Здравей Гост

за хората които не сънуват

• 6 Отговора
  • 5509 Прегледи
*

mail

• *
  • 233
за хората които не сънуват
« -: Юни 14, 2011, 08:58:36 pm »
Здравейте :) Знам че тоя раздел е за сънищата,но какво ще кажете  за хората които не сънуват или не си помнят сънищата,мога да кажа за себе си че помня точно два пъти какво съм сунувала и това е нищо повече...случвало ми се е да се будя от сън но на другия ден нищо не помня ...
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

Re:за хората които не сънуват
« Отговор #1 -: Юни 14, 2011, 09:18:06 pm »
...
« Последна редакция: Юни 06, 2013, 07:53:15 pm от MoonLight »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #2 -: Юни 18, 2011, 12:46:47 am »
Как различаваш несънуването от непомненето на сънуваното? Човек в общия случай помни сънуваното основно ако се събуди в определена фаза на съня - по време на REM фазата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юни 18, 2011, 06:42:37 pm »
Чувала съм за хора, които не сънуват. Но според мен все нещо и те сънуват, но просто не си спомнят сънищата.
При мен забелязах, че сънищата стават по-откъслечни, рутинни, повтарящи се, когато физически и психически съм натоварена. При неработещите и по-безгрижни хора забелязвам тенденция към по-ярко и образно сънуване, направо гледат филми насън, някои от тях живеят в сънищата си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: за хората които не сънуват
« Отговор #4 -: Август 31, 2011, 11:56:33 am »
Мисля, че няма човек, който да не сънува. И аз съм чувал от мои познати, че не сънуват. Има ли такъв вариант изобщо? Аз знам, че сънувам непрекъснато. Обаче не помня нищо. Рядко ми се случва да се сетя нещо, което ме е стреснало или направило впечатление.

*

iris_n

• *
  • 208
« Отговор #5 -: Август 31, 2011, 02:53:51 pm »
Аз съм от тези, които сънуват почти всяка нощ и помня голяма част от сънищата си. Лесно мога да кажа кога нещо лошо ще ми се случи на базата на това, което съм сънувала. Разбира се, някои сънища се основават на всекидневните ни преживявания, но от толкоз сънища, вече имам богата база за сравнение и ги отсявам. Например, когато сънувам убийства и много кръв (не се базира на нещо преживяно или на филми), задължително ми се случва нещо много лошо, не се настройвам негативно, но просто се случва след няколко дни до седмица, дори и да няма явен проблем, излиза нещо наистина сериозно.
Когато съм изморена психически, сънувам далеч по-малко и това много ме радва :))) Сънищата като цяло ме натоварват, даже преди време бях развила някаква способност да ги контролирам: съзнателно променях сценария на съня :)))))

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #6 -: Септември 27, 2011, 04:46:55 pm »
Цитат
, даже преди време бях развила някаква способност да ги контролирам: съзнателно променях сценария на съня :)))))
Да, това се нарича осъзнато сънуване. Нещо невероятно е, има и техники за постигането и усъвършенстването му.

Сигурно има и хора които не сънуват, но те почти сигурно имат някакъв проблем с главата  :blink: (не се шегувам)
А колкото до тези които не помнят, така е поради много причини, но това винаги може да се промени.
Ако някой чете много за сънуване, разговаря на тази тема и мисли често за това и като цяло го вълнува...това определено би имало ефект.
Първото нещо което се прави за да започнеш да си спомняш повече от нощния живот е да си водиш дневник на сънищата.
Но това си е за маниаци като мен  ;D не всеки се заема със задачата..

Бих дала бившият ми приятел като пример, той беше един от тези хора които "не сънуват" тоест не помнят нищо. Аз непрекъснато му говорех и обяснявах най-различни неща за сънуването, разказвах му винаги сънищата си. Просто защото мен много ме вълнуваше... и след толкова време наливане на информация в главата му, постепенно и той започна да сънува, сега даже има осъзнати сънища и има много цветни и ярки преживявания на сън.