Здравей Гост

.

• 150 Отговора
  • 16465 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Аспекти Плутон-Марс
« Отговор #120 -: Юни 26, 2011, 01:20:45 am »

Венерата на приятелката във Везни - буквално онзи ден ми каза следното "Той (приятеля й -б.а.) иска да се преместя в неговия град. Казах му че няма да стане, защото ако нещата между нас не потръгнат, аз ще съм тази, която е напуснала дома си, работата си, изобщо прецаканата. Аз може да загубя, докато за него няма риск, той може само да спечели.."  

Ами, правилно! Това от една Венера в Телец в 7-ми дом.  ;D

И аз смятам, че е правилно. И въпреки това, ако бях аз и обичах този мъж, щях да отида с него.

Между другото моят съпруг с Венера в Риби постъпи точно така - заряза работа, продаде къща и дойде.

И аз бих оставила всичко, за да съм с любимия човек, стига да съм наясно, че това е човекът.  ;)

Но при Венера на трон често съм наблюдавала тази черта - много са наясно какво искат, колко дават и какво получават. Ние, заточените, сме по-неориентирани в това отношение, докато решим какво точно искаме, а това, че в крайна сметка ние може да сме прецаканите, е последното, за което мислим в такива ситуации.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #121 -: Юни 26, 2011, 01:53:38 am »
хъмм смятам, че не бих зарязала всичко заради любим човек. По-скоро ще се помъча да намеря компромисно решение - така, че и двете страни да са удовлетворени. Зависи де, конкретния случай е важен ... все пак освен емоционалност, си трябва и голяма доза доверие (двете неща не са едно и също)  :mellow: лудата емоционалност не е гаранция, че това човекът, заради които да се жертва нещо, което го има и което вече е създадено. Зависи и как се вижда напредъка и сигурността в работата (или нещото, което се жертва)...

« Отговор #122 -: Юни 26, 2011, 01:56:04 am »
хъмм смятам, че не бих зарязала всичко заради любим човек. По-скоро ще се помъча да намеря компромисно решение - така, че и двете страни да са удовлетворени. Зависи де, конкретния случай е важен ... все пак освен емоционалност, си трябва и голяма доза доверие (двете неща не са едно и също)  :mellow: лудата емоционалност не е гаранция, че това човекът, заради които да се жертва нещо, което го има и което вече е създадено. Зависи и как се вижда напредъка и сигурността в работата (или нещото, което се жертва)...

Ако не е тайна, къде ти е Венерата Fairy?

*

abroad

• 2187
« Отговор #123 -: Юни 26, 2011, 01:58:51 am »
аз не само бих, а и съм го правила...
и още повече - преобърна живота и реализацията по Слънцето (и там както ви хареса АС, СЛВ и т.н.), но може и да е било правилно, все още не съм сигурна

п.п. и това без изобщо да съм се питала е ли е човекът или не е, просто защото не съм имала такава потребност
« Последна редакция: Юни 26, 2011, 02:03:28 am от abroad »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Юни 26, 2011, 02:00:35 am »
Компромисните решения са хубаво нещо, стига да са възможни. Има ситуации, в които трябва да избираме дали да запазим стария начин на живот, статуквото, навиците, създаденото дотук (социални контакти, позиции в обществото, професионален статус и т.н.) или да предприемем рискована промяна в името на нещо, на което държим, особено ако това е единственият начин то да продължи да съществува. Но аз съм дете от смесен брак и при мен нагласата е по-различна, такъв път е изминала и майка ми - имала е смелостта да го направи. После съжалява многократно  ;D, но... просто е следвала предопределеното от съдбата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #125 -: Юни 26, 2011, 02:25:44 am »
хъмм смятам, че не бих зарязала всичко заради любим човек. По-скоро ще се помъча да намеря компромисно решение - така, че и двете страни да са удовлетворени. Зависи де, конкретния случай е важен ... все пак освен емоционалност, си трябва и голяма доза доверие (двете неща не са едно и също)  :mellow: лудата емоционалност не е гаранция, че това човекът, заради които да се жертва нещо, което го има и което вече е създадено. Зависи и как се вижда напредъка и сигурността в работата (или нещото, което се жертва)...

Ако не е тайна, къде ти е Венерата Fairy?
ох, тя тази моя Венера романи  ;D :) на к4 (ис, юлв) Козирог.... доста силно аспектирана, но силно се набива кв. към плутон и сатурн :) уп. асц и 8-мия
« Последна редакция: Юни 26, 2011, 02:31:39 am от Fairy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Юни 26, 2011, 02:31:24 am »
Мисля, че да.
Преди около час-два тъкмо я ректифицирах (за пореден път), че ми играят 3-4 минутки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #127 -: Юни 26, 2011, 02:33:05 am »
Смятам че разумния и правилния избор е този който ти нашепва сърцето...колкото и тъпо да звучи, не знам при вас как е но на мен 6-тото чувство ми е основно при вземане на решения.... Всеки да го тълкува както пожелае, ще ме разберете какво имам предвид!

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #128 -: Юни 26, 2011, 02:36:50 am »
Компромисните решения са хубаво нещо, стига да са възможни. Има ситуации, в които трябва да избираме дали да запазим стария начин на живот, статуквото, навиците, създаденото дотук (социални контакти, позиции в обществото, професионален статус и т.н.) или да предприемем рискована промяна в името на нещо, на което държим, особено ако това е единственият начин то да продължи да съществува. Но аз съм дете от смесен брак и при мен нагласата е по-различна, такъв път е изминала и майка ми - имала е смелостта да го направи. После съжалява многократно  ;D, но... просто е следвала предопределеното от съдбата.

вярно е, че има такива ситуации, но просто не се виждам как мога да жертвам добро социално положение и кариера (ако ги имам) в името да тръгна след някои, който не познавам  :-[ то едва ли ще се забъркам с непознат де, но се случват и такива неща. все пак при мен се случи доста силно дърпане на зад, но заради друга любов ;) и пак всичко е компромисно, първите години според мен са от голямо значение (не че и последващите не са), все пак временното отстъпление не е като да махнеш с лека ръка и да загърбиш всичко - пак казвам зависи от много неща... една учителка и в друг град може да си бъде учителка, но един директор на университет... едва ли :)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #129 -: Юни 26, 2011, 02:38:19 am »
Смятам че разумния и правилния избор е този който ти нашепва сърцето...колкото и тъпо да звучи, не знам при вас как е но на мен 6-тото чувство ми е основно при вземане на решения.... Всеки да го тълкува както пожелае, ще ме разберете какво имам предвид!

наистина 6-то чувство, но това първичното истинското никога не лъже, когато се намеси логика, опит, възгледи и си мислим, че е интуиция се получават гафовете
интуицията е по луна, а ако тя е водна със сигурност то е в повече :)

« Отговор #130 -: Юни 26, 2011, 02:42:58 am »

наистина 6-то чувство, но това първичното истинското никога не лъже, когато се намеси логика, опит, възгледи и си мислим, че е интуиция се получават гафовете
интуицията е по луна, а ако тя е водна със сигурност то е в повече :)

Съгласна съм, особено Скорпионска ако е. Но мисля че луна в Близнаци,както е в моя случай дори, също е доста проницаеми, сякаш ти го " спускат " инфото отгоре...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Юни 26, 2011, 03:04:52 am »
вярно е, че има такива ситуации, но просто не се виждам как мога да жертвам добро социално положение и кариера (ако ги имам) в името да тръгна след някои, който не познавам  :-[ то едва ли ще се забъркам с непознат де, но се случват и такива неща.

Еми да де, след непознат не бих тръгнала и аз. За мен това е основният критерий - да опозная добре човека преди да взема такова решение. По принцип ми е присъщо голямо колебание, когато става въпрос за избор, какъвто и да е той.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Юни 26, 2011, 04:11:32 am »
Да де, а и кой е казал, че някъде съм тръгнала?  ;D
Говоря принципно...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #133 -: Юни 26, 2011, 04:16:09 am »
Човек колкото и добре да живее...рано или късно се жени... ;D
По-важно е дали е направил правилния избор.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #134 -: Юни 26, 2011, 04:29:54 am »
не е задължително да се жени /омъжва/ :)))))  :P

« Отговор #135 -: Юни 26, 2011, 09:09:18 pm »
Здравейте момичета,радвам се,че с въпроса си предизвиках такава хубава дискусия,привидно изглеждаща като спор,но със сигурност много полезна,особено за начинаещи като мен.Специални благодарности на Mayanna за подробните разяснения  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #136 -: Юни 27, 2011, 01:40:51 pm »
гледах картата на една нашумяла личност напоследък - има съвпад на марс с плутон в скорпион ;D няма лабаво явно там, колкото и да изглежда невинничка и глупавичка на моменти

« Отговор #137 -: Юни 27, 2011, 01:45:42 pm »

тук имаше една тема какво може падналата венера;

може да е паднала венерката, но никога пропаднала
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #138 -: Юни 27, 2011, 01:49:09 pm »
коя е тази тема за падналата венера :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #139 -: Юли 06, 2011, 07:52:28 pm »
имам съвпад на марс и плутон във везни, който при мен действа с пълна сила. ;)
дава ми от всичко по много (и от позитивното и от негативното).