Здравей Гост

За реализацията

• 134 Отговора
  • 20049 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:За реализацията
« Отговор #80 -: Юни 28, 2011, 04:51:29 am »
Снощи изгледах филмчето "Вътрешна афера"

Оная вечер изгледах филмчето "Живот и дълг"

По по оная вечер изгледах филмчето "Да правим пари"

По-преди изгледах Дебтокрация, а преди нея Корпорацията...

Аз лично не ща да ставам милионер. На тая цена. Ако ще наталът ми да ми се обеси на ушите и да почне да ходи на главата си от зор.

*

AH

• 2201
« Отговор #81 -: Юни 29, 2011, 02:17:42 pm »
Досегът с красотата и изкуството зареждат със сила – събитията в живота ни са адекватни на нивото ни на съзнание и вътрешната ни  сила.

Идеята на вникването в астрологията е да престанем да чакаме нещо от съдбата или да търсим „виновници“ вън от нас. Във вътрешния си свят човек открива подробностите и несъвършенствата, върху които работи и това осмисля живота му.

*

kaily

• 5145
« Отговор #82 -: Юни 29, 2011, 10:50:30 pm »
Ползата ми от тия филмчета е, че извежда на съзнателно ниво причините, поради които подсъзнателно не ща да правя пари.

*

AH

• 2201
« Отговор #83 -: Юни 29, 2011, 10:55:01 pm »
Ползата ми от тия филмчета е, че извежда на съзнателно ниво причините, поради които подсъзнателно не ща да правя пари.

така е то- ако не поддържаме будно вниманието си към вътрешния си свят, действаме по наложени от обществото стереотипи- напр. да работим, да печелим пари, да създаваме семейства и т.н. ;D - не че са лоши неща, ако са ни интересни ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Юни 29, 2011, 11:04:45 pm »
Наскоро си говорих с щерка ми...навремето по комунистическо имах възможност да се навра в БКП и нагоре и аз се дръпнах. Просто отвътре нещо не ми даваше. Тогава даже коментирах някъде, че имам дявол вътре в себе си, който не ми дава да вървя в правия път...
После минаха години, смени се властта и аз осъзнах, че дяволът не е бил дявол, ми ангел-хранител.
Нещо вътре в мен по същия начин не ми дава да правя пари според както такива могат да се правят в днешно време.
И други неща не ми дава да правя, които за момента изглеждат напълно правилни, ама аз ето на-не мога. А минава време, години, и изведнъж установявам, че за хубаво навремето не съм направила това или онова...какво е това - инстинкт, ангел-хранител, висше аз, какво?

*

AH

• 2201
« Отговор #85 -: Юни 30, 2011, 12:08:09 am »
Наскоро си говорих с щерка ми...навремето по комунистическо имах възможност да се навра в БКП и нагоре и аз се дръпнах. Просто отвътре нещо не ми даваше. Тогава даже коментирах някъде, че имам дявол вътре в себе си, който не ми дава да вървя в правия път...
После минаха години, смени се властта и аз осъзнах, че дяволът не е бил дявол, ми ангел-хранител.
Нещо вътре в мен по същия начин не ми дава да правя пари според както такива могат да се правят в днешно време.
И други неща не ми дава да правя, които за момента изглеждат напълно правилни, ама аз ето на-не мога. А минава време, години, и изведнъж установявам, че за хубаво навремето не съм направила това или онова...какво е това - инстинкт, ангел-хранител, висше аз, какво?

Е, ти си специална –акцент в радикса домът на парите, както и кариерата с тоя Плутон на МЦ.
Ако се беше захванала сериозно с печелене на пари или с политика – големи успехи, както и неуспехи- т.е. върхове и падения:)
Избрала си живот по допирателната  - дори при тая световна икономическа криза, при тая смешно работеща икономика в Бг, професията ти все така добре се котира на трудовия пазар:)
С Плутон на МЦ и Нептун на асцендента – имаш си призвание и Духът все ще се грижи да не умреш от глад и да следваш призванието си:)

*

Divna

• 2478
« Отговор #86 -: Юни 30, 2011, 02:41:28 am »

За мен това е висок морал.

*

kaily

• 5145
« Отговор #87 -: Юни 30, 2011, 03:32:29 am »
Бе може и морал да е, ама моралът не е ли съзнателен избор? Щото особено оная случка на младини изобщо нищо съзнателно нямаше в нея, нещо просто ме дръпна и не ми позволи.

АН, преди много много години ми каза, че с Юпитер във втори без пари няма да остана и винаги ще имам, колкото ми е необходимо. Това го помня до ден днешен и всъщност това ме успокои, щото аз наистина без пари съм оставала веднъж в Германия, когато бяхме на екскурзия и първата вечер не ни бяха обменили левовете. Да нямаш стотинка, въпреки че имаш осигурени храна и спане беше убийствено усещане.
 :unsure:

Втори дом е домът на личната сила, така го тълкувам аз, ценностната система и личната сила, аз съм ловец на Силата, цял живот с това се занимавам...

А иначе - не се занимавам с недвижими имоти, отдавна си бях възнамерила смяна на професията и колкото и смешно да звучи - нещо да организирам, точно това правя в момента като административен секретар - нещо като секретарка, нещо като изпълнителен директор  ;D
Обаче работата ми е интересна, организирам та пушек се вдига - най-накрая чрез възнамеряване успях да постигна неправене и да си намеря тая работа след година и половина безработица и бездоходност...

Но, има едно но - чужбина ме мами, чужбина и любов, това ми се е загнездило в главата и в душата и това е положението...любов в чужбина....пък за света ще работя на вътрешно ниво  :confuse3: :rakeattack:
От известно време насам ми се върти из душата мнението, че ако аз успея да постигна щастие, и целият свят ще бъде щастлив. Че моята работа е да бъда щастлива и от това светът автоматично ще почне да щастливее...

« Последна редакция: Юни 30, 2011, 03:41:25 am от kaily »

*

abroad

• 2187
« Отговор #88 -: Юни 30, 2011, 04:13:48 am »
Лична сила в случая изглежда като да се уповаваш на силната енергия, дето те пази свише, защото не престъпваш законите на морала (забележи, личния морал - не наложения от обществото), което пак опира до ценностната система - източник на енергия :blink:
Също съм с Юпитер във 2ри, още повече и Венера там и всички казват, че няма да остана без пари - до сега така е било, макар и да съм оставала с много малко, но в тези периоди не това е било приоритет и не ми е дотежало :blink:

иначе АН вероятно отчита като професия икономиката с широк спектър на действие и обхват ;D

От известно време насам ми се върти из душата мнението, че ако аз успея да постигна щастие, и целият свят ще бъде щастлив. Че моята работа е да бъда щастлива и от това светът автоматично ще почне да щастливее...

Амин!

Боже, а толкова се надявах с теб да не си приличаме ;D....по съдба

*

kaily

• 5145
« Отговор #89 -: Юни 30, 2011, 04:49:41 am »
Що бе, кво ни е на съдбата? Демек на мойта, че ти такива надежди лелееш?  :'(

Личната сила е лична сила и никой не може да я дефинира, освен ако не изчете Кастанеда и не го попрактикува има няма 20 години...същото се отнася и за неправенето.

Най-отдалечена представа за лична сила и неправене е да речем - умението да задържаш късмета 24 часа в денонощието на своя страна.

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Юни 30, 2011, 05:11:25 am »
Казах, че съм ловец на сила, не казах, че съм я овладяла, камо ли на 100%, а ти не си използвай енергията на 100% за заяждане, отделяй по малко и за мислене.

*

abroad

• 2187
« Отговор #91 -: Юни 30, 2011, 05:19:50 am »
Личната сила е лична сила и никой не може да я дефинира, освен ако не изчете Кастанеда и не го попрактикува има няма 20 години...същото се отнася и за неправенето.

очевидно не ми е необходимо писаното от Кастанеда, за да стигна до сходни изводи (да пропуснем 20те години ;D)
дали ще му викаш лична сила или източник на енергия, поне за мен няма значение

виж, "неправенето" е друга тема, непонятна за мен

п.п. Хелото не се заяжда - просто това е нейния начин да попита как си успяла да се възползваш от Кастанеда, та евентуално и тя да вложи усилия натам, иначе - не си струва ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #92 -: Юни 30, 2011, 05:26:00 am »
Хело просто разсъждава практично, не се заяжда, но въпросът е каква е разликата в постигането на желания резулат между хората, които са чели Кастанеда и се занимават с духовно усъвършенстване и тези, които понятие си нямат от езотерика и не ги интересуват подобни неща ?

*

Divna

• 2478
« Отговор #93 -: Юни 30, 2011, 05:28:54 am »

АН, преди много много години ми каза, че с Юпитер във втори без пари няма да остана и винаги ще имам, колкото ми е необходимо.

Така е. Куспидата на втори дом е в Стрелец, а Юпитер ти е във втори дом. Тук без пари не се остава. ;D
При мен е същия случай. К2 в Стрелец и Юпитер на К2. След развода ми останах на чужд континент сама с двете ми деца и успях да имам достатъчно пари, за да живеем аз и децата ми един нормален живот, без никаква помощ от никъде само на една заплата.  Много нерви изхабих обаче покрай професията ми и искам си вече спокойствието, което от дълги години ми липсва. Кариера неща, искам спокойствие.

*

Divna

• 2478
« Отговор #94 -: Юни 30, 2011, 05:32:09 am »
Но, има едно но - чужбина ме мами, чужбина и любов, това ми се е загнездило в главата и в душата и това е положението...любов в чужбина....пък за света ще работя на вътрешно ниво  :confuse3: :rakeattack:

;D Пожелавам ти го от цялото си сърце!

*

kaily

• 5145
« Отговор #95 -: Юни 30, 2011, 05:37:21 am »

очевидно не ми е необходимо писаното от Кастанеда, за да стигна до сходни изводи (да пропуснем 20те години ;D)
дали ще му викаш лична сила или източник на енергия, поне за мен няма значение

виж, "неправенето" е друга тема, непонятна за мен

п.п. Хелото не се заяжда - просто това е нейния начин да попита как си успяла да се възползваш от Кастанеда, та евентуално и тя да вложи усилия натам, иначе - не си струва ;D

Е не е това, личната сила не е източник на енергия, личната сила е способността да привличаш събития, да го кажа другояче...вземи един калорифер и пробвай с него да привлечеш нова работа  ;D

А Хело не знам дали се заяжда, ама пак ще я посъветвам да отделя малко енергия и за мислене, а сега и още малко за четене - няколко поста по-нагоре споменах, че съм намерила точно работа, каквато отдавна съм искала, и то по време на криза и то на тая възраст, и то без да съм работила такава преди...

*

kaily

• 5145
« Отговор #96 -: Юни 30, 2011, 05:47:59 am »
Всъщност личната сила е енергията, която задейства неправенето - ето сега го формулирах с мои думи, за които Кастанеда може да се обърне в гроба сигурно  ;D
Но това е - за да пуснеш в ход неправенето, трябва да имаш лична сила...

Цитат
Хело просто разсъждава практично, не се заяжда, но въпросът е каква е разликата в постигането на желания резулат между хората, които са чели Кастанеда и се занимават с духовно усъвършенстване и тези, които понятие си нямат от езотерика и не ги интересуват подобни неща ?
Моето лично убеждение без да налагам никому мнение - за да станат нещата на тоя свят, трябва първо да ги свършиш в духовния. Казано е - написаното на небето не може да бъде развалено на земята. Нищо не се случва долу без да е написано горе. Т.е. за да свършиш каквото и да било тук долу, първо трябва да го напишеш горе...то това е и своего рода неправене.
В сциентологията има нива на тон и примерно човек има от 0 до 4-ти тон, а в действителност тоновете са от -40 до плюс 40.
Та на ниво да речем 25 е нивото на постулатите - при положение, че обикновените хора се движат между 0 и плюс 4, на ниво плюс 25 е ниво на постулатите. Там постулираш и после то се сваля долу за изпълнение...

Цитат
Кариера неща, искам спокойствие.
То и аз така, ама и любов, речено е
love & peace
  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #97 -: Юни 30, 2011, 06:02:27 am »

Но това е - за да пуснеш в ход неправенето, трябва да имаш лична сила...

Ти имаш хубав тригон между Слънце и Плутон - значи личната сила не ти липсва.
За теб е валиден постулата: "Искай, за да го получиш!"
Продължавай да желаеш нещата от които се нуждаеш и ще ги получиш. Само внимавай какво си пожелаваш.  ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #98 -: Юни 30, 2011, 06:16:28 am »
Надявам се, че не приемате Сциентологията насериозно...  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #99 -: Юни 30, 2011, 01:32:05 pm »
Надявам се, че не приемате Сциентологията насериозно...  ;D

Е, та ти по същата логика,можеш да се надяваш, че и астрологията, или медицината, или коя да е традиционна точна инженерна наука, примерно, не вземаме на сериозно:) По някое време започваме и живота да не вземаме на сериозно:)

Какво не и харесваш:)

Човек си избира наука, кауза, среда, приятели и пр,  наясно е с несъвършенствата им, но понеже с нещо го провокират или привличат, им отдава внимание и енергия:)