Здравей Гост

БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ

• 183 Отговора
  • 36993 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ
« Отговор #120 -: Май 26, 2011, 07:32:39 am »
В отговор на Мия и още няколко съфорумки / както виждате отговарям късно, но преди час се прибрах от работа/. Никоя държава не осигурява старт за емигранти, дайте да не се лъжем, Рая. Старта си го осигурява емигранта, ако знае как да преобърне негативите от пристигането си в държавата в своя полза.
Аз платих на \"агенция\" преди 9 години, за да буда пратена в семейство да гледам възрастен човек....но попаднах в имение, в което трябваше да храня прасета и да чистя къщата. Първата седмица си мислех,че ще полудея, а на втората, че ще погребана тук. След 2 месеца се махнах и попаднах в семейство да се грижа за болна жена. Бях загубила 10 кг за 2 месеца и приличах на призрак....чрез контакта ми с бабата разбрах, че трябва да науча много добре IT, за да мога да искам нещо в повече. Така изкарах 1 година в университета за чуждестранни студенти в Сиена, учейки езика и работейки. През това време покрай бабата се запознах със социални асистенти, които ми помогнаха със съвети как да доведа малолетната си дъщеря тук. Направих го след 2 годишния ми престой тук. След което започнах да се явявам на конкурси за работа и да участвам в класации за места.Преди 2 години се класирах на 1 место за административен помощник в университетската болница на Сиена. Но.....вече работех работа която ми харесваше и си дадох сметка, че няма да издържа да буда затворена в офис 8 часа на ден и отказах. В БГ след  \ъ90 година работех с находчивост и ум..., но толкова, за това предпочетох да продължа да работя това, което правя и в момента, а то е, че работя със сърцето си, давам душата си за работата и в съответствие получавам същото+ една отлична заплата. Работя за американска компания ситуирана в сърцето на Тоскана....не са луди американците за да са тук!!! Не съм луда и аз, че отказах работата в офис....Оставям изводите за вас....

Дани от поста ти прозира обида и инат...,спомен за болката която си изживяла и гордост от постигнатото...
Никому не дължиш обяснение... ;D и никога не го прави! Живота е миг ...,раждаме се в лайна и умираме в лайна...какъв е проблема в тоя помеждутък да живеем сред рози?! :rolleyes: :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #121 -: Май 26, 2011, 08:13:11 am »
Марая, в никакъв случай не чувствам обида, а за ината е вярно, но бих искала повече хора да се замислят върху това, че биха могли да имат това което искат, но с цената на изключителни усилия, търсене и достойнство. Най-вече да си знаят цената и да я отстояват. Така лайната се превръщат в рози, а когато и законите са в полза на хората и се спазват живота е спокоен и добър. Не е важно къде си роден, а къде се реализираш като личност. Аз в БГ се реализирах до към 38, след това разбрах, че трябва да искам повече, но това в повече не можех да го получа в БГ. Колегите с които работя са от целия свят, от източноевропейска държава има само един. Колеги от Канада, Австралия, Хонг-Конг, швеция... не са рептили .. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #122 -: Май 26, 2011, 03:32:00 pm »
Тъмното минало на Борисов в секретна грама

През 2006 г. посланик Байърли прави портрет на "новата политическа звезда", която обаче има какво да крие
Бойко Борисов
"Бойко Борисов е непредсказуема личност с необуздана политическа амбиция и очевидно блестящо бъдеще в българската политика.

Егото му може да е най-силния ни лост за влияние върху него ... трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа", пише на 9 май 2006 г. бившият американски посланик Джон Байърли в секретен доклад, в който запознава властите във Вашингтон с личността на Бойко Борисов, "вероятно следващият български лидер".

Грамата беше публикувана от сайта "Биволъ", който работи с Wikileaks.

Тя е със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ, над която са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които обаче Wikileaks не разполага.

Документът е един от малкото в масива от 978 доклада от София, прегледани и одобрени едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли, обяснява"Биволъ", като припомня, че когато искат да омаловажат написаното от американските дипломати, засегнатите които просто са регистрирани от усърдни чиновници в посолството.

За достоверността на информацията тук е посочен и конкретен източник - службата SIMO, която потвърждава "оперативните" данни за участието на Борисов в сериозни криминални структури и деяния.

Проверка, извършена в публикуваните до момента около 13000 грами в сайта на Wikileaks показа, че абревеатурата SIMO се споменава едва четири пъти.

От контекста на цитатите и съдържанието може да се направи предположение, че SIMO е американска държавна агенция, свързана със сигурността и информацията. В секретна грама от Буенос Айрес се споменава, че SIMO и DEA са представени в "правоохранителния комитет" към посолството, заедно с политическата, финансовата и правната служба на легацията.

"От пожарникар до "батман" -

такова заглавие носи разделът с биографичната справка за Борисов.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3841271

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #123 -: Май 26, 2011, 04:30:06 pm »
Марая, т.нар."народ" е много прост, липсата на мисловна дейност, грамотност и елементарен морал са предрешили всичко за тази територия.... :-X

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #124 -: Май 26, 2011, 04:33:11 pm »
Живота е миг ...,раждаме се в лайна и умираме в лайна...какъв е проблема в тоя помеждутък да живеем сред рози?! :rolleyes: :wub:

хаха сетих се за една култова песен от прехода http://www.youtube.com/watch?v=I2fSm7Fyvkw очевидно не са се променили много неща :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #125 -: Май 26, 2011, 06:15:55 pm »
Няма да се промени , докато не ни се промени психиката... :blink:
Не можем да бъдем избирателно толерантни...Не можем да плюем с/у мутри , а да ни управлява мутра...,не можем да бъдем подлизурковци , дупедавци , дупелизци и да искаме друго.... :(

И една птичка пролет не прави!

Егото му може да е най-силния ни лост за влияние върху него ... трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа", пише на 9 май 2006 г. тогавашният американски посланик Джон Байърли в секретен доклад, в който запознава властите във Вашингтон с личността на Бойко Борисов, "вероятно следващият .....

Вижте за какво говори Америка..... :rolleyes: :-\

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #126 -: Май 26, 2011, 06:25:57 pm »
Няма да се промени , докато не ни се промени психиката... :blink:
Не можем да бъдем избирателно толерантни...Не можем да плюем с/у мутри , а да ни управлява мутра...,не можем да бъдем подлизурковци , дупедавци , дупелизци и да искаме друго.... :(

Егото му може да е най-силния ни лост за влияние върху него ... трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа", пише на 9 май 2006 г. тогавашният американски посланик Джон Байърли в секретен доклад, в който запознава властите във Вашингтон с личността на Бойко Борисов, "вероятно следващият .....

Вижте за какво говори Америка..... :rolleyes: :-\
Искаш да кажеш- народопсихологията ;D Нещо ми хрумва, питали ли сте се, защо в БГ е срамно да се гордееш, че работиш и с труда си постигаш нещо...Много просто, защото нечестните постижения са издигнати в култ и всеки нормален човек се чувства унижен да бяга на място. Как ще се промени това? Кога? Тук- никога :-X

*

Diyana

• 2705
« Отговор #127 -: Май 26, 2011, 06:29:41 pm »

Ти ли си птичката?
« Последна редакция: Май 26, 2011, 06:38:23 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Май 26, 2011, 06:42:35 pm »

Ти ли си птичката?

Някои са птици други влечуги.... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #129 -: Май 26, 2011, 06:50:50 pm »
Това ясно, но не ми отговаря на въпроса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #130 -: Май 26, 2011, 06:51:47 pm »

А длъжна ли съм? :rolleyes:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #131 -: Май 26, 2011, 07:06:27 pm »

Ти ли си птичката?

Някои са птици други влечуги.... :blink:

А длъжна ли съм? :rolleyes:

Де да 'нам, като не отговаряш, как че агитираш "народа твой" да "ти гласува"?

Между другото в това точно стихотворение на Вапцаров лирическият герой се самовъзвеличава и се ситуира извън и над "народа", в чиято полза и благо твърди, че се жертва  ;). А тукашният народ, разбра се, таквизи пози не возприима от народните си водачи. Требе да си "човек из народа", да му'аш мас и да си сАдиш сам кОмпира, и да не се големееш. Щото все се намира някой, дето да рече, абе тоА ли, бе! Аз на него съм му таковал таковата, тоа е тръгнАл да ми се прави.

А иначе познавам много успели и почтени хора. Включително и близки до властта, включително и част от настоящото или от миналите политически управления на държавата. С някои от тях съм имала професионални отношения, други са ми близки на чисто битово, ежедневно ниво. Читави са. Правят каквото смятат за правилно и по най-добрия за тях начин. Някъде успяват, някъде - не съвсем, но не са крадци, нито подлизурковци, не са старики-разбойники, нито мутри. Не са влезли в политиката, за да си напълнят касичката, ило щото някъде не са успели да си пробутат проектчето и не са ударили кьоравото. Тъй че всякакви обобщения за политиката, политическото, и политиците, са ми неразбираеми, нелепи и пошли. Ама лаф да става.

*

Марая

• 28287
« Отговор #132 -: Май 26, 2011, 07:16:07 pm »
Дияна , нещо се бъркаш с агитацията...,но както казваш- лаФ да става.... ;D ТО ДРУГО ОСВЕН ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ В БЪЛГАРИЯ НЕ СТАВА... :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #133 -: Май 26, 2011, 07:26:02 pm »
Ти подаваш такива агитационни сигнали, а иначе защо би се ангажирала с разискването на някаква тема, ако не обичаш празните приказки, зает човек си и времето е ценно за теб, а в това число обсъждането на политическата и като цяло ситуацията в БГ не ти носи положителни емоции ?! Ако се обсъжда нещо просто за обсъждането какво ще се промени ?!

*

Марая

• 28287
« Отговор #134 -: Май 26, 2011, 07:30:00 pm »
Ти подаваш такива агитационни сигнали, а иначе защо би се ангажирала с разискването на някаква тема, ако не обичаш празните приказки, зает човек си и времето е ценно за теб, а в това число обсъждането на политическата и като цяло ситуацията в БГ не ти носи положителни емоции ?! Ако се обсъжда нещо просто за обсъждането какво ще се промени ?!

Щом нещо се обсъжда значи е необходимо.... :blink:
На мен не ми е безразлично къде , как и с кого живея...
Емоцията не е най-важното нещо ...Асол...По-важно е другото..
Агитационни  ;D , често срещани и провокационни...Част от живота са...Не мислиш ли? ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #135 -: Май 26, 2011, 07:52:00 pm »
Не ми се философства. Отчитам в конкретния случай непрактичността на занятието видяно от моя гледна точка, ако е за обсъждането. Също така смятам, че човек винаги има мотив за нещото, което прави независимо дали става въпрос за задаване на провокативен въпрос, който ще открие някакъв отговор конкретно и лично за него самия или е с търсен външен ефект.

А и какво му е лошото, ако агитираш ?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Май 26, 2011, 07:57:42 pm »
Не ми се философства. Отчитам в конкретния случай непрактичността на занятието видяно от моя гледна точка, ако е за обсъждането. Също така смятам, че човек винаги има мотив за нещото, което прави независимо дали става въпрос за задаване на провокативен въпрос, който ще открие някакъв отговор конкретно и лично за него самия или е с търсен външен ефект.

А и какво му е лошото, ако агитираш ?  :rolleyes:
;D и на мен не ми се философства... :wub:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #137 -: Май 26, 2011, 08:01:49 pm »
Дияна , нещо се бъркаш с агитацията...

:unsure: Че кога се отказа? Нали каза отнапред, че в някакви изборни листи ще те четем следващите месеци... И, че ще ги биеш. Беше ми само мъгляво кои точно ще биеш, и таман с тая и другата политическа тема почна да ми се прояснява. Защо се отказа?

*

Марая

• 28287
« Отговор #138 -: Май 26, 2011, 08:05:10 pm »
Дияна , нещо се бъркаш с агитацията...

:unsure: Че кога се отказа? Нали каза отнапред, че в някакви изборни листи ще те четем следващите месеци... И, че ще ги биеш. Беше ми само мъгляво кои точно ще биеш, и таман с тая и другата политическа тема почна да ми се прояснява. Защо се отказа?
:57: , ма ти намери от кой да искаш обяснения.... :P ;D
Боравиш със старо инфо... ;D :P

*

Diyana

• 2705
« Отговор #139 -: Май 26, 2011, 08:10:58 pm »
Боравиш със старо инфо... ;D :P

Е тъй е тя, като наминавам през седмица, все изпускам събитията.
Ама и вие, стойте си на думата, бе. Какво е туй - днес тъй, пък утре - пфуй. Мутабели с мутабели. :angry: