Здравей Гост

Аналогии

• 42 Отговора
  • 4355 Прегледи
*

lia

• 29
Аналогии
« -: Юни 01, 2011, 12:13:49 am »
1.знаци и тяло
Овен- глава, мозък, очи, уши,коса, зъби /без нос- скорпион/
Телец-врат, гърло, малък мозък, бронхити, глас, щитовидна жлеза
Близнаци – ръце, рамене, бронхити, тимус, дробове
Рак – гърди, гръден кош, стомах, жлези, хран.с-ма, ребра, черен дроб, жлъчка
Лъв – сърце, гръбнак, кръв, диафрагма
Дева – корем, храносм.с-ма, апендикс, черва, дванадесетопръстник, жлъчка
Везни – бъбреци, кожа, мехур, пояс, долен гръбнак
Скорпион- полови органи, анус, нос
Стрелец- бедра, мускули, нервна система
Козирог – коляно, кости, зъби
Водолей – прасци, циркулация на кръв
Риби – стъпала, лимфатична с-ма

2. планети и тяло
Слънце – сърце, кръв, нерви, дясна страна на тялото
Луна – стомах, корем, вътрешности, течности в тялото, лява половина, жлъчка
Меркурий – ръце, дробове, пръсти, език и органи на говора, дробове
Венера – бъбреци, кожа, гърди, жлези, кръв
Марс- мускули, лице, полови органи
Юпитер – кръв, бедра, черен дроб, жлъчка
Сатурн – кости, зъби, стави, връзки
Уран- нерви, мозък, аура
Нептун- мозък, очи, крака, апендикс

3. домове и тяло
Първи- глава, мозък, лице, коса
Втори- гърло, врат, глас
Трети – ръце, рамене, дробове
Четвърти – ребра, стомах, гърди, жлъчка
Пети- гръб, сърце
Шести – вътрешности, нерви, жлъчка
Седми – бъбреци, лумбална област
Осми- полови органи
Девети – бедра
Десети – колена
Единадесети – глезени, прасци
Дванадесети - пети

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Аналогии
« Отговор #1 -: Юни 01, 2011, 12:33:19 am »
тук има подобна тема: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1340.0.html

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Юни 01, 2011, 12:42:32 am »
Уран- нерви, мозък, аура

Последно мозъка къде да го търсим по Нептун или Уран... :umnik: :thinking: :rakeattack: :haha:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

lia

• 29
« Отговор #3 -: Юни 01, 2011, 12:48:31 am »
Уран- нерви, мозък, аура

Последно мозъка къде да го търсим по Нептун или Уран... :umnik: :thinking: :rakeattack: :haha:

и по двете планети, както и жлъчката и някои други органи

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Юни 01, 2011, 12:51:33 am »
1.знаци и тяло
Овен- глава, мозък, очи, уши,коса, зъби /без нос- скорпион/
Телец-врат, гърло, малък мозък, бронхити, глас, щитовидна жлеза
Близнаци – ръце, рамене, бронхити, тимус, дробове
Рак гърди, гръден кош, стомах, жлези, хран.с-ма, ребра, черен дроб, жлъчка
Лъв – сърце, гръбнак, кръв, диафрагма
Дева – корем, храносм.с-ма, апендикс, черва, дванадесетопръстник, жлъчка
Везни – бъбреци, кожа, мехур, пояс, долен гръбнак
Скорпион- полови органи, анус, нос
Стрелец- бедра, мускули, нервна система
Козирог – коляно, кости, зъби
Водолей – прасци, циркулация на кръв
Риби – стъпала, лимфатична с-ма

2. планети и тяло
Слънце – сърце, кръв, нерви, дясна страна на тялото
Луна – стомах, корем, вътрешности, течности в тялото, лява половина, жлъчка
Меркурий – ръце, дробове, пръсти, език и органи на говора, дробове
Венера – бъбреци, кожа, гърди, жлези, кръв
Марс- мускули, лице, полови органи
Юпитер – кръв, бедра, черен дроб, жлъчка
Сатурн – кости, зъби, стави, връзки
Уран- нерви, мозък, аура

3. домове и тяло
Първи- глава, мозък, лице, коса
Втори- гърло, врат, глас
Трети – ръце, рамене, дробове
Четвърти – ребра, стомах, гърди, жлъчка
Пети- гръб, сърце
Шести – вътрешности, нерви, жлъчка
Седми – бъбреци, лумбална област
Осми- полови органи
Девети – бедра
Десети – колена
Единадесети – глезени, прасци
Дванадесети - пети

Намерих доста грешки в аналогиите....

Косата също е на Сатурн...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Юни 01, 2011, 12:56:16 am »
Уран- нерви, мозък, аура

и по двете планети, както и жлъчката и някои други органи

Няма такова понятие според мен и по двете планети...особено когато говорим за мозък...Той е на Уран...
Как нещо което управлява стъпалата и хипофизната жлеза , ще отговаря и за мозъка...
Не го приемам , за мен е невярно или е допусната грешка при преписването на текста... :blink:

Само онези органи които са двойнствени имат по две планетки за управители...
Очите едното е на слънцето , другото на луната...

Или искаш да кажеш , че дясното и лявото полукълбо имат различни управители...
Пак не бих го свързала с Нептун...
И ако ДА, то в този случай коя планета управлява лявото и коя дясното...Как нямат една книжка тук.... :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Юни 01, 2011, 01:17:35 am »
Доколкото знам, човекът използващ никнейма Лиа има голям астрологически опит зад гърба си...  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юни 01, 2011, 01:29:18 am »
Доколкото знам, човекът използващ никнейма Лиа има голям астрологически опит зад гърба си...  :blink:

Сигурно , никой не отрича.... :blink: , но дали е това човека или не е не е важно в момента. Не мога да се съглася с противоречиви неща..., искам да ми се разясни , защо как....Нали това е дискусионен форум с тази цел?! Или бъркам?! :blink: ;)

*

lia

• 29
« Отговор #9 -: Юни 01, 2011, 01:39:20 am »

;DТук е понятно, но тъкмо се чудех в един друг клуб, със съвсем различни интереси, много затворено общество, дали ми проследиха един много стар и неупотребяван ник или просто решиха да са по-отворени и  да ме поканят на събора им ;D

*

lia

• 29
« Отговор #10 -: Юни 01, 2011, 01:41:08 am »

Сигурно , никой не отрича.... :blink: , но дали е това човека или не е не е важно в момента. Не мога да се съглася с противоречиви неща..., искам да ми се разясни , защо как....Нали това е дискусионен форум с тази цел?! Или бъркам?! :blink: ;)

компилация от много автори, проверявани аналогии с хилядолетия - някак не подлежат на дискусия- можем само да разсъждаваме по каква логика са аналогиите и най-вече да ги проверяване на практика

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юни 01, 2011, 01:53:35 am »

компилация от много автори, проверявани аналогии с хилядолетия - някак не подлежат на дискусия- можем само да разсъждаваме по каква логика са аналогиите и най-вече да ги проверяване на практика

Не бих коментирала това дали подлежи или не дискусия...По-скоро имам предложение да поговорим за Мозъка....Ако имаш време и нямаш нищо против...,да проследим логиката или най-малкото да я потърсим....

Казваме , че овен отговаря за главата. Тук управител е Марс. Обясняваме го с главата. Факт е , че всичко се съдържа във всичкото ;D....Или в главата всяка планета е намерила своето място...Премам и съм абсолютно съгласна , че Уран е мозъка....,Едната част от мозъка е ляво полукълбо , а другата дясно....Кой за кое би могъл да отговаря и каква е логиката...
Нептун можем да го свържем с телепатичния контакт , но това е функция на мозъка...

И накрая , но не на последно място далеч съм от мисълта да отричам древните , защото в/у техните основи съвременната астрология надгражда...Но всичко еволюира , в това число и астрологията.... :blink:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #12 -: Юни 01, 2011, 05:40:30 pm »
Е, какви хилядолетия за Уран и Нептун :-\ Нептун,както и Луната се свързва с подкорието на главния мозък. Марс се свързва с главния мозък, както и с мозъчното кръвообръщение. Ама, на мен, Уран не ми се връзва с мозъка
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #13 -: Юни 01, 2011, 05:46:37 pm »
ами ако Уран се свързва с нервната система, няма как да не е свързан с мозъка....  :-\:blink:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Юни 01, 2011, 05:49:44 pm »
Е, какви хилядолетия за Уран и Нептун :-\ Нептун,както и Луната се свързва с подкорието на главния мозък. Марс се свързва с главния мозък, както и с мозъчното кръвообръщение. Ама, на мен, Уран не ми се връзва с мозъка

Нали говорим като цяло за мозъка.... :rolleyes: Имаме две полукълба , значи допускаме две планети...Това е въпроса...
Кое полукълбо с коя от двете свързваме? :rolleyes: :-\ След като разсъждаваме хоризонтално , защо да не го направим и вертикално... :-\ ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #15 -: Юни 01, 2011, 05:50:48 pm »
Аз говоря за мозъка,като мозък-))) Той по-скоро е връзка,щото нали управлява невроните и малкия мозък,т.е трябва да се уточни какво точно от мозъка управялва уран и какво нептун.Така написано го връзвам с главния мозък,като цяло
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #16 -: Юни 01, 2011, 05:53:10 pm »

Нали говорим като цяло за мозъка.... :rolleyes: Имаме две полукълба , значи допускаме две планети...Това е въпроса...
Кое полукълбо с коя от двете свързваме? :rolleyes: :-\ След като разсъждаваме хоризонтално , защо да не го направим и вертикално... :-\ ;D
А,имаш предвид като мъжката и женската половина. Честно казано, не съм срещала за двете полукълба, а за подкорие и други там части,дето требе си лекар,че да вденеш....Обаче, като се замисля, ако тръгнем по тая линия, има резон в това,което казваш

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Юни 01, 2011, 05:54:00 pm »
Аз говоря за мозъка,като мозък-))) Той по-скоро е връзка,щото нали управлява невроните и малкия мозък,т.е трябва да се уточни какво точно от мозъка управялва уран и какво нептун.Така написано го връзвам с главния мозък,като цяло

Това искам да знам...Защо мозъка се свързва с двете планети...

Същия е и въпроса с гърдата....Веднъж на луната , веднъж на Венера... :rolleyes:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #18 -: Юни 01, 2011, 05:56:17 pm »
ми,това казвам,че не е доуточнено коя част от мозъка. Иначе, в медицинските астрологии, мозъка може се управлява и от 10 планети,ама в определени дялове Е,мозъкът, като цяло,сама го каза- той е по марс. Ся, пък за тая гърда...до колкото си спомням, ракът управлява гърдите,като гръден кош...не беше ли така? нещо такова ми се мота

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #19 -: Юни 01, 2011, 06:01:30 pm »
Нептун се свързва с гръбначния мозък и с таламуса. Таламуса е част от междинния мозък и се св. със сетивните органи , както и с регулиране на сънното и будното състояние. Ако се увреди таламуса се изпада в кома ..може би затова нептун отг. за него ..
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг