Здравей Гост

Доброта, наивност, доверие - натал и транзити

• 247 Отговора
  • 43373 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:Доброта, наивност, доверие - натал и транзити
« Отговор #40 -: Май 28, 2011, 02:23:35 am »
Човек съди за другите по себе си. Ако той самият не е предател, автоматично допуска, че и другите не са предатели и им се доверява. Ако самият той е подъл, автоматично не вярва на хората и е мнителен, защото допуска, че и другите са като него :blink:

Малка си още. С времето ще разбираш, че нещата не са само черно-бели :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Май 28, 2011, 02:26:31 am »
Доверчивият човек добър ли е по душа?
И аз съм си задавала този въпрос...

Народа е казал : " Добър човек - прост човек."  ;D

Не го вярвам това...и слава Богу! Иначе бих се разочаровала от света въобще. Точно тези хора ми връщат вярата в живота. достатъчно ми е само да знам, че поне един от тях съществува някъде и аз го познавам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Май 28, 2011, 02:27:59 am »
Човек съди за другите по себе си. Ако той самият не е предател, автоматично допуска, че и другите не са предатели и им се доверява. Ако самият той е подъл, автоматично не вярва на хората и е мнителен, защото допуска, че и другите са като него :blink:
Иначе с течение на времето се научаваш, че не всички са като теб.

Хаха, в повечето случаи е така!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Май 28, 2011, 03:31:37 am »
и както се казва "тая работа не е като онази, дето я правите нощно време" :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #44 -: Май 28, 2011, 04:29:17 am »

Малка си още. С времето ще разбираш, че нещата не са само черно-бели :blink:
:72: , ажур , сянка...,като една красива твоя снимка от морето....снимана през деня , вероятно с/у слънцето...,но с ефекта на приближаващ сумрак....
УЖАСНО КРАСИВА СНИМКА..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #45 -: Май 28, 2011, 08:10:40 am »
Има ли изобщо истинска доброта в днешното бездуховно време на бедност и мизерия, на омраза, злоба, и краен индивидуализъм? Или е измамно добро?

Явно в България има многооооо добри хора...
Нали има благотворителност, спонсори? Има зов и помощ за болни?
Но кой помага всъщност истински добрият или този, които иска да се разчуе за него? И това не противоречи ли на написаното в Свещената книга - "Ако някой ти направи добро сподели с всеки, ако ти направиш добро, не казвай на никого"???

Добрият човек не е този, който умее да прави добро, а и този, който не умее да прави зло. Той е този, който е благонамерен, деликатен, умеещ да съчувства, състрадателен към чуждите радости и нещастия. Той не е нападателен, агресивен и не обижда. Той не ни наранява, но ние го нараняваме с фалшивата усмивка и неразбирането си.

За мен добротата не е проява на наивна слабост и доверие, а висша добродетел.

Сещам се за един такъв човек - дядо Добри от с. Байлово.

« Последна редакция: Май 28, 2011, 08:18:59 am от romantica »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Май 28, 2011, 08:22:39 am »
Има ли изобщо истинска доброта в днешното бездуховно време на бедност и мизерия, на омраза, злоба, и краен индивидуализъм? Или е измамно добро?

Явно в България има многооооо добри хора...
Нали има благотворителност, спонсори? Има зов и помощ за болни?
Но кой помага всъщност истински добрият или този, които иска да се разчуе за него? И това не противоречи ли на написаното в Свещената книга - "Ако някой ти направи добро сподели с всеки, ако ти направиш добро, не казвай на никого"???

Добрият човек не е този, който умее да прави добро, а и този, който не умее да прави зло. Той е този, който е благонамерен, деликатен, умеещ да съчувства, състрадателен към чуждите радости и нещастия. Той не е нападателен, агресивен и не обижда. Той не ни наранява, но ние го нараняваме с фалшивата усмивка и неразбирането си.

За мен добротата не е проява на наивна слабост и доверие, а висша добродетел.

Сещам се за един такъв човек - дядо Добри от с. Байлово.

а АЗ ЩЕ ГИ използвам в проучването което съм направила по отношение на злобата и завистта.... :'( :'(
БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ ПОСТ!
И да , това е добротата...,чистата , неподправената , истинската..., безусловната...защото за добротата условия няма! :'( :wub:
Благодаря Романтика....
« Последна редакция: Май 28, 2011, 08:37:06 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #47 -: Май 28, 2011, 09:11:39 am »
Доброта, наивност, доверие,злоба,завист,глупост,омраза,мързел,любов,смелост,страх.......
Този списък е безкраен.и всичко е присъщо на човека.и също така му е дадено право на избор.а за да направиш избор трябва лично да изпиташ всичко,и после според собствените си критерии да направиш избор.не според чуждите.човек отработва кармата си със постъпките си,не според чуждото мнение.какво значение има,че хората те смятат за добър човек.за едни добро е да помагаш,за други е достатъчно да си хвърлят разделно боклука,за трети да живеят според нечии догми и канони.ако ние хората почнем да гледаме повече в своето канче отколкото в чуждото може би списъка с "добродетели"значително ще намалее
 Обичам този форум!тук има цял един различен свят.изпитвам респект към всеки един които е вложил толкова страст и усилие да научи тази необятна материя.чета го всеки ден с надеждата да уча от него и един ден и аз да мога да се включвам в астрологичните дискусии.и ми е мъчно,че последно време единственото което мога да науча от него е да обиждам и да соча с пръст.

Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

AH

• 2201
« Отговор #48 -: Май 28, 2011, 01:47:30 pm »
Доброта, наивност, доверие,злоба,завист,глупост,омраза,мързел,любов,смелост,страх.......
Този списък е безкраен.и всичко е присъщо на човека.и също така му е дадено право на избор.а за да направиш избор трябва лично да изпиташ всичко,и после според собствените си критерии да направиш избор.не според чуждите.човек отработва кармата си със постъпките си,не според чуждото мнение.какво значение има,че хората те смятат за добър човек.за едни добро е да помагаш,за други е достатъчно да си хвърлят разделно боклука,за трети да живеят според нечии догми и канони.ако ние хората почнем да гледаме повече в своето канче отколкото в чуждото може би списъка с "добродетели"значително ще намалее
 Обичам този форум!тук има цял един различен свят.изпитвам респект към всеки един които е вложил толкова страст и усилие да научи тази необятна материя.чета го всеки ден с надеждата да уча от него и един ден и аз да мога да се включвам в астрологичните дискусии.и ми е мъчно,че последно време единственото което мога да науча от него е да обиждам и да соча с пръст.

ако някоя криза срине форума, значи се е изчерпал като способност за развитие и е естествено да остане в миналото :blink:
Астрологът, като го е създавал, естествено е предвидил подобни кризи, постарал се е да избере времето така, че те да не го разрушат лесно, но може и да е сбъркал :blink:
Не ни е дадено да знаем всичко за бъдещето, но даваме ли най-доброто от себе си във всеки момент за някаква работа, поне ни е чиста съвестта и си следваме пътя :blink:
И макар че някои от редовните писатели смятат, че сайтът и форумът не е насочен към духовното, той точно към популяризиране на астрологията, окултното и духовното си е насочен :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Май 28, 2011, 03:19:44 pm »
АН и тя е от работническата класа.  ;)
Щото става рано.

Форумът си върши много добре работата, за която е създаден и всеки си учи уроците.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #50 -: Май 28, 2011, 04:09:24 pm »
Не искам да прозвуча нескромно, но аз съм доста добра и най-вече наивна. Много съм си патила от това, но продължавам да съм си такава. Отмъщението не ми е присъщо, лесно прощавам. Опитвам се да помогна на всички. Много хора са ми казвали, че това е недостатък, че съм наивна по детски, но аз не го смятам за недостатък. Отблъсквам някои с наивността си, но други печеля с искреността си. Не съм сигурна дали е радно да слагаме свои карти в темата, но все пак ще го направя, ако го смятате за неуместно, кажете ми :-[
Обичам да се раздавам, дори съм забравяла себе си и после съм си патила
Здравей Хони :blink:
Имам приятел също като теб.Слънце везни,АС дева.Много е доверчив,добър и някакси наивен.Просто душата му е чиста.
Радвай се ,че си такава и дано Господ ти праща само хора,които да го ценят :blink:

А вие рибките сте много човечни и доверчиви и в никакъв случай - злобни същества.
Мерси Стелла,така е ;) :blink:

Ох, хубаво е да чуя добри думи за Рибите, зящото са толкова редки...  :-[ Приписвам се като адресат, Стела  ;D

Искам да ви сложа картата на баща ми. За мен той е идеал, не защото ми е баща. Той е търпелив, толерантен, сръчен и прощаващ. На никой лошо не е направил, прощава го, ако го приеме. В същото време е с характер - може и никога да не ти прости и да те зачеркне, но това не означава, че действията му ще се насочат срещу теб. Дори и да го сблъска живота пак с този човек, няма да откаже помощ. Е, и той си е инат, леко темерут на моменти, но е добър човек. Въздържан, неконфликтен... стабилен, перди всичко. Той в моята карта е моето Слънце в опозиция на Сатурна ми.
Отново виждаме Нептун в съвпад с Юпитер
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #51 -: Май 28, 2011, 04:55:32 pm »
АН и тя е от работническата класа.  ;)
Щото става рано.

хм-хм-хм (хихихи със затворена уста)
« Последна редакция: Май 28, 2011, 07:03:45 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Май 28, 2011, 05:38:42 pm »
ако някоя криза срине форума, значи се е изчерпал като способност за развитие и е естествено да остане в миналото :blink:
Астрологът, като го е създавал, естествено е предвидил подобни кризи, постарал се е да избере времето така, че те да не го разрушат лесно, но може и да е сбъркал :blink:

Няма да се срине, АН!  :blink:
Ще преболедува, ще изплюе каквото има за изплюване и пак ще продължи да съществува.
И доколкото форумът е огледало и отразява настроенията, нагласите и отношението на участниците във всеки един момент, липсата на строга модераторска намеса в този смисъл е начин форумът да се самопречиства.
Кризите, ако се потушават изкуствено със забрани, ограничания и банове, предизвикват ефекта на натрупване, а не на освобождаване. Била съм участник и в други астрологични форуми, с по-различна политика и начин на администриране, и затова си позволявам да направя това заключение.
Форуми, в които модераторът е пряк участник в междуличностните войни и освен формалните си задължения се натоварва с пристрастност и преследва лични интереси, вече отдавна не са това, което бяха, или симулират активност, но реално са полумъртви, стагнирали и не се развиват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Sin

• 10
« Отговор #53 -: Май 29, 2011, 07:51:40 pm »
Помолиха ме да публикувам съобщение в тази тема от името на vision, която е банната. Тя продължава да получава лични съобщения, но не може да отговаря или публикува, нито има информация каква е конкретната причина за бан-а и за колко време важи.

astro, би ли й казала за колко време важи забраната, моля?

Цитат на: vision

Искам да ви сложа картата на баща ми. За мен той е идеал, не защото ми е баща. Той е търпелив, толерантен, сръчен и прощаващ. На никой лошо не е направил, прощава го, ако го приеме. В същото време е с характер - може и никога да не ти прости и да те зачеркне, но това не означава, че действията му ще се насочат срещу теб. Дори и да го сблъска живота пак с този човек, няма да откаже помощ. Е, и той си е инат, леко темерут на моменти, но е добър човек. Въздържан, неконфликтен... стабилен, перди всичко. Той в моята карта е моето Слънце в опозиция на Сатурна ми.

малко извън темата, но искам да те питам- баща ти къде е срещнал майка ти и кога, знаеш ли??
..защото на мен този съвпад юпитер/нептун ми е на границата на скорпион/стрелец и са ми управители на седми дом, риби..мисля, че съвпада на у7 с юпитер дава много възможности за партньорства, което при мен е факт и от самия човек си зависи дали ще ги приеме, /предприеме някакви стъпки, ангажира се и т.н./ или не..чудя се как се е изразил този съвпад при баща ти, след като също е у7..

*

astro

• 475
« Отговор #54 -: Май 29, 2011, 08:01:45 pm »
Помолиха ме да публикувам съобщение в тази тема от името на vision, която е банната. Тя продължава да получава лични съобщения, но не може да отговаря или публикува, нито има информация каква е конкретната причина за бан-а и за колко време важи.

astro, би ли й казала за колко време важи забраната, моля?

Цитат на: vision

малко извън темата, но искам да те питам- баща ти къде е срещнал майка ти и кога, знаеш ли??
..защото на мен този съвпад юпитер/нептун ми е на границата на скорпион/стрелец и са ми управители на седми дом, риби..мисля, че съвпада на у7 с юпитер дава много възможности за партньорства, което при мен е факт и от самия човек си зависи дали ще ги приеме, /предприеме някакви стъпки, ангажира се и т.н./ или не..чудя се как се е изразил този съвпад при баща ти, след като също е у7..

за 3 дни - заради доброто старо време в 4 бележки и обясних причината - а по принцип смятам, че не е необходимо да обяснявам :blink:

« Отговор #55 -: Май 29, 2011, 08:02:21 pm »
Помолиха ме да публикувам съобщение в тази тема от името на vision, която е банната.

Даммм, много подходящо ни уведомяваш точно в темата за доброта и наивност.  :lol:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Май 29, 2011, 08:13:35 pm »
В случая къде съзирате доброта и наивност?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Май 29, 2011, 09:57:41 pm »

Че всевиждащото око мери с еднакъв аршин.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Май 29, 2011, 10:51:36 pm »

Че всевиждащото око мери с еднакъв аршин.

Сигурно следва популярния модел, възприет в други форуми.
Е, само три дни са, за освестяване.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Май 29, 2011, 11:07:26 pm »
Кой ще бъде следващия? Нямате право да толерирате едни за сметка на други. Всеки трябва да може да се защити.

На мене ми омръзва да се чати в темите и да не мога да си позная темата като вляза на следващия ден, само защото някои си изразходвал цяла нощ амока. Или въведете  ред в хаотичното и налудничаво публикуване на теми и ограничете спаменето или форумът ще загуби сериозния си астрологичени облик и ще се превърне в махленска сбирка. Поне въведете опция да може да се ограничават постовете на определени хора, които най-често спамят и чатят. Така ще се вижда само астрологичната информация. Трудно става търсенето, разберете...