Здравей Гост

ДВОЙНСТВЕН МОРАЛ / ЖИВОТ / СТАНДАРТ

• 159 Отговора
  • 24595 Прегледи
*

Stella

• 7765
Предлагам да разгледаме кои конфигурации предполагат наличието на това явление. Темите за злобата и наивността/добротата ме насочиха съвсем естествено към въпроса: "А възможно ли е в един човек да се съчетават двете крайности?"

Представете си една всеопрощаваща Луна, включена в прекрасни тригони с Юпитер и Нептун, изпитваща умиление към всяка жива твар. От друга страна обаче едно ранено от малефиците Слънце без балансиращи аспекти, които да му бъдат отдушници. От една страна човекът проповядва общочовешка любов, от друга страна злобее, обижда и проектира върху хората собствените си страхове и комплекси. Като че ли двете конфигурации взаимно се изключват и нямат връзка помежду си. А транзитите са превключвателя, който определя коя от двете същности ще се прояви текущо.

Много често съм била свидетел как някои хора влизат "в словесен бой" относно някои свои схващания за живота, а самите те ги нарушават в ежедневния си живот. Вършат точно обратното на това, което проповядват.
« Последна редакция: Май 28, 2011, 05:33:27 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
Re:ДВОЙНСТВЕН МОРАЛ
« Отговор #1 -: Май 28, 2011, 02:30:48 am »
Най обичам тези, които заклеймяват примерно изневярата, а те самите изневеряват. Такива хора са много, мога да потърся карти :blink:

Това е типичен пример.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2 -: Май 28, 2011, 02:36:57 am »
Имаше такъв случай преди 1-2 години, чух по новините. Шефът на затвора в Пловдив (или затворите в Бг изобщо, не съм сигурна) казал на прес-конференция, че трябва да се борят с корупцията, а след малко го хващат за корупция. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Май 28, 2011, 02:39:07 am »
Имаше такъв случай преди 1-2 години, чух по новините. Шефът на затвора в Пловдив (или затворите в Бг изобщо, не съм сигурна) казал на прес-конференция, че трябва да се борят с корупцията, а след малко го хващат за корупция. ;D

Аз познавам такава жена, която постоянно говори срещу корупцията, а в бизнеса си предлага подкупи, за да печелят фирмите и обществени поръчки.

« Отговор #4 -: Май 28, 2011, 02:39:42 am »
Интересна тема, Стелла.
Дуалността е заложена във всичко, затова трябва да се стремим към баланса  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Май 28, 2011, 02:41:11 am »
Интересна тема, Стелла.
Дуалността е заложена във всичко, затова трябва да се стремим към баланса  :blink:

Страхотна си! Обичам символизма.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Май 28, 2011, 02:52:08 am »
Предлагам да разгледаме кои конфигурации предполагат наличието на това явление. Темите за злобата и наивността/добротата ме насочиха съвсем естествено към въпроса: "А възможно ли е в един човек да се съчетават двете крайности?"

Представете си една всеопрощаваща Луна, включена в прекрасни тригони с Юпитер и Нептун, изпитваща умиление към всяка жива твар. От друга страна обаче едно ранено от малефиците Слънце без балансиращи аспекти, които да му бъдат отдушници. От една страна човекът проповядва общочовешка любов, от друга страна злобее, обижда и проектира върху хората собствените си страхове и комплекси. Като че ли двете конфигурации взаимно се изключват и нямат връзка помежду си. А транзитите са превключвателя, който определя коя от двете същности ще се прояви текущо.

Много често съм била свидетел как някои хора влизат "в словесен бой" относно някои свои схващания за живота, а самите те ги нарушават в ежедневния си живот. Вършат точно обратното на това, което проповядват.

Форума е пълен с такива слънца...,дори и слънцето на дамата , която не знам защо припознахте за Вижън /доколкото знам Вижън е от София/ е силно ранено слънце...Да не коментирам , че има карти в които и ДВЕТЕ СВЕТИЛА СА РАНЕНИ...Има карти в които И СЛЪНЦЕ И ЛУНА СА СЛАБО АСПЕКТИРАНИ , ИМА КАРТИ В КОИТО И ДВЕТЕ СВЕТИЛА СА В ИЗГОРЕНИЯ ПЪТ НА СЛЪНЦЕТО....Това значи ли , че ДВОЙНСТВЕНИЯ СТАНДАРТ РАБОТИ?
Двойнствени знаци са : БЛИЗНАЦИ , ДЕВА , СТРЕЛЕЦ И РИБИ....СТАНДАРТА Е МЯРА НА САТУРН -ТОЙ ОПРЕДЕЛЯ СТАНДАРТА ...
Та в този смисъл темата като размисъл е  заложена абсолютно неправилно...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Май 28, 2011, 02:55:05 am »
Интересна тема, Стелла.
Дуалността е заложена във всичко, затова трябва да се стремим към баланса  :blink:

А дали може да се постигне баланса или човек се стреми да изживее и двете крайности? В примера, който дадох
вероятно "мекушавата" луна има нужда да се дисциплинира, а Слънцето има нужда от повече мекота в себеизразяваенто, да развива повече топлота и нежност. Не визирам конкретен хороскоп, а са ми много подобни хороскопи пред очите в момента.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Май 28, 2011, 02:55:15 am »

Аз познавам такава жена, която постоянно говори срещу корупцията, а в бизнеса си предлага подкупи, за да печелят фирмите и обществени поръчки.

За съжаление и аз съм се сблъсквала с двойнствен морал. Изключително грозно е, поне за мен.
Например, някоя госпожица да се оплаква, че постоянно е обект на интриги, а на нея самата това да й е първа специалност.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Май 28, 2011, 02:56:26 am »

За съжаление и аз съм се сблъсквала с двойнствен морал. Изключително грозно е, поне за мен.
Например, някоя госпожица да се оплаква, че постоянно е обект на интриги, а на нея самата това да й е първа специалност.  ;)

Стига бе , има ли такива? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Май 28, 2011, 02:57:26 am »

Имам колежка, която притежава описаните качества. И когато отказваш да я изслушаш (защото е очевидно, че се опитва да те спечели за някаква своя непопулярна  "кауза"), се сърди и едва ли не те намразва.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Май 28, 2011, 03:00:46 am »

Имам колежка, която притежава описаните качества. И когато отказваш да я изслушаш (защото е очевидно, че се опитва да те спечели за някаква своя непопулярна  "кауза"), се сърди и едва ли не те намразва.

Колежката ти е в-ха на айсберга...Сама на себе си върти интриги.... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Май 28, 2011, 03:05:10 am »
Според мен искреният човек е по-малко вероятно да има двоен морал. Аз например директно си казвам каквото мисля.

То и аз директно си го казвам, макар и в по-деликатна форма, затова все минавам за злобарка.  ;D
Е, друго е да си придаваш хрисим вид, да пърхаш с мигли, да се усмихваш сладко, да демонстрираш фалшива съпричастност и да кроиш пъклени планове зад гърба на същия човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Май 28, 2011, 03:09:48 am »
Според мен искреният човек е по-малко вероятно да има двоен морал. Аз например директно си казвам каквото мисля.

То и аз директно си го казвам, макар и в по-деликатна форма, затова все минавам за злобарка.  ;D
Е, друго е да си придаваш хрисим вид, да пърхаш с мигли, да се усмихваш сладко, да демонстрираш фалшива съпричастност и да кроиш пъклени планове зад гърба на същия човек.

Коя ли конфигурация , коя планета , кой аспект  , антисия....паралел , контрапаралел...прави това... :rolleyes: :33: :57:

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Май 28, 2011, 03:10:08 am »

затова все минавам за злобарка.  ;D

Не и в този форум. Ти си емпатичен човек.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Май 28, 2011, 03:11:50 am »
О, мерси!  ;D Че почнах вече и аз да търся аспекти на злобата.

При мен е като огледало (за добро или зло), отразявам настроенията в дадена група/форум. А с форума нали си имаме абсолютно точен съвпад на Луните.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Май 28, 2011, 03:12:39 am »
А дали може да се постигне баланса или човек се стреми да изживее и двете крайности? В примера, който дадох
вероятно "мекушавата" луна има нужда да се дисциплинира, а Слънцето има нужда от повече мекота в себеизразяваенто, да развива повече топлота и нежност. Не визирам конкретен хороскоп, а са ми много подобни хороскопи пред очите в момента.

Ами мисля си, че този "стремеж" ни е заложен в самите нас във всеки един от нас, като непрестанна борба кое ще надделение. Балансът би дошъл, когато допуснеш и едното, и другото преминат през теб и го осъзнаеш...
Има ли човек с перфектен хороскоп - с отлично поставени Слънце и Луна и също така аспектирани добре? Вероятно не, защото иначе не би следвало да е тук...

Може и да съм в грешка, не знам... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Май 28, 2011, 03:18:14 am »
О, мерси!  ;D Че почнах вече и аз да търся аспекти на злобата.

При мен е като огледало (за добро или зло), отразявам настроенията в дадена група/форум. А с форума нали си имаме абсолютно точен съвпад на Луните.

Предимство ...усещаш миризмата от форума на .....другите....преди да са регистрирани... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Май 28, 2011, 03:22:01 am »
Маркираното в червено го добавих малко по-късно.

Имам го тоя навик - пиша, бриша, обмислям и премислям, а после да се окаже, че има нещо за допълване. И редактирам.  ;D

ПП. Отговорих на Стела, а нейния пост вече го няма. Да не си помислите, че сама си говоря?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Май 28, 2011, 03:24:36 am »
Mисля, че тези качества се проявяват при среща с Другите. Синастриите ги захранват и за добро, и за лошо. Има хора, които успяват да извадят от теб най-доброто, дори качества, за които ти не си подозирал. Такива хора ти помагат в личното израстване.
Има и едни други хора, които са способни да събудят звяра в теб.