Здравей Гост

Коя планета в картата Ви бихте нарекли АХИЛЕСОВА ПЕТА на хороскопа си

• 87 Отговора
  • 11301 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Ами тогава да кажа - Луната в Дева в 12 дом, чувствителна съм и се разстройвам лесно. Беше ужасно, когато Сатурн ми я беше затиснал, хич не го искам там. Луната ми е една деликатна и нежна, но пък и горда, не обича да се показва. Иска да скрие емоцията, но пък тя винаги ми се изписва на лицето. Не мога да скрия чувствата си, като отворена книга съм. Изчервявам се лесно. :-[ Разплаквам се лесно, а мразя да ме виждат да плача. И най мразя Сатурн да ми стои там.
Едната от всичките лилитки ми е там в съвпад с Луната.

Кои всички лилитки?! :rolleyes:
Има само една Лилит....

И пак повтаряш Сатурн , та Сатурн.... ;D , той няма вина в този случай според мен....
Какъв беше аспекта в наталната карта м/у Луна и Сатурн?! :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
марс, категорично :blink:, заради знаковата позиция, дома и съвпада със сатурн :angry:

Хм..., а защо не Сатурн? :rolleyes:

В какво се изразява Марса и как разбираш , че той е Ахилесовата пета? Извода е само заради есенциални и акцедентални качества?
Ами марс в рак,   не ми импонира ;D   :-X може би нещо в цялата картина не е както трябва, но... факт

А Сатурн в рак повече ли ти импонира? :rolleyes:
И на двамата не им е там мястото според мен..., но защо смяташ , че нещо не е наред в цялата картина?!
Хороскопа е уникален...,дори и половин градус прави различна картината...
О, без съмнение..., имам и едно смешно обяснение като лаик- резервирана съм по принцип към всичко "рачешко" и вероятно и това поражда самокритика... :P Винаги чувствам някакво ограничение в действията, инициативите са грандиозни, а реализацията- трудна :-\ :-\

А какво прави луната в тази картина... :blink: :-\

Има само ажурна сянка или е основен фон ...А защо не и прожектор на рачешкия спектакъл?!
Макар и знаково да е в близнаци, луната е в съвпад ;D голяма работа...

И моя извод в този случай е - твоята ахилесова пета е ЛУНАТА .... ;D ;)
Аргументи: Съвпад с марс и сатурн. Меркуриева украска /още не съм ти отворила картата/ , но вероятно е в последните градуси на близнак и това е достатъчно красноречиво , че тя не само е нестандартна луна , непредсказуема, може  да плаче и да се смее в следващия миг , а непостоянна в емоцийте и чувствата си , готова да обвини всичко останали , но не и себе си.... ;D Помисли в/у това.... ;)
Вероятно си права, луната е най- аспектираното нещо в картата ми- секстил и тригон към уран и меркурий, квадрат към плутон, съвпад с марс и сатурн, бомбичка :P
« Последна редакция: Май 30, 2011, 10:10:09 pm от Nova »

*

Марая

• 28287
Ами аз прочетох, че има три Лилитки на разни други места на английски. Тази в астро.ком е в съвпад с Луната, истинската е в съвпад с Венера, ама пак е близо.
Сатурн и Луна нямат аспект при мен. Но когато Сатурн ми беше на Луната, се чувствах ужасно. Когато ми беше на Слънцето също. Само като дете ми е било по-гадно. Но пък всеки аспект на Сатурн със светило ме кара да се обръщам към астрологията.
А Сатурн не е виновен, че не мога да се прикривам. А това много го мразя. Дори понякъго изглеждам по-притеснена отколкото съм. Всичката емоция се вижда от другите. Единственият начин да я скрия е да я изживея, когато няма никой. Затова го смятам за слабо място.
Луната ми е в тригон с Нептун, секстил с Плутон и съвпад с ЮЛВ (моля, кажете ми дали подковката е СЛВ, защото аз все не мога да разбера кое е СЛВ, кое е ЮЛ).
Мразя изчервяването си.

Има една Лилитка...и тя е фиктивна точка...Има бяла и черна луна- те също са различни...Има Приап и Тома....
Но има само една черна луна- само една Лилит... :blink:

Според мен има аспект /минорен/ м/у луната и Сатурн....

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4754.0.html

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4743.0.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
марс, категорично :blink:, заради знаковата позиция, дома и съвпада със сатурн :angry:

Хм..., а защо не Сатурн? :rolleyes:

В какво се изразява Марса и как разбираш , че той е Ахилесовата пета? Извода е само заради есенциални и акцедентални качества?
Ами марс в рак,   не ми импонира ;D   :-X може би нещо в цялата картина не е както трябва, но... факт

А Сатурн в рак повече ли ти импонира? :rolleyes:
И на двамата не им е там мястото според мен..., но защо смяташ , че нещо не е наред в цялата картина?!
Хороскопа е уникален...,дори и половин градус прави различна картината...
О, без съмнение..., имам и едно смешно обяснение като лаик- резервирана съм по принцип към всичко "рачешко" и вероятно и това поражда самокритика... :P Винаги чувствам някакво ограничение в действията, инициативите са грандиозни, а реализацията- трудна :-\ :-\

А какво прави луната в тази картина... :blink: :-\

Има само ажурна сянка или е основен фон ...А защо не и прожектор на рачешкия спектакъл?!
Макар и знаково да е в близнаци, луната е в съвпад ;D голяма работа...

И моя извод в този случай е - твоята ахилесова пета е ЛУНАТА .... ;D ;)
Аргументи: Съвпад с марс и сатурн. Меркуриева украска /още не съм ти отворила картата/ , но вероятно е в последните градуси на близнак и това е достатъчно красноречиво , че тя не само е нестандартна луна , непредсказуема, може  да плаче и да се смее в следващия миг , а непостоянна в емоцийте и чувствата си , готова да обвини всичко останали , но не и себе си.... ;D Помисли в/у това.... ;)
Вероятно си права, луната е най- аспектираното нещо в картата ми- секстил и тригон към уран и меркурий, квадрат към плутон, съвпад с марс и сатурн, бомбичка :P

Която лесно гърми...,стига да и палне марс фитила... ;D
Така , че в този случай казваш тенкю на Сатурн.... ;D

*

Nova

• *
  • 353
Ама то май ще излезе добре, че марса е точно "по- пас" ;D...

*

Марая

• 28287
Ама то май ще излезе добре, че марса е точно "по- пас" ;D...

Да , точно така...Това е лунен марс , той трудно пали.... ;D

*

Divna

• 2478
Преди време бях чела, че ахилесовата пета в радикса е ЮЛВ.  :-\

*

Марая

• 28287
Преди време бях чела, че ахилесовата пета в радикса е ЮЛВ.  :-\

Някои казват Сатурн ;D , ти ЮЛВ....
За това си мисля , че е най-добре да се провери.... ;D ;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
венера

в овен, точен съвпад с ЮЛВ, ретроградна по прогресия.

толкова болка ми причинява това чудо, че няма накъде

*

Lillie

• 30532
Преди време бях чела, че ахилесовата пета в радикса е ЮЛВ.  :-\

При всеки индивидуално се определя "ахилесовата пета" в хороскопа.
Не винаги това е Сатурн или ЮЛВ. Но може да бъде планета в съвпад с нодалната ос, изгорена и ретроградна, обградена от "малефици"...
И друг път съм споделяла, че някои съумяват да превърнат слабостта си в сила, при такива хора на пръв поглед трудно се определя ахилесовата пета. Следвайки принципа на свръхкомпенсация, някои могат да демонстрат забележителна сила в сферите, свързани с ахилесовата пета в хороскопа.
Ахилесова пета може да се окаже и някоя тронясала или екзалтирала планета в съвпад или тригон с "бенефик", но тук идеята е друга. При определени обстоятелства такава планета от силна се превръща в слаба, защото е с нагласа, че в сферите, които символизира и управлява, е заслужила и трябва да получава всичко "по право", съответно най-малкото несъответствие с очакванията може да нанесе силен удар по самочувствието.
Това е лично мое мнение, което отразява моята астрологична философия, няма да го прочетете никъде в книгите.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Преди време бях чела, че ахилесовата пета в радикса е ЮЛВ.  :-\

При всеки индивидуално се определя "ахилесовата пета" в хороскопа.
Не винаги това е Сатурн или ЮЛВ. Но може да бъде планета в съвпад с нодалната ос, изгорена и ретроградна, обградена от "малефици"...
И друг път съм споделяла, че някои съумяват да превърнат слабостта си в сила, при такива хора на пръв поглед трудно се определя ахилесовата пета. Следвайки принципа на свръхкомпенсация, някои могат да демонстрат забележителна сила в сферите, свързани с ахилесовата пета в хороскопа.
Ахилесова пета може да се окаже и някоя тронясала или екзалтирала планета в съвпад или тригон с "бенефик", но тук идеята е друга. При определени обстоятелства такава планета от силна се превръща в слаба, защото е с нагласа, че в сферите, които символизира и управлява, е заслужила и трябва да получава всичко "по право", съответно най-малкото несъответствие с очакванията може да нанесе силен удар по самочувствието.
Това е лично мое мнение, което отразява моята астрологична философия, няма да го прочетете никъде в книгите.  :blink:

За което изключително благодаря  :wub:...
Защото за мен точно това е важното....

Да ти кажа , моята ахилесова пета е Юпитер....До тук стигнах след дълги изследвания.... :(

*

Lillie

• 30532
Да ти кажа , моята ахилесова пета е Юпитер....До тук стигнах след дълги изследвания.... :(

А аз се колебая между Луна, Венера и Юпитер. Но от трите, макар и най-скофтена, Венера се чувства най-комфортно в позицията, която заема. Просто се харесва такава, каквато е - заточена, ретроградна, в съвпад с Южния възел. Не бих я заменила нито за везнишка, нито за рибешка.  :blink: А Юпитер ми е в съвпад с мидпойнта Луна-Венера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

А аз се колебая между Луна, Венера и Юпитер. Но от трите, макар и най-скофтена, Венера се чувства най-комфортно в позицията, която заема. Просто се харесва такава, каквато е - заточена, ретроградна, в съвпад с Южния възел. Не бих я заменила нито за везнишка, нито за рибешка.  :blink: А Юпитер ми е в съвпад с мидпойнта Луна-Венера.

За планетите на трон и в екзалтация с теб много сме говорили както във виртуала ,така и в реала... Не е за подценяване ПЛАНЕТА В СЪВПАД С ЮНИЯ ВЪЗЕЛ/КЕТУ/ , за мен тя е най-опитната планета и планета с предимства...БИХ КАЗАЛА , НАЙ-СИЛНО ИЗРАЗЕНАТА И ИЗЯВЕНА ПЛАНЕТА Е ПЛАНЕТА В СЪВПАД С КЕТУ!

Не съм го прочела и аз в книгите , просто въпрос на наблюдение и опит.... ;)

*

Lillie

• 30532
И индийците са на същото мнение.  ;)
Планета в екзалтация или на трон в съвпад с Кету се счита за още по-силна, а може да даде и изявен талант в някоя сфера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Имаш съвпад на Луна с Южния възел.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Марая, моля те, поне ти ми кажи подковата ли е СЛВ или ЮЛВ? True node СЛВ ли е? В крайна сметка Луната ми с какво съвпада?

Да , подковата е Раху или Глава на дракон или СЛВ. ;D ;D

Не знам , не ми се издирва картата ти...с кое ти съвпада.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
Благодаря, Лили, значи правилно смятам, че Луната ми е ахилесовата пета. Определено най-зле ми се отразяват транзитите към нея.
Но и Сатурн върху Слънцето не го харесвам хич, добре, че  тоя живот Плутон няма да ми стъпи там.
Марая, аз просто не бях сигурна оке какво е, защото преводът няма нищо общо...

Няма лошо , с питане до Цариград се стига... ;D ;)

*

Alric

• *
  • 358
Марая, моля те, поне ти ми кажи подковата ли е СЛВ или ЮЛВ? True node СЛВ ли е? В крайна сметка Луната ми с какво съвпада?

И СЛВ (north node) и ЮЛВ ( south node) са подкови.СЛВ е с двата края надолу, ЮЛВ е с двата края нагоре.True означава
реална позиция на възлите, а mean усреднена.

*

Марая

• 28287
Имаш съвпад на Луна с Южния възел.

Плюс Лилитка ли? :rolleyes: