Здравей Гост

Планета в домицил и планета в екзалтация -прояви и фокус

• 160 Отговора
  • 22203 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Как се проявява планета в домицил и планета в екзалтация....

Имате ли впечатления и наблюдения? кое е общото ,има ли го и кое е различното...

АН провокира темата , а и напоследък доста нови потребители имат необходимост....

Планетата в домицил е онази планета която управлява собствения си знак. Или луната е в домицил в рак , венера в телец и везни , меркурий в близнаци и дева , юпитер в стрелец и риби , сатурн във водолей и козирог , слънце в лъв , а марс в овен и скорпион....Според класическата астрология...Съвременната модерна астрология работи и с планетите след сатурн или уран , нептун и плутон.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Екзалтации на планетите:

Слънце- овен

Луна -телец

Меркурий-водолей

Венера-риби

Марс-козирог

Юпитер- рак

Сатурн-везни

Уран- скорпион

Нептун-рак

Плутон-риби и лъв

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
хъмм..
нямам планета на трон,
като чета краткото ти пояснение и ми се строи много странно описанието на Венера и Сатурн - рецепция по управление, но и двете са екзалтирани, при това в квадратура  ;D Хем си пречат, ама не могат една без друга. Хем се срамуват, хем се гордеят :) Хем са силни, но са и слабички. Обичат да работят в екип, но често си пречат :) може би тук е оправдан израза "голямо желание, с големи задръжки" :)))

*

Марая

• 28287
хъмм..
нямам планета на трон,
като чета краткото ти пояснение и ми се строи много странно описанието на Венера и Сатурн - рецепция по управление, но и двете са екзалтирани, при това в квадратура  ;D Хем си пречат, ама не могат една без друга. Хем се срамуват, хем се гордеят :) Хем са силни, но са и слабички. Обичат да работят в екип, но често си пречат :) може би тук е оправдан израза "голямо желание, с големи задръжки" :)))

Напоследък ми прави много силно впечатление рецепцията по изгнание...Но за това в някоя друга тема...В доста карти я срещам...

Екзалтацията според мен в определени моменти е по-силна от домоцила/трон/ , защото умее сякаш да материализира потенциала в пъти по-добре.... :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
е със сигурност има значение къде са тези планети... ако са засегнати осите няма начин да не са акцентирани дори и да си поделят доминантност - пък нека са екзалтирани - едни такива планети спокойно могат да засенчат някоя вмъкната (да речем в 5-ти дом) планета на трон :)

*

Марая

• 28287
Плутон е екзалтация във Водолей,в Лъв е в падение...но като цяло за външните планети екзалтация и падение са спорни и относителни ,различните школи и астролози дават различни оценки. ;)...Сега по темата ;)-наблюдавала съм в хороскопи,че екзалтираните планети действат по-силно от тези ,които са на трон с по-силен блясък и се проявяват по един по-усвоен начин от притежателя им,особено личните такива.Марая,ти сподели как е при теб ,ти имаш Луна и Марс. ;)

При мен това са двете най-силни планети в интерес на истината...Макар , че имат един общ недостатък....Не са "добри" ;D ;D , а  са "зли" ;D ;D ;D...

Какво искаш да споделя...Питай и отговарям.... ;) :P

*

Марая

• 28287
Ще споделя нещо....Мъжа ми има Марс на трон в скорпион ,но ретро....Неговия марс няма един хармоничен аспект.... с изключение на тргона Меркурий....Нещо повече има сескикаре към слънце....

Ми няма такава енергия....,буквално никаква.... :(

*

Марая

• 28287
Интересно ми е при теб как действа Марс в Козирог,защото Марс ми е любимата планета ;),още повече той е включен в земен тригон,секстил Нептун и Сатурн,т.е той би трябвало с пълна сила да си изразява енергията.Казавай сега ти  ;)

След малко...,че току-що го подпалиха марса...имай малко търпение.... ;)

*

Марая

• 28287
Е как се пали Марс в Козирог,стана ми интересно? ;D Трябва доста тротил.... ;D :P ;D

А ми кажи ти... :blink: ,нали ми имаш данните...Да знаеш как един овчи марс иска да те преебе...и ти да стоиш просто хей така със скръстени ръце....Ми отнесла съм го като бръмбар сламка....Нищо , че е на трон...и на трона му ще седна....,ако трябва... :angry: ;D

*

Марая

• 28287

Eто Марс в домицил... 18.06.1975 софия 09:30 мин....

Как мислиш...кой от двата марса ще излезе победител...Защото наистина става дума за война...... ;D

Това е лъвчето , което се опитва да е****е дявола във въздуха....Земяяя....земяяя.....

*

Марая

• 28287
Та за Марс в козирог...Има невероятна способност...работохолик и енергия в пъти повече от всяко друго място в зодиака...Той е методичен , за него е важна целта...Марс в този знак е онзи марс който търси резултати , той просто не е тук случайно...В карти в които го срещам екзалтиран по стечение на обстоятелствата той е перфектно аспектиран...А ТОВА Е НАЙ-ВАЖНО ЗА МАРС....НЕ Е ВАЖНА САМО ЕНЕРГИЯТА И НЕЙНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ , А И НАЧИНА НА ИЗЯВА НА СЪЩАТА....Много често , когато е в ДОМИЦИЛ, ТОЙ Е РАНЕН....

*

Марая

• 28287
Значи правилно съм казала,че планетите в екзалтация "побеждават"тези на трон. ;)Защото тези  на трон си мислят ,че всичко им е позволено понеже те са "царете" образно казано и не полагат усилия за нищо само се оглеждат в собствения си блясък. :P Докато екзалтираните разпръскват много силно енергията си.Относно ттоя случая ,не знам дали си чела какво казва Линда Гудман относно сблъсъка меджу Овена и Козирога ,само един Козирог може да победи един Овен .И аз имам лични наблюдение ,ама много лични и мен един Козирог ми огъна рогцата(аз не съм Овен ,по принцип ,но имам много планетки там) А когато се сблъскат два силни Марса и то кардинални ,да земята погасява огъня и за мое съжаление...признавам,макар и трудно. ;D

Няма как да бъде друго- нищо не е по право...Даже и в римското право... ;D....

За Марс е важно всичко...,той е една от най-важните планети в картата...Хармонично аспектиран е мааана небесна..., а когато има свойте есенциални и акцидентални достойнства е дар свише...Рядко се случва , но го има...И недай си боже...някой да си помисли нещо...мале,мале, мале.... :angry: ;D ;D
Ще дам енергия , но да се опитат насила и с други средства да ми я отнемат...е извадила съм му не душата , а и ДЖИГЕРА....

*

Alric

• *
  • 358
Моите наблюдения са, че  планетите, и на трон и  в екзалтация, са доста силни  ;D . Дали екзалтиралите по принцип са по-силни от тия на трон не мога да кажа.В моя натал има 3 планети на трон и една в екзалтация. От тия четири планети, двете
най-силни са Юпитер в рак на МЦ и Сатурн в Козирог на ИЦ.На пръв поглед Юпитерът би трябвало да е по-силен, обаче в
действителност Сатурнът надделява  :mellow: .

*

abroad

• 2187
На пръв поглед Юпитерът би трябвало да е по-силен, обаче в
действителност Сатурнът надделява  :mellow: .

то все тъй става, ако позволим - гаднярите са в превес  ;D

*

Uran

• 6041
Баща ми има екзалтирал Марс, че и в точен съвпад със Слънце, но моят скорпионски Марс му намери цаката още в тийн годините ми.
Скорпи Марс не е по дрънченето на оръжия, а по стратегиите и войните с малко лични жертви.
Признавам, че преди това лъвската ми Луна ме беше подхлъзнала по едни справедливости и феърплеи ама овреме се осъзнах, че си е безпредметна работа.
Ако говорим за енергия, скорпионския Марс не го търси по безсмислените дейности като местене на камък от едно място на друго просто, за да има екшън. Тц не минава. ;D

*

Diyana

• 2705
Разбирам те, Уран. Екзалтиралите не преценяват реалистично силата си и изразходват енергията си за нискоефективни и безмислени действия. Ударите и паденията там се понасят много тежко, защото се очаква, че всичко им се полага по право.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
Винаги съм твърдяла , че падналите планети и онези в заточение са най- силните...

Дойдохте на моята.... ;D

*

abroad

• 2187
Мдам, от трита Марс в Скорпион е най-държелив, точно заради липсата на дрънчене, поради което остава неуязвим и здраво зад кулисите дърпа конците ;D

*

Марая

• 28287
Мдам, от трита Марс в Скорпион е най-държелив, точно заради липсата на дрънчене, поради което остава неуязвим и здраво зад кулисите дърпа конците ;D

А овчия? ;D За него кво ще кажеш.... ;D

*

abroad

• 2187
казват, че не бива да бъркам системите, но според индийските ми е овчи и в своя си дом, и управител на АС - е, нищо добро не мога да кажа ;D