Здравей Гост

За общуването и връзките

• 101 Отговора
  • 13599 Прегледи
*

AH

• 2201
За общуването и връзките
« -: Юни 19, 2011, 12:17:50 am »
Когато една връзка с човек/среда, общност, сайт и пр/ е приключила, човек си тръгва някак неусетно, не се обръща назад, не оставя празно място, няма въпроси, съжаления и т.н.
Е, може понякога малко тъга по отминалото време...........

И ако нещата не се усещат така, значи връзката не е приключила и отказът от нея ще ни постави в следващ момент пред същите нерешени въпроси – от слабост сме допуснали грешка – без значение слаби или силни,  ако имаме сили да се борим, по-добре да го направим и  да не прекратяваме връзката, ако не е приключила.........

В хороскопа Меркурий има отношение към връзките и  към въпроса как общуваме на разумна основа с останалите и със света като цяло. Също така има отношение към вътрешния свят и създаването на системи от мнения, които повече или по-малко се отстояват.

В хороскопа на сайта можем да мислим за същите аналогии на Меркурий, само че като сбор от проявите на Меркурий за всеки конкретен човек, който по някакъв начин е част от  тая общност.

При най-примитивно проявление на Меркурий човек е лишен от оригинално мислене; мисли банално и схематично  и е напълно убеден, че това му е достатъчно и че е прав, че знае истината за всичко.  С такъв човек трудно се говори, умуването го дразни, върши абсурди без да се замисли дори, той изобщо не е в контакт с вътрешния си свят. Не се вписва в колектив, а ако се впише, не е пълноценен.

При по-висша проява човек не копира задължително мисленето на средата си; разграничава се от баналното мислене, защото то го смущава; опитва се да стане пълноценен член в някаква общност; прави опити да проникне във вътрешния си свят и осъзнава, че мислите и думите имат енергия и се опитва да я използва.

При най-висша проява, сам той създава модела за общуване с другите, разумът му е под пълен контрол и се управлява от вътрешния му живот.

Последните 6-7 месеца Сатурн активираше, при това ретроградно, със съвпад Меркурий от пренаталната епоха на сайта./ гледам пренаталната епоха, за да се разгранича максимално от гени, родители, предучилищно възпитание и пр:), т.е. търся духа/

При кой да е от редовните посетители на форума това влияние е нормално да се прояви в някаква степен. Сатурн е подложил на проверка общуването и е ясно, че трябва то да се издигне на по-високо ниво.
/ на практика ще рече, за мен специално:), да не се занимавам с лични отношения между хората в сайта, да не трия една тема посред нощ, а писателите да продължат да пишат в следващата, да изтрия и втората, а те да продължат в третата и т.н. – накрая не беше ясно даже кой продължаваше с писането:)- естествено, нямам предвид писане на ценни астрологични мнения и позиции:)/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:За общуването и връзките
« Отговор #1 -: Юни 19, 2011, 12:36:39 am »
АН , с целия ми респект и уважение към теб ще си позволя да ти кажа нещо ,което сигурна съм знаеш. :blink:

Нищо не може да затрие обидата...,за определени хора ..,а дали изобщо е имало обида е друга тема на разговор...

Много често съм била *обиждана* на тема РЕТРО МЕРКУРИЙ В КАРЕ САТУРН.... ;D И никога не съм се обиждала , защото за мен това са два от най-интересните аспекти в наталната ми карта...Наред с това Меркурий е в съвпад с Кету...знака също не е за подценяване...-все пак е колективен знак и е СТРЕЛЕЦ!

ЛИЧНО ЗА МЕН ИЗТРИВАНЕТО НА ЦЯЛАТА ТЕМА СЪБИТИЯ И ТРАНЗИТИ БЕШЕ ПРОЯВА НА СЛАБОСТ ОТ ТВОЯ СТРАНА...Но всички имаме своите слабости и сили...астролози , психолози , парапсихолози, мистици ,езотерици...
Бих искала да кажа...,че сайта прелива от теми в които думи определени в българския език за нецензурирани са в повечко...дори от допустимите за щипка сол в една такава манджа...
Вероятно е случващото се да не ти харесва..,но защо като създател на този сайт и като човек на който му е присъщо да анализира и систематизира събитията и процесите..не си зададеш въпроса...от колко време , защо и как се случва всичко това...СЛЕД КАТО ИМА БОЛКА-ИМА И БИЛКА...

И НАКРАЯ...,ДАНО Е КОПИ-ПЕЙСТВАН.... ;D , ще намерим троянски коне да ни го върнат...Там имаше доста споделени неща...,които нямат общо с копи-пейста на материалите от интернет или от руските сайтове....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Юни 19, 2011, 12:40:54 am »
Любопитно, че когато всички си тръгнаха, аз се върнах.

Дали не е заради ретроградния ми Сатурн в 1-ви дом? Едва ли! Повечето от потребителите имат Сатурн на асцендента. Моят не е в съвпад с асцендента.
По кой начин се проявяват енергиите в живота на човек зависи от една страна от личния му хороскоп, а от друга-  от средата, в която се намира, от егрегора, от мунданните влияния:)

В случая можеш да разсъждаваш доколко личните ти задачи, според твоя хороскоп, са в съгласие  със задачите на общността в тоя форум:)

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Юни 19, 2011, 12:49:09 am »
АН , с целия ми респект и уважение към теб ще си позволя да ти кажа нещо ,което сигурна съм знаеш. :blink:

Нищо не може да затрие обидата...,за определени хора ..,а дали изобщо е имало обида е друга тема на разговор...

Много често съм била *обиждана* на тема РЕТРО МЕРКУРИЙ В КАРЕ САТУРН.... ;D И никога не съм се обиждала , защото за мен това са два от най-интересните аспекти в наталната ми карта...Наред с това Меркурий е в съвпад с Кету...знака също не е за подценяване...-все пак е колективен знак и е СТРЕЛЕЦ!

ЛИЧНО ЗА МЕН ИЗТРИВАНЕТО НА ЦЯЛАТА ТЕМА СЪБИТИЯ И ТРАНЗИТИ БЕШЕ ПРОЯВА НА СЛАБОСТ ОТ ТВОЯ СТРАНА...Но всички имаме своите слабости и сили...астролози , психолози , парапсихолози, мистици ,езотерици...
Бих искала да кажа...,че сайта прелива от теми в които думи определени в българския език за нецензурирани са в повечко...дори от допустимите за щипка сол в една такава манджа...
Вероятно е случващото се да не ти харесва..,но защо като създател на този сайт и като човек на който му е присъщо да анализира и систематизира събитията и процесите..не си зададеш въпроса...от колко време , защо и как се случва всичко това...СЛЕД КАТО ИМА БОЛКА-ИМА И БИЛКА...

И НАКРАЯ...,ДАНО Е КОПИ-ПЕЙСТВАН.... ;D , ще намерим троянски коне да ни го върнат...Там имаше доста споделени неща...,които нямат общо с копи-пейста на материалите от интернет или от руските сайтове....

Създадохте си една-две специални теми, които след като прецених, че са за изтриване и ги изтрих, вие продължихте да пишете в следващи теми – които нямаха нищо общо – ами при добро желание можехте да похабите подред всички теми – защо ви е тогава да пишете в сайта- ясно е, че не уважавате собствения си труд, но неуважението към чуждия е друга работа- вие демонстрирахте неуважение към моя труд – ако не се уважаваме, всеки по пътя си.......

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 19, 2011, 12:57:04 am »
И аз споделям мнението, че когато дадена връзка е окончателно приключила поради изчерпване, човек просто си тръгва мирно и кротко, оттегля се без да се обръща назад и да се рови в мръсното бельо.

Но когато напуснем даден дом, защото вече ни е станал неуютен, но продължаваме тихомълком да надничаме през тайното прозорче и после да коментираме другаде какво правят обитателите му в тоалетната, това на какво ви прилича?

Затваряш вратата, тръгваш си. Някои си тръгват, изнасяйки цялата покъщнина, кой колкото може да вземе. Други си тръгват чупейки, ако не могат нищо да вземат... Но колелото се върти и все някога може да ни се случи на нас да се домъкнат неканени гости в новия ни дом и да свършат някоя работа на килимчето в хола.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Юни 19, 2011, 12:58:54 am »

Създадохте си една-две специални теми, които след като прецених, че са за изтриване и ги изтрих, вие продължихте да пишете в следващи теми – които нямаха нищо общо – ами при добро желание можехте да похабите подред всички теми – защо ви е тогава да пишете в сайта- ясно е, че не уважавате собствения си труд, но неуважението към чуждия е друга работа- вие демонстрирахте неуважение към моя труд – ако не се уважаваме, всеки по пътя си.......

Отговорихме на потребител който попита... :blink: И не казахме нищо , което беше лъжа...Самата аз исках темата да бъде закрита от съображения с комерсиална цел- няма лоша реклама....
Явно , това , че застанахме зад сайта и нямаме номадска кръв не е достатъчно да бъде оценено като толерантно отношение...
В този сайт ние не пипаме...,а създадохме форума...,който има посещения благодарение на нас...,защото има живот и пишем... :blink:
Мисля , че нашето  уважение сме го показали , а след като пътищата ни са пресечени...следва да бъдат извървяни...докато има път! :blink:....
Не съм имала щастието  да ти разгледам радикса , но си мисля , че имаме доста сходни аспекти...Видно е.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Юни 19, 2011, 01:08:02 am »
сайтът и форумът са създадени за малка група от хора със сродни интереси и е по-важно качеството, а не посещенията :)

т.е. важен е добрият тон и взаимното уважение, а не шоуто - който търси шоу, да се пренасочи другаде

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юни 19, 2011, 01:12:12 am »
На мен шоу не ми се прави, но не ми се отглеждат и змии.
Храниш ги в дома си, а после като изпълзят си изплюват отровата.

Да се насочим отново към качеството, не към количеството. Какво ще кажете?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юни 19, 2011, 01:20:07 am »
сайтът и форумът са създадени за малка група от хора със сродни интереси и е по-важно качеството, а не посещенията :)

т.е. важен е добрият тон и взаимното уважение, а не шоуто - който търси шоу, да се пренасочи другаде

АН, Съгласна съм , че замисъла ти е бил друг...А дали той коренспондира с времето? Можеш ли да спреш времето в далечната 2003г...Мишън инпосибъл....Но ти си езотерик , мистик , астролог...наясно си , че качеството и количеството нямат корелация...,така също си наясно...,че търсенето определя предлагането...Вероятно егрегора на форума е в подобно състояние в момента и това е причината за шоу... :blink: Шоу винаги яе има...и тогава когато нас ни няма...и тогава когато червейте изядат и последната частица от тленното ни тяло.... :blink:
Необходима е трансформация...Нали всичко тече, всичко изтича...
Аз съм изключително горда от факта ,че няколко потребители от бебешките години на форума комуникират с мен на лични и търсят съветите ми! ТОВА Е ПРИЗНАНИЕ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА!

http://www.youtube.com/watch?v=RMbbYwsJYVI

за теб...

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юни 19, 2011, 01:35:05 am »
И аз споделям мнението, че когато дадена връзка е окончателно приключила поради изчерпване, човек просто си тръгва мирно и кротко, оттегля се без да се обръща назад и да се рови в мръсното бельо.

Но когато напуснем даден дом, защото вече ни е станал неуютен, но продължаваме тихомълком да надничаме през тайното прозорче и после да коментираме другаде какво правят обитателите му в тоалетната, това на какво ви прилича?

Затваряш вратата, тръгваш си. Някои си тръгват, изнасяйки цялата покъщнина, кой колкото може да вземе. Други си тръгват чупейки, ако не могат нищо да вземат... Но колелото се върти и все някога може да ни се случи на нас да се домъкнат неканени гости в новия ни дом и да свършат някоя работа на килимчето в хола.

Тук вече можем да говорим за проявите на ЕГО-то....и неговите компоненти....

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Юни 19, 2011, 02:27:36 am »

За съжаление си болезнено права. Аз откога пледирам за взаимно уважение...беше ми отговорено, че тука НЕ се толерират само обиди, отправени към собствениците...Нормално е да обърна гръб на такава общност, в която не се чувствам уважавана и защитена...Един човек тука е причина за всичкия отлив от сайта и АН, това не си ти.

Не може да се "краде" вниманието на хората и да разпространяват като вирус обидни и манипулативни мнения, насочени спрямо някого и да окепазяват всички теми. Да гази в сайта с мръсните си обувки, все едно си влиза в къщи....и да забравя, че този сайт все пак не е негов....И ти да не можеш нищо да направиш. Това ми прилича на липса на задръжки (меко казано). Най-малкото трябва да бъде поне предупреден.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юни 19, 2011, 02:36:17 am »
Ти хубаво пледираш за взаимно уважение, но това уважение трябва да се заслужи все пак. И да се опази.
Съгласна съм, че по дифолт на всеки участник му се полага уважение и зачитане на личните права.
От друга страна, едно такова уважение, което по право се полага на всеки от нас, може лесно да се изгуби, ако допринесем с постъпките си за това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Юни 19, 2011, 02:42:57 am »
Много е важно да дефинираме уважението.... ;D Какво разбираме под думичката уважение?!

Вероятно едно нещо...със сигурност е компонент от думата уважение...като влезе нов потребител в сайта , на лични да оплюем Марая и Лили и им разкажем и било и небило...,защото не можем да получим тяхното внимание....справка за извода....

За съжаление си болезнено права. Аз откога пледирам за взаимно уважение...беше ми отговорено, че тука НЕ се толерират само обиди, отправени към собствениците...Нормално е да обърна гръб на такава общност, в която не се чувствам уважавана и защитена...Един човек тука е причина за всичкия отлив от сайта и АН, това не си ти.

Не може да се "краде" вниманието на хората и да разпространяват като вирус обидни и манипулативни мнения, насочени спрямо някого и да окепазяват всички теми. Да гази в сайта с мръсните си обувки, все едно си влиза в къщи....и да забравя, че този сайт все пак не е негов....И ти да не можеш нищо да направиш. Това ми прилича на липса на задръжки (меко казано). Най-малкото трябва да бъде поне предупреден.

Ми не може да ми сервират всеки ден за закуска и за обяд ГОЛОТО СИ ДЕБЕЛО ДУПЕ....И аз същото казвам.... ;) ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Юни 19, 2011, 02:47:42 am »

Оу, не- всички тук сте ярки индивидуалности и силни личности- никой няма нужда от чужда защита – всеки си води собствената борба, а всички заедно- тая на общността- провокациите са повод за растеж-да го направим- възпитано, без да дразним слуха на домакинята с вулгарен и циничен речник, както и с разни подмолни и подли удари:)

/колкото до обиди на собствениците- изобщо не подлежи на обсъждане- пиша ли като модератор, значи е безпредметен спора/

Та вие непрекъснато си давате поводи за атаки и размисъл по астрологични теми и поводи- там спорете и се доказвайте  /и астрологията не е математика, та всичко е много субективно и в последна сметка всички ще са прави:)/- ще е градивно и за двете страни:)

Друг е въпросът, че е редно да се придържаме към аксиомите в астрологията, но това няма общо с тая тема:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 19, 2011, 02:48:38 am »
Много е важно да дефинираме уважението.... ;D Какво разбираме под думичката уважение?!

Все още не мога да проумея аз какво съм причинила, че не може да ми се прости това, че съществувам.
Ей тая дилема не ми дава мира, все мисля и не намирам отговор...
На някоя да съм й взела нещо ценно, да съм ощетила някоя с нещо? Риторичен въпрос.
Нито съм тръгнала по форумите с голямата мрежа да търся шарани и да им пробутвам консултациите си, нито печеля нещо от участието си в този сайт и в който и да било друг, нито съм дръпнала на някой килимчето изпод краката. Или може би съм дръпнала, но не знам?  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #15 -: Юни 19, 2011, 02:56:31 am »

Все още не мога да проумея аз какво съм причинила, че не може да ми се прости това, че съществувам.

Ще ти отговоря ;D
В питането ти се съдържа определение крайно, твърде крайно, което поражда съмнение за верността си, само по себе си

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Юни 19, 2011, 02:59:12 am »

На някоя да съм й взела нещо ценно, да съм ощетила някоя с нещо? Риторичен въпрос.
Нито съм тръгнала по форумите с голямата мрежа да търся шарани и да им пробутвам консултациите си, нито печеля нещо от участието си в този сайт и в който и да било друг, нито съм дръпнала на някой килимчето изпод краката. Или може би съм дръпнала, но не знам?  ;D

Мъчно ми е да го призная...,но имам спомени за препоръки и искани суми за хороскопи...Самата аз съм плащала в сайта на СКАРЛЕТ 240 ЛВ...за НИЩО! Казвам го като астролог...,защото когато колега отиде при колега той плаща...,но търси качество и отговори на въпросите си...Признавам , беше ми предречено , че майка ми умира...и здравата астрологична логика не ми даваше до край да повярвам...верно е страдах....,но така или иначе нещата не се случиха....Спомням си , че на лични в продължение на доста време вървяха препоръки... ;D

Проблема е в това , че *крадеш*внимание ;D ;D , защото знаеш и можеш....

Аз обаче не мога да разбера едно....Създаден е нов форум заради нас... ;D , а такова яко обсъждане два дни...Очаквам админите от там да ни поканят....МОЖЕ БИ ТЕ УМЕЯТ ДА ОБЩУВАТ! ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юни 19, 2011, 03:00:33 am »
Това, че не може да се прости, звучи доста крайно наистина.  ;D Драма да става!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юни 19, 2011, 03:03:23 am »
Аз обаче не мога да разбера едно....Създаден е нов форум заради нас... ;D

Въобразяваш си!  :19:
Сега ще кажат, че някой е болен и от мегаломания.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Юни 19, 2011, 03:17:46 am »
Аз обаче не мога да разбера едно....Създаден е нов форум заради нас... ;D

Въобразяваш си!  :19:
Сега ще кажат, че някой е болен и от мегаломания.  ;D

нали четох вчера  ;D , аз на очите си вярвам ;D ;D....а днес едно пиленце ми разказа....и аз му вярвам.... :P ;D