Здравей Гост

Истината за храната

• 60 Отговора
  • 14186 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Истината за храната
« -: Юни 08, 2011, 03:19:11 am »
.
« Последна редакция: Април 20, 2012, 11:40:33 pm от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
Re:Истината за храната
« Отговор #1 -: Юни 09, 2011, 01:43:11 am »
Вещичка е права, че в кремвиршите почти няма месо.

http://www.youtube.com/watch?v=yJ4igl4S98I

« Последна редакция: Юни 09, 2011, 01:56:48 am от Hm »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Юни 09, 2011, 02:15:37 am »
Е то отдавна се знае това, не почти, а въобще няма месо, по-лошото което е, че има вредни какви ли не съставки като добавки. Но то да беше само в кремвиршите...не ви ли прави впечатление напоследък и качеството на хляба, освен всичко взеха и в него да бухат глутамат, явно брашното е много зле и да му докарат вкус, а глутамата е забранен в редица страни, но в бг се шири в какви ли не продукти, разни ти ми там фиксове, миксове, готови бульони, дето масово ги рекламират, а хората купуват като замаяни. Хранят се и децата с подобни боклуци, което е още по-страшното. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3 -: Юни 09, 2011, 03:51:33 am »
Даже и в бебешките храни се слагат такива добавки..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Hm

• **
  • 1397
Re: Истината за храната
« Отговор #4 -: Август 14, 2011, 08:28:51 pm »
Аз често чета на опаковките на храните какво съдържат. Днес си купих сладолед и видях, че на опаковката пише, че в него има водорасли.   :o :o ;) :rolleyes:

Ето какво пише в Интернет по въпроса.

http://www.dnes.bg/health/2011/04/08/kakvi-trikove-kriiat-nai-masovite-hrani.115728

Водорасли и сладолед на едно място?!
Ако трябва да изберем с какво да гарнираме сладоледа си, малко от нас биха назовали водораслите. Обикновено водораслите и сладоледът не се приемат за съвместими вкусове. Много от масово произвежданите сладоледи обаче съдържат екстракт от водорасли.

Екстрактът се нарича карагенан и може да се види в списъка на съставките на любимия продукт. Той обаче не е там за вкус - има функцията на стабилизатор. Когато сладоледът се разтопи и замрази отново, се образуват ледени кристали. Карагенанът има свойството да запазва сладоледът кремообразен, без кристали.

Пържени картофки
През последните десет години тази храна придобива лоша слава, което никак не е чудно - в нея има високо съдържание на нишесте. Освен това заведенията за бързо хранене са известни с използването на трансмазнини за приготвянето им, които са вредни за сърцето.

Вероятно много от нас не осъзнават, че на много места пържените картофки, освен всичко друго, са и сладки. Това е трик, нерядко използван в различни заведения, тъй като след потапянето на картофките в захар, те придобиват хубав златисто-кафяв цвят при пържене и стават хрупкави – ефект, който бихме постигнали трудно в домашни условия.

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Август 14, 2011, 08:37:09 pm »
а аз тук се мъча с някаква диета 45 дни на черен хляб, домати и плодове - що ме изкушаваш сега с тия сладоледи и картофки:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Август 14, 2011, 08:49:10 pm »
а аз тук се мъча с някаква диета 45 дни на черен хляб, домати и плодове - що ме изкушаваш сега с тия сладоледи и картофки:)

Ти трябва да използваш информацията, за да си внушиш, че тези храни са вредни - захар в пържените картофи, водорасли в сладоледа, а да не говорим за трансмазнининте. А черният хляб го боядисват с боя, за да изглежда черен.  :P

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #7 -: Август 15, 2011, 04:34:52 pm »
Ако 45 дни ям само домати, черен хляб и плодове, ще стана невидим. :) И Hm е права - много го очерниха и черния хляб.

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Август 15, 2011, 06:47:56 pm »
Ако 45 дни ям само домати, черен хляб и плодове, ще стана невидим. :) И Hm е права - много го очерниха и черния хляб.

А, не съм сигурна, че така ще стане:) – тялото си има любимо тегло и с хляб можеш да му осигуриш всичко необходимо – по-скоро е оня момент на отказване на разни неща, контрол и подобни:) Но понеже ми се е случвало изобщо да не се сещам за ядене с денонощия, това не е кой знае какво предизвикателство за мен. Но казват, че учело на дисциплина и т.н.:)
Моята  дългосрочна програма е да кача 2 –3кг, така че ако допусках, че на тая диета ще отслабна, нямаше да я прилагам:)
Ти нямаш ли си програма за напълняване, щом така лесно можеш да изчезнеш:)

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Август 15, 2011, 06:48:33 pm »

Ти трябва да използваш информацията, за да си внушиш, че тези храни са вредни - захар в пържените картофи, водорасли в сладоледа, а да не говорим за трансмазнининте. А черният хляб го боядисват с боя, за да изглежда черен.  :P

Ти докъде стигна с внушенията- само аз ли се упражнявам:)- докато ме чакаш да събера сила, измисли упражнението за изпращане на телепатеми:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #10 -: Август 16, 2011, 10:54:05 pm »
А, не съм сигурна, че така ще стане:) – тялото си има любимо тегло и с хляб можеш да му осигуриш всичко необходимо – по-скоро е оня момент на отказване на разни неща, контрол и подобни:) Но понеже ми се е случвало изобщо да не се сещам за ядене с денонощия, това не е кой знае какво предизвикателство за мен. Но казват, че учело на дисциплина и т.н.:)
Моята  дългосрочна програма е да кача 2 –3кг, така че ако допусках, че на тая диета ще отслабна, нямаше да я прилагам:)

Да си казват. :) А, вярно, че има хляб. С хляб става. Ти пък защо искаш 2 - 3 кг отгоре? Хората се чудят как да ги свалят... :)
Програмата ми за напълняване я казах вече някъде: ям всичко освен вода - нея я пия. :) Но явно на тялото ми много му харесва теглото в момента. Като цяло съм ектоморфен тип, а ниското тегло вероятно се дължи и на по-деликатна костна система - малки / тесни кости. Не ми личат особено ребрата; съвсем не съм толкова кокалесто-ръбест и изпит, колкото би си помислил някой, ако му кажа теглото си. При ръст 177, с това може да създавам илюзията за строен тип с по-голяма височина. Но си е истина, че не би било зле да кача малко мускулна маса с тежести.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 10:59:39 pm от Kelvin »

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Август 17, 2011, 08:07:11 pm »

Да си казват. :) А, вярно, че има хляб. С хляб става. Ти пък защо искаш 2 - 3 кг отгоре? Хората се чудят как да ги свалят... :)
Програмата ми за напълняване я казах вече някъде: ям всичко освен вода - нея я пия. :) Но явно на тялото ми много му харесва теглото в момента. Като цяло съм ектоморфен тип, а ниското тегло вероятно се дължи и на по-деликатна костна система - малки / тесни кости. Не ми личат особено ребрата; съвсем не съм толкова кокалесто-ръбест и изпит, колкото би си помислил някой, ако му кажа теглото си. При ръст 177, с това може да създавам илюзията за строен тип с по-голяма височина. Но си е истина, че не би било зле да кача малко мускулна маса с тежести.

Е, аз първо искам да кача тия няколко кг, защото съм под всякакви норми за височината си, но второ искам, защото разни духовни науки твърдят, че можем с помощта на ума да контролираме физическото тяло:) Т.е., независимо какво ядем, можем да отслабваме или напълняваме:) Но по-важно е, че можем да обръщаме времето:)- така казват:)
Нали като практикуваме разни неща, искаме да видим и резултат:)
Щангите и афинитета към музиката май някак не се връзват- измисли си нещо друго за тая мускулна маса:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #12 -: Август 17, 2011, 09:05:49 pm »
Най-после жена, дето да е под нормата, а не над нея! Какво толкова ти пука за нормите, някой ще те глоби ли, ако не ги спазиш? ;) Ако се чувстваш ОК и здравословно си ОК... Значи... искаш да наддадеш с малко ядене, същевременно "смалявайки" се до тийнейджърка? :)

Симпатизирам на идеята, че можем да си променяме тялото с ума, особено ако се окаже, че и с ума сме си го създали и го поддържаме. Всъщност, много интересно се засякоха постовете: Преди години бях чел за едно изследване с две трениращи групи. И двете групи са получавали еднаква хранителна дажба и са тренирали еднакво, но при групата, практикувала самовнушение и визуализация, имало оформена по-добра мускулна маса като цяло.

Не ми се услажда тази мачо мода от последните години и не бих ходил по фитнес зали (предпочитам по-натуралния външен вид на мъжа от 60-те до 80-те), макар и някои музиканти да го правят, ама и афинитетите са различни. :) По-скоро домашни силови упражнения, но поради липсата на влечение към спорта като цяло вече три години само му се каня. :) Или започвам и след няколко дни го зарязвам. За ектомофра обаче силовите упражнения се препоръчват. Може да се скъсваме да бягаме или да караме колело години наред, но почти нищо по мускулната маса няма да се промени. Може би трябва повече самовнушение. :) Предполагам, че и ти си с ектоморфен телесен тип.
« Последна редакция: Август 17, 2011, 09:14:56 pm от Kelvin »

« Отговор #13 -: Август 19, 2011, 12:13:10 pm »
eто едно интересно филмче :)

http://zamunda.net/details.php?id=206690&hit=1

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Август 20, 2011, 07:36:36 pm »
Най-после жена, дето да е под нормата, а не над нея! Какво толкова ти пука за нормите, някой ще те глоби ли, ако не ги спазиш? ;) Ако се чувстваш ОК и здравословно си ОК... Значи... искаш да наддадеш с малко ядене, същевременно "смалявайки" се до тийнейджърка? :)

Симпатизирам на идеята, че можем да си променяме тялото с ума, особено ако се окаже, че и с ума сме си го създали и го поддържаме. Всъщност, много интересно се засякоха постовете: Преди години бях чел за едно изследване с две трениращи групи. И двете групи са получавали еднаква хранителна дажба и са тренирали еднакво, но при групата, практикувала самовнушение и визуализация, имало оформена по-добра мускулна маса като цяло.

Не ми се услажда тази мачо мода от последните години и не бих ходил по фитнес зали (предпочитам по-натуралния външен вид на мъжа от 60-те до 80-те), макар и някои музиканти да го правят, ама и афинитетите са различни. :) По-скоро домашни силови упражнения, но поради липсата на влечение към спорта като цяло вече три години само му се каня. :) Или започвам и след няколко дни го зарязвам. За ектомофра обаче силовите упражнения се препоръчват. Може да се скъсваме да бягаме или да караме колело години наред, но почти нищо по мускулната маса няма да се промени. Може би трябва повече самовнушение. :) Предполагам, че и ти си с ектоморфен телесен тип.
За спорта – ако не ти идва от вътре, т.е. заложен в радикса, чакай прилив на ентусиазъм, т.е. активиран натален Марс или първи или 8-ми дом.
По-интересно е, можем ли със силата на ума да управляваме обменните процеси в организма си.
Традиционните науки не се занимават много с тоя въпрос, докато окултните дават някои подсказки и идеи.
Защо, според теб, окултните науки не се развиват с високите темпове на традиционните?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #15 -: Август 20, 2011, 08:06:20 pm »
По-интересно е, можем ли със силата на ума да управляваме обменните процеси в организма си.

може! пробвала съм го и става - за седмица смъкнах 5кг само със силата на ума. ама се иска постоянство, па на мен ми писва бързо, а и хич не ми пука  :rolf:

иначе става всичко да управляваш в тялото си със силата на ума. преди години имах невероятни проблеми с цикъла си. изписаха ми една камара хормони и след 6 месечен прием ефекта бе нулев като ги спрях. затова хвърлих всичките хапове и започнах да контролирам цикъла си само със силата на мисълта. за три години така съм задобряла, че ми трябва само една мисъл и мога да го спра по всяко време или да го накарам да тръгне  ;D  обикновено обаче не злоупотребявам с това, ами само когато се налага...  стига ми да знам просто, че мога да го контролирам  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #16 -: Август 20, 2011, 08:17:33 pm »
И аз с мисъл си контролирам тялото в общи линии. Държах го допреди две години много слабо, после рекох, че редно да се сдобия с малко маса и отпуснах няколко килца отгоре.
И знам, че го контролирам с мисъл, иначе няма обяснение защо на 50 г изглеждам по тоя начин без 1 ден диета след 33 години пушене и 20 години злоупотреба с алкохол, без грам спорт, освен нагоре-надолу-нагоре-надолу и после същото и с десния клепач.  ;D
Засега ментално се справям на шест.  ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #17 -: Август 21, 2011, 12:04:12 am »
Имаш бърз метаболизъм и ти сигурно. Какво значи злоупотреба с алкохол? Битов алкохолизъм?

AH предлагаше направа на програма за качване, ама я оттегли от поста си. :)

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #18 -: Август 21, 2011, 02:03:33 pm »
 Това с качването мисля не става с програма  :thinking:
 Исках да кача два три килограма и започнах да закусвам, качих един мисля, след две седмици нямаше и следа от тоз килограм, но поне закусвам  ;D
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #19 -: Август 21, 2011, 03:42:55 pm »
Спомням си смешен случай отпреди доста години... Почивка. Хубаво хапване - сладоледи, торти, кебапчета, бира. В продължение на 7 - 10 дни. Мислех си: "Еха, сега няма начин да не съм качил 2 до 3 килограма". Като се върнах обаче установих, че съм загубил 1 кг.  ;D