Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 377737 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Събития и транзити
« Отговор #40 -: Септември 21, 2011, 08:06:27 pm »
Първо родителите се грижат за пикливи и болни деца, както и за развитието и възпитанието им, после децата се грижат за родителите.
Предава се отговорността в семейството. По Сатурн.

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Септември 21, 2011, 08:16:10 pm »
Първо родителите се грижат за пикливи и болни деца, както и за развитието и възпитанието им, после децата се грижат за родителите.

това си е по Луната и по ИЦ. Сатурн управлява МЦ.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #42 -: Септември 21, 2011, 08:24:30 pm »

Отговорността и предаването от поколение на поколение е по Сатурн.

Двете оси са свързани.

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Септември 21, 2011, 08:47:28 pm »

Отговорността и предаването от поколение на поколение е по Сатурн.

Двете оси са свързани.

Тц, ...оста е една, но ролите са разделени...."напикаването" и обгрижването на напиканите дупета е по луната..
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Септември 22, 2011, 07:20:32 am »
отдавна наблюдавам тази аномалия при себе си
имаш ли обяснение за нея, АН?
има ли общо със скритата в 8 Луна, например?

Важен въпрос, върху който съм мислила.
Допускам, че се проявява духовният закон за действие и противодействие. Вкараме ли повечко ентусиазъм в една посока, в обратната е недостатъчно.
Тоя закон се усеща:
1.   когато имаме повече или важни опозиции в радикса.
2.   когато в живота ни се проявява бързо непосредствената карма – например, бъркаме на физическо ниво като работим твърде много – тутакси идва здравословен проблем или емоционален. Или пък правим емоционална или логическа грешка, като вземаме някакво решение или предприемаме действие,  и тутакси се появяват спънки. /това с непосредствената карма е доста деликатно – защото понякога урокът е да проявим упорство – питаме се, лутаме се и така – въпросът е да гледаме философски и без стрес/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #45 -: Септември 22, 2011, 07:28:18 am »
отдавна наблюдавам тази аномалия при себе си
имаш ли обяснение за нея, АН?
има ли общо със скритата в 8 Луна, например?

Важен въпрос, върху който съм мислила.
Допускам, че се проявява духовният закон за действие и противодействие. Вкараме ли повечко ентусиазъм в една посока, в обратната е недостатъчно.
Тоя закон се усеща:
1.   когато имаме повече или важни опозиции в радикса.

Разкажи повече за това. Аз нямам квадратури, само полуквадратури.

Имам няколко опозиции.

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Септември 22, 2011, 08:44:50 am »
Имам няколко опозиции.

Допускам, че когато действат опозиции /в радикса или при транзити, прогресии и пр./, е важно да се научим да оставаме в центъра – да постигнем автономност или самодостатъчност на вътрешно ниво. Колкото повече сме я утвърдили тая автономност, толкова по-малко ще ни разбалансират или разстройват  външни фактори.

В случая някаква чужда моментна оценка /независимо позитивна или негативна/ не трябва да е сериозно основание да ни вкара или изкара от хармония. Както и последвалата я новина – раждаме се и умираме, разболяваме се и оздравяваме – в случая ще сме по-полезни за близките си, ако останем с трезво мислене и им дадем окуражаваща подкрепа , вместо да се сринем емоционално, че не сме близко до тях и не можем някак конкретно да помогнем.

« Отговор #47 -: Септември 22, 2011, 09:03:51 am »
Ох и аз да се оплача...
Преживявам истинки шок и разочарование в момента. Отдавам всичко на тр. Плутон квадрат Слънцето, тр. Плутон квадрат Юпитер, тр. Сатурн квадрат Нептун.

Непрекъснато мисля правилно ли действам, не греша ли, защо на мен, защо това, защо онова... Правя постоянно оценка на другите, усещам, че ги съдя. Незначителни неща ме разколебават... Ужас!!!!!
« Последна редакция: Септември 22, 2011, 09:23:40 am от romantica »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #48 -: Септември 22, 2011, 09:04:30 am »
Имам няколко опозиции.

Допускам, че когато действат опозиции /в радикса или при транзити, прогресии и пр./, е важно да се научим да оставаме в центъра – да постигнем автономност или самодостатъчност на вътрешно ниво. Колкото повече сме я утвърдили тая автономност, толкова по-малко ще ни разбалансират или разстройват  външни фактори.

В случая някаква чужда моментна оценка /независимо позитивна или негативна/ не трябва да е сериозно основание да ни вкара или изкара от хармония. Както и последвалата я новина – раждаме се и умираме, разболяваме се и оздравяваме – в случая ще сме по-полезни за близките си, ако останем с трезво мислене и им дадем окуражаваща подкрепа , вместо да се сринем емоционално, че не сме близко до тях и не можем някак конкретно да помогнем.

Какво ще кажеш за няколко опозиции по оста Телец (7-ми 8-ми дом)-Скорпион (1-ви дом)?

*

AH

• 2201
« Отговор #49 -: Септември 22, 2011, 09:19:25 am »
Какво ще кажеш за няколко опозиции по оста Телец (7-ми 8-ми дом)-Скорпион (1-ви дом)?

Много трудна – съпоставима е само с опозицията лъв-водолей.
Всички други опозиции в знаци са с по-нисък рейтинг като пракачества.

« Отговор #50 -: Септември 22, 2011, 09:21:08 am »
   Аз също все още изживявам шок, но сама го провокирах, сега и аз се чудя дали правилно съм постъпила...Защото го направих абсолютно спонтанно., /иначе отдавна исках да скъсам, но не бях готова/..и сега се оглявам Вселената да ми подскаже правилно ли съм постъпила...Да ама сърцето ме боли....Та имам една съществена точна опозиция в натала, заради която често излизам от равновесие...Но реално погледнато, за себе си съм твърде субективна, но за близките оставам обективна...Явно е някаква доза егоизъм или свръхегоизъм - не знам...но на себе си не мога да помогна, за това се оставям на течението - до където ме отведе.
  Още повече че фиксираният кръст при мен е твърде застъпен и кардиналното ми Слънце само трябва да опира пешкира...Но тук вече стигаме до ИЗБОР...

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Септември 22, 2011, 09:34:15 am »

Toчно 2 си имам по тази ос и още 3 по овен-везни. :-X
Ан, защо лъв/водолей е по-проблемна примерно от близнаци/стрелец?

« Отговор #52 -: Септември 22, 2011, 09:46:31 am »
   Уран, нямам спомен къде съм чела, но най-гадния е фиксирания кръст, защото и да искаш да направиш нещо, все едно имаш вързани за краката гюллета и все нещо ще те спъва, за да вървиш напред....Докато мутабелния кръст - има лесно изразима енергия, която извира постоянно, носи проблеми когато не можеш да я асимилираш, в тези случаи се проявяват вътрешните разстройства на психиката, постоянно вътрешно напрежение, което те подтиква към действие, а ако не действаш, засяга личността в повечето случаи като психо-заболяване....Докато фиксирания кръст, за да прескочиш или надскочиш действието му, трябва огромно усилие, воля...Като преодолееш действието му се чувстваш победител до следващата стена, която пак трябва да прескачаш....научаваш се да дебнеш момента, но ти изцежда всичката енергия. А тук си правя малко свободни съчинения, базирани на личен опит, кардиналния кръст би трябвало да е най-добрия като енергетика....взимаш решения и действаш иии понасяш отговорността от действията си...Ако се противиш на тази кардинална енергетика /сърдечна/, предполагам се появяват проблемите на физическо ниво...Разсъждавам си просто... :lol:

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Септември 22, 2011, 09:47:45 am »
Аз съм забелязала следното нещо при себе си, че трябва да избягвам да се хваля. Изобщо гледам да не вземам твърда позиция така или онака за нещо. Та в тази връзка са ми любопитни хората като Марая, които имат категорично мнение и изказването му не пречи на проявлението му в тази насока.
Чудя се възможно ли е да се случи нещо/а, от което човек да се чувства в хармония и щастлив и да не среща постоянно противопоставяне.  :-X

« Отговор #54 -: Септември 22, 2011, 09:48:25 am »

Toчно 2 си имам по тази ос и още 3 по овен-везни. :-X
Исках едно да пиша, а то се получи друго...всъщност свързват, правят аналогия на Христовия кръст в астрология със знаците на фиксирания кръст.

*

AH

• 2201
« Отговор #55 -: Септември 22, 2011, 09:52:23 am »

Сравнявам силата на знаците като пракачества – телец-9.5; скорпион -9 – сумата-18,5
Близнаци-7,5; стрелец-7,5 – сума- 15

/това е смисълът и ползата изучаването на астрологията да почне от пракачества – в някакъв момент преставаш да търсиш таблички и да смяташ- правиш го подсъзнателно/

Впрочем, това че една опозиция е по-силна като пракачества, не значи, че е по-проблемна:) – само при други равни условия:) –отделно, че трябва и всичко останало да отчетем.
Но основното е, че подобни неща намират как разнообразно да се проявяват цял живот и май  няма как да се надяваме на окончателно отработване:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #56 -: Септември 22, 2011, 10:22:54 am »
 Toва което Дейзи казва съм го усещала през целия си съзнателен живот. Дори когато внимателно и прецизно съм обмисляла нещата са се появявали спънки, преодоляването на които по никакъв начин не е зависело от мен. А за хвалбите...колкото пъти съм навирвала нос и се е появявала боксова ръкавица.
Явно неправене му е майката както казва Кайли.

п.п.Синът ми има доста опозиции по лъв/водолей. Почти всички лични планети са наблъскани там+ мунданно Уран и Нептун. :-X

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Септември 22, 2011, 11:15:14 am »
Ох и аз да се оплача...
Преживявам истинки шок и разочарование в момента. Отдавам всичко на тр. Плутон квадрат Слънцето, тр. Плутон квадрат Юпитер, тр. Сатурн квадрат Нептун.

Непрекъснато мисля правилно ли действам, не греша ли, защо на мен, защо това, защо онова... Правя постоянно оценка на другите, усещам, че ги съдя. Незначителни неща ме разколебават... Ужас!!!!!

С негативни аспекти на Плутон към натални планети, нещата трябва да се изживеят на вътрешно ниво, защото се намесват обстоятелства извън нашия контрол - социално-икономически и др. глобални фактори. Не е време за вземане на сериозни решения, преди вътрешните трансформации да бъдат направени, защото може да се окажат грешни.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #58 -: Септември 22, 2011, 11:25:17 am »
Аз съм забелязала следното нещо при себе си, че трябва да избягвам да се хваля. Изобщо гледам да не вземам твърда позиция така или онака за нещо. Та в тази връзка са ми любопитни хората като Марая, които имат категорично мнение и изказването му не пречи на проявлението му в тази насока.
Чудя се възможно ли е да се случи нещо/а, от което човек да се чувства в хармония и щастлив и да не среща постоянно противопоставяне.  :-X

Винаги зад сложните думи прозират нечисти намерения....
Страшно е когато човек се колебае и не е сигурен в себе си....
В астрологията ...,когато говорим за консултации...клиента търси.....не уклончиви отговори....а сигурност....
Знанието не е свързано с колебание..,а със други неща....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Септември 22, 2011, 11:27:01 am »
   Уран, нямам спомен къде съм чела, но най-гадния е фиксирания кръст, защото и да искаш да направиш нещо, все едно имаш вързани за краката гюллета и все нещо ще те спъва, за да вървиш напред....Докато мутабелния кръст - има лесно изразима енергия, която извира постоянно, носи проблеми когато не можеш да я асимилираш, в тези случаи се проявяват вътрешните разстройства на психиката, постоянно вътрешно напрежение, което те подтиква към действие, а ако не действаш, засяга личността в повечето случаи като психо-заболяване....Докато фиксирания кръст, за да прескочиш или надскочиш действието му, трябва огромно усилие, воля...Като преодолееш действието му се чувстваш победител до следващата стена, която пак трябва да прескачаш....научаваш се да дебнеш момента, но ти изцежда всичката енергия. А тук си правя малко свободни съчинения, базирани на личен опит, кардиналния кръст би трябвало да е най-добрия като енергетика....взимаш решения и действаш иии понасяш отговорността от действията си...Ако се противиш на тази кардинална енергетика /сърдечна/, предполагам се появяват проблемите на физическо ниво...Разсъждавам си просто... :lol:

Въпреки големия воден тригон, имам от всички кръстове. И слава Богу!

1. Госпорадите на светилата ми - Уран и Сатурн са в тао-квадрат с асцендента ми - подвижен кръст. Стрелец/Дева-Риби.
2. Господарят на Асцендента-Юпитер е в квадратура с господаря на 4-ти дом - Марс в кардиналния кръст.
3. Светилата са в квадрат с Нептун - фиксиран кръст.

Най-труден за изживяване откъм транзити при мен е подвижния кръст, особено при тежък транзит на Плутон/Уран/Нептун и Сатурн през асцендента. засягат се гокленови зони (главни оси).

Най-динамичен и зареждащ е кардиналния, но и най-изморителен .Дава ми много адреналин, но после ми трябва пълен релакс за възстановяване на силите - изморява ме физически, не толкова психически. Засяга управителите на 1 и 4-ти дом - все главни оси.

Фиксираният кръст и аз съм забелязала, че сякаш дава повече инат и упоритост, но имаш усещането, че  не се придвижваш напред. Фиксирания кръст, по-скоро отстоява позиции. Това може да бъде много опасно за здравето, когато усещаш, че нещата не вървят, но продължаваш да държиш на тях, поради някакъв идеал (Водолей), заради материална сигурност (Телец), заради егото (Лъв) или заради желанието да изпиташ докъде можеш да стигнеш (Скорпион).