Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378036 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Събития и транзити
« Отговор #280 -: Януари 16, 2012, 04:55:38 am »
може ли да се обърне за добро или да се радвам, че отново при много засегнат точно сега анаретен Сатурн пак няма проява, освен че вчера похарчих с удоволствие повечко пари за дома ;D

Сатурн на първо място е „зла“ планета. После гледаме знаци, домове, аспекти.

Като „зла“ на първо място, тя е пестелива в демонстрациите на добрите си прояви. И съгласно природата и, добрите прояви ги установяваме след известно време. Но пък можем да смятаме, че щом е била действаща в даден период и не сме установили демонстрация на лоша проява, то тя се е проявила за добро, което ще установим, евентуално, по-късно.

Иначе шопингът е добра ТЕС и трябва да си го ползваме периодично:)

« Отговор #281 -: Януари 16, 2012, 06:54:00 am »
може ли да се обърне за добро или да се радвам, че отново при много засегнат точно сега анаретен Сатурн пак няма проява, освен че вчера похарчих с удоволствие повечко пари за дома ;D

Сатурн на първо място е „зла“ планета. После гледаме знаци, домове, аспекти.

Като „зла“ на първо място, тя е пестелива в демонстрациите на добрите си прояви. И съгласно природата и, добрите прояви ги установяваме след известно време. Но пък можем да смятаме, че щом е била действаща в даден период и не сме установили демонстрация на лоша проява, то тя се е проявила за добро, което ще установим, евентуално, по-късно.

Иначе шопингът е добра ТЕС и трябва да си го ползваме периодично:)

Мен напоследък много ме вълнуват аспектите на транзитен Сатурн,защото дълго време ще си го чакам да се разкара от Луната ми.Съвпад 1 гр. И още доста дълго време ще се подвизава върху нея.Имаше един период в който усещах с пълна сила аспекта. Забелязах,че когато започнах да постъпвам по-мъдро тогава нещата се поуспокоиха. Доста ме притеснява какво още ще ми сервира  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #282 -: Януари 20, 2012, 07:04:51 pm »
Какво е астрологичното ви мнение за новите строги мерки срещу интернет пиратството, в това число торент-сайтове, сайтове за обмяна на файлове и т.н., които американският сенат се готви да приеме? Днес за затворили едно симпатично сайтче, от което се теглят много файлове на ден - megaupload.com.

Това е една от картите на САЩ. По транзити анаретен и екзалтиран Сатурн (съвсем близо до стационалната си точка) - властта, рестрикцията, закона, стигаща до екстремум (анаретен) в желанието си да демонстрира колко е силна (екзалтация) се намира в съвпад с върха на 11-тия дом в картата - интернет и свободата. От друга страна Уран е на върха на 4-ти дом и така в опозиция с МС и квадратура с Венера (У10). Няма да мине без съпротива.

Има и други карти на САЩ в нета. Нямам представа коя е по-достоверна.

*

Stella

• 7765
« Отговор #283 -: Януари 20, 2012, 07:14:37 pm »
Тука е мястото да кажа: "Аз нали ви казах, че с навлизането на Уран в Овен ще се предприемат строги мерки срещу интернет тероризма, пиратството, тормоза и всичките там извращения на новите техники за комуникация, които излизат извън пътя". Рано или късно и това ще стане. това е само началото.  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 07:19:17 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #284 -: Януари 20, 2012, 07:19:59 pm »
Затова теглете, докато му е времето! ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #285 -: Януари 20, 2012, 07:20:47 pm »
Затова теглете, докато му е времето! ;D

хахаха! Аз каквото и да изтегля, не  мога да го изтъргувам. Казват, някои изкарвали милиони  :57:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #286 -: Януари 20, 2012, 07:25:04 pm »
По-голяма част от хората теглят само за лично ползване. Но Холивууд си искат паричките. Аз бих ги посъветвала вместо да лобират из сената, да почнат да правят по-добри филми. Защото какво става - изтегля си нов техен филм от торента и на 5-тата минута (няма и толкова) го трия. То не става за гледане, толкова скучен. Та камоли на кино да ида.

Хайде сега да идат и да хванат истинските пирати - сомалийските!
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 07:57:31 pm от Mirabella »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #287 -: Януари 20, 2012, 07:49:32 pm »
А когато влезне Плутон във Водолей - ще ни затрие всички интернет свободи,
които са ни останали - сигурно ще има пълен контрол  :mellow:

Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #288 -: Януари 20, 2012, 08:25:49 pm »
А когато влезне Плутон във Водолей - ще ни затрие всички интернет свободи,
които са ни останали - сигурно ще има пълен контрол  :mellow:

Мафията ще навлезе в интернет - хахаха! ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #289 -: Януари 20, 2012, 08:26:22 pm »
Слънцето вече е във водолей. Урааа! ;)

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #290 -: Януари 20, 2012, 09:11:19 pm »
Не зная дали му е тук мястото на този въпрос, все пак да питам  :blink:Дирекционен Уран на куспидата на 9 дом какво може да донесе ?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #291 -: Януари 21, 2012, 07:58:20 am »
Не зная дали му е тук мястото на този въпрос, все пак да питам  :blink:Дирекционен Уран на куспидата на 9 дом какво може да донесе ?
Връзки с чужденци и много пътувания зад граница. Смяна на местоживеенто, начало на обучение /висше обр./, засилен интерес към окултното и обръщане към духовното, промяна на мирогледа....
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #292 -: Януари 21, 2012, 09:14:57 am »
Връзки с чужденци и много пътувания зад граница. Смяна на местоживеенто, начало на обучение /висше обр./, засилен интерес към окултното и обръщане към духовното, промяна на мирогледа....
Благодаря за отговора Венера ! :blink:И аз си мисля ,че има индикации за смяна на местоживеенето, но исках да чуя и странично мнение.Освен дирекц.Уран на куспидата на 9 дом и Меркурий упр. на (4 и 7 дом )сменя знака 

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #293 -: Февруари 02, 2012, 08:54:44 pm »
Tomorrow, dreamy Neptune is leaving logical, cold Aquarius and slipping into its home sign of Pisces, after traipsing through the zodiac for 149 years. That's right -- these two haven't seen each other since 1862 (except for a brief retrograde stint in 2011)! Since planets are most comfortable in their home signs, this will be a particularly powerful shift.

Neptune rules our ideals, dreams and hopes, and Pisces our compassion. When they get together, they have the power to break down individual and global boundaries. This magical period is just ramping up. We will undoubtedly see signs of progress in the years ahead. We'll find hope where there was none.

*

Divna

• 2478
« Отговор #294 -: Февруари 02, 2012, 09:46:22 pm »

Интересното вчера беше, че имахме взаимодействие на три планети в анерет.
Анерет – позиция на планета в 29-я градус на знак.
Основно значение на „анерет“ – обръщане.
Венера в анерет- обръщане на чувства
Нептун в анерет- обръщане на илюзии
Сатурн в анерет- обръщане на работа – поява на фикс идеи за работа

AH, за светилата в анаретен градус какво ще кажеш?
При мен съвпадът Слънце/Плутон е в анарет. Слънце У10, а Плутон У1. Тр. Сатурн като мина през тях имах чувството, че с живота ми вече е свършено.  :-[ ;D

« Отговор #295 -: Февруари 07, 2012, 05:01:25 pm »
За пореден път виждам подобен правоъгълник от възлите в транзита си. Интересно ми е как тълкувате вие този транзит (не само въпросния правоъгълник)? Поне каквото аз виждам, показва интересни неща, но реално нещата стоят друго яче. На какво може да се дължи подобна разлика според вас?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

« Отговор #296 -: Февруари 07, 2012, 05:15:08 pm »
Тадж спомена, че при транзит на ЮЛВ върху Юпитер могат да бъдат отнети благинки. Ти в момента имаш транзитен ЮЛВ върху натален Марс, който е в хармоничен аспект с наталната нодалната ос. Изцеден ли се чувстваш, безсилен, безинитиативен или делата, които си започнал не дават резултат? Имаш благоприятен аспект на транзитен Сатурн към натален. Не очаквам проблемът да е във външна блокада.

Плутон ти аспектира наталния квадрат Нептун/Венера. Мисля, че по отношение на любовта, ще се разделиш с илюзии (Нептун в 5-ти) и неработещи концепции.
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 05:21:26 pm от Mirabella »

« Отговор #297 -: Февруари 07, 2012, 05:37:48 pm »
Тадж спомена, че при транзит на ЮЛВ върху Юпитер могат да бъдат отнети благинки. Ти в момента имаш транзитен ЮЛВ върху натален Марс, който е в хармоничен аспект с наталната нодалната ос. Изцеден ли се чувстваш, безсилен, безинитиативен или делата, които си започнал не дават резултат? Имаш благоприятен аспект на транзитен Сатурн към натален. Не очаквам проблемът да е във външна блокада.

Плутон ти аспектира наталния квадрат Нептун/Венера. Мисля, че по отношение на любовта, ще се разделиш с илюзии (Нептун в 5-ти) и неработещи концепции.

Ами гореописаните чувства, ги усещам от 2 години насам така, че не се изненадвам. Иначе за любовите... то няма с какво да си създавам илюзии. За жалост няма никого до мен, а и като гледам няма и да има скоро. А по отношение на транзита - явно грешката ми е в това, че търся само положителното (парадоксално за песимизма ми по принцип).
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

AH

• 2201
« Отговор #298 -: Февруари 08, 2012, 05:06:08 am »

AH, за светилата в анаретен градус какво ще кажеш?
При мен съвпадът Слънце/Плутон е в анарет. Слънце У10, а Плутон У1. Тр. Сатурн като мина през тях имах чувството, че с живота ми вече е свършено.  :-[ ;D

Ей така, от нищото сякаш, се обръщат желания и чувства.

Може би за хората с такава локализация на светилата в радикса  е важно да приемат, че в тоя живот и в тая вселена сме еднодневки на фона на безкрайността.

« Отговор #299 -: Февруари 08, 2012, 07:15:57 pm »
 Днес усетих с пълна сила мунданния съвпад на Уран и Венера, който е на к8 при мен,опонира нат ми Уран/ в Уранова опозиция съм/ и тригонира нат ми Нептун....Боготворях човек,който не е трябвало да боготворя- съдбата многократно ми показваше,че не трябва ад контактувам с него, и аз забелязвах знаците, но ми беше хубаво да съм с "онзи"...Днес  аз за пръв път усетих неприязън някаква към този човек/без предварително да съм се настройвала/- изведнъж нещо у мен се обърна срещу него и усетих истинската му същност, като той си се държеше по същия начин,както преди- кавалер е ,но не съвсем...почувствах се  емоционално освободена,момичета...а толкова страдах по него/квадратура на Нептуните имам/.... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)