Здравей Гост

Ще фалира ли ГЪРЦИЯ

• 107 Отговора
  • 13268 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:Ще фалира ли ГЪРЦИЯ
« Отговор #40 -: Юни 05, 2011, 02:24:19 am »
От години говоря, че банките, спекулантите и корпорациите съсипаха земята, не хората или друго.

те тия работи пак са създадени от хора

*

abroad

• 2187
« Отговор #41 -: Юни 05, 2011, 02:51:54 am »
проблемът е в алчността в буквален, преносен и всякакъв смисъл и по отношение на всичко
и възпитаването в нея

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #42 -: Юни 05, 2011, 02:58:59 am »
Да, така е, създадени са от хора, но вече не са хора - егрегори са, ужасяващи такива. Имат вече самостоятелен живот и са нечовеци.

В момента обаче говоря за това, че не гърците са изпапали парите на света, колкото и да са папали. А описаните от мен по-горе структури, първоначално създадени от хора и после изпуснати като дух от бутилка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #43 -: Юни 05, 2011, 03:03:00 am »
 Проблемът се нарича "глобална икономика".
Няма как само с потокали, маслини, туризъм и мижава лека промишленост да поддържаш подобна социална система.

*

abroad

• 2187
« Отговор #44 -: Юни 05, 2011, 03:06:29 am »
структурите са малко на брой в този смисъл
създадоха (без задължително да са я изпапали) една дупка, която останалите се предполага, че трябва да пълнят, но не става, защото е бездънна
но това е симптоматика

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Юни 05, 2011, 03:20:11 am »
Не е това проблемът, Уран.
Проблемът се нарича - алчност, както правилно го определи Аброуд.
Обаче ако трябва да говорим конкретно - проблемът са банките ,спекулантите и корпорациите, както казах по-горе.
В една глобална икономика се произвежда толкова, че да има за всички да живеят прилично, обаче 20-30 колко % умират от глад при тая чудовищна производителност на труда и бълваща продукти икономика. Мислете с главите си, прегледайте си всички "истини" които сте приели за извечни и никога не подлагате на съмнение.
Огромна част от тия "истини" е инсталирана във вас без съзнателното ви съгласие.

Аброуд, структурите са безбожно много за тая земя, само една банка с борсовите си игри може да глъте земята, само 3% от парите в момента имат стоково покритие, всичко останало е шума. След балона с имотите като гръмне и балона с парите и какво правим?

*

Uran

• 6041
« Отговор #46 -: Юни 05, 2011, 03:27:47 am »
Банките са едната страна на монетата. В този смисъл превземането на Американския конгрес от клептокрацията е едно от най-големите съвременни престъпления с/у човечеството.
Алчността на корпорациите доведе до изнасянето на добре платени раб. места в страни от третия свят и Китай. Процесът НЕ Е необратим, но се искат топки за разрешаването му.
Кайли, какво произвеждаме НИЕ и като как справедливо могат да се разпределят благата според теб? (Говоря за БГ)

*

kaily

• 5145
« Отговор #47 -: Юни 05, 2011, 03:34:55 am »
Федералният резерв на държавата САЩ е ..частна фирма. Все едно БНБ да е частна фирма на Валентин Златев.
Корпорациите не само изнасят работни места, те тровят хората с химикали, тровят съзнанието с манипулирани реклами, абе изгледайте филма - сравняват корпорацията с престъпник и по определенията на Световната здравна организация корпорацията има всички черти на престъпника.
Корпорацията е безсмъртен "човек" щото са и дали статут на юридическо лице - разликата между човека и корпорацията е, че втората е безсмъртна.
Корпорацията поставя и е принудена да постави печалбата над род, родина, земя и човечество, в името на печалбата ще унищожи всичко. Това е чудовище, изруснато от бутилката!

А ние какво произвеждаме ли?...а какво собстквено консумираме? Дай си сметка, че консумираме по-малко отколкото произвеждаме.

Настава нова епоха за човешкият род, трябва да се изметат банките, спекулантите и корпорациите, щото няма да оцелеем повече даже и броени години.
Не може производството да се увеличава все повече, щото ресурсите са ограничени и вече се изчерпват.
Т.е. край вече с печалбите.

*

abroad

• 2187
« Отговор #48 -: Юни 05, 2011, 03:39:39 am »

В една глобална икономика се произвежда толкова, че да има за всички да живеят прилично, обаче 20-30 колко % умират от глад при тая чудовищна производителност на труда и бълваща продукти икономика.
Аброуд, структурите са безбожно много за тая земя, само една банка с борсовите си игри може да глъте земята, само 3% от парите в момента имат стоково покритие, всичко останало е шума. След балона с имотите като гръмне и балона с парите и какво правим?

не са много, а и използвах структури за благозвучие, говоря за неколцина хорица
за стоковото покритие съм съгласна (за същите дупки споменах)
обаче тези дупки не са концентрирани и създадени, от тези при които на пръв и втори поглед се взираме

Кайли, какво произвеждаме НИЕ и като как справедливо могат да се разпределят благата според теб? (Говоря за БГ)

значи викаш, ако си "избрал" да се родиш в пустинята, то умирай незабавно, що да се мъчиш занапред
не мисля, че глобалната икономика е буквално понятие

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Юни 05, 2011, 03:46:51 am »
Корпорацията поставя и е принудена да постави печалбата над род, родина, земя и човечество, в името на печалбата ще унищожи всичко. Това е чудовище, изруснато от бутилката!

да, нещо такова

Настава нова епоха за човешкият род, трябва да се изметат банките, спекулантите и корпорациите, щото няма да оцелеем повече даже и броени години.
Не може производството да се увеличава все повече, щото ресурсите са ограничени и вече се изчерпват.
Т.е. край вече с печалбите.

няма да стане толкова скоро, освен при форсмажорни обстоятелства...машината е силна и върви по инерция

*

kaily

• 5145
« Отговор #50 -: Юни 05, 2011, 03:54:36 am »
Форсмажорните обстоятелства са налице според мен, още се укриват от широката публика.

А като казваш, че не са създадени от тези, а от кои тогава? И какво значение има от кого са създадени, нали вършат същата пъклена работа?

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Юни 05, 2011, 04:06:53 am »

значи викаш, ако си "избрал" да се родиш в пустинята, то умирай незабавно, що да се мъчиш занапред
[/quote]
 Ами собствено не обичам да ми вменяват вина. Тук нали повечето сте поддръжници на идеята за избор на инкарнация. ;D Значи душата му по някакви си неведоми причини е избрала да се прероди в климатична област характеризираща се с липса на вода, а и не само..вероятно защото в предишните инкарнации е прекалявала с имането и с гастрономичните удоволствия. ;D

Сега сериозно. За да има що годе равномерно разпределение на ресури (да го наречем) сред населението е необходимо значителна част от него да бъде въвлечена в създаването на блага като под блага не разбирам само компири и домати. Не може със значителен % маргинални групи изцяло изолирани, а и самоизолиращи се от икономиката, да има стандарт. Като под маргинали нямам предвид само цигани.
В Скандинавските икономики няма такова рязко разделение м/у отделните социални групи т.е. има равномерност.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 04:13:37 am от Uran »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Юни 05, 2011, 04:11:12 am »

Ами собствено не обичам да ми вменяват вина. Тук нали повечето сте поддръжници на идеята за избор на инкарнация. ;D Значи душата му по някакви си неведоми причини е избрала да се прероди в климатична област характеризираща се с липса на вода, а и не само..вероятно защото в предишните инкарнации е прекалявала с имането и с гастрономичните удоволствия. ;D

Сега сериозно. За да има що годе равномерно разпределение на ресури (да го наречем) сред населението е необходимо значителна част от него да бъде въвлечена в създаването на блага като под блага не разбирам само компири и домати. Не може със значителен % маргинални групи изцяло изолирани, а и самоизолиращи се от икономиката, да има стандарт. Като под маргинали нямам предвид само цигани.
Скандинавските икономики са подобни.

[/quote]
 :rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #53 -: Юни 05, 2011, 04:30:15 am »
Цитат
В Скандинавските икономики няма такова рязко разделение м/у отделните социални групи т.е. има равномерност.

Не може значителна част от населението да е въвлечена в създаването на блага, защото има научно техническа революция, демек който е орал навремето нивата и е хранел едно семейство, сега бръмчи с трактори храни цяло село. Ако всички се изтапанчат на нивата с трактори, ще хранят околията. Не може всеки да произвежда по 8 часа на ден, защото е безмислено, никой не може да потребява толкова, а освен това и ресулрсите на земята са ограничени и стават все по-ограничени.
Хората преспокойно могат да работят не по 40, а по 10 часа в седмицата и да имат достатъчно.За всички!!! Единственият проблем тогава обаче ще е, че корпорациите няма да си увеличават печалбите - ето тук е ключът от бараката.
Производството се увеличава не за да има за всички, а за да има печалби за единици!

В Скандинавските икономики няма корпорации, затова са добре! Или корпорациите са под контрола на държавата..

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Юни 05, 2011, 04:30:53 am »
Не му е мястото тук, но има отношение.

Само в България на някоя фирма може да й хрумне да поиска от държавата да накара неин конкурент да си вдигне цените, за да може тя да накаже недоволните си клиенти. И само в България държавата сериозно ще се замисли дали пък да не подкрепи това предложение!
 От блога на Иван Стамболов http://sulla.bg/

Радиаторите могат да се свалят, но закрепостяването към "Топлофикация" е до живот!

Тези дни моето блуждаещо внимание беше привлечено от една новина. Имало било някаква асоциация на топлофикационните дружества и от нея някой си г-н Илия Николаев поискал от ДКЕВР (чете се "дъкевър", също като "кентавър") да накара електроразпределителните дружества да увеличат с 15% цената на нощния ток, та хората да се принудят да се отопляват с парно. Т.е. да се откажат от идеята да се отказват от парното, за да се топлят вместо това на ток. Не вярвате ли? Уви, това е скучната истина.

Гордея се! Гордея се, че живея в такава страна, в която едно търговско дружество може публично и официално да поиска от държавата да принуди друго търговско дружество, при това частно, да формира цените на своите стоки и услуги не на пазарен принцип, не като функция от тяхната себестойност, а като наказателна мярка спрямо своите клиенти, за да може първото дружество да продава своите стоки и услуги на монополно високи цени. И което е най-вълнуващото: аз изобщо няма да се изненадам, ако Дъкевър удовлетвори щението на топлофикациите и накара електромонополистите да си увеличат цените. Последните ще го направят с удоволствие, вЕрвайте ми. После и топлофикациите, и електроразпределителите ще се отчетат по надлежния ред и над цялата Родина ще легне кротко доволство. Както е казал дядо Вазов: "син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе" - ето затова се гордея.

*

kaily

• 5145
« Отговор #55 -: Юни 05, 2011, 04:31:27 am »
А какво ако пък си избрал да се родиш тук и сега, защото си знаел, че времената ще са тежки и светът ще има нужда от твоята помощ, за да излезе от батака?...м?...

« Отговор #56 -: Юни 05, 2011, 04:34:11 am »
Хората преспокойно могат да работят не по 40, а по 10 часа в седмицата и да имат достатъчно.

Аз отдавна не мога да разбера какъв ти е проблема с банките и защо мразиш богатите хора, а то било в принадената стойност  ;D Разбрах те. Съгласна съм - и аз съм за 10 часова работна седмица. После си връзваме по едно венче и тръгваме по ливадите.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #57 -: Юни 05, 2011, 04:34:45 am »
Изгледай филма, чиито линк пуснах, и ще се убедиш, че не е само в България, че нещата са много по-сериозни, тръгнали са много по-отдавна и още по хитлеристко време американските корпорации им е хрумвало да търгуват едновременно с германците и съюзниците и така да печелят независимо от това кой ще спечели войната!
По цял свят се случва онова, което чувстваме и тук - корпорациите управляват света, управлявайки държавите, а в същото време декларират, че не са държава и нямат социални функции.
Така светът в последните десетилетия почна да се управлява от чудовища, които измерват всичко само с големината на печалбата си.
Затова и светът е в упадък във всяко едно отношение.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #58 -: Юни 05, 2011, 04:36:34 am »

Не може значителна част от населението да е въвлечена в създаването на блага, защото има научно техническа революция, демек който е орал навремето нивата и е хранел едно семейство, сега бръмчи с трактори храни цяло село. Ако всички се изтапанчат на нивата с трактори, ще хранят околията. Не може всеки да произвежда по 8 часа на ден, защото е безмислено, никой не може да потребява толкова, а освен това и ресулрсите на земята са ограничени и стават все по-ограничени.
Хората преспокойно могат да работят не по 40, а по 10 часа в седмицата и да имат достатъчно.За всички!!! Единственият проблем тогава обаче ще е, че корпорациите няма да си увеличават печалбите - ето тук е ключът от бараката.
Производството се увеличава не за да има за всички, а за да има печалби за единици!

има и друго:

когато хората бачкат като изоглавени, се прибират пребити като кучета в домовете си, наплюскват се като зомбита пред тв-то и опъват или набиват жените си и лягат и умират и така до утрешният ден, който по същество е същият... няма духовност, няма мисъл или разсъждения. създава се генерация от биороботи, които опъват като кучета за благата на малцина от контролиращият елит... да ти серам на 3Д то...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Юни 05, 2011, 04:38:04 am »
Хората преспокойно могат да работят не по 40, а по 10 часа в седмицата и да имат достатъчно.

Аз отдавна не мога да разбера какъв ти е проблема с банките и защо мразиш богатите хора, а то било в принадената стойност  ;D Разбрах те. Съгласна съм - и аз съм за 10 часова работна седмица. После си връзваме по едно венче и тръгваме по ливадите.  ;D

Аурора, това, което съм подочувала оттук оттам, мислила съм го, идвало ми е уж като прозрение - сега като гледам разни филми от няколко дена насам ме е ударила сачмата и само това правя - оказва се, че по света има хора, които не само мислели като мен, ми от десетилетие работят в посока да се борят доколкото могат.
Какъв ми е проблемът с банките? Ти нямаш ли? Наистина ли нямаш проблем с банките ,които в та ясветовна криза, единствени излизат всяка година непрекъснато на печалба? Банките, които създадоха всички виртуални инструменти, благодарение на което вкараха света в криза, сега единствени са на печалба от тая криза.
И аз имам проблем с банките?
Вери фъни...