Здравей Гост

Летежи :)) и страхове :))

• 3 Отговора
  • 2624 Прегледи
*

РаХари

« -: Октомври 01, 2005, 04:58:30 pm »
Привет първо на всички! :))

За летежите исках да напиша така както аз ги сънувам. И за някои страхове :))
Всичко ще е ултра-субективно :)) Например за летежите - при мен биват 2 вида:

1. "Чисти" - осъзнавам, че сънувам и летя - най-често в някакъв енергетически контекст - най-често усещам някакво бодене-светлина-енергия в ръцете си и политам. Летя докато свърши усещането или докато се усещам изтощен - все по-ниско и по-ниско и после или следва събуждане или преход в "неосъзнат сън", който много напомня на "прикритие-реалност-събуждане", но не е :)

Тук често се срещат явления като "сън-в-сън", от "сън-наяве-в-сън-през-сън-в-сън" и пр. :))

2. "Условни" - няколко пъти ми се случи да сънувам, че летя и го знам, но не знам сънувам ли или не - т.е. яркоста беше "условна" - ПРИМЕР - сънувах, че летя над зелено поле и срещам девойка, която и казвам: "Знаеш ли, че ти си в моя сън? Искаш ли да те науча да летиш?" "Искам". Тя много бързо се научи да лети с мен и ми каза: "Ти откъде знаеш, че аз съм в твоя сън? Аз мисля, че ти си в моя."

След подобни сънища, събуждайки се, доста време си мисля къде съм и дали, къде, какво и дали не сънувам.

За страховете само едно мога да кажа - може и да съм го прочел, видял или усетил някъде - не помня вече, но основната идея е, че ако всичко върви "наред" - значи действията и събитията се развиват по темата "любов" - т.е. отношението ми към "себе си" и "света" се сливат в една хармонична "система" и дали е "сън" или "реалност" - чувствата се завихрят в нещо, което може да се нарече изначалното положение на Нещата, Душата и т.н.

А ако на сън се появят някакви страхове (тук влизат всички др. "знамения" като "негативни чувства", "ревност", "неудовлетворение" и т.н.) то за мен те са отражение на подобни явления в "реалния" живот и в зависимост от интензивността, "яркостта", честотата на появяване...  и трябва да им се обърне някякво внимание.

Писах на прима-виста - ей сега ще прегледам какво се е получило :))

Целувки на всички!

*

АН

« Отговор #1 -: Октомври 02, 2005, 09:25:21 am »
На прима-виста май е откровение и може и някой друг да говори с твоите пръсти :)

Иначе е анализ-синтез :)

Рядко ми се случва да летя на сън, но ако ми се случи, усещам, че имаме нереализиран потенциал, който си търси излаз :)

Приключихме ли с Китайския период? :) Тия дни препрочитах ТАЙ-ПАН - тоя път ми направи впечатление колко са различни условностите в западната и източната култура - общи се оказват властта и парите :)  

*

РаХари

« Отговор #2 -: Октомври 22, 2005, 03:31:12 am »
Да! :))

Приключих :))

Много Варна се получи - замислям албум със сънища и вероятно хайку... в картинки :))

кажи за китайския период - какъв ТАЙ-ПАН? - :))

сънувам жени и джудо напоследок :)))

ПС: мислех си за дългата коса - когато се появява насън - отвреме-навреме - дано да е на пари и реколта :))

ПС2: прогресивните младежи на изток мислят за парите като начин да се изхранят и да разпространят своята прогресивност... и някои успяват да не се разпрогресират от полученото и раздаденото...  

*

АН

« Отговор #3 -: Октомври 23, 2005, 04:10:49 pm »
Сега съм в Япония с ГАЙ - ДЖИН /и пак на Дж. Клавел/ :D

Западният свят всякак трябва да признае извечното лидерство на Източния :D  Така смятам :D За момента :D

А дългите коси - щом казваш, значи са на пари и реколта :D Може и на любов и удоволствия, когато тр.Венера е близко до наталния Марс :D  Може и на дълго пътуване, когато тр.Марс е близко до управителя на дългите пътувания :D