АН, защо Слънцето в Дева е слабо? Аз мислех, че е най-слабо във Везни 
А какво става, когато Марс има и скрит квадрат с Уран и Сатурн в съвпад? А Нептун е в квадрат и със Слънцето?
Моят астрален близнак, който е роден някакви 20 мин след мен, има същите неща в хороскопа естествено, но той пък определено обича чашката и тревичката, но не знам да е нито наркоман, нито алкохолик, по-скоро от време на време ги прави тези неща. Аз пък въобще не ги обичам. Явно има разлика между мъжете и жените или не знам и аз къде точно.
В случая цифричките са количествена оценка на силата, а това е удобство за помнене и сравняване, а от там- за използване на информацията.
Не съм срещала в литературата подробна и прецизна обосновка на избраните цифри за силата, но намирам потвърждение в живота и съм склонна да им се доверя- без да се предоверявам.
Например, ставаше въпрос за желанието на Телеца да има пари – обикновено е по-силно и по-често изразено, отколкото желанието при Девите да поддържат ред. И ако в някакво начинание на теб са ти важни парите, по-добре е около теб да има Телци и да сте на една вълна. Ако в друга област ти е важен редът, избери си за партньор Дева/впрочем, има и много разхвърляни Деви/ :blink:
А колкото до останалите планети, които можем да включим в конфигурацията, те ще усложняват картината, но основното е, че днес, примерно, имаме точен квадрат между Марс и Нептун- има ли го и в радикса, то тия дни можем да стигнем до задълбочено осъзнаване на проявлението му и, евентуално, контрол над него.
Ако имаш аспект между Марс и Нептун в радикса, времето е подходящо да поразмислиш как се проявява в живота ти и как го използваш.