Здравей Гост

Нептун в дом

• 127 Отговора
  • 22574 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Нептун в дом
« Отговор #60 -: Юни 17, 2011, 06:48:14 am »
Много астролози интерпретират Нептун в 5 дом и като за осиновени деца.

Осиновените деца не са в 5-ти дом... ;D , а в 11-ти! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #61 -: Юни 17, 2011, 06:54:16 am »
Нептун в 3 дом в натала в скорпион, сега в последния градус на 6 дом... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #62 -: Юни 17, 2011, 06:54:25 am »
5 дом е домът на творчеството -със или без Нептун там ,всеки твори. :blink:Планетите там и упр.(също и аспектите разбира се)ще покажат какво ще твори и как.

Не е само творчеството тук.... :rolleyes: Има и други неща в 5-ти дом...Управителя на дома ще покаже по какъв начин ще асимилираме енергетиката на дома...,знака как ще го направим...,аспектите защо...и тогава ще започнем с подробностите и детайлите... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Юни 17, 2011, 07:03:20 am »
Разбира се ,че не е само творчество,но нали акцента падна върху това ,че Нептун там прави хората по-по- творчески настроени. ;)

В 10-ти ги прави творци най-вече...Творци, който се виждат....Творци във бсеки смисъл на думата...В 5-ти дом...е по-сложен процеса...по отношение на творчеството.
Нептун,както и всяка друга планета поставена в Гокленова зона е силна ....,5-ти дом е един друг дом.... ;) ;D

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #64 -: Юни 17, 2011, 07:13:17 am »
Неточно е всички творци да бъдат (бъдем  :-[) поставяни в един ръкав, но и немалко клоня към написаното от passion-desire.
А гокленовите зони не важаха ли само за планетите от септенера?

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Юни 17, 2011, 07:14:38 am »
Romantica,без човек да може да фантазира,мечтае, "да се изгубва" на моменти в собствения си свят(и това е Нептун)няма  как да създава изкуство.Когато казах,че хората повлияни от Нептун, не са наясно със самите себе си,не съм вкарала критика към тях (все пак съм една от тях ;))имах предвид ,че не са дотам реалисти. :blink:

Тц...,това не е Нептун....,това е луната! ;) :blink:

« Отговор #66 -: Юни 17, 2011, 07:17:52 am »
Нептун е много показателен...поне за мен. Големите събития в живота ми са свързани с него...Качвам карта само с транзити, обърнете внимание на tr. Нептун, tr. СЛВ, транзитни Слънце, Юпитер и Юнона...После ще ви дам отговора :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #67 -: Юни 17, 2011, 07:25:16 am »
Мисля, че отчасти бихме могли да опишем Нептун като висока октава на Луна, така че има отношение към въображението и мечтането.

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Юни 17, 2011, 07:35:33 am »
Без заложби в 1,2,3 домове Нептун не може да даде творци в изкуството,ако това визираш.Ще даде хора занаятчии. ;)

Не...веднага казвам защо...Нептун е силен в Риби...мунданен 12-ти ,затова той е на трон по дом в 12-ти , силен е в стрелец -мунданен 9-ти...Той е колективна планета...,до нея не всеки индивид има достъп...Или той е силен над хоризонта...слаб точно под него....Интегрирането на неговата енергия има специфика...тя става чрез венера и луна...Това са неговите нисши октави.... :blink:

« Отговор #69 -: Юни 17, 2011, 07:50:08 am »
 :blink:

« Отговор #70 -: Юни 17, 2011, 07:50:54 am »
 ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Юни 17, 2011, 07:52:28 am »
Занаятите са по луната...Пейшън.... :-\

« Отговор #72 -: Юни 17, 2011, 08:05:27 am »
Сега да ви разкажа приказката на моя Нептун.../19. 11. 1994/ деня в който установих, че съм бременна с дъщеря ми. Наталния е в 3 дом в съвпад с транзитен СЛВ. Слънце, Юпитер и Юнона са в съвпад с Марс върху IC, транзитен Нептун е в 5 дом. Рожденното слънце на дъщеря ми е в съвпад с моя СЛВ. Моето \"раче\" е извънбрачна дъщеря, но силно желана и отгледана с обич. Има заложени  таланти, които развива - музика и рисуване. 2 рисунки, които качих за нейни... :blink:

« Отговор #73 -: Юни 17, 2011, 08:20:17 am »
Blagodarq!!! Ideqta mi be6e samo da pomogna da byde razbran Neptun... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Юни 17, 2011, 08:28:43 am »
Не мисля,че  Луната е определяща за занаятите.Аспекти към Луната от личните  и външните планети могат да подсилят нашите умения в определен занаят,така -да. :blink:Хайде да тълкуваме какъв занаят умея аз-Луна в Овен в 5 дом?

приложни изкуства....можеш ли да тъчеш на стан.... :rolleyes: или лютилиерство....грънчарство...

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #75 -: Юни 17, 2011, 07:56:05 pm »
ето какво намерих за Нептун

Цитат
Pluto's orbit
Pluto has a far more eccentric – stretched-out – orbit than any of the eight classica lplanets of the Solar System. Most of the time, Pluto is much farther from the Sun than is Neptune. However, for about 10 years on either side perihelion its elongated orbit carries it closer to the Sun than Neptune. The last time this happened at the end of the 20th century, from Jan. 21, 1979, to Feb. 11, 1999 (perihelion was on Sep. 5, 1989).

тук има малко повече http://www.daviddarling.info/encyclopedia/P/Pluto.html - надявам се английския да не е проблем за повечето - не, че не се разбира за какво иде реч  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Юни 17, 2011, 08:45:58 pm »
Така е Приказна и е изумително.... :-\

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #77 -: Юни 17, 2011, 08:53:01 pm »
така е я  :)
явно за родените в този период последна планета се явява Нептун, а не Плутон (предполагам, че подобно на 4-те лица на Хирон и тук това има значение ;) )

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Юни 17, 2011, 09:03:01 pm »
така е я  :)
явно за родените в този период последна планета се явява Нептун, а не Плутон (предполагам, че подобно на 4-те лица на Хирон и тук това има значение ;) )

Няма как да няма...Мисля , че това е най-трудно разпознаваемата планета.... :rolleyes:

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #79 -: Юни 17, 2011, 10:36:26 pm »
Аз съм с Риби в седми и Нептун в съвпад с Луна в трети в стрелец. С първия се запознах в училище и понеже ми се виждаше слаб и имащ нужда от помощ, не посмях да скъсам с него 18 години ... той пък си е типичният тиранин, който се представя за жертва....слънце в Дева с асц. Рак и почти всички планети в 4 дом.... има риби на върха на 10 дом, а Нептун му е в 6 дом - печели от осиновявания на деца.
С вторият се запознах в интернет, като вече въобще не исках слаб мъж, който да си изкарва комплексите върху мен - сега съм с Лъв с асц. Скорпион и се фукам с него. Та той има риби на върха на пети с нептун във втори дом. За риби на върха на пети или за нептун в пети дом съм чела, че имат доведени деца или си осиновяват деца, така че в нашия случай това е изпълнено.