Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379864 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Събития и транзити
« Отговор #160 -: Октомври 13, 2011, 06:24:31 pm »
За лични обиди във форум съмнявам се някой да бъде осъден, освен лека форма на "обществено порицание", зависи и на кой колко му пука. Онова във ФБ е предизвикало широк обществен резонанс, намесен е етнически мотив и политически интереси (на фона на предстоящите избори и ширещата се пропаганда).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #161 -: Октомври 13, 2011, 07:37:04 pm »
 Te реала оправиха та опряха и до виртуала.
А къде са онези питекантропи дето влачеха хладни оръжия и селскостопански инвентар в Западна фабрика, заканваха се да колят българи?! Най-спокойно си продължават традиционните етнокултурни привички-кражби на жИлезУ.
Ни един хъхрек няма осъден.

« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 07:41:43 pm от Uran »

*

Stella

• 7765
« Отговор #162 -: Октомври 13, 2011, 07:41:59 pm »
За лични обиди във форум съмнявам се някой да бъде осъден, освен лека форма на "обществено порицание", зависи и на кой колко му пука. Онова във ФБ е предизвикало широк обществен резонанс, намесен е етнически мотив и политически интереси (на фона на предстоящите избори и ширещата се пропаганда).

Е, аз съм далновидна и виждам по-напред в бъдещето.. ;) Затова и може да звуча наивно. Може и да не сме живи, но по принцип е възможно. Очаквам да се приеме закон в обозримото бъдеще..
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #163 -: Октомври 13, 2011, 07:47:40 pm »
 Какво точно ще регулира този закон?!
Подобен хомот в/у словото просто ще роди нов сленг.

п.п.Мечтата на чиновника-регулации и оператори на печати.

*

Stella

• 7765
« Отговор #164 -: Октомври 13, 2011, 08:21:29 pm »
Какво точно ще регулира този закон?!
Подобен хомот в/у словото просто ще роди нов сленг.

п.п.Мечтата на чиновника-регулации и оператори на печати.

Първо не е мечтата на чиновника, а мечтата на водолея да живее в свободен свят, където никой да не го тормози. А ти къде си търсиш правата, когато някой ти наруши правото на труд, правото на мир и правото на ненасилие и т.н. да не изброявам? А когато някой ти наруши частния интерес?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #165 -: Октомври 13, 2011, 08:27:02 pm »
Стела, ми това се прави и то безнаказано независимо дали човек си търси правата или не.

*

Uran

• 6041
« Отговор #166 -: Октомври 13, 2011, 08:33:46 pm »
 Стела, не звучиш като водолей ама нейсе. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Октомври 15, 2011, 11:39:21 am »
Чудех се какво ще ми донесе секстилът на прогресивната Луна със Сатурн в 9 дом и съвпадът на СЛВ с Нептун по транзит...
Току що разбрах, че снощи е починала баба ми (тя ме е отгледала), реших да звънна на леля ми, да ги чуя какво правят. Тъкмо мислех тия дни каква злина ще свърши транзитният Сатурн освен всичко, което ми е натресъл до този момент.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #168 -: Октомври 15, 2011, 11:48:22 am »
Съболезнования Лили! :'(

Луна/Сатурн-възрастна жена чийто дух е отпътувал (9 дом).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Октомври 15, 2011, 11:57:11 am »
Съболезнования Лили! :'(

Луна/Сатурн-възрастна жена чийто дух е отпътувал (9 дом).

Имах такова предчувствие, но очаквах да се случи малко по-късно, към края на годината.
Тя от началото на декември миналата година беше в напълно безпомощно състояние - обездвижена, на памперси, не разпознаваше никой, не говореше... Леля ми се грижеше за нея, измъчи се и тя да ходи на работа и да гледа инвалид вкъщи.  :(

Преди два дни сънувах как в жилището на баба ми в една от стаите стоя аз, облечена в черна рокля, а майка ми взема мерки, за да ми ушие черна пола. Още миналата година, преди да разбира за инсулта, сънувах как излизаме с баба ми от стара порутена къща, а в двора ни посрещат баби с черни забрадки и ми подават кръгла питка (погача) и аз вкусвам от нея. Спомням си само, че хлябът бе много вкусен, сякаш сладък.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #170 -: Октомври 15, 2011, 12:03:09 pm »
Не тъгувай! Дай път на душата и , свободно да се слее с Вселената.

Моите съболезнования!

*

Uran

• 6041
« Отговор #171 -: Октомври 15, 2011, 12:05:05 pm »
Майка ти е искала да те подготви, а може тя самата да е "посрещнала" баба ти в отвъдните селения. :(

Преди 6г, когато почина баба ми, усетих че дойде да си вземе сбогом с мен-няка си видях в просъница неплътен образа й. Точно тогава е изпаднала в нещо като кома.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Октомври 15, 2011, 12:12:35 pm »
Снощи е починала, получава трети инсулт и изпада в кома, а после констатират смъртта.
Странно, но не съм усетила, не си спомням тази нощ да съм я сънувала или нещо свързано с нея...

Смъртта настъпва при транзитен Марс в точен съвпад със Слънцето й и тр. СЛВ в точен тригон към него.
« Последна редакция: Октомври 15, 2011, 12:17:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #173 -: Октомври 15, 2011, 12:15:05 pm »
Стела, не звучиш като водолей ама нейсе. :blink:

Ти ми заобиколи въпроса. Къде си търсиш правата като ти накърнят частния интерес?
Двоен Водолей съм, но с натална опозиция между Сатурн и Уран. Уча се на това колко е важен баланса между извоюваните права и свободи и гарантирането им. Абсолютната свободия е също така вредна....Но това е моят урок...ти както искаш.

Това, че е по-добре да липсват закони и правила в обществото трудно ще го обясниш на майката, чието дете е изнасилено от педофил. (В Русия вече приеха закон за скопяването им и аз приветствам това). Била съм свидетел на злощастната съдба на едно семейство, чиято дъщеричка беше изнасилена от един тюфлек... оня беше прибран и след това пуснат на СВОБОДА да се разхожда необезпокоявано (при това рецидив). Голямото братче на момиченцето има опит за обесване от чувство за вина, а майката беше на психотропни лекарства. Давам този фрапиращ пример, за да покажа колко крехко нещо е свободата и как тя трябва да се пази, дори и с цената на закони, които ограничават подобни действията за посегателство върху личността. Защото законите не са направени за потискат хората, които са съвестни, а да ги защитават. Всеки си мисли, че е достатъчно съвестен и че не му трябват закони. Обществото е сбор от хора с различни ценностни системи.

*

AH

• 2201
« Отговор #174 -: Октомври 15, 2011, 12:22:24 pm »
Чудех се какво ще ми донесе секстилът на прогресивната Луна със Сатурн в 9 дом и съвпадът на СЛВ с Нептун по транзит...
Току що разбрах, че снощи е починала баба ми (тя ме е отгледала), реших да звънна на леля ми, да ги чуя какво правят. Тъкмо мислех тия дни каква злина ще свърши транзитният Сатурн освен всичко, което ми е натресъл до този момент.

Моите съболезнования!
Секстилът е довел до естествен завършек.
Има още:
-   Съвпад на пр.Луна с нат.Плутон
-   Опозиция на тр.Сатурн към управителката на 7-ми дом/бабата/
-   Тр.управителка на 7-ми дом в 12
От тук- отдай дължимото на Плутон и Венера- с размисли за миналото и смисъла на живота, запали свещи, излез и купи нещо и почерпи някой – изобщо  ритуали

*

Stella

• 7765
« Отговор #175 -: Октомври 15, 2011, 12:33:20 pm »

Моите съболезнования..потъгувай си. не е лесно да изпратиш завинаги обичан човек. Мир и покой на душата и!  :(

*

Uran

• 6041
« Отговор #176 -: Октомври 15, 2011, 12:35:07 pm »
 Ако имам проблем с трудовото законодателство, ще си купя литература свързана с това. Добре ще проуча какво мога да направя по въпроса и какво НЕ и тогава ще предприема действия. Към адвокат или консултант ще се обърна след като имам вече достатъчно инфо по въпроса. Защо подхождам по този начин?! Ами проба-грешка, което ме е научило да имам едно на ум със специалистите.
 Последният такъв случай беше свързан най-общо казано с проблем по "устройство на територията". Е, четейки (инвестиция от 37 лв-закон + коментарна книга) разбрах, че НАШАТА няма да стане, опонентът ще получи само глоба, което не е удовлетворително в случая. Останалите засегнати продължиха да упорстват (да се "борят") и похарчиха грешни пари за адвокатски хонорари, такси и т.н.

Когато ПРАВОТО се упражнява избирателно, престава да бъде такова.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #177 -: Октомври 15, 2011, 12:57:25 pm »

Съболезнования Лили  :'(    Много ти се събраха " разделите", може би е добре
да се разделиш " доброволно " с някой неща от миналото, за да се обърнат нещата
(  в кой дом ти е натален Сатурн? )
Аз опитвам да го " ухажвам" Сатъра като раздадах всички непотребни дрехи
( някой чисто нови и необличани ) и вещи ( Сатурн- натален в 4-дом ).
Притеснява ме Нептун, който дълго ще транзитира през натален СЛВ - в 8-дом
и  транзитен  Уран на МЦ - не знам кого по-напред да " ухажвам "   :(
Естествени минерали и амулети

*

abroad

• 2187
« Отговор #178 -: Октомври 15, 2011, 12:57:31 pm »
Не тъгувай! Дай път на душата и, свободно да се слее с Вселената.

Моите съболезнования, Lillie! :25:
И още - помага ми, ако си знам, че защитно ме навестява понякога..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Октомври 15, 2011, 01:35:02 pm »
Много ти се събраха " разделите", може би е добре
да се разделиш " доброволно " с някой неща от миналото, за да се обърнат нещата
(  в кой дом ти е натален Сатурн? )
Аз опитвам да го " ухажвам" Сатъра като раздадах всички непотребни дрехи
( някой чисто нови и необличани ) и вещи ( Сатурн- натален в 4-дом ).

В 11 дом ми транзитира, опозира петодомния стелиум, но по 5 дом вече не е останало какво да губя, нито по 7ми.
Преди седмица  се отървах и аз от някои ненужни вещи, дадох ги на кварталния клошар за жена му и щерките.
Но Сатурн само с вещи и парцалки не можеш да го омилостивиш, ако има и друго за "даване", по тази ос в хороскопа отнема някои привързаности, ако не искаш да ги рекапитулираш доброволно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.