Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 377674 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Събития и транзити
« Отговор #60 -: Септември 22, 2011, 11:51:31 am »
Марая, там е въпроса, че знанието няма нищо общо и не говоря конкретно за астрологията. Не ти ли се е
случвало да кажеш нещо така и то да стане като че напук на теб наопаки. Примерно радвам се на телефона, който съм си взела и взема че изразя доволството си от направената покупка и и го похваля гласно и той последствие вземе та се развали нещо.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #61 -: Септември 22, 2011, 12:01:01 pm »
А има ли я в този миг мисълта и настройката, че точно така ще стане впоследствие? Че със сигурност трябва нещо да се обърка, щото нямаш право да се радваш. Това е доста силно прилепчив емоционален модел принципно, който си има своите по-дълбоки корени; но иначе аз съм го забелязвала при Сатурнов транзит, не и без съчетание на Плутон към този период. Според мен пробвай да се освободиш от този страх, че непременно следва да бъде така, опитай и виж какви са вариантите в следващи ситуации.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Септември 22, 2011, 01:36:53 pm »
Марая, там е въпроса, че знанието няма нищо общо и не говоря конкретно за астрологията. Не ти ли се е
случвало да кажеш нещо така и то да стане като че напук на теб наопаки. Примерно радвам се на телефона, който съм си взела и взема че изразя доволството си от направената покупка и и го похваля гласно и той последствие вземе та се развали нещо.

Има общо и още как.... :blink:

Не...,не ми се е случвало....При мен е точно обратното..на това за което ти говориш.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Септември 22, 2011, 01:49:08 pm »
Самоувереността трябва да има реално покритие.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Септември 22, 2011, 02:26:18 pm »
Всичко следва да има покритие....

Трябва е императивна дума...и трябва да се ползва ;D по предназначение.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Септември 22, 2011, 02:44:13 pm »
О, трябва трябва..особено когато се работи с човешки съдби, което е много задължаващо, тази дума си е точно на място.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #66 -: Септември 22, 2011, 02:50:19 pm »
Трябва е крайна дума (глагол). Нейният смекчен израз е налага се.

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Септември 22, 2011, 03:01:22 pm »
Важно е да се носи отговорност за думи , дела , мисли....Особено когато става дума за човешки мАтрЯл....При колебливите липсва отговорност...,не им се налага да я поемат...

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Септември 22, 2011, 03:27:00 pm »
Трябва е крайна дума (глагол). Нейният смекчен израз е налага се.

Зная. за мен няма разлика. дали трябва или се налага, все е нещо, което изисква смирение и поемане на отговорност. Аз ползвам тази дума в речника си, вкл. и по отношение на самата себе си и съм свикнала.
нейното звучене...не ме притеснява.

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Септември 22, 2011, 03:46:45 pm »
Марая, там е въпроса, че знанието няма нищо общо

Абсолютното знание е непостижимо, а човек винаги има какво ново да научи. В този ред на мисли и сигурността въз основа на това не може да бъде 100 процентова.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Септември 22, 2011, 04:01:06 pm »
Марая, там е въпроса, че знанието няма нищо общо

Абсолютното знание е непостижимо, а човек винаги има какво ново да научи. В този ред на мисли и сигурността въз основа на това не може да бъде 100 процентова.

Не е и нужно...да го има...Човек може да носи точно толкова , колкото му е дадено...и нито грам повече...Или , ако ни е писано да скочим метър и петдесет..няма как да скочим метър и осемдесет....
Опита е нещо много ценно...реално практиката струва далеч повече от академичните трудове...А сигурността се постига на база опит, който винаги е придобит на база...която не е абстракция...,а една определена реалност.
Знам..,че почти не бъркам..или при прогностика бъркам само за себе си...За другите до този миг нямам празно- колкото и категорично да изглежда...А и напоследък разбирам..,че точно това се харесва....

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Септември 22, 2011, 05:05:04 pm »
Eдна любима писателка...-Флоринда Донер казва:

"Не е важно какво казва човек, щом като има силата да го каже."

"Човек никога не бива да лъже с цел да му повярват. Ако не лъжеш с цел да ти повярват, можеш да кажеш всичко, което искаш, без значение какво ще си помислят хората за теб."

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Септември 22, 2011, 06:25:29 pm »
Мащехата по кой дом е?

*

Divna

• 2478
« Отговор #73 -: Септември 22, 2011, 07:07:50 pm »
Мащехата по кой дом е?

Доведен баща/заварен е 12 дом. Значи доведена/заварена майка е 6ти. Така са ми обяснявали ама не съм пробвала. Има обаче логика, защото 9 (втори брак) от 4 (дома на майката)е 12 дом (дома на втория съпруг на майката), а 9 от 10 (дома на бащата) е 6 (дома на втората жена на бащата).

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Септември 22, 2011, 08:08:13 pm »
Мащехата по кой дом е?

Доведен баща/заварен е 12 дом. Значи доведена/заварена майка е 6ти. Така са ми обяснявали ама не съм пробвала. Има обаче логика, защото 9 (втори брак) от 4 (дома на майката)е 12 дом (дома на втория съпруг на майката), а 9 от 10 (дома на бащата) е 6 (дома на втората жена на бащата).

Благодаря, Дивна! Логично звучи.

*

Asol

• 4140
« Отговор #75 -: Септември 23, 2011, 10:00:57 am »
Примерно радвам се на телефона, който съм си взела и взема че изразя доволството си от направената покупка и и го похваля гласно и той последствие вземе та се развали нещо.

Като стана въпрос и споменах телефон днес си изтървах телефона от високо и той се удари къде ли не.  :-\
Добре че не е айфон.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #76 -: Септември 24, 2011, 02:24:18 pm »
Ай сега знаещите да коментират случващото се в Катуница на фона на транзитите.
Случаят е безпрецедентен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Септември 24, 2011, 02:39:04 pm »
Ай сега знаещите да коментират случващото се в Катуница на фона на транзитите.
Случаят е безпрецедентен.

Циганите са под знака на Юпитер... :blink:. а той е ретро...Луната е в лъв-масата , народа ...в каре с Юпитер.

« Отговор #78 -: Септември 24, 2011, 02:56:32 pm »
Мисля, че кардиналните транзити са виновни за ескалирането на напрежението. В картата на България има опозиция Луна/Сатурн по оста AC-DC - подтискане на емоциите у народа и на самия народ. Българинът предпочита да си замълчи и да се трае, вместо да си каже какво му е на сърцето, гласът на народа рядко се чува. Плунтон с ретроградното си движение се намира върху Луната, а огненият Уран е в квадратура. Луна/Плутон - силни емоции, в комбинация с напрегнат аспект с Уран може да говори за експлозивност, крайна нетърпимост. Слънцето от вчера е във Везни и подчертава нуждата от хармония, съгласие и съместна работа. Но Слънцето допълва тази мунданна квадратура до Тау квадрат (Луна/Плутон е на върха му), така че на повърхността излизат всякакви проблеми, свързани с липсата на разбирателство и социален баланс. Транзитен Марс се намира в Лъв (фиксиран знак - липса на компромис) и така е в квадратура със съвпада Слънце/Уран в картата на България - нагнетеното социално напрежение ескалира под формата на насилие.

« Последна редакция: Септември 24, 2011, 03:09:58 pm от Mirabella »

« Отговор #79 -: Септември 24, 2011, 06:04:49 pm »
Просто на циганите леко им се разстрои бизнеса по изборите. Ама много леко им се разстрои и без последствия.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.