Здравей Гост

Жените деградират-защо и до кога

• 45 Отговора
  • 7742 Прегледи
Re: Жените деградират-защо и до кога
« Отговор #20 -: Май 24, 2011, 08:32:56 pm »
Не съм експерт, затова простете, че се изказвам. Жената има силно акцентирани оси. Плутон на МС в опозиция със Слънце в 4-ти - периодично са й нужни кризи, с които да се пречисти. Тя самата ги търси и създава. Може да бъде много силна, да преодолее всяка пречка по пътя си. Но с тази опозиция на Луна и Нептун по оста 1-7-ми дом може и да изглежда много слаба в очите на другите. Мисля, че често се заблуждава по отношение на хората и също така оставя грешно впечатление у тях за себе си. Може да бъде силна и достойна жена и да постигне много. В картата има точната пропорция между хармонични и дисхармонични аспекти, според мен. Всичко е в нейни ръце. Трябва само да преодолее Луната си, която е доста непостоянна - един ден щастие, на следващия - драма и края на света. Тя се опира на Луната си изцяло в момента. Баровците харесват жени, които изглеждат безпомощни.

С прог. Луна върху Уран е способна да създава драма от всичко. Аспектът е разходящ, би трябвало да се успокои и стабилизира скоро. Както отбелязахте вече, наближава пълнолуние по прогресии, което предполагам, че ще засегне сферата на любовта и партньорствата. Назрял е моментът за промяна. Дано напусне баровеца и се сдобрят с другия... Историята с баровеца не ме изненадва. У7 е в съвпад с Юпитер, У5 Венера е във 2-ри дом - във всеки случай търси удобен партньор. Прогресивно Слънце е в съвпад с прог. Меркурий в 5-тия й дом - явно смята, че го е намерила в лицето на мутрата.

Транзитен Уран върху Слънце и едновременно с това тр. Сатурн от 10-ти дом в опозиция с него си е трудна констелация. Искаш да направиш нещо, но обстоятелствата не разрешават. Като добавим и опозицята на тр. Юпитер с натален Уран - желание за бързо действие. Трябва й още малко търпение и работа над себе си във всеки случай. Ако прогресивното пълнолуние не задейства нещата, мисля, че ще остане с баровеца засега, но когато Хирон и Нептун наближат Меркурий, ще преосмисли партньорствата си и нивото на хората, с които се забърква. Може баровецът да я заплашва и от страх да е с него. Такива практики са обичайният метод на действие в средите мутрите-пияници -"Ако ме напуснеш, ще си нищо без мен, ще те намеря и ще те убия..." и т.н. А нейната Луна определено се поддава на негативни внушения от партньорите. Тя е много зависима от тях, защото го позволява.

Има дете - има за кого да живее! :wub: :wub: :wub:

« Отговор #21 -: Май 24, 2011, 08:34:36 pm »
  Марая, винаги има изход и избор, ако рискува може да види светлина в тунела. Но ако се остави на малодушието й да я погуби...тази светлина в тунела ще стане измамна....Смъртта не решава проблемите, бягството от тях още по-малко...както и да е - аз съм на принципа всеки си носи кръста сам.
   В натала има много гадни конфигурации, които астрото - не отразява. Свързани са с опозициите между Луна-Нептун/съвпад Антарес/ и Лилит-Вертекс - с общо 2 опозиции, 2 квадрата и половина и 2 полуквадрата-моята програмка го отчита като Дамоклев меч. Отделно че Нептун-Луна е по остта Асц-Дсц и всяко активиране там води до психо-физични проблеми. Освен това едната страна на тази конфигурация е част от друга - Дротик /кама/ - Нептун-Лилит/връх/-Меркурий, а страната на Камата /Нептун-Меркурий/ е рамо на ТАО - Нептун -/Меркурий-връх/ и Луна....Това за мен означава много голямо зацикляне в този живот, всеки път трябва да намира вътрешни сили, за да се изтласка навън...много голяма вяра в Бог и духовните сили...Марая, избрала си е тежка карма, но ще успее да изплува. Нуждае се от шоково преживяване, но не с нея, а с близък за нея човек. В такива случаи, ако имаш за живеене живот, даром от Бог, а ти се подиграваш с това и го обезценяваш, биваш шамаросан, така че да ти светнат очите....В живота има много по-големи драми, някои от тях не са свързани с нашия избор и воля...А тук нещата зависят от нея - не е искала, не е направила. Бог обича тези, които рискуват и рано или късно ги възнаграждава за смелостта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 24, 2011, 08:43:16 pm »
Съвпада на луна/марс -приемам че има съвпад , все пак луната е бърза според мен носи голяма част от белите в живота й....
Божеее, колко е важна луната за всичко...Винаги съм си мислила , че въздушната луна има меркуриев нюанс и емоцията има вкус на премерен израз....Но тук тя е ранена от всякъде... :rolleyes:

Луната е в съвпад с Марс, но е в Т-квадрат с Юпитер/Меркурий и Нептун. Юпитер и Меркурий управляват АС/ДС в хороскопа, според мен дилемите си ги създава тя, нужни са й като въздухът, който диша, за да действа по опозицията Слънце-Плутон... Жалко само, че не е избрала някоя по-конструктивна посока. Привидно крехка, но в слабостта й се крие сила - това е начинът да бъдат задоволявани нейните потребности.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Май 24, 2011, 09:03:38 pm »
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ТЕБ ЛИЛИ....

Но , знаеш ли какво ми прави впечатление.... :rolleyes: , едно земно слънце би могло да балансира сякаш ....Докато при огнените слънца ситуацията сякаш излиза извън контрол....когато всичко е прекалено ранено в картата... :-\ Под всичко разбирам именно луната.... И в този случай добре , че не е на трон или екзалтирана...Още по-зле щеше да е...
Когато и луната и сатурн са зле поставени , за какъв баланс говорим...?
В този случай обаче има начин да се постигне и нещо повече , защото Сатурн е добре поставен в близнаци и има положителни аспекти....според мен... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Май 24, 2011, 09:12:01 pm »
Мирабела , благодаря за включването... :wub:

Баровеца не само ,че не я заплашва , а и я търпи....Все си мисля , че по този начин тя го изнудва... :rolleyes:
М/у тях отдавна няма физическа близост освен всичко останало....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #25 -: Май 24, 2011, 09:16:06 pm »
Хехехе, един различен баровец. Поздравления, че е случила на баровец. Поднасям извиненията си на баровеца.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Май 24, 2011, 09:16:11 pm »
На прима виста ми е трудно да кажа къде да търсим баланса в тази карта.
Първото ми усещане да нея беше, че като че ли липсва център на стабилност в този хороскоп. Но няма да се учудя, ако ролята на стожер играе именно опозицията Слънце-Плутон, разположена близо до меридиана. Това е нещото, което крепи нейната карта, макар че може да бъде и фактор, който изпълва живота й с непрекъснати борби, било то борби срещу външни/неконтролируеми обстоятелства, или борби, насочени срещу самата себе си. Именно мотивът да не се предаде "напук" на обстоятелствата все още я държи тук, макар и не много здраво стъпила на земята.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #27 -: Май 24, 2011, 09:29:53 pm »
По картата на жената - първо , не бих приела за
" чиста монета " всяка нейна дума
( квадрат на Нептун с Мерка и опозе Луна)
С Близнаци на ДСЦ и Луната там......, ако не е втория лИбовник
ще се намери трети, защото ТЯ има нужда да се Грижат за нея....

Доста материално ориентирана, разчита на другите да решават
вместо нея, но с Марс/Сатурн в 7-дом ще си получава уроците
от тези, на които разчита, за се научи да разчита на себе си

(извинявам се, ако греша)
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Май 24, 2011, 09:31:31 pm »
По картата на жената - първо , не бих приела за
" чиста монета " всяка нейна дума
( квадрат на Нептун с Мерка и опозе Луна)
С Близнаци на ДСЦ и Луната там......, ако не е втория лИбовник
ще се намери трети, защото ТЯ има нужда да се Грижат за нея....

Доста материално ориентирана, разчита на другите да решават
вместо нея, но с Марс/Сатурн в 7-дом ще си получава уроците
от тези, на които разчита, за се научи да разчита на себе си

(извинявам се, ако греша)

Благодаря за включването...и мисля , че не грешиш.... :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Май 24, 2011, 09:34:58 pm »
Дейзи , винаги съм била за това да се намерят скритите аспекти , защото според мен в тях се крият много отговори и се задават много въпроси....
Забелязах , че има точни сески-карета и полу-карета , освен останалото , което споменаваш...
Меркурий/уран в минорен аспект .....,слънце/венера..... :rolleyes:

« Отговор #30 -: Май 24, 2011, 10:31:59 pm »

В момента е пред тежка дилема и за нея най-правилния избор е да спре да съществува....

С Нептун в Стрелец на АС в опозиция с Луната за нея това е "най-лесният" изход.
Много хвърчаща карта ми се струва, няма грам земя, акцентът е мутабелен, въздушният елемент преобладава, липсва стабилност.
Луна в Близнаци в опозиция с Нептун и квадрат с Юпитер/Меркурий, Венера във Водолей в рецепция с Уран, Марс в Близнаци... Опозицията на овнешко Слънце с Плутон при нея като че ли повече се манифестира в отношенията с мъжете, екзистенциални дилеми, игри на безсилие и доминация, отколкото в проява на борбеност и воля в трудни ситуации.

Напълно те подкрепям, на мен също това ми се наби в очите на мига. Непут в 12-дом съвпад АСЦ в Стрелец квадратура с Юпитер и Меркурий, опозиция Луна и Марс в Близнаци, няма застъпени земни знаци - което според мен поражда липсата на стабилност и борбеност.
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Май 24, 2011, 10:59:47 pm »
Имам такава опозиция между Слъцето и Плутон, в същите знаци, но при мен досега не се е изявила в тази светлина, а и вече съм "презряла" за подобни експерименти.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Май 24, 2011, 11:28:06 pm »
Имам такава опозиция между Слъцето и Плутон, в същите знаци, но при мен досега не се е изявила в тази светлина, а и вече съм "презряла" за подобни експерименти.  :rolleyes:

Нищо не може да нарани слънцето....с изключение на конюкцията...,дори напоследък гледам карти венера в съвпад със слънце....доста трудни , освен че повечето грозни....Направо не е за вярване...Така , че Плутон далече... ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Май 24, 2011, 11:52:35 pm »
Погледнах доста бегло картата тъй като имам много да уча и не разполагам с много време за сайта напоследък.
Като че ли никой не забелязва Хирон. Той е в знака на слънцето и в 4 дом.......много важен фактор. На нея ѝ трябва много малко за да намери силата в себе си и да продължи смело напред. Това може да се случи по време на сегашния квадрат на тр.Плутон с нат.Сънце...или да се пречупи за винаги.  Нужна ѝ е квалифицирана помощ, но отново се връщам на тр. Плутон той е в 1 дом и се отразява на характера ѝ - т.е. не би тръгнала да споделя ской да е .
Хирон в 4 дом е много деликатно нещо, бащата на детето ми го има и на човек му трябва много зрялост за да осъзнае че нещата които приема за даденост у дома си, са извор на неговата болка. Спасението - емоционално израстване и тотално отделяне от домашни зависимости.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #34 -: Май 24, 2011, 11:55:06 pm »
Не излиза това населено място в астро.кома... Село Гложене в обл. Ловеч или Враца?

Ловеч...,до манастира...
с.Глождене е  между Ябланца  и Тетевен , Рибарица,  манастира е чуден "Св.Георги победоносец"
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Май 24, 2011, 11:57:44 pm »
...дори напоследък гледам карти венера в съвпад със слънце....доста трудни , освен че повечето грозни....Направо не е за вярване...

За съвпада Слънце/Венера и из имам същите наблюдения, не винаги дава физическа привлекателност. Дори често има някакъв козметичен дефект, компенсират го с чара си обаче.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Май 25, 2011, 12:01:45 am »
Погледнах доста бегло картата тъй като имам много да уча и не разполагам с много време за сайта напоследък.
Като че ли никой не забелязва Хирон. Той е в знака на слънцето и в 4 дом.......много важен фактор. На нея ѝ трябва много малко за да намери силата в себе си и да продължи смело напред. Това може да се случи по време на сегашния квадрат на тр.Плутон с нат.Сънце...или да се пречупи за винаги.  Нужна ѝ е квалифицирана помощ, но отново се връщам на тр. Плутон той е в 1 дом и се отразява на характера ѝ - т.е. не би тръгнала да споделя ской да е .
Хирон в 4 дом е много деликатно нещо, бащата на детето ми го има и на човек му трябва много зрялост за да осъзнае че нещата които приема за даденост у дома си, са извор на неговата болка. Спасението - емоционално израстване и тотално отделяне от домашни зависимости.

Нали се сещаш , че такъв отглеждам.... ;D
Интересен феномен е Хирон....в 4-ти...При мен е в тригон от Нептун в опозе Плутон и Уран.... ;)
Това поколение го имаме... ;DЗа Хирон е важен дома...не толкова знака ,както и аспектите....

Помоща ми я има..., а и се разбра..,като поставих днес картата , че нейния меркурий е в съвпад с моя сатурн , а юпитера ми с нейния сатурн.... :rolleyes: Каквото мога ще направя , лошото е , че , ако човек не иска да направи нещо сам...никой не може да му помогне.... :unsure:

« Отговор #37 -: Май 25, 2011, 12:36:39 am »
Според мен при тази жена и транзитния Нептун в съвпад с наталния много мъти водите. На огненото слънце му трябва само един въздухар, който да го разпали неконтролируемо. Огнените знаци ми е направило впечатление, че са много крайни, много импулсивни, ако имаше нещо земно в натала на жената, предполагам доста би уравновесило ситуацията, но няма :s Меркурий има само напрегнати аспекти - не ми се вижда да е силна в съзнанието си, още повече че е в Риби и е в квадрат с Нептун и Луна. Не знам какво би я уравновесило, може би един "земен" мъж. А дали мъжете в нейния живот до сега са били с водни и въздушни слънца?!  :unsure:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Май 25, 2011, 12:39:35 am »
Ето Ви данните на мъжа:
18.10.1956
14:35
София.....

Това е мъжа , които тя не може да остави..... ;D

От Вас картата.... :25: :88:

*

abroad

• 2187
« Отговор #39 -: Май 25, 2011, 12:49:02 am »
любима дата (жалко, че за мъжете не винаги важи ;D)

хм, тоя час на раждане меродавен ли е