Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378834 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Събития и транзити
« Отговор #820 -: Януари 10, 2013, 08:54:43 pm »
Днес много странно ми проработиха транзитите - имах точен тригон на тр. Марс към нат. Плутон и разпадащ се точен секстил на ретро Юпитер с нат. Слънце. Денят започна и приключи с осмодомни теми.

Тая сутрин, тръгвайки за работа, реших по пътя да изхвърля боклука. До казаните за боклук, разположени близо до нашия блок, видях неголяма групичка от хора. Отдалеч не успях да ги разгледам добре и се запитах какво е това клошарско стълпотворение пред кофите за боклук. Когато ги доближих, изведнъж видях лежащ на земята човек - лежеше по корем, не му се виждаше лицето. Първоначално предположих, че е някой припаднал клошар. Но се оказа възрастен човек на видима възраст 60-65 години, който вероятно е получил удар и починал на място, докато е изхвърлял боклука - беше по домашни чехли горкичкият...  :( Вече бяха извикали линейка, дойде сравнително бързо. Пристигна лекарки екип, обърнаха човека по гръб и видях пяна на устата му - починал е внезапно, в агония...

От групичката хора ме заговори един човек, назова ме по име, първоначално ми се стори непознат. После се оказа, че това е съпругът на една от някогашните приятелки на майка ми, с годините доста се е променил. Пита ме за майка ми и се оказа, че не знае нищо. И докато му разказвах какво се е случило, всички неприятни спомени отново нахлуха. Пита ме кой живее горе в апартамента - било му се сторило, че на терасата има простряни детски дрешки... После, пътувайки в автобуса, едва сдържах сълзи през цялото време.

Следобед в офиса шефът ме викна в кабинета си и съобщи, че ни вдига заплатите от 1 януари. Освен това трябваше да подпишем някакви документи за отпуските, които ни се полагаха до края на годината (всички сме още в изпитателен срок) и които не сме ползвали. Подписах и помислих, че с това приключваме. И много се изненадах, когато заедно със заплатата шефът плати и годишната отпуска, която никой от нас не е ползвал, а хем преди празниците взехме и премии. Не спирам да се изумявам от тоя човек - до такава степен да си лишен от всякаква дребнавост, просто не е за вярване. Този път май наистина попаднах на изключително коректен работодател, дай Боже да му тръгне бизнесът.  :blink:

Научих и нещо интересно за него. Днес влезе в нашата стая и на всяка от нас подари по една книжка. Оказа се, че той е авторът и в книгата е публикувал записките от дневника на майка си, за която разбрахме, че през 2006 година е починала от рак. Толкова силно е обичала съпруга си, че е живяла само 5 месеца след смъртта му.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #821 -: Януари 10, 2013, 09:13:11 pm »
е това си е запомнящ се ден- силни емоции в двете крайности пак по 8 :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #822 -: Януари 10, 2013, 09:46:31 pm »
Утре ще ходя на дегустация в една винарна, с колегите от офиса. Но няма да завърши осмодомно, културно ще се прибера у дома. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #823 -: Януари 10, 2013, 10:01:29 pm »
Лили, заслужила си си коректен шеф. ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #824 -: Януари 11, 2013, 09:46:29 am »
Много странен ден, лили
Смятах, смятах, ето някакъв резултат:
Тр слънце куинкос к8
Тр хирон квадрат к8
Тр марс тригон к8
Тр нептун тридецил к8
Тр юпитер полусекстил луна
Тр уран квадрат луна

Може да има и още, ма много сметки :)
Единственото, което малко ме притеснява е, защо работодателят е изплатил отпуските
Май по последната промяна-ако не си си взела отпуската тази година по някаква причина, можеш да го направиш до 2 години след отстраняване на причината
Ако пък си искала и можела, но работодателят е отказал, тогава трябва да ти я плати, с някаква лихва, при изплащане на обезщетения-например напускане-май се казва мораторна лихва
И ако искаше да ви даде повече пари-можеше просто да ви даде по-голям бонус
Може и да не съм права да го подозирам, ама...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #825 -: Януари 11, 2013, 02:49:51 pm »
право на платен отпуск се придобива след 8 месеца трудов стаж въобще, смяната на работодателя не поставя начолото на нов 8месечен срок след който пак да придобиваш право на платен отпуск. Имал ли си някога 8 мес. трудов стаж - вече ти се полага винаги 20 раб. дни отпуск за календарната година.

*

Papy

• 4343
« Отговор #826 -: Януари 11, 2013, 02:55:39 pm »
Важно е да е осигурена на заплатата, която получава. А това, че е на изпитателен срок и непълен работен ден, не играе за отпуската (след натрупан стаж)
И 6месеца май е стандарт, по изключение може да са 3.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #827 -: Януари 11, 2013, 03:24:04 pm »
всеки от тримата изплаща при прекратяване на трудовото правоотношение пропорционално дни спрямо оставащата част от годината. Ако прекратяваш през юни и не си ползвал никакви дни за 2012 г. ще ти се изплатят 10 дни.

« Отговор #828 -: Януари 11, 2013, 08:45:37 pm »
Предноволунно да се отчета и аз ;D
Правилно или не днес имах запазен час за фризьор следобяд. Намалих дължината на косата с повече от една педя, бретон на една страна и повече обем в основата и плътност в дължините...
Общо взето съм доволна от резултата.

Тр. Луна съвпад Нептун/У1.

Нещо такова ;D
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 10:26:06 pm от romantica »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #829 -: Януари 11, 2013, 08:53:42 pm »
Честито!  :blink:

За същата прическа ме гласят и мен, но още не мога да взема решение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #830 -: Януари 11, 2013, 09:20:38 pm »
Романтика, честито и от мен! Добре изглежда прическата.

*

Mim_m

• *
  • 85
« Отговор #831 -: Януари 11, 2013, 09:27:11 pm »
Прическата е много хубава, аз я харесвам, защото съм с подобна  :-[ . При мен обаче косата е леко чуплива и като е малко на степени трябва преса всеки ден  :41:
Ако мислиш, че можеш, значи можеш. А ако мислиш, че не можеш, си абсолютно прав.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #832 -: Януари 11, 2013, 09:57:07 pm »
това новолуние ще ме унищожи.......днес деня ми бе наситен със събития...пада ми се в 12-ти дом на 4 градуса от АСЦ.......всички описания, които изчетох са много точни.......имам нужда от помощ........а незнам как да постъпвам.......новолунието прави тригони и секстили към Венера, Сатурн.....как такива аспекти могат да действат така...ето я и картата...много ще се радвам на съвети..... :'( :'( :'(

« Отговор #833 -: Януари 11, 2013, 10:23:07 pm »
Благодаря, Лили :blink: Действай!
Аз не се бях подстригвала повече от 7 месеца, aми да си кажа направо - клони към година ;D Да, знам - СРАМ ГОЛЯМ, въпреки че си я поддържам косата с един двуфазен балсам, с кристали, с маска, индийско масло. Няма цъфнали краища, жива си е ;D Това да не се подстригвам толкова време си беше напълно осъзнато желание. Исках да бъда с дълга коса, възможно по-дълга и най-дълга... известно време ;D Защото като ученичка в началното училище - от хубава дълга коса в детската градина в 1-ви клас без да ме питат ме подстригаха късо, за да не ми пречила, докато пиша и така до към 6-7 клас :lol: Но пък сега я отрязах на козирожка Луна и има да я чакам да порасне ;D

Благодаря ти, Мирабеллка :wub:

Мими, какво по-хубаво от чуплива коса :blink: И моята не е идеално права. Днес фризьорката ми я изправи с някаква нова преса за коса на Лореал (забравих името, защото цената на уреда за домашна употреба просто беше трепач 360лв. :o ;D , а и като се добавят стилизиращите кератинови продукти става ехееее ;D). Та, тази преса има контейнерче, което се пълни с вода и при загряване косата се изправя посредством парата. Наистина има разлика - по-жива и лъскава става косата.

*

Grace

• 2257
« Отговор #834 -: Януари 11, 2013, 10:31:04 pm »
това новолуние ще ме унищожи.......днес деня ми бе наситен със събития...пада ми се в 12-ти дом на 4 градуса от АСЦ.......всички описания, които изчетох са много точни.......имам нужда от помощ........а незнам как да постъпвам.......новолунието прави тригони и секстили към Венера, Сатурн.....как такива аспекти могат да действат така...ето я и картата...много ще се радвам на съвети..... :'( :'( :'(

vanilla, какво се е случило? виждам, че квадратурата Плутон/Уран активира наталния съвпад Слънце/Марс. Новолунието, на пръв поглед не би следвало да провокира драматични събития.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #835 -: Януари 11, 2013, 10:50:01 pm »
новолунието би трябвало да е хубаво нали ...но е в 12-ти дом......квадратурата Уран/Плутон ми десйтва отдавна.....а опозицията на Плутон към Слънце ме е хванала отдавна.......в началото беше добре.....това явно е опозицията Плутон/Марс........много съм объркана .......свръх много.....чернотиите в мен излизат на яве.......дано всичко да е за доброто ми.... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

*

Grace

• 2257
« Отговор #836 -: Януари 11, 2013, 10:58:07 pm »
Всъщност, при този орбис, спокойно можеш да броиш Новолунието в 1-и дом. Тъй че, това е добрата новина в случая. Защо реши, че то е причина?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #837 -: Януари 11, 2013, 11:07:00 pm »
кактопише навсякъде....явно по 12 трябвя да изчистя мръсното, за да мога да започна на чисто и ново 1......но ще мина през ада явно.....дано вселената да мие на помощ........алкохола помага.....за съжаление... :73: :03: ....ш***** vanilla....
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 11:11:36 pm от vanilla »

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #838 -: Януари 11, 2013, 11:18:11 pm »
я си вземи един студен душ и си подстрижи косата. алкохолът не е помогнал на никого.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #839 -: Януари 11, 2013, 11:23:10 pm »
кактопише навсякъде....явно по 12 трябвя да изчистя мръсното, за да мога да започна на чисто и ново 1......но ще мина през ада явно.....дано вселената да мие на помощ........алкохола помага.....за съжаление... :73: :03: ....ш***** vanilla....

Няма мръсно, ванила, тормозиш се за глупости
Понякога моралът ни вкарва в капани, понякога сами се вкарваме
Няма "чисти" хора-не сме ангели, нито богове