Здравей Гост

Нептун в дом

• 127 Отговора
  • 22537 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Нептун в дом
« -: Юни 16, 2011, 08:34:28 pm »
Моля посочете дома и знака в който попада Нептун в наталната Ви карта....Посочете и дома в който е знака риби...
Споделете опит и впечатления от проявите му по дом....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
Re:Нептун в дом
« Отговор #1 -: Юни 16, 2011, 08:37:28 pm »
нептун в стрелец, в 5 дом, риби в 12  :rolleyes: дали не е свързано с идеализирането на любовта и децата  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Юни 16, 2011, 08:52:18 pm »
Нептун в 5-ти дом съм срещала в няколко карти на жени....При две от тях късно раждане на извънбрачни деца....при други 3 , зависимост на децата от алкохол или наркотични вещества...При едната жена детето е и с психически отклонения...
Интересен феномен е , че всички деца имат афинитет към изкуството.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Юни 16, 2011, 09:13:28 pm »
и при мен е в 5 дом стрелец а 8 дом риби :o марая изплаши ме написаното от теб  :'( кажи само това ли са проявите му в 5 дом или има още.аз по време на бременността си пиех и хапчета -за какво ли не :blink:може ли и това да е свързано с нептун 5 дом

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #4 -: Юни 16, 2011, 09:14:30 pm »
Нептун в 5-ти дом съм срещала в няколко карти на жени....При две от тях късно раждане на извънбрачни деца....при други 3 , зависимост на децата от алкохол или наркотични вещества...При едната жена детето е и с психически отклонения...
Интересен феномен е , че всички деца имат афинитет към изкуството.... :-\
Да, подобни тълкувания и аз съм срещала.При мен в реалността мога да кажа, че дъщеря ми е стъписващо музикална.От друга страна обича да твори разни неща, но по- скоро е тип "изобретател".Другите неща, които си писала са си кофти, дано не спохождат никого.../без късните раждания....а то извънбрачни деца вече.../

« Отговор #5 -: Юни 16, 2011, 09:33:27 pm »
Нептун в 1-ви дом в козирог, риби във 2-ри... Предполагам това значи съчетание от идеализъм и реализъм, т.е. осъществяване на идеи и мечти в реалния живот.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #6 -: Юни 16, 2011, 09:49:16 pm »
Уф... Чудя се 3 или 4 да избера... Моят Нептун е в края на 3-ти дом и съвпада с Имум Цели. В трети дом, който принципно ми е най-населеният (4 планети), е и Луна, която е в съвпад с Нептун с орбис 6. Съвпад има още на Нептун с Южен Възел, но последният е в 4-ти дом. За тези случаи се бях допитал до един астролог с практика от 64-та година насам, който отговори, че трябва да отчитам планетата като имаща влияние и в двата дома - според неговия опит, по-опростеният вариант с интепретиране само в следващия дом, ако планетата е на 3 - 5 градуса от него, не е достатъчно адекватен.
« Последна редакция: Юни 16, 2011, 09:53:19 pm от Kelvin »

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Юни 16, 2011, 09:53:17 pm »
и при мен е в 5 дом стрелец а 8 дом риби :o марая изплаши ме написаното от теб  :'( кажи само това ли са проявите му в 5 дом или има още.аз по време на бременността си пиех и хапчета -за какво ли не :blink:може ли и това да е свързано с нептун 5 дом

Казвам наблюденията си от практиката....
И не мога да разбера , каква е причината да се приемат лично нещата , при условие , че говорим за астрология.... :rolleyes:

Да , може да е свързано....

« Отговор #8 -: Юни 16, 2011, 10:09:23 pm »
Нептун на К11 в козирог, риби на Ас.

Много и различни познати -хора на изкуството и доста духовни личности, по-възрастни от мен, почти всеки един от тях се занимава с нещо езотерично. Преди време наивно вярвах на всеки, сега се старая да съм по-умерена  ;D
От малка участвам в различни благотворителни организации, предимно за деца. Част от приходите си ги дарявам, в последно време предимно на църкви. Обичам да давам иначе не мога да дишам...  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юни 16, 2011, 10:10:24 pm »
Моят е в Стрелец в четвърти дом, транзитният е в 6. Не съм сигурна какво точно означава това, Марая, имаш ли наблюдения върху Нептун в 4?

Ако приемем , че в знака на стрелеца Нептун се чувства добре *склонна съм да го приема* , то неговите прояви са свързани с религиозни и духовни търсения...В 4-ти дом е гаранция за тайни в семейството , за религиозни предци ...

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #10 -: Юни 16, 2011, 10:13:24 pm »
Нептун в 3-ти Стрелец, уп. на 6-ти :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юни 16, 2011, 10:23:00 pm »
Моят е в Стрелец в четвърти дом, транзитният е в 6. Не съм сигурна какво точно означава това, Марая, имаш ли наблюдения върху Нептун в 4?

Ако приемем , че в знака на стрелеца Нептун се чувства добре *склонна съм да го приема* , то неговите прояви са свързани с религиозни и духовни търсения...В 4-ти дом е гаранция за тайни в семейството , за религиозни предци ...
За тайни не знам да има, ама те нали затова са тайни ;D Като цяло не са ме възпитавали религиозно, дори обратното. Майка ми напоследък стана много вярваща, ама наистина много, но само тя.
Оф, глупости съм писала, не е в Стрелец, в Козирог е :-[

Хони в 4-ти дом са предците...Може да си имала такава баба... :rolleyes:
Аз търся майката по 10-ти дом и управителя му , както и естествения сигнификатор луна....

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Юни 16, 2011, 11:45:27 pm »
Нептун в 4 дом или упр.на дома също така дава предпоставки единият от родителите да има афинитет към алкохола,също така родения има нужда да расте в "приказна " обстановка. :blink:

Аз имам управител на 4-ти Нептун...., не бих казала , че съм живяла в приказна обстановка...Но до една определена възраст съм гледана от леля.... :blink: Във физически план , тук Нептун дава възможност за придобиване на дом в близост до вода...
В рода е възможно да има смъртен случай в следствие на удавяне....

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юни 17, 2011, 12:11:49 am »
A v koi dom se namira? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Юни 17, 2011, 12:51:40 am »
И как го усещаш Нептун в 12-ти? :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #15 -: Юни 17, 2011, 01:14:20 am »
преди малко се зачетох в един материал за Плутон, но има връзка и с Нептун, за който се казваше, че би могъл да бъде последна планета, защото сами знаете, орбитата на Плутон е доста нетрадиционна и подобно на Хирон сменя позицията си.
Интересно според вас това какво значение би имало? Мисля, че зет дава орбитите на планетите, но не съм сигурна до колко вярно ги отчита в това отношение - може би някоя астрономическа програма или сайт би дал нужната информация

мисля, че Нептун се чувства добре в 12-ти дом в стрелец е нали? Някак си там има както ти казваш силно подсъзнание, сигурно се увличаш и по танци - то кой ли не се де, но там отношението към музиката е по-силно. Според мен нептун в 12-ти дава освен илюзиите и силна интуиция, проницателност и дори емпатия (тя емпатията е малко и по Плутон - изобщо по транссатурновите де).
Остава да кажеш, че работиш и в болница или свързана с медицината професия  ;D ;)

п.с. гледам Нептун в 3-ти догонва тези с 4-ти, а никои до сега нищо не казва, трае си той в дома на меркурии :))) - шегувам се

*

abroad

• 2187
« Отговор #16 -: Юни 17, 2011, 01:49:06 am »
А това,че е съвпад с АСЦ ми малко ме прави хамелеон в очите на хората.

често имам същия проблем, особено актуален последните седмици, но не само :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #17 -: Юни 17, 2011, 01:51:00 am »
Не работя в болница ,но си на прав път-консултант съм по позитивна психотерапия. ;)

Ооооу, невероятно - в такъв случай тук повечето имаме нужда от твоята помощ ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юни 17, 2011, 02:46:21 am »
Усещам го чрез сънищата си(много ми са реални),фантазиите си...много обичам да мечтая,понякога не правя разлика между реалността и фантазиите :P :blink:А това,че е съвпад с АСЦ ми малко ме прави хамелеон в очите на хората.Понеже е упр. на Слънцето ми ми дава силна интуиция,предчувствия,съпричастност,милосърдие но и наивност. :blink:

Значи в качеството на диспозитор на слънцето дава по-различната изява...

По принцип Нептун е колективна планета , а в 12-ти дом обикновено се свързва с колективната и национална карма...Хора , които имат Нептун в 12-ти дом са от онези които по един или друг начин разчистват пътя на останалите...Как това може да бъде установено чрез диспозицията и знака на в-ха на 12-ти , както и аспектацията м/у двете....
Много психотерапевти имат Нептун в 12-ти дом.... Тук космическия канал е отворен...При мен също е в Гокленова зона до АСЦ...Нептун дава и много скрити и потайни врагове в 12-ти дом...А когато знака е скорпион , рано или късно разбулва всичко....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Юни 17, 2011, 02:54:00 am »
Не работя в болница ,но си на прав път-консултант съм по позитивна психотерапия. ;)

Ооооу, невероятно - в такъв случай тук повечето имаме нужда от твоята помощ ;D
;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.