Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378986 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #380 -: Юли 20, 2012, 10:37:51 pm »
Сатурн е един, но нито Сатурн управлява едни и същи неща за всички, нито светилата на всички са на едно и също място. За мен Сатурн като управител на Асцендента носи едни неща, за друг - други. Мисля, това всички тук го знаем.  ;) Няма как да приравним транзитите на всеки един. Вероятно ще е по-полезно да кажеш къде е твоят Сатурн, какво управлява, както и Луната или каквото друго е засегнал.

Ами и аз това казвам, ние сме различни (асцендент, домове, Сатурн У на различни домове!), енергията която носи е една, възприятието (отношението на човека към...) е различно. Сатурн не се променя. Пътят му е един и същ от милиарди години.

« Отговор #381 -: Юли 20, 2012, 10:39:56 pm »
Сатурн ми е в 10 дом, управлява 4-ти,

Луна в пети дом , управлява 10
 :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #382 -: Юли 20, 2012, 10:52:28 pm »
Ми няма как енергията да остава една и съща, при положение, че се пречупва през различна призма. Получателят няма как да я усеща идентична. При теб нормално да не е имало същото отражение, нещо ми се губи аргумента ти към нашите постове по-горе. Ти имаш У4 в 10ти квадрат У10 в 5ти... И не е ясно от кой дом е квадратирал. Но при всички случаи нищо общо няма с моята рачешка седмодомна Луна, най-малкото, да не говорим за Асцендента, който ме отразява мен самата, макар и в очите на околните. За теб статусът изглежда стабилен в този момент, тъй като У4 е в най-високата точка. Но ЛУната, макар да не й знам знака, е управител на ъглов дом, че и най-издигнатия и предвид женската й ориентация, в 5ти дом, нищо странно да се е държала добре. Освен това не знаем знаково в какво отношение са били двете планети и как са били поставени. И така нататък. Просто за мен това, което написа първо и това, което пишеш сега са доста различни неща.

« Отговор #383 -: Юли 20, 2012, 11:25:12 pm »
1. Ми няма как енергията да остава една и съща, при положение, че се пречупва през различна призма. Получателят няма как да я усеща идентична. При теб нормално да не е имало същото отражение, нещо ми се губи аргумента ти към нашите постове по-горе. Ти имаш У4 в 10ти квадрат У10 в 5ти... И не е ясно от кой дом е квадратирал. Но при всички случаи нищо общо няма с моята рачешка седмодомна Луна, най-малкото, да не говорим за Асцендента, който ме отразява мен самата, макар и в очите на околните. За теб статусът изглежда стабилен в този момент, тъй като У4 е в най-високата точка. Но ЛУната, макар да не й знам знака, е управител на ъглов дом, че и най-издигнатия и предвид женската й ориентация, в 5ти дом, нищо странно да се е държала добре. Освен това не знаем знаково в какво отношение са били двете планети и как са били поставени. И така нататък. Просто за мен това, което написа първо и това, което пишеш сега са доста различни неща.

Ок, когато започнах, просто исках да отбележа, че квадрат между тези планети не е Задължително нещо ужасно (както се пише Многократно - честно казано досега не прочетох за някакво благоприятно развитие на този аспект) . Сатурн е бил в 8 дом, Луната в 5
Останалото е просто мнението ми за разбирането на енергията на Сатурн. Според мен - криворазбрана  ;)

« Отговор #384 -: Юли 21, 2012, 12:00:48 pm »
Съчувствам ти искрено. Мен ме крепи мисълта, че "и това ще мине", но наистина този транзит беше и още е много труден емоционално.  :-[

:wub:....това е от тригона на Луната към моята Луна/Сатурн днес ми се е кротнал-засега  :P /..  и аз разчитам на това непрестанно движение...:blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #385 -: Юли 21, 2012, 07:53:01 pm »
Според вас как би се проявил съвпада на транзитни Марс и Сатурн върху Асцендента? Сатурн направо ми разказа играта при транзита си през 12 дом, който се съчетава с възврат и транзит върху съвпад на Слънце/Плутон на Асцендент. Надявах се, че като се махне от 12 дом, ще има светлина в тунела, но пък след това навлиза в саде-сати.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #386 -: Юли 21, 2012, 08:37:03 pm »
А Сатурн какво управлява в натала? На мен пък възврата му ми беше най-силният до този момент период в живота ми  -  и професионално, и лично (в 7ми е натално), У на Асц е. Твоят?

« Отговор #387 -: Юли 21, 2012, 08:42:19 pm »
Ronia, благодаря за включването. Съуправител на 3 дом е.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #388 -: Юли 21, 2012, 08:46:18 pm »
Ми то би следвало каквото се е разпаднало по 3ти дом да се е разпаднало при транзита в 12ти, или ако е имало проблеми с власти/болници. На Асц, без да знам какво управлява Марс, вариант едно е да го усетиш физически като срив на енергията, защото Марс и Сатурн се "бият", пази се от нервни заболявания, от излишно напрежение, което може да генерира кофти енергия и да те разболее физически... Аз съм чела, че по принцип съвпадът Сатурн/Марс е взаимно изключване, та може и нищо да не произлезе или напълно обратното на обичайно очакваното. Принципът на двете планети е различен.

« Отговор #389 -: Юли 21, 2012, 08:58:42 pm »
Да, и мен това ме притеснява. Марс е управител на 6 и 7 дом, и се намира в 2-ри в съвпад с Луна. Но сривът на енергия е от доста отдавна. А транзитът през 12 дом проворкира точно събития по 12-ти, от най-различно естество, нищо свързано с 3 дом.

*

Asol

• 4140
« Отговор #390 -: Юли 29, 2012, 02:57:49 pm »

*

Divna

• 2478
« Отговор #391 -: Юли 29, 2012, 03:18:13 pm »
 Страхотно четиво! Благодаря, Асол!  :blink:

« Отговор #392 -: Юли 29, 2012, 04:03:34 pm »
И на мен ми харесва. Поздравления, Асол!

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #393 -: Юли 29, 2012, 04:05:54 pm »
Във връзка с последния линк - "На 15 август Сатурн и Марс ще бъдат в съвпад във Везни, което поставя началото на нов мунданен цикъл Сатурн – Марс в рамките на две години. В зависимост от значението им за всяка натална карта и мястото, където попада мунданния цикъл, те ще са предпоставка и показател за необходимостта от дълготрайно влагане на някакви усилия и подобна активност в градивен аспект, но и възможността от ограничения, възпрепятстване.

В тази връзка около средата на август хората, при които транзитната ситуация акцентира по някакъв начин натала им, ще променят коренно някакви ситуации и взаимоотношения и ще започнат на чисто нова глава от живота си. Всичко това ще има отношение към ролята на Сатурн и Марс във всяка индивидуална натална карта и ще важи за тези сфери за период от две години. Особено и в по-голяма степен това  се отнася за тези, които имат аспект Сатурн – Марс в натала си. Като мунданни управители съответно на десети и първи дом ще имат значение и за всичко,  което касае положението в обществото и кариерата."

Съвпадът на Марс и Сатурн попада върху куспидата и началото на 2-ри дом, значи ли това, че ме очакват затруднения със финансите , както и в изразяването на талантите си?  :unsure: И ще трябва да влагам доста усилия, за да изкарвам парички? А след като в натала си имам Марс квадрат Сатурн, да приемам ли, че горното се отнася за мен, и през средата на август... ще започна на чисто?  :-\
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #395 -: Юли 29, 2012, 05:10:18 pm »
Имам натален съвпад на Сатурн с Марс на асцендента. Да очаквам ли събития?

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #396 -: Юли 29, 2012, 05:16:49 pm »
При мен съвпада на Марс и Сатурн е точно върху ИС. Марс ми е управителна 10-ти дом, а Сатурн на 6-ти. Какво да очаквам според вас.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #397 -: Юли 29, 2012, 10:12:42 pm »
Според първата статия нищичко не ми се очертава през август, пък аз съм се заинатила, че тогава ще е.  :-[ Благодаря, беше ми интересно.  :blink:

Искам, искам, искам, Сатурн да приключи с квадрата към Луната ми, искам! У1 към У7, неописуемо е вече. Толкова рев от транзита му през 8ми не съм ревала. Толкова болка около мен с хора и за хора, които са ми важни... Отвратителен период, знам на какво ме учи, знам и каква ще изляза, но много се уморих вече. И да не забрави за подаръка на излизане, че...  :angry:

« Отговор #398 -: Юли 29, 2012, 11:09:31 pm »
Днес казах на бащата на детето ми, че искам да си дадем почивка...11 години правим точно на 15-ти август, интересно ми е дали това ще е почивка за постоянно  :-\
И при двама ни съвпада е в 4-ти дом на ИЦ във Везни, при него Марс управлява 1-ви, а Сатурн - 6-ти, при мен съответно     2-ри и 7-ми,  и съвпад с натален Плутон ? Това края ли е ???, истината е, че отдавна го мисля, но все си викам, че всеки има кусури, ами детето ..и все една и съща. Ще се радвам да изразите мнение  :blink:
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #399 -: Юли 30, 2012, 11:30:42 am »
Днес късметът ми се е събудил и от сутринта ми върви на пари и телефони. ;D Първо си намерих 5лева,после телефон и пари.Петолевката нямаше на кой да я върна и задържах за себе си,но другите пари и телефона ги върнах. :mellow: