-скоро момче), който ми е симпатичен точно заради скромността си. Той е най-добрият в своята професионална сфера (все още е номер 1), но никога не се самоизтъква и винаги ще намери добра дума за опонентите си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Май 27, 2011, 05:13:33 am »
Аз харесвам скромните хора, които имат самочувствие и нямат нужда непрекъснато да го демонстрират. То това е истинското самочувствие - възможно най-реална самооценка плюс реална преценка и за околния свят. Казват, че приказката "Скромността краси човека" е супер неактулана в днешно време, но точно сега се сещам за един мъж (може би по-скоро момче), който ми е симпатичен точно заради скромността си. Той е най-добрият в своята професионална сфера (все още е номер 1), но никога не се самоизтъква и винаги ще намери добра дума за опонентите си.

мИРАБЕЛА , ЩЕ ТИ КАЖА , ЧЕ ЛИПСАТА НА САМОЧУВСТВИЕ Е ПО-ГОЛЯМ ПОРОК ОТ силно изразеното самочувствие.../сори за капса бебс..../ не се карам... :wub:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #54 -: Май 27, 2011, 05:15:05 am »
Напоследък нямам никакво самочувствие...
Явно ми е такъв периода да е*** и периода    :33: :41:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #55 -: Май 27, 2011, 05:16:20 am »

Много хубаво си го написала и аз предпочитам да си върши човек добре работата
и да знае какво може  ;D   Не ми се нрави да ми го тикат " Самочувствието " пред носа  :mellow:
Естествени минерали и амулети

« Отговор #56 -: Май 27, 2011, 05:18:27 am »
Аз мисля, че майка на високото самочувствие е дебелоочието.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Май 27, 2011, 05:18:57 am »
Напоследък нямам никакво самочувствие...
Явно ми е такъв периода да е*** и периода    :33: :41:

ЗАТОВА СЕ ЛАПА ГОЛЯМ ЗАЛЪК И НЕ СЕ КАЗВА ГОЛЯМА ДУМА.... :blink:
ЕДНО ВРЕМЕ , АЗ КАТО СЕ ТРЪШКАХ ФИЛОСОФИ ----УЧИТЕЛИ ...БОЛ....
БОЛКАТА Е ВЕЛИКО ЛЕКАРСТВО ЕЛФИ...., КОГАТО СИ Я ИЗПИТАЛ РАЗБИРАШ МНОГО НЕЩА....
ВСИЧКИ УЧЕНИЯ , ТЕЧЕНИЯ....СИ ГИ СЛАГАМ 20СМ. ПОД ПЪПА...
ДА ЖИВЕЕ ОПИТА!
УТРЕ ...ЩЕ БЪДЕШ ПО-СИЛНА И ПО-МЪДРА ОТ ВСЯКОГА...

Не се карам , но докато се усетя...и нямам време да преписвам... ;D

« Отговор #58 -: Май 27, 2011, 05:19:11 am »
 :wub: Ох, липсата на златната среда е голям проблем. Die goldene Mitte като я няма и... Моето самочувствие е горе-долу адекватно, малко занижено в сравнение с реалното. Вие ми помните картата, Сатурн квадрат с Венера и т.н. Но така си е така, Марая, както ти казваш. Учителката ми по философия казваше, че малко по-високо от реалното е по-добре от малко по-ниското.

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Май 27, 2011, 05:22:29 am »
:wub: Ох, липсата на златната среда е голям проблем. Die goldene Mitte като я няма и... Моето самочувствие е горе-долу адекватно, малко занижено в сравнение с реалното. Вие ми помните картата, Сатурн квадрат с Венера и т.н. Но така си е така, Марая, както ти казваш. Учителката ми по философия казваше, че малко по-високо от реалното е по-добре от малко по-ниското.

Да , така е , защото има още един процент , който се губи...
Цитат
:wub: