Здравей Гост

da namerish 4asownik

• 35 Отговора
  • 9712 Прегледи
*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #20 -: Октомври 07, 2005, 06:18:41 pm »
suglasen sum s teb, zatowa e wajno da se subirame s takiwa hora, koito ni nashepwat neshta na nashijat ezik :)

wsushtnost wseki 4owek e kato edna reka, a znazite i "shepotite" na drugite hora ili znazi sa kato pritozi, no spored men 4owek ne trjabwa da dopuska pritozite da stawat rekata :)

a nai prekrasno e kogato dwe reki s slejat w edna :)
...togawa njama pregradi i tesni korita za tjah :D  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #21 -: Октомври 07, 2005, 06:24:29 pm »
много точни и образни примери даваш.

Какво ти е отношението към астрологията?

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #22 -: Октомври 07, 2005, 10:45:45 pm »
mnogo ja uwajawam, zashtoto znam 4e wsi4ki sme i podwlastni.

jalko 4e ne winagi razbirame energiite koito ni dwijat. Dali sme nerwni ili spokoini, dali neshto ni spori ili ne, wsi4ko towa si ima pri4ini, spored men.

Interesno samo kak taka se subirat njakoi planeti gore w bezkraja na sladka prikazka i reshawat primerno da sreshtnesh njakoi 4owek, s koito se razbirash, ili puk se nagowarjat da te suberat predi towa s njakogo, s kogoto da nau4ish neshto, kato tursish na4in da se razberesh, a te si sedjat otgore i sus zagrijena usmiwka se naslajdawat na weselata ili puk ponjakoga tragi4na istorija :)

no w kraja na kraishtata te palnetite prosto si wurshat rabotata, bez da sa zainteresowani za njakogo ili za neshto, a koito ne gi razbira si namira njakakwo drugo objasnenie :)  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2005, 07:00:57 am »
Така е - не винаги разбираме енергиите, които ни движат....

А астрологията е символична константа по цял свят, откакто светът съществува :)

И да кажеш на някого какво означава един символ е същото, като да му кажеш как трябва да му въздейства едно произведение на изкуството - на всеки различно :)
/подобни разсъждения има в Шифърът на Леонардо :) /

Например часовникът се занимава с отчитане на времето обикновено, а в астрологията времето се символизира от Сатурн. Когато човек има афинитет към символи, аналогии, сравнения или пък скрити взаимовръзки, астрологията дава много възможности :) Въпросният афинитет всякак е заложен или съществува някъде в радикса ти - знаеш ли в кое точно? :)  

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2005, 09:24:20 am »
zapo4wa da stawa mnogo interesno :)

za sujalenie w tazi posoka njamam mnogo poznanija, za da si go iz4islja sam, no ako mi dadesh njakoi suwet shte se pozanimawam :)

znam njakoi neshta za domowete i za aszendentite no ostanalata 4ast, kojato e matematika,mi e dosta nejasna :(

no edna ot ljubimite mi astraolojki e Linda Goodman, zashtoto oswen sus znanie e napisala knigite si s mnogo humor i lubow i simpatii kum horata i tehnite ka4estwa i nedostatuzi :)  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #25 -: Октомври 09, 2005, 06:23:32 am »
А може би не е важно точно чрез астрология човек да се ориентира от къде идва афинитета му към окултното :)

Астрологията си е една от окултните науки, а за всички тях си важи максимата, че в тях човек се самоупълномощава да достигне до знанието :)

Популярните астрологични знания, книгите, астролозите, хороскопите само провокират интереса, но човек трябва да се научи да разгадава символиката във вселената и ще получи правото да знае каквото желае :) - може от часовници, птици, сънища, пък и от какво ли не :)  

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #26 -: Октомври 09, 2005, 08:25:33 pm »
da wuprosut e, 4e 4owek ima nujda 4esto ot malko znanie w na4aloto, za da widi , 4e sushtestwuwa njakakwa wruzka mejdu neshtata.

togawa na edna po zdrawa osnowa se gradi po lesno :)

dokato 4owek ne wijda wruzkata i wuzdeistwieto na tezi sili(planeti ili drugi) za nego wsi4ko e slu4ainost, no shtom otkrie smisula i logikata, togawa slu4ainostta stawa zakonomernost
  :)

wsi4ki tezi znazi trjabwa da wodjat na njakude i da se wijdat subitijat, koito sa wuw wruzka po mejdu si,
ina4e moje bi 4owek shte ima 4uwstwoto, 4e moje i da jiwee w edin malko nerealen swjat :)  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #27 -: Октомври 10, 2005, 05:35:34 pm »
Когато си оценявал нещо като "знак", мигар с нищо не си го свързвал от действителността си?

Помисли си - даже в недалечно минало /преди да речем само 100-200г/, хората са се доверявали много на "знаци" :) Сега, може би не без основания, смятаме, че сме много по-умни, знаещи и можещи :D и не ни интересуват много знаците :D

А на мен и през ум не ми минава да мисля, че някой, който обръща внимание на символи и съответствия, живее в по-илюзорен свят от другите. :)  

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #28 -: Октомври 10, 2005, 07:41:49 pm »
da, as zapo4wam da si mislja, 4e kogato 4owek ima spokoistwieto da wuzpriema "znazite",
te naistina pridobiwat zan4enie i zapo4wa da se widja smisul i wruzka.

towa e edin korenno now jiwot, wuw koito trjabwa da se poddurja njakakwa postojanna 4uwstwitelnost i gotownost za priemane. Kato 4eli antenite sa izwadeni i ottuk natatuk zapo4wa nowa wulna na wuzprijatie.

mislja 4e towa e swurzano i s postojanna meditazija :)  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2005, 06:01:09 pm »
Мигар е възможна постоянна медитация?

Или имаш предвид редовна?

Всъщност сигурно има хора, които непрекъснато са във връзка с всичко друго, т.е. те разпознават може би всяко нещо като "знак". Надали са много обаче :)

Въпреки цялото си съвършенство, сме си все пак реално доста несъвършени :D Не мислиш ли :)  

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #30 -: Октомври 12, 2005, 12:07:16 am »
da, 4e sme nesuwursheni e fakt, no ne znaja dali suwurshenstwoto e postijimo :)

to e neshto, kato horizonta. znaem, 4e e nedostijim, no wupreki towa wurwim kum nego,
sreshtu wjatura, sreshtu nashite strahowe i sreshtu sobstwenata ni predstawa za sweta :)

...a tja 4esto e nai podhodjashtijat zatwor za we4no turseshtite ni "domashen ujut" dushi.

Purwo si izgrajdame edna predstawa, obzawejdame ja po nash wkus i w nash stil, prawim ot neja realnost, a posle se opitwame da ja razshirim i preodoleem :)

dosta weselo zanimanie :)

tuk podkrepjam misul na Oskar Wilde, "4e jiwotut e twurde seriozno neshto, za da gledame na nego seriozno"

...moje bi w neserioznostta na wuzprijatieto se krie edna suwurshenna sila, kojato ni pomaga da jiweem i namerim izhod ot situazii, koito 4esto puti imat moje bi powe4e ot edin izhod :D  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #31 -: Октомври 12, 2005, 06:35:09 pm »
В магията се говори за Жълтата сила на Слънцето - свързва се с 1. егото - без крайни схеми на поведение; 2. чар - като степен на самочувствие; 3. самоутвърждаване и господство; 4. чувство за хумор и даже смехотворство - това е, за което споменаваш и явно ти харесва :) От астрологична гледна точка подсказва за силно Слънце в радикса :) Хоризонтът и домашен уют - и това може да е израз на Жълтата сила - тя търси връзка между коренно различни концепции...

И според магията, Жълтата сила е корен на най-доброто или най-лошото, на което сме способни :)  

*

pitanka

da namerish 4asownik
« Отговор #32 -: Октомври 12, 2005, 06:59:54 pm »
iam li njakakuw put za postigane i akumulirane na tazi Julta sila ili energia?

taka moje bi moje da se izpolzwa kato katalizator :)

interesno e 4owek w kakwa faza ot razwitieto si se namira. edinstwenoto koeto e malko stranno,
4e 4owek kolkoto powe4e se priblijawa kum neshta ot tazi sfera, tolkowa powe4e ima nujda ot hora s podobni useshtanija i stremeji. :)

interesno kak moje da se useti koga se nawliza w magijata i koga 4owek ja praktikuwa w ejednewnijat jiwot

:)  

*

АН

da namerish 4asownik
« Отговор #33 -: Октомври 13, 2005, 06:24:19 pm »
в магията казват: "ухапаните от змия се разпознават" :D

В ежедневието..... - в определен момент звездите се превръщат не в чертеж или обекти на небето, а в начин на живот; знаците стават начин на живот...Окултното се превръща в житейска философия - не че човек става по-добър или по-извисен...- става друг и всичко за него е с малко по-различен нюанс...Може по нищо да не личи във физически план, пък другите планове са доста абстрактни :D  

da namerish 4asownik
« Отговор #34 -: Януари 26, 2006, 01:35:48 pm »
ето за часовника:

ЧАСОВНИК, ЧАСОВНИКАР
видиш ли часовник насън, чакат те притеснения. Ако е стенен, скоро ще се реши голям и важен проблем, ако е ръчен, ще се страхуваш за текущите си дела. Пясъчен часовник означава, че си губиш времето в неплодотворни усилия, а пеещ предупреждава, че те използват и баламосват. Будилник в съня съобщава, че ти предстои неприятна работа. Повреден или спрял часовник сигнализира, че си на път да допуснеш непростими грешки. Ако поправяш часовници, ще се състезаваш за завоюване или отстояване на позициите си. Друг ако поправя часовници, ще се боиш от конкурентите си. Тиктакане на часовник в съня е сигнал за опасност и здравословни проблеми, звън на будилник или часовникова аларма предвещава парични загуби, а биене на часовник - че си изправен пред важен проблем, предстои ти изпитание.

*

Dim

• 13
    • http://
da namerish 4asownik
« Отговор #35 -: Юни 20, 2006, 08:19:06 am »
Цитат
kakwo ozna4awa ako nameri6 4asownik njakude na ulizata?
Часовник, ако сънуваш, значи съкращение или притеснения
Ако го гледш да виси на стената, значи да промениш начина си на живот.
Сееш мисъл и жънеш действие; сееш действие и жънеш навик; сееш навик и жънеш характер; сееш характер и жънеш съдба. Текери