Здравей Гост

СОЛУНАР

• 25 Отговора
  • 4498 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
СОЛУНАР
« -: Юни 07, 2011, 04:19:13 am »
Някои нещо знае ли.... :rolleyes: :-\ ,преди да тръгна...ще разкажа...В продължение на седмица изследвам....
И имам какво да споделя! ;D :wub:- както винаги.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:СОЛУНАР
« Отговор #1 -: Юни 07, 2011, 04:37:37 am »
к"фО СТАНА....Мълчание.... :rolleyes: :-\

Ще Ви кажа....ПРЕДСКАЗАТЕЛНАТА АСТРОЛОГИЯ ИМА МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ...СОЛУНАРА  е една от тях..... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #2 -: Юни 07, 2011, 04:41:35 am »
Сега чувам за това но,щом като става въпрос за предсказателна астрология-много се радвам да науча нещо ново..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Asol

• 4140
« Отговор #3 -: Юни 07, 2011, 04:42:02 am »
Да няма нещо общо със Солун ?  ;D

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #4 -: Юни 07, 2011, 04:45:16 am »
Комбинация от Солара с Лунара?-съдя по наименованието.. 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Юни 07, 2011, 04:45:19 am »
Да няма нещо общо със Солун ?  ;D

ТЦ....Нямам.... ;D ;) , но със СОЛУНАРА ВСЕКИ ИМА....СИГУРНА СЪМ....!

ПОСВЕЩАВАМ ТАЗИ ТЕМА НА ЕДНА ЖЕНА....С ПОЖЕЛАНИЕ ДА НАРИСУВА ЛЮБОВТА НА ЖИВОТА СИ....СРЕД ВЪЛНИТЕ НА БЕЗВРЕМИЕТО.... :wub:

ЗА НЕЯ....

http://www.youtube.com/watch?v=CM0nZKwtzIE

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Юни 07, 2011, 04:48:32 am »
и ТАКА....Поставяме луната на градуса на слънцето ....през всеки месец....И зЯпаме.... ;D...
Това е СОЛУНАРА....Толкова е показателен , че нямам думи.... :o
Налагаме го в/у прогресивна , дирекционна и натална карта...и ОТКРИВАМЕ СЪБИТИЯ....
 ;D ;) :wub:

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Юни 07, 2011, 05:14:36 am »
Няма такъв термин в предсказателната астрология. 

Павел Глоба разглежда т.нар. малък солар
Цитат
МАЛЫЙ СОЛЯР
Из обращений, которые заслуживают серьезного внимания и к которым следует прибегать довольно часто, мы выделяем малые соляры. Для прогнозирования событий они имеют большее значение, чем лунар. Лунар тоже может быть использован для прогноза. Единственное сходство между ними в цикле - циклы малого соляра и лунара приблизительно совпадают, между ними разница в 2-3 дня. Малый соляр - 30 суток, а основной лунар - 27,5 суток. Функционально они сильно различаются. Малый соляр рассчитывается на возвращение Солнца в ту же самую точку, но только в другой знак. Например, Солнце у вас в 22 градуса 15 минут 27 секунд какого-либо знака. Малый соляр связан с прохождением Солнца по этому же градусу, минуте и секунде другого знака. Если на это время вы построите гороскоп, тогда вы можете определить события месяца. С событийной точки зрения малый соляр имеет большее значение, чем лунар.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юни 07, 2011, 05:18:06 am »

Павел Глоба разглежда т.нар. малък солар
Цитат
МАЛЫЙ СОЛЯР
Из обращений, которые заслуживают серьезного внимания и к которым следует прибегать довольно часто, мы выделяем малые соляры. Для прогнозирования событий они имеют большее значение, чем лунар. Лунар тоже может быть использован для прогноза. Единственное сходство между ними в цикле - циклы малого соляра и лунара приблизительно совпадают, между ними разница в 2-3 дня. Малый соляр - 30 суток, а основной лунар - 27,5 суток. Функционально они сильно различаются. Малый соляр рассчитывается на возвращение Солнца в ту же самую точку, но только в другой знак. Например, Солнце у вас в 22 градуса 15 минут 27 секунд какого-либо знака. Малый соляр связан с прохождением Солнца по этому же градусу, минуте и секунде другого знака. Если на это время вы построите гороскоп, тогда вы можете определить события месяца. С событийной точки зрения малый соляр имеет большее значение, чем лунар.

ИМА ТАКЪВ ТЕРМИН....ПОЗДРАВИ НА ГЛОБА ОТ МАРАЯ.... ;D ;D ;D
Няма астролог...,който да знае всичко....И НЕ Е НУЖНО..... ;) ;D :wub:

« Отговор #9 -: Юни 07, 2011, 05:25:20 am »

Съществуват и други не само тази :)

The Solunar Return
The Anlunar Return
The lunar Phase Return

и т.н..

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Юни 07, 2011, 06:32:45 am »

Съществуват и други не само тази :)

The Solunar Return
The Anlunar Return
The lunar Phase Return

и т.н..

когато му дойде времето...АЛАБАЛА...,сега не е време за това ....
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 08:34:05 am от Марая »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Юни 07, 2011, 05:07:47 pm »
аз нищо не разбрах. Марая, това твое откритие ли е, че не е изследвано от Глоба? Аз също не съм чувала за СОЛУНАР  :blink: Не е ли Лунен солар  ;) и като сложиш Луната на градуса на Слънцето - на кое Слънце - натално, дирекционно, прогресивно? А самият съвпад тълкуваш ли го?
нищо не разбрах  :-[ а и не си го представям
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #12 -: Юни 07, 2011, 05:12:12 pm »

Бе, важно е да има словотворчество и да дописваме науката.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юни 07, 2011, 05:56:13 pm »
аз нищо не разбрах. Марая, това твое откритие ли е, че не е изследвано от Глоба? Аз също не съм чувала за СОЛУНАР  :blink: Не е ли Лунен солар  ;) и като сложиш Луната на градуса на Слънцето - на кое Слънце - натално, дирекционно, прогресивно? А самият съвпад тълкуваш ли го?
нищо не разбрах  :-[ а и не си го представям

http://www.astroamerica.com/fore3.html

Вярвам , че ще ти бъде полезно...и приятно четиво...
МАЛКО ПО-СЛОЖНО Е ОТ ФАСУЛСКИТЕ ТЕХНИКИ... ;D , но си струва да бъде изследван....

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Юни 07, 2011, 05:58:05 pm »

Бе, важно е да има словотворчество и да дописваме науката.

това творчество е създадено още през 1926г....от Джон Алден и намира приложение на много места...
Е , не фасулски хорар.... ;D ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #15 -: Юни 07, 2011, 06:08:36 pm »
Ами това си е просто транзит на Луната върху натално Слънце. Едва ли има по-"фасулска" техника. То на нея се крепят и повечето дневни прогнози за слънчевите знаци и в медиите.
Трябва ли да се нарече солунар, за да се отчита специално. Не мисля, че е по-малко важен за месечното ти състояние транзитът на Луната върху Асц., върху Меркурий, върху Марс и т.н. 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Юни 07, 2011, 07:03:08 pm »
Аха, ако беше добре обяснен принципа, може би щеше да има друга реакция. Солунар наричат картата, която се получава при съвпад на транзитната Луна с наталното Слънце, както се разглежда и такъв, но с Марс към Слънцето. Карти всякакви може да се построят и по принцип се гледат от по-голям мащаб към по-дребни детайли. 
Иначе ти си пращай поздрави на Глоба, просто цитирам описанието на негова техника, защото замисъла е за прогноза в краткосрочен план, пък който иска може да си я ползва.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Юни 07, 2011, 07:06:49 pm »
Аха, ако беше добре обяснен принципа, може би щеше да има друга реакция. Солунар наричат картата, която се получава при съвпад на транзитната Луна с наталното Слънце, както се разглежда и такъв, но с Марс към Слънцето. Карти всякакви може да се построят и по принцип се гледат от по-голям мащаб към по-дребни детайли. 
Иначе ти си пращай поздрави на Глоба, просто цитирам описанието на негова техника, защото замисъла е за прогноза в краткосрочен план, пък който иска може да си я ползва.

Предполага се , че сме в астрологичен форум все пак.... ;) :blink:

Знаещи и можещи много....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Юни 07, 2011, 07:12:08 pm »
Марая, ти солара поставяш под съмнение, пък ся се метна на туй. ;D

Като цяло трудно може да е чак толкова потребно, щото и без него може, като наложиш картите най-много да видиш кои домове излизат на преден план, някак постно идва. А това нали като нашето си новолуние, ама не точно, щото ще дам пример с прогресивното новолуние, някои търсят такова и при съвпад на прогр. Луна с нат. Слънце, но не е същото като двете да се лепнат по прогресии. Аналогично и с фаза пълнолуние, че и с всяка останала...

Абе има много техники създадени, да, въпроса е до колко могат да бъдат полезни или дали са работещи.  

П.П. Аз рядко си следя лунара да видя колко е показателен, то кое по-напред, време си трябва, но доста хора нещо се впечатляват от разглеждането му за в рамките на месец тенденциите, май Соларката го гледаше, ма тя зачезна нещо напоследък.
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 07:36:26 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Юни 07, 2011, 07:31:03 pm »
Марая, ти солара поставяш под съмнение, пък ся се метна на туй. ;D

Като цяло трудно може да е чак толкова потребно, щото и без него може, като наложиш картите най-много да видиш кои домове излизат на преден план, някак постно идва. А това нали като нашето си новолуние, ама не точно, щото ще дам пример с прогресивното новолуние, някои търсят такова и при съвпад на прогр. Луна с нат. Слънце, но не е същото като двете да се лепнат по прогресии. Аналогично и с фаза пълнолуние, че и с всяка останала...

Абе има много техники създадени, да, въпроса е до колко могат да бъдат полезни или дали са работещи.  

П.П. Аз рядко си следя лунара да видя колко е показателен, то кое по-напред, време си трябва, но доста хора нещо се впечатляват от разглеждането му за в рамките на месец тенденциите, май Соларката го гледаше доста, ма тя зачезна нещо напоследък.

Солара е сцена..., Солунара си е нещо като индийска хармоника.... ;D ;D...Или какъв танц ще се танцува през месеца...

Без шега , просто по час може да излезе събитието... :72: