Здравей Гост

ДВОЙНСТВЕН МОРАЛ / ЖИВОТ / СТАНДАРТ

• 159 Отговора
  • 24635 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ДВОЙНСТВЕН МОРАЛ
« Отговор #20 -: Май 28, 2011, 03:25:13 am »
Добре бе НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА ТЕМАТА НА ФОРУМА НА МАМА.... :57:
ДАЙТЕ КАРТИ , КАЗУСИ , ТОВА Е АСТРОФОРУМ...НЕ Е МАХЛЕНСКА СРЕЩА.... ;D
ДАЙТЕ ЕДИН ТАКЪВ ЧОВЕК...
МНОГО ФИЛОСОФИ , МНОГО ГУРУ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #21 -: Май 28, 2011, 03:28:11 am »
Предлагам да разгледаме кои конфигурации предполагат наличието на това явление. Темите за злобата и наивността/добротата ме насочиха съвсем естествено към въпроса: "А възможно ли е в един човек да се съчетават двете крайности?"

Представете си една всеопрощаваща Луна, включена в прекрасни тригони с Юпитер и Нептун, изпитваща умиление към всяка жива твар. От друга страна обаче едно ранено от малефиците Слънце без балансиращи аспекти, които да му бъдат отдушници. От една страна човекът проповядва общочовешка любов, от друга страна злобее, обижда и проектира върху хората собствените си страхове и комплекси. Като че ли двете конфигурации взаимно се изключват и нямат връзка помежду си. А транзитите са превключвателя, който определя коя от двете същности ще се прояви текущо.

Много често съм била свидетел как някои хора влизат "в словесен бой" относно някои свои схващания за живота, а самите те ги нарушават в ежедневния си живот. Вършат точно обратното на това, което проповядват.

Съмнявам се, че ако някой "изпитва умиление към всяка жива твар" лесно може да злобее.Има съществена разлика между
истинската доброта и привидната - ако делата се различават от думите значи има двоен стандарт и въпросното "проповядване на  общочовешка любов" е въздух под налягане.

Двойнственият морал според мен представлява следното нещо - вътрешно индивидът не е морален, но външно съвсем целенасочено симулира морал с цел някакви облаги.От астрологична гледна точка ми се струва, че за да може даден човек
да заблуждава ефективно другите трябва да е замесен Нептун или 12ти дом и конфигурацията която евентуално би могла да
даде двойнствен морал е слаб Сатурн, разбрицан У2, слабо Слънце и силен Нептун.

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Май 28, 2011, 03:29:51 am »
А дали може да се постигне баланса или човек се стреми да изживее и двете крайности? В примера, който дадох
вероятно "мекушавата" луна има нужда да се дисциплинира, а Слънцето има нужда от повече мекота в себеизразяваенто, да развива повече топлота и нежност. Не визирам конкретен хороскоп, а са ми много подобни хороскопи пред очите в момента.

Ами мисля си, че този "стремеж" ни е заложен в самите нас във всеки един от нас, като непрестанна борба кое ще надделение. Балансът би дошъл, когато допуснеш и едното, и другото преминат през теб и го осъзнаеш...
Има ли човек с перфектен хороскоп - с отлично поставени Слънце и Луна и също така аспектирани добре? Вероятно не, защото иначе не би следвало да е тук...

Може и да съм в грешка, не знам... :rolleyes:

И да си в грешка, какво от това. Експериментирай с всякакви хипотези, проверявай, изпитвай различни гледни точки. Аз съм Водолей и ще те разбера. Няма да те заклеймя в лицемерие, ако утре ме убедиш в противното - стига да си направиш труда да ми представиш достатъчно убедителни доводи...Човек еволюира и съзнанието - също. Нищо не е статично.

Мразя фурнаджийските лопати, които мерят с двоен аршин, когато е очевидно, че имат личен интерес, но това е друго.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Май 28, 2011, 03:30:33 am »
КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВКЛЮЧВА. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ЧЕТЕМ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕМИ.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Май 28, 2011, 03:33:39 am »
Предлагам да разгледаме кои конфигурации предполагат наличието на това явление. Темите за злобата и наивността/добротата ме насочиха съвсем естествено към въпроса: "А възможно ли е в един човек да се съчетават двете крайности?"

Представете си една всеопрощаваща Луна, включена в прекрасни тригони с Юпитер и Нептун, изпитваща умиление към всяка жива твар. От друга страна обаче едно ранено от малефиците Слънце без балансиращи аспекти, които да му бъдат отдушници. От една страна човекът проповядва общочовешка любов, от друга страна злобее, обижда и проектира върху хората собствените си страхове и комплекси. Като че ли двете конфигурации взаимно се изключват и нямат връзка помежду си. А транзитите са превключвателя, който определя коя от двете същности ще се прояви текущо.

Много често съм била свидетел как някои хора влизат "в словесен бой" относно някои свои схващания за живота, а самите те ги нарушават в ежедневния си живот. Вършат точно обратното на това, което проповядват.

Съмнявам се, че ако някой "изпитва умиление към всяка жива твар" лесно може да злобее.Има съществена разлика между
истинската доброта и привидната - ако делата се различават от думите значи има двоен стандарт и въпросното "проповядване на  общочовешка любов" е въздух под налягане.

Двойнственият морал според мен представлява следното нещо - вътрешно индивидът не е морален, но външно съвсем целенасочено симулира морал с цел някакви облаги.От астрологична гледна точка ми се струва, че за да може даден човек да заблуждава ефективно другите трябва да е замесен Нептун или 12ти дом и конфигурацията която евентуално би могла да  даде двойнствен морал е слаб Сатурн, разбрицан У2, слабо Слънце и силен Нептун.

Какво разбираш под слаб Сатурн? А под "разбрицан У2?...Ох, ши падна.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #25 -: Май 28, 2011, 03:36:02 am »
О, мерси!  ;D Че почнах вече и аз да търся аспекти на злобата.

При мен е като огледало (за добро или зло), отразявам настроенията в дадена група/форум. А с форума нали си имаме абсолютно точен съвпад на Луните.

Предимство ...усещаш миризмата от форума на .....другите....преди да са регистрирани... ;D
и е невъзможно някои да е инкогнито, не че се е и старал да е :)))

за двойнствения морал дали не може да се търси по някое опозе например? или при съвпади? когато имаме доминиране на едното? Или слънце асц. - все пак едно е това, което казваме, показваме, друго е каквото сме, трето какво правим :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Май 28, 2011, 03:38:55 am »
Маркираното в червено го добавих малко по-късно.

Имам го тоя навик - пиша, бриша, обмислям и премислям, а после да се окаже, че има нещо за допълване. И редактирам.  ;D

ПП. Отговорих на Стела, а нейния пост вече го няма. Да не си помислите, че сама си говоря?  :-[

Ама да знаеш колко много време беше минало и поправката не се появяваше. Гледам в твоя пост - 1 изречение. Вкарвам в цитат -отдолу излизат още 2 реда. Трия и чакам...След малко пак поглеждам - постът ти не е мръднал...цитирам - пак се появяват онези 2 изречения и чак когато постнах, разбрах че не съм актуална.... и го изтрих.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Май 28, 2011, 03:40:12 am »
За двоен морал- слънце/луна аспект нептун...без значение какъв...Конюкцията самото новолуние дава това....
Имам доста даблюдения...бай на мъжкото и женското... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #28 -: Май 28, 2011, 03:42:34 am »
 Ауууу, Уран толкова много близнашки акцент, че няма накъде. И с този Сатурн в нулев градус - значи носи опита всичкия по Телец, а ще проявява най-лошото по Близнаци....

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #29 -: Май 28, 2011, 03:43:21 am »

Под слаб Сатурн разбирам такъв, който е в заточение или падение, далече от осите и без аспекти към лични планети.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Май 28, 2011, 03:52:16 am »
Мда..роднина ми е за съжаление (и Слава Богу! ин лоу ;D), но го игнорирам дотолкова доколкото приличието позволява.
Малък пример: Трябва да се пренесе нещо, което е тежко и въпросният предмет за мен не е от значение, но за зла участ е събота, което според  "гуруто" на адвентистите е ден за мисли богоугодни и никаква работа. Пренасям аз тази тежест, но какво забелязвам..човекът гледа футболен мач, което според госпожица вайт не е много богоугодно деяние. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Май 28, 2011, 03:54:13 am »

Под слаб Сатурн разбирам такъв, който е в заточение или падение, далече от осите и без аспекти към лични планети.

Тоя е страшен...Еле паднал... :( ;D...
Там е мъъъъкаааа...,мъъъкккаааа....много мъка.... ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Май 28, 2011, 03:56:20 am »
Първо - какво е Морал ? а после кои планети/аспекти засяга....  :mellow:
------------------------------------------------------------
Морал (от латински mores, mœurs) служи за изучаване на етиката
 Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света, отнасяща се до понятията добро и зло  и е тясно свързана с човешката етика. Моралът, както и законът, могат да бъдат приложени само към определено общество. Други термини, свързани с морала, са начин на поведение и ценностна система в религиозен, културен и философски аспект. Моралът, това е поведението, което общността очаква от човека - да се грижи приоритетно за общностните интереси
--------------------------------------------------------------

Сега, като чета какво обхваща - то много планети трябва да са
засегнати :
  - на първо място слагам Венера - като ценностна система и обществено поведение
  - на второ място слагам Сатурн - като база и  способност за спазване на правила
 - и Jupiter - за къде без него при религиозни и философски въпроси
пък после другите....

И в каква област се проявява двойствения морал също има разлика
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Май 28, 2011, 03:59:05 am »
Първо - какво е Морал ? а после кои планети/аспекти засяга....  :mellow:
------------------------------------------------------------
Морал (от латински mores, mœurs) служи за изучаване на етиката
 Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света, отнасяща се до понятията добро и зло  и е тясно свързана с човешката етика. Моралът, както и законът, могат да бъдат приложени само към определено общество. Други термини, свързани с морала, са начин на поведение и ценностна система в религиозен, културен и философски аспект. Моралът, това е поведението, което общността очаква от човека - да се грижи приоритетно за общностните интереси
--------------------------------------------------------------

Сега, като чета какво обхваща - то много планети трябва да са
засегнати :
  - на първо място слагам Венера - като ценностна система и обществено поведение
  - на второ място слагам Сатурн - като база и  способност за спазване на правила
 - и Jupiter - за къде без него при религиозни и философски въпроси
пък после другите....

И в каква област се проявява двойствения морал също има разлика

Ог два часа това обяснявам..., че морала НЕМА нищо общо с луна и слънце....

Ама хитрата сврака с двата крака.... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Май 28, 2011, 04:09:05 am »
Поствам карта на човек, който за мен е лицемер имам чувството, че и той самият го осъзнава, но не му дреме. Картата му съм я поствала в други теми. Показателна е.
Адвентист е.(Да ме извинят тези, чиито религиозни чувства ще засегна, но тази деноминация ми е отврат.) Пише се и за голям любител на животните, но го хванах да ми трови котката.

Стелиумът в Рак е в квадрат с Уран. Няма балансиращи аспекти към този стелиум. Тази енергия няма шанс да бъде проработена конструктивно. Понеже е на К12 религията му е по Уран (нестандартна). Луната, която е на трон и господарка на Слънцето и Меркурий е доста трудна за проработване. Това е човек - отшелник, който трудно се вписва в обществото. Отношенията със съседите са напрегнати - Уран и Плутон в 3-ти дом. А сектата е неговото семейство - един стелиум е по-силен от една квадратура. така че той пред съседите може да е един, а в сектата съвсем друг човек.

Има няколко недобре интегрирани планети - Юпитер и Сатурн, Нептун.

Юпитер в съвпад с Нептун (отчитам го, въпреки че са в различни знаци) е аспекта на бохема. това го прави много вдъхновен на моменти и с широки възледи, симпатичен, мързелив, угодник, обичащ животните и децата (на теория обаче), но за съжаление опозицията със Сатурн му дава "правото и силата да наказва грешниците". И той е убеден че е прав. Цял живот се бори между идеята за добрия и лошия чичко.

Квадратът на У1 - Слънце с Уран също позволява човекът да показва различни лица, да бъде непредвидим.

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Май 28, 2011, 04:12:23 am »
Много добър анализ Стела.
Едно изповядва съвсем друго върши. :clap:

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Май 28, 2011, 04:12:31 am »
Религията не е по 12-ти дом...,само да отбележа.... :blink: ;)
Както и морала не е по слънце и луна....
Не за друго , ама ни четат и професионалисти и "професионалисти" , а и обикновени хора....
Това , че затворените учреждения , в това число и църквата са в 12-ти дом , не значи , че и религията е в 12-ти...РЕЛИГИОЗНИТЕ УБЕЖДЕНИЯ СА В 9-ТИ ДОМ! :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Май 28, 2011, 04:16:51 am »
О, мерси!  ;D Че почнах вече и аз да търся аспекти на злобата.

При мен е като огледало (за добро или зло), отразявам настроенията в дадена група/форум. А с форума нали си имаме абсолютно точен съвпад на Луните.

Предимство ...усещаш миризмата от форума на .....другите....преди да са регистрирани... ;D
и е невъзможно някои да е инкогнито, не че се е и старал да е :)))

за двойнствения морал дали не може да се търси по някое опозе например? или при съвпади? когато имаме доминиране на едното? Или слънце асц. - все пак едно е това, което казваме, показваме, друго е каквото сме, трето какво правим :)

Чак сега видях какво си написала и моята интерпретация по картата на Уран използва приблизително същите опорни точки. Бих добавила и няколко взаимно-изключващи се конфигурации на дулистични планети "Слънце-Луна", "Юпитер-Сатурн" и т.н.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Май 28, 2011, 04:26:05 am »
Не за друго , ама ни четат и професионалисти и "професионалисти" , а и обикновени хора....
Това , че затворените учреждения , в това число и църквата са в 12-ти дом , не значи , че и религията е в 12-ти...РЕЛИГИОЗНИТЕ УБЕЖДЕНИЯ СА В 9-ТИ ДОМ! :blink:

Права си....по 12-ти дом са СЕКТИТЕ.
Благодаря, че ме подсети да направя уточнението.
Не, че на тебе ти "пука" кой те чете. Изразът "не ми пука" е твоя запазена марка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Май 28, 2011, 04:31:25 am »

Права си....по 12-ти дом са СЕКТИТЕ.
Благодаря, че ме подсети да направя уточнението.
Не, че на тебе ти "пука" кой те чете. Изразът "не ми пука" е твоя запазена марка.
;D ;D...
е , НЕ САМО СЕКТИТЕ...И СЕКТАНТИТЕ.... :P
Знам , че съм права....

М/у другото ТУК ВЪВ ФОРУМА ИМА СЕКТАНТИ...,АЗ СЕ ОПАЗИХ....БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ И ВИЕ....  :blink:

П.П. И ако спреш да ме превеждаш или се изказваш от мое име цена няма да имаш....
Кое каква марка е запази за теб.... ;D

ТИ СИ СМАЧКАЙ МЕ КАТО АСТРОЛОГ...ХАЙДЕ...ДАВАЙ ДА ГИ МЕРИМ МЕРКОВЕТЕ- ЕДИНИЯ В РИБИ ,ДРУГИЯ В СТРЕЛЕЦ.... :57:НО КАТО АСТРОЛОЗИ , НЕ КАТО ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НА МАСА НА ЗАГАЗИЛА ФИРМА.... :72:
« Последна редакция: Май 28, 2011, 04:37:43 am от Марая »