Здравей Гост

Кармичен хороскоп

• 10 Отговора
  • 3210 Прегледи
*

Iris

• 31
    • http://
Кармичен хороскоп
« -: Октомври 11, 2005, 12:59:41 pm »
Първо да кажа да не ме убивате заради заглавието на темата!!!  :D

Става дума за следното - имам една малка книжка на руски език, която се казва "Кармична астрология" - та в нея автора (ще му напиша името после от къщи) обяснява една техника на изчисление на позициите на планетите от една натална карта, чрез която се прави нещо като карта на предишното въплъщение.  Човека е дал в книгата и 7-8 примера, в които превръща едната карта в друга.. и чрез тази предишната обяснява много от проблемните моменти в живота на настоящото въплъщение.. въобще е много интересно!! Звучи странно, знам... обаче пък ние с една приятелка се хванахме и го сметнахме за нас си.. и излязоха едни интересни неща.. мда  :blink:  

Та, понеже знам че тук има хора, които са наистина много много напред в астрото.. исках да попитам дали са чували за подобни техники на изчисление на този вид неща? Авторът го нарича "предкармичен хороскоп"... не знам защо "пред..."..  :blink:  

Поздрави!  :D
« Последна редакция: Октомври 11, 2005, 01:12:57 pm от Iris »

*

АН

Кармичен хороскоп
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2005, 05:13:03 pm »
Това е чудесно :)

Ако можеш, накратко опиши стъпките и да го изпробваме и ние и ще сравним впечатления.

Аз харесвам всички техники, дори да са странни и нелогични, и даже и да не работят съвсем добре :)

Високо ценя изпробването на разни нови методи - определено способстват за развитието ни :)  

*

Iris

• 31
    • http://
Кармичен хороскоп
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2005, 08:27:40 am »
Здрасти  :D

Първо да кажа, че ви подведох малко.. оказа се че книжката е превод от немски, а автора е Bernd A. Mertz "Karma in der astrologie", издание 1984 г.

Сега как се пресмята :

1. АSC се премества с 27гр. и 30 мин. назад към 12-ти дом.
2. Слънце, Меркурий и Венера се преместват с 25 гр. и 30 мин. Назад
3. Марс – с 38 минути назад
4. Юпитер – с 5 минути назад
5. Сатурн – с 4 минути назад
6. Уран – с 3 минути назад
7. Нептун – с 2 минуит назад
8. Плутон – с 1 минута назад
9. Лунни възли – с 3 минути напред
10. След направените премествания на горните планети ( без ASC) – всички те се преместват в точно опозиционната точка от хороскопа – като тук се включва и Луната (нея не сме я местили предварително с никакви минути както  сме направили вече с другите планети) . Лунните възли също заемат противоположните си места.. преместения южен става северен и обратно.

Сега следва последното по-объркващо преместване.. надявам се да обяснявам добре и да ме разберете - значи - преместения Сатурн (един път с 4 мин. назад и после на опозиционното място в хороскопа ) сега отива на мястото на преместената Луна и обратно – Луната от новото си местоположение (след като я преместихме на 180 градуса) сега отива на мястото на Сатурн. С две думи преместените Сатурн и Луна си сменят местата взаимно.

И така.. получава се един нов хороскоп.. пробвайте и споделяйте  :)

Приятен ден на всички  :D

*

Блудница

Кармичен хороскоп
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2005, 10:08:32 am »
Цитат
странно аз си мислех , че кармичен е хороскопа при които
странно аз си мислех , че кармичен е хороскопа при които сев въз е на асц а юж на дсц...съответно и планетите заемат съвсем друго положение по  дом и по знак....
мисля че тези сложни изчисления ще се спестят ако проскто се построи т.н. драконически х.п аз си го строя с гермеса

*

АН

Кармичен хороскоп
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2005, 06:51:09 pm »
Аз изпробвах от части само техниката.

Не разбрах дали ще се променят всички домове или ще изместим само асцендента.

Но да се опитам да обобщя, макар и съвсем предварително - всякак трябва още да се огледат нещата...
1. Получих интересни резултати само от смяната на знаците, в които попадат рождените планети след трансформацията :)  - например един Меркурий в еди си кой нов знак, подсказва за еди си какви си наклонности :) В оригиналния радикс си има подсказки за тия наклонности но по друг начин :)

2. Техниката си изглежда работеща и подходящо допълваща основния радикс. Защо да е ориентирана обаче към кармата... - най-вероятно защото също като радикса, говори за способности, заложби, дадености...- това са все неща, които имат отношение към предишните прераждания....

Кажи ти до какво интересно стигна чрез нея - дори да не е съвсем категорично.. Такива техники чрез много опити и статистика набират популярност - та ние дори не сме сигурни за подход при интерпретацията :)  

*

светла тенева

Кармичен хороскоп
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2006, 04:34:25 pm »
Цитат
Цитат
странно аз си мислех , че кармичен е хороскопа при които
странно аз си мислех , че кармичен е хороскопа при които сев въз е на асц а юж на дсц...съответно и планетите заемат съвсем друго положение по  дом и по знак....
мисля че тези сложни изчисления ще се спестят ако проскто се построи т.н. драконически х.п аз си го строя с гермеса
ооооо

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Кармичен хороскоп
« Отговор #6 -: Ноември 21, 2006, 08:55:35 pm »
Ако верно съм пресметнала, асцендент везни, а луна, Венера и Юпитер са ми в съвпад около върха на 10-и в рак. Много обичам тая комбинация в тоя си живот, звучи ми много хармонично и естетично.  ;) Слънце в близнаци, Меркурий почти там-харесва ми като бърз и жив ум.
Само дето планети са ми почти изцяло в западното полукълбо-отдясно, значи съм се носела по течението, не съм командвала аз, то и това не е лошо де.
Значи остава само пустият му Сатурн, де се лепнал на асцендента ми, ей умиране има, отърване няма от него.  :lol:
« Последна редакция: Ноември 21, 2006, 08:57:30 pm от kaily »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Кармичен хороскоп
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2006, 09:01:43 pm »
Хммм...ма то през прераждане планетите трябва да заемат почти същите места-Луна, Сатурн, бе всички, които не се местят с повече градуси.

И освен това, АН, дали има такава програмка да се види изобщо дали е съществувало такова звездно небе, в което планетите да изпълняват условията от тая схема през преражданията?

*

АН

Кармичен хороскоп
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2006, 08:23:21 am »
Цитат
Хммм...ма то през прераждане планетите трябва да заемат почти същите места-Луна, Сатурн, бе всички, които не се местят с повече градуси.

И освен това, АН, дали има такава програмка да се види изобщо дали е съществувало такова звездно небе, в което планетите да изпълняват условията от тая схема през преражданията?
съжалявам, не знам програмки :)
Знаеш как става - човек свиква с някоя и все нея си ползва....Може би дори да има нещо магическо в ползването на собствената програмка :) Особено ако смята, че нещата най-малко са в програмките :)  - астрологичните де, не житейските :D - там нещата стоят по друг начин :)  

*

Valda

• *
  • 377
Кармичен хороскоп
« Отговор #9 -: Ноември 22, 2006, 02:21:06 pm »
Цитат
Здрасти  :D

Първо да кажа, че ви подведох малко.. оказа се че книжката е превод от немски, а автора е Bernd A. Mertz "Karma in der astrologie", издание 1984 г.

Сега как се пресмята :

1. АSC се премества с 27гр. и 30 мин. назад към 12-ти дом.
2. Слънце, Меркурий и Венера се преместват с 25 гр. и 30 мин. Назад
3. Марс – с 38 минути назад
4. Юпитер – с 5 минути назад
5. Сатурн – с 4 минути назад
6. Уран – с 3 минути назад
7. Нептун – с 2 минуит назад
8. Плутон – с 1 минута назад
9. Лунни възли – с 3 минути напред
10. След направените премествания на горните планети ( без ASC) – всички те се преместват в точно опозиционната точка от хороскопа – като тук се включва и Луната (нея не сме я местили предварително с никакви минути както  сме направили вече с другите планети) . Лунните възли също заемат противоположните си места.. преместения южен става северен и обратно.

Сега следва последното по-объркващо преместване.. надявам се да обяснявам добре и да ме разберете - значи - преместения Сатурн (един път с 4 мин. назад и после на опозиционното място в хороскопа ) сега отива на мястото на преместената Луна и обратно – Луната от новото си местоположение (след като я преместихме на 180 градуса) сега отива на мястото на Сатурн. С две думи преместените Сатурн и Луна си сменят местата взаимно.

И така.. получава се един нов хороскоп.. пробвайте и споделяйте  :)

Приятен ден на всички  :D
Авторът дава ли обяснение как е стигнал до извода точно с колко градуса или минути трябва да бъде "върната" всяка планета?

*

Lillie

• 30532
Кармичен хороскоп
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2006, 02:28:36 pm »
Да не е някоя екзотична индийска техника?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.