Здравей Гост

Нептун в дом

• 127 Отговора
  • 22562 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Нептун в дом
« Отговор #40 -: Юни 17, 2011, 04:42:39 am »
Моят Нептун е в 3 дом в Стрелец .Риби е на върха на 7 дом..

Заблуда по отношение на партньори...Искаме да чуваме думи и приказки, не вярваме в делата....а в думите...Контакта е важен.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #41 -: Юни 17, 2011, 04:44:46 am »
Нептун в 5-ти дом съм срещала в няколко карти на жени....При две от тях късно раждане на извънбрачни деца....при други 3 , зависимост на децата от алкохол или наркотични вещества...При едната жена детето е и с психически отклонения...
Интересен феномен е , че всички деца имат афинитет към изкуството.... :-\
Аз съм с нептун в 5ти ретро.Риби в 9ти :blink:
Родих на 35г,детето ми е нормално.

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Юни 17, 2011, 04:50:37 am »
Марая, Нептун е на 7 градуса в Козирог, дсц е на 25 в Риби. Не ми се смятат градусите :-[ Иначе Нептун е в квадрат с Марс в 7.
Дивна, ччак страх не, изпитвам страх от задълбочаване. Направо ме побиват тръпки при мисълта да се запозная със семейството на някой и той да се запознае с моето. Ужас, ако може въобще да се прескочи тази част най-добре. Иначе наскоро ми предложиха брак (съвсем сериозно, не се шегувам), който си изглеждаше страшен, но пък кой разумен човек ще се ожени след 3 седмици познанство ;D А това ми е второто предложение за брак, направо да не повярва човек, и то все от такива, за които и през не ми минава да се женя. ;D
Да, привличам такива, които имат нужда от помощ. Дори един с проблеми с алкохола съм привличала. Просто се опитвам да им помогна да се осъзнаят. Не знам как да се преборя с това, усещам, че съм с човек, който не отговаря на критериите ми, всъщност е мноооооого под тях, но просто искам да науча този човек. Така сама си вредя, какво да правя. Сега гледам да бягам от такива...

Квинтил...72* на ум го сметнах...,не вярвам да съм сбъркала...

Не се чуди , че ти предлагат брак с този аспект... ;D :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Юни 17, 2011, 04:59:00 am »
Астрото никакъв аспект не ми показва... Или той не брои минорните към осите?
А тези хора луди ли са на тая възраст да ми предлагат да се женим, че и даже не се познаваме много, на всичкото отгоре и гаджета не сме били :unsure: Не вярвах, че може да ми се случи такова нещо, ако ще ми предлагат брак, нека да е в нормални условия :lol:

Нептун е в 4-ти...Той е магия... :blink: не забравяй това...,той е идилия , семейна хармония...висша октава на Венера и Луна...Усещане за романтика, нежност...упр. ДСЦ....нищо , че Марс е там...И знаеш ли...,при такъв Марс...гледай да не изпуснеш влака...,понякога минава експреса под носа ти... ;D

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #44 -: Юни 17, 2011, 05:04:51 am »
Аз бих го тълкувала в 4ти дом ако е на по-малко от 5* от куспидата. Ако е ретрограден ще приема, 4е е в трети дом.

Тълкувам го по начина, по който писах - като имащ влияние и в двата дома, но по-силен в четвърти. Инак нещо липсва.

« Отговор #45 -: Юни 17, 2011, 05:09:51 am »
Нептун за мен е специална планета,на която обръщам повече внимание.В моя хороскоп се намира в трети дом и управлява 6 дом.
Важен е акцента на Нептун върху близките ми хора.Баба ми,дядо ми,майка ми са зодия Риби,сестра ми е с Нептун в точен съвпад с АС,при едното ми дете Нептун е в точен съвпад с МС, а при другото в точен съвпад с ИЦ.
Явно няма нищо случайно...

*

Divna

• 2478
« Отговор #46 -: Юни 17, 2011, 05:22:49 am »
Аз бих го тълкувала в 4ти дом ако е на по-малко от 5* от куспидата. Ако е ретрограден ще приема, 4е е в трети дом.

Тълкувам го по начина, по който писах - като имащ влияние и в двата дома, но по-силен в четвърти. Инак нещо липсва.

W smisyl?

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Юни 17, 2011, 05:27:16 am »
Нептун в 5-ти дом съм срещала в няколко карти на жени....При две от тях късно раждане на извънбрачни деца....при други 3 , зависимост на децата от алкохол или наркотични вещества...При едната жена детето е и с психически отклонения...
Интересен феномен е , че всички деца имат афинитет към изкуството.... :-\
Аз съм с нептун в 5ти ретро.Риби в 9ти :blink:
Родих на 35г,детето ми е нормално.

Детето доколкото знам имаше проблеми с говоренето.... :rolleyes: :-\...

Това намери ли решение вече.... :rolleyes: :unsure:

Раждането е късно и предполагам...е родено без официален брак....Въпроса е заради темата...ако искаш можеш да ми отговориш на лични, :blink:

« Отговор #48 -: Юни 17, 2011, 05:36:32 am »
На мен пък Нептун ми управлява 7 дом... Явно или ще имам принц от приказките за мъж, или ще си мисля, че е такъв ;D Иначе се признавам за виновна - един го мислех за принца и го идеализирах супер много, направо го боготворях, но пък втори път няма да направя тази грешка.
Други хора с връзка между 7 дом и Нептун?

Колко гр. има м/у Нептун и куспидата?

Аз имам такава връзка, както казах тука вече ( Нептун, управител на 12-ти в 7 ми), но имам и Меркурий в този дом, а и много аспекти. Според Люмиер нищо не може да се предскаже със сигурност за брака при Нептун в седми дом. Възможно партньорът да е издигнат духовно, а може и да означава връзка с умствено или морално увредени хора.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Юни 17, 2011, 05:41:05 am »
На мен пък Нептун ми управлява 7 дом... Явно или ще имам принц от приказките за мъж, или ще си мисля, че е такъв ;D Иначе се признавам за виновна - един го мислех за принца и го идеализирах супер много, направо го боготворях, но пък втори път няма да направя тази грешка.
Други хора с връзка между 7 дом и Нептун?

Колко гр. има м/у Нептун и куспидата?

Аз имам такава връзка, както казах тука вече, но имам и Меркурий в този дом, а и много аспекти. Според Люмиер нищо не може да се предскаже със сигурност за брака при Нептун в този дом. Възможно партньорът да е издигнат духовно, а може и да означава връзка с умствено или морално увредени хора.

И не само...,да допълня...нарко-зависими , престъпници...,психично болни...това е едната страна на монетата....Има и друга...тя е розова...,но при тежки транзити винаги едно на ум.... ;) :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #50 -: Юни 17, 2011, 06:00:04 am »
Хони, не се стряскай. Нептун в 7ми дом има много проявления. Имам познат с Нептун в 7ми дом. Съпругата му е изключително ерудирана личност. Няма никакви пристрастявания дори и към тютюн.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #51 -: Юни 17, 2011, 06:01:40 am »
В смисъл, че реално влиянието се усеща и в двата дома. :) Затова намирам този подход за по-добър.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Юни 17, 2011, 06:05:44 am »
Олеле, ако се взема с някой доктор или психиатър, дали няма да си отработя Непута и да няма опасност да се задомя с престъпник? ;D

;D Психиатъп или психолог... ;D

« Отговор #53 -: Юни 17, 2011, 06:23:52 am »
А защо винаги трябва да има нещо неясно??? Не може ли партньорът й да е човек творец :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Юни 17, 2011, 06:26:29 am »
Там където е Нептун нещата са неясни  и винаги има нещо тайнствено. :blink:Honi,приеми делата по 7 дом с участието на Нептун там като вълшебство или винаги ще има нещо неразгадано или опияняващо около партньорствата ти ,ако така ще се почувстваш по- ;)сигурна. ;)

Не е задължително! Зависи от много фактори...домовете например....По кардиналните оси..,особено на МЦ как и какво ще остане тайнствено...то е видно,осветено...тук тайнството се превръща в в изкуство...в телевизия в образ ,в картини...Тук на помощ за израстването в кариерата идват тайнствени хора...,но е видно....В4-ти , 8-ми и 12-ти нещата са неясни...и пак зависи от знака на куспидата , от декана и градуса в който попада... :blink:
НЕПТУН ИМА РАЗЛИЧНИ ПРОЯВИ...ИЗКУСТВОТО Е ДА ГИ РАЗПОЗНАЕШ! ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #55 -: Юни 17, 2011, 06:29:27 am »
А защо винаги трябва да има нещо неясно??? Не може ли партньорът й да е човек творец :rolleyes:

Или да е пристрастен към нея.  ;D Нали там, където е Нептун, там са и пристрастяванията.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #56 -: Юни 17, 2011, 06:38:30 am »
Оооооооооо,това много ми хареса с пристрастяването по 7 дом,Divna. :mellow: ;)

Мерси!  ;D

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #57 -: Юни 17, 2011, 06:38:51 am »
Нептун в 5-ти. И да, късно раждане, но късните не са по Нептун.
Класическото и най-разпространено тълкувание като че ли е, че жената се чувства "жертва" в ролята си на майка - по едни или други причини. Дали й тежи майчинството, или детето е болно и тя наистина трябва да жертва себе си, и нормалния си начин на живот, или няма кой да й помага и тя все се жали... Но има нещо от рода на "горката аз"...
Иначе - мойто дете още не е проговорило, но вече припява с мен. Ослушва се на познати мелодии... Има ухо човека за хубава музика. Безпогрешно улавя емоцията на музиката и реагира веднага и както подобава на ритъма. За алкохол и наркотици ще видим по-натам :rolf: Ако има майка с такова дете тука, да се "похвали"!

А, Марче, сигурно има и доста хора, падащи си по чашката и др. и без майките им да имат Нептун в 5-ти, ммм? Или без да имат ранен Нептун?
Тва е като със самоубийците - имали господар на 1-ви в 8-ми, а като видите базата данни с хороскопи на самоубийци, от 50 един да има такова положение. Така че малко внимателно с крайните заключения, мисля аз.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Юни 17, 2011, 06:40:43 am »
Разбира се,че може ...но около творците винаги има нещо неясно и те самите не са наясно със себе си за това творят,там в творчеството изявяват своя размит, илюзорен свят. ;)

Не съм съгласна.... ;D Мисля , че от всички най-наясно са творците...,те пресъздават онова ,което виждат в изкуство...Друг е въпроса , че не всеки взор стига до творбата...или до там до където стига твореца.... ;)

« Отговор #59 -: Юни 17, 2011, 06:41:41 am »
Разбира се,че може ...но около творците винаги има нещо неясно и те самите не са наясно със себе си за това творят,там в творчеството изявяват своя размит, илюзорен свят. ;)

Не съм съгласна!
Странно, че именно психолог мисли така, но нали имаш Слънце в риби...

По скоро това са фини натури, които често се съобразяват с мнението на другите и техните оценки. И когато тези оценки са ниски човек има ниска самооценка...
Което изобщо не е правилно, защото именно творчеството прави нещата живи на тази планета.

Нептун и Хирон в 5 дом го тълкуват като нежелано или непланирано забременяване.