Здравей Гост

Хамелеони

• 5 Отговора
  • 1411 Прегледи
*

holanda

Хамелеони
« -: Юни 08, 2011, 05:48:39 pm »
Кои аспекти търсите при среща с човек,който е в непрекъсната трансформация ,
Виждате го всяка година,а той сякаш минава през различни същности .
Вечно търсещия,който променя себе си в цялост,за да не губи идентичност . Чиято идентичност е променлива в своята същност .
Човек,заради който и обкръжаващите го трябва да се променят,за да не губи интереса си към тях .
Свободата е най-важна.
Отделянето е циклично.
Желанието да опознава и да открива новости е силно,
емоционалните дългове и обременености не го дърпат ,трайното го привлича само ако дава променливост .

И така..
какво търсим ? Силна Луна ? Меркурий ?
или може би Сатурнов комплекс ,заради който човек се опитва да гради основа от прозрачен,разтеглив материал и всичко ясно му е чуждо .. :rolleyes:

Ще ми е интересно да дискутираме такива хора .
Подчертавам,тук не говорим за емоционално нестабилни,ревливи и неразбрани хора,които търсят щастието си и защото не са го намерили,за лична утеха се самонаричат променящи се .Защото има и такива,но те са самозванци  ;D
Говорим за хора отшелници,при които няма привързаност . Или ако има,става бавно ,но тя съгражда основа от ясен материал,който отблъсква човека .

Да поговорим...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Хамелеони
« Отговор #1 -: Юни 08, 2011, 05:54:43 pm »
Как кои...Силни кармични планети се търсят....
Луна , сатурн, плутон....по транзити...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Юни 08, 2011, 06:23:09 pm »
Хамелеонът губи идентичност. той се слива със средата, за да не се различава от нея, конформист е. Струва ми се, че смесваш нещата.
Ти говориш за себеактуализиращия се човек на Ейбрахам Маслоу, но той не е хамелеон и не може да се сложи знак за равенство между него и хамелеона.

Теория за себеактуализацията на Ейбрахам Маслоу: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5317.0.html
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

« Отговор #3 -: Юни 08, 2011, 07:32:31 pm »
Хамелеонът губи идентичност. той се слива със средата, за да не се различава от нея, конформист е. Струва ми се, че смесваш нещата.
Ти говориш за себеактуализиращия се човек на Ейбрахам Маслоу, но той не е хамелеон и не може да се сложи знак за равенство между него и хамелеона.

Теория за себеактуализацията на Ейбрахам Маслоу: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5317.0.html

прочетох цялата тема,точно за това говорех,може би ще променя заглавието . Себеактуализиращия се човек има способността да бъде хамелеон,защото чуждите нрави и потребности са ясни за него и би могъл да се внедри във всякакъв вид група,..отделно е това ,че не му харесва,защото се чувства по-пълен и в същото време ощетен от непълността на съответната група .
Ще продължа темата с новото заглавие,иска ми се да пообсъдим какво би имало в картата на такъв човек  :blink:

не знам как да променя заглавието  :lol:
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 07:53:53 pm от жълтолилава »

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Юни 08, 2011, 08:04:54 pm »

прочетох цялата тема,точно за това говорех,може би ще променя заглавието . Себеактуализиращия се човек има способността да бъде хамелеон,защото чуждите нрави и потребности са ясни за него и би могъл да се внедри във всякакъв вид група,..отделно е това ,че не му харесва,защото се чувства по-пълен и в същото време ощетен от непълността на съответната група .
Ще продължа темата с новото заглавие,иска ми се да пообсъдим какво би имало в картата на такъв човек  :blink:

не знам как да променя заглавието  :lol:

Да, права си, че себеактуализиращият се човек не е краен индивидуалист и може да работи в група, без да губи своята индивидуалност. Назови темата "Стремежът към самоусъвършенстване" ако желаеш и ако ти се струва подходящо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

« Отговор #5 -: Юни 08, 2011, 08:21:30 pm »
Да, права си, че себеактуализиращият се човек не е краен индивидуалист и може да работи в група, без да губи своята индивидуалност. Назови темата "Стремежът към самоусъвършенстване" ако желаеш и ако ти се струва подходящо.

себеактуализиращия се човек е краен индивидуалист,но не и тези в обкръжението му .Факт е обаче,че може съвсем успешно да се слива и да отразява/разбира/проявява палитрата от потребности и специфики,които отговарят за която и да било група . Затова и го показвам като хамелеон,но това не е нещо,което му харесва,а просто нещо,което може да прави в случай,че така сметне за правилно .Не му носи позитиви,вътрешната емоция е неудоволетвореност от средата .

Иначе за темата,незнам как да променя заглавието,но не,че не мога да се сетя за по-подходящо,а просто не намирам опцията за редактиране .