Здравей Гост

Нептун в дом

• 127 Отговора
  • 22599 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Нептун в дом
« Отговор #80 -: Юни 18, 2011, 01:21:10 am »
Аз съм с Нептун в 5 дом. Родих първото си дете на 29-30г. Ако бях ромка, щеше да е късно, но не съм и е нормално. Децата ми са малки и е рано да кажа по какво биха се подхлъзнали.
Жертва? Ако това, че им отделям сериозно внимание вместо да се шляя по шопинги с дружки-ОК жертва съм. ;D И двете ми деца имат афинитет към изкуствата и писането. Едното има спечелен литературен конкурс. Нямам заблуди по отношение на тях. Доста съм трезва и изискваща.
Що се касае до мен самата- ами не си падам по кича в романтичните отношения- розови листенца, свещи, шампанско. Не, че не бих пила шампанско, но преднамерената театралност не ми е по вкуса. Романтика има и в това да ти направят сандвич. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Юни 18, 2011, 01:26:58 am »
Аз съм с Нептун в 5 дом. Родих първото си дете на 29-30г. Ако бях ромка, щеше да е късно, но не съм и е нормално. Децата ми са малки и е рано да кажа по какво биха се подхлъзнали.
Жертва? Ако това, че им отделям сериозно внимание вместо да се шляя по шопинги с дружки-ОК жертва съм. ;D И двете ми деца имат афинитет към изкуствата и писането. Едното има спечелен литературен конкурс. Нямам заблуди по отношение на тях. Доста съм трезва и изискваща.
Що се касае до мен самата- ами не си падам по кича в романтичните отношения- розови листенца, свещи, шампанско. Не, че не бих пила шампанско, но преднамерената театралност не ми е по вкуса. Романтика има и в това да ти направят сандвич. ;D

Нормално...,изследвано и доказано.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #82 -: Юни 18, 2011, 01:50:04 am »

За риби на върха на пети или за нептун в пети дом съм чела, че имат доведени деца или си осиновяват деца, така че в нашия случай това е изпълнено.    

На мен Нептун ми управлява 5-ти дом, ама не ща нито мои, нито чужди деца.
Въпреки, че Нептун ми е в съвпад с Луната.

а да не би Луната ти да е ранена от нещо?  :rolleyes:

« Отговор #83 -: Юни 18, 2011, 01:57:59 am »

За риби на върха на пети или за нептун в пети дом съм чела, че имат доведени деца или си осиновяват деца, така че в нашия случай това е изпълнено.    

На мен Нептун ми управлява 5-ти дом, ама не ща нито мои, нито чужди деца.
Въпреки, че Нептун ми е в съвпад с Луната.

И Марая Кери има този свъпад с 5-ти дом. Нещо с творчество занимаваш ли се?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #84 -: Юни 18, 2011, 02:01:33 am »
Моя Нептун е на  гр. в Стрелец в точен съвпад с Парс фортуната - 4 дом, а иначе рибите са в 8 дом
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Юни 18, 2011, 05:51:08 am »
Едно интересно място за Нептун е 3-ти дом..Тази ос преди всичко се свързва с братя и сестри и обучението с общуването...и като такава тук Нептун може да даде различни прояви в зависимост от знака който обладава...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #86 -: Юни 18, 2011, 05:55:42 am »
Във физически план , тук Нептун дава възможност за придобиване на дом в близост до вода...
В рода е възможно да има смъртен случай в следствие на удавяне....

Даа, в картата на баща ми Нептун е в 4 дом и то ретро. Спасявал е хора от удавяне... Не може без вода...
А и аз щях да се удавя в един басейн преди години на един лагер в Златни  :lol: Ангелчетата ме спасиха.
Живеем в близост до малка безименна река и вкъщи имаме езеро :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Юни 18, 2011, 06:07:57 am »
Във физически план , тук Нептун дава възможност за придобиване на дом в близост до вода...
В рода е възможно да има смъртен случай в следствие на удавяне....

Даа, в картата на баща ми Нептун е в 4 дом и то ретро. Спасявал е хора от удавяне... Не може без вода...
А и аз щях да се удавя в един басейн преди години на един лагер в Златни  :lol: Ангелчетата ме спасиха.
Живеем в близост до малка безименна река и вкъщи имаме езеро :blink:

Невъзможно е да няма близо вода , ако Нептун  е упр. на ИЦ или е в 4-ти дом...Жонтан може да е ...,но трябва да усещам водата.... :blink:

« Отговор #88 -: Юни 18, 2011, 02:23:50 pm »
Ау, ми аз де да знам, че Нептун в 4 имал връзка с това! Аз като малка веднъж за малко не се удавих, оплетох се с пояса и ужас! Всички бяха наблизо, но никой не беше забелязал! Сигурно още нямах 7, но си го спомням. А като бях на 16, ме вади спасител, пак на морето беше. Ужас просто, аз си вървях във водата след приятелката ми, мислех, че тя през цялото време върви, а тя била плувала, че като изведнъж усетих как краката ми не стигат земята :-X Няма да ви казвам какво изпитах, а отначало с ипомислиха, че се лигавя. После ме бъзикаха, че нарочно съм искала да ме спаси готиният спасител. След тази слечка взех да се уча да плувам.
Моя Нептун е в 4 дом като малка обичах водата дълго съм спортувала водни спортове .Не само че не ме е било страх от водата чувствах се като у дома си дори сама се научих да плувам все едно винаги съм можела.Не съм имала родител алкохолик баща ми дори е алергичен към алкохола.Никой не се е давел.Е на майка ми почти всички Планети се намират в 12 дом
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #89 -: Юни 18, 2011, 02:25:04 pm »
Да се намира случай някой на който управителя на 8 да се намира в 4 ?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #90 -: Юни 18, 2011, 02:39:33 pm »
имам познат с нептун в 3 дом стрелец и си мисля че е свързано по някакъв начин с братя и сестри или може би бъркам  ;D нека и другите споделят какво мислят по въпроса :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Юни 18, 2011, 03:00:18 pm »
Нептун е много хлъзгава планета и никога не знаеш как може да се прояви, особено когато има мажорен аспект със светило и Меркурий, истински хамелеон може да бъде. Същото се отнася и за позицията му в първи дом, аз самата го имам, но колкото хора съм виждала с такова положение, при всеки изявата му е различна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #92 -: Юни 18, 2011, 03:09:24 pm »
родена съм  в град до морето...и изпитвам истински ужас от вода...не можах да отговоря на анкетата защото не мога да кажа в кой дом ми е нептун..ето рожденната ми карта която ми изготви един сайт...ако можете кажете в кой дом ми е...
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&

*

elfidka

• 3129
« Отговор #93 -: Юни 18, 2011, 03:41:52 pm »
Да се намира случай някой на който управителя на 8 да се намира в 4 ?

Да при мен У8 е Нептун и е в 4дом
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #94 -: Юни 18, 2011, 03:43:32 pm »
Едно интересно място за Нептун е 3-ти дом..Тази ос преди всичко се свързва с братя и сестри и обучението с общуването...и като такава тук Нептун може да даде различни прояви в зависимост от знака който обладава...

Марая, на дъщеря ми Нептуна е в 3 дом и е У4. Знака е Водолей.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #95 -: Юни 18, 2011, 04:35:18 pm »

Марая, на дъщеря ми Нептуна е в 3 дом и е У4. Знака е Водолей.

Лиз Гриий има много интересно тълкуване на Нептун в 3-ти, пресничко ми е още, по случай темата реших да си по припомна къде какво пише за г-н Мистика :)
позволявам си а цитирам една част

Цитат
Един по-творчески аспект на тази динамика е Нептуновото предразположение да “мисли картинно”. Емоционалната, съставена от тонове и образи, памет преобладава над връзката на идеи и понятия. Нептуновите дарби в трети дом могат да се простират от фотографска памет до значителен талант за поезия, белетристика и рисуване. Нещата от външния свят нямат имена или понятия, те имат вибрационни тонове, цветове и форми и биват запомняни по-скоро заради тяхната универсалност отколкото заради личната им приложимост. Вместо да си служи с идеи за определяне на различията между себе си и другите, Нептун в трети дом използва образи, за да подчертае приликите и да доведе до споделяне на чувства. Но индивидът с Нептун в трети дом би могъл да бъде преднамерено неясен и често да извинява с рефрена “Нищо не мога да направя” своята явна неспособност, по-точно своя несъзнателен отказ, да мисли ясно и да говори честно. Нептун в трети дом би могъл да се крие зад маска на очевидна неспособност да разбира. Но никоя планета в трети дом или в който и да е друг дом не показва коефициент на интелигентност или липсата му. Тя само очертава подхода на индивида към формулиране и изразяване на идеи за живота. Нептуновият подход, поради нежеланието му да въплътява, както в тела, така и в слова, може да бъде да се въздържа от мислене въобще. Един е слаб ученик, на другиго липсва концентрация, трети е дислексик. Четвърти пък формулира неясна идеология за вредите от интелекта и обсипва с презрение онези, които ценят яснотата. Пети изглежда толкова впечатлителен, че първата идея, която му хрумва в четвъртък зависи от онзи, с когото последен е разговарял в сряда. Всичко това са Нептунови димни завеси.
http://www.svetlinavastrology.com/prevodi-na-astrologicheski-trudove/liz-griin-astrologicheskiyat-neptun  ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #96 -: Юни 18, 2011, 04:39:08 pm »
Ужас  :'( :'( :'(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #97 -: Юни 18, 2011, 04:45:49 pm »

защо да е ужас? напротив според мен това е много добро положение за писане :)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #98 -: Юни 18, 2011, 05:33:36 pm »
Нептун е много хлъзгава планета и никога не знаеш как може да се прояви, особено когато има мажорен аспект със светило и Меркурий, истински хамелеон може да бъде. Същото се отнася и за позицията му в първи дом, аз самата го имам, но колкото хора съм виждала с такова положение, при всеки изявата му е различна.

Това за хамелеона е точно така - казвам го като човек, който има Нептун в мажорен аспект със Слънце и с Мерк  ;D .

При мен Нептун е У6 и се намира в 4ти дом, има мажорни аспекти с всички планети без Луната. Не съм роден близо до морето, не ме е страх от вода и не съм имал никакви премеждия свързани с вода.Не обичам морето кой знае колко и винаги ако имам
избор бих отишъл на планина вместо на море  ;D .

*

elfidka

• 3129
« Отговор #99 -: Юни 18, 2011, 05:52:57 pm »

защо да е ужас? напротив според мен това е много добро положение за писане :)

И как да не е ужас, това по-горе си е определение за неадекватност...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева