Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379615 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #480 -: Септември 17, 2012, 09:53:40 pm »
За съжаление в живота се случват неща, през които просто се налага да минем, готовите рецепти не действат (ако изобщо има такива).  :lol:
[/quo

ох,знам,че няма....беше риторично...ама то много напрежение,много нещо....да видим к*ви ще ми ги изцвъка съвпада на тр Уран с нат Слънце след 8* и в 8д.... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #481 -: Септември 17, 2012, 09:59:47 pm »
Аз имам натален доста точен квадрат слънце-уран-помага ми само физическо натоварване
Колкото по-тежко психическо напрежение, толкова по-тежко физическо

аз пък имам такова опозе - да наблегна на физическото напрежение ли...ами имам дискова херния пък сега- и това не мога...гати блокажа... :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #482 -: Септември 17, 2012, 10:07:24 pm »
Пробвай с някое нестандартно хоби-например - бонсай

« Отговор #483 -: Септември 18, 2012, 06:21:55 pm »
Пробвай с някое нестандартно хоби-например - бонсай

благодаря за идеята  :wub:точно бонсай нямам,но имам други растения у дома .....йога сякаш си ми е по-присърце.. а и тя ми помогна да се стабилизирам/ въпреки,че тя ми създаде проблема  :blink:/.....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #484 -: Септември 20, 2012, 08:00:56 pm »
Много ми е напрегнато :-X
Преживявам опозиция на транзитно с натално слънце.Уж нищо и никакъв аспект,кратък....но не е приятен.
От днес до 22ри е точната опозиция.
В къщи като съм го погнала мъжа ми,а той само мълчи...и това още повече ме влудява.
И все си казвам,"стискай зъби" ,но не се получава :(
Иначе извън това,мога да кажа ,че имам и хубави събития,и вместо да мирясам и да се радвам,аз се занимава с тоя вкъщи.
Може би просто ми е болно и яд ,че нещата приключват.

« Отговор #485 -: Септември 20, 2012, 08:46:12 pm »
Ако някой има рецепта за омекотяване на влиянието на тр Уран опозиция Уран /У6 и в резултат здравосл проблеми и огромно псих напрежение/  ;  Нептун квадратура Нептун/У7 и проблеми с партньорите в службата /   ;   тр Уран квадратура с нат Плутон/У3 - сега поне там ми е кротко/   и    тр Сатурн опозе нат Венера  -  ще съм неописуемо благодарна.....не мога да опиша колко силно напрегната и без изход от ситуациите се чувствам... и интриги по мой адрес-коооолкото щеш/а аз хабер нямам от нищо това  :-X/ и проблеми....все си мислех,че опозицията на тр Сатурн към нат Луна е най-кофти, ама имало още по- .......

няма омекотители,а втвърдители за да издържиш на стреса- кураж :mellow: и нека силата бъде с теб  ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #486 -: Септември 20, 2012, 09:05:45 pm »
днес направо ми се умира. не намирам никакъв смисъл и няма капчица драма в мен. като някакво водорасло съм. дори не съм разочарована, просто не очаквам... нищо. ще го отдам на Луната през Плутон и се надявам да мине до утре.

//прилагам карта, ако решите да гадаете какво причинява малката ми смърт.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #487 -: Септември 22, 2012, 04:41:40 pm »
Някой може ли да ми помогне да разгадая нещо, събитие от днес, според мен си е събитие...днес някъде към 15:30h се скарах жестоко с колежката си, до такава степен ме ядоса, че нервите ми не издържаха и се разплаках, добре че чак вечерта съм на работа, защото ако беше пред мен..не знам...изкара ме извън нерви, чак не искам да я виждам повече. Много ще ми е трудно да работя с нея вече. На себе си също се ядосвам, че тази никаквица успя да ме предизвика..
Сега това в транзитите искам да го видя, да предобия по-ясна представа за случката. Мисля да гледам 6 дом, за 10ти не знам, освен това предполагам да свържа това с меркурий, значи меркурий в напрегнат аспект към к6 или у6 ?! Има ли някоя друга планета, която също да дава яснота по темата?! Благодаря предварително.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #488 -: Септември 22, 2012, 04:46:09 pm »
Виж си транзитите към наталната карта най-напред.
Транзитният Марс аспектира ли някоя чувствителна точка - Луна, Меркурий?
Транзитен Меркурий към нат. Луна или нат. Марс? Транзитната Луна аспектира ли някоя напрегната конфигурация в радикса?

На мен ми се е случвало при напрегнат аспект на транз. Меркурий към нат. Марс някой да се опитва да ме провокира, но понеже евтини заяждания не минават при мен, обикновено по време на такива транзити енергията се изразходва в друга насока - повишена ментална активност, по-динамично ежедневие с повече срещи, много говорене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #489 -: Септември 22, 2012, 04:57:49 pm »
Виж си транзитите към наталната карта най-напред.
Транзитният Марс аспектира ли някоя чувствителна точка - Луна, Меркурий?
Транзитен Меркурий към нат. Луна или нат. Марс? Транзитната Луна аспектира ли някоя напрегната конфигурация в радикса?
Транзитен марс ми е върху съвпада слънце/сатурн и прави секстил с натален марс,
Транзитен меркурий да, прави опозиция с нат луна (176*30) по оста 2-8 (домовете не виждам общо, освен, че работим с пари) , но прави и секстил (62*26) с Уран,, който ми е у6, с марс няма аспект
Транзитна луна ми преминава през 4 дом, съвпада с венера и нептун, в моя хороскоп нямам напрегнати конфигурации, нали за това питаш Lilli, да задвижва някоя тао-квадратура или опозиция?!
Значи само това е Тр Меркурий опозиция нат Луна

*

Lillie

• 30532
« Отговор #490 -: Септември 22, 2012, 05:01:48 pm »

Напрегнатите транзити на Меркурий към нат. Луна често дават повишена раздразнителност, особено ако Луната в натала има напрегнати аспекти или се намира в някоя по-"остра" накшатра.

Цитат
Транзитен марс ми е върху съвпада слънце/сатурн

Колежката по-възрастна ли е от теб или случайно да е на по-висока позиция?
Ако не е нито едно от двете, да се е опитала да те злепостави по някакъв начин пред твоя началник?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #491 -: Септември 22, 2012, 05:10:28 pm »

Напрегнатите транзити н Меркурий към нат. Луна често дават повишена раздразнителност, особено ако Луната в натала има напрегнати аспекти или се намира в някоя по-"остра" накшатра.
Тя моята си е в съвпад с Лилит в натала и има само едно квадратче с Юпитер, т.к Уран ми е У6, а транзитния Уран преминава през луната ми значи ли, че все ще се карам с колежки, честно да ти кажа отдавна ме изнервят, може и в моя натал да има предпоставки за това, отдавна искам да се махна от тези злобарки, само заради работното време стоя, което ми позволява да ходя на курс по астрология ...
Lillie забравих да спомена нещо много важно, тоест според мен има значение...В натала си имам Меркурий управител на АЦ в съвпад с ЮЛВ, а сега съм в период на реверс, това автоматично какво означава, да не влизам в конфликт с никой ли как да го разбирам...
« Последна редакция: Септември 22, 2012, 05:26:58 pm от ini »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #492 -: Септември 22, 2012, 05:48:47 pm »
Меркурий в съвпад с Кету, особено в Скорпион, често дава доста остър език. Може да се случва без да си го поставяш за цел да обидиш някого, думите ти да бъдат възприети като жилещи, да предизвикат по-остра реакция. Аспект с Марс или Юпитер в такъв случай ще даде известна доза безпардонност, аспект със Сатурн или Плутон - повече жлъчност, но и много точни попадения (Плутон) - в най-уязвимото място. При теб не знам какви са аспектите на Меркурий, говоря по принцип.

Тразитен Уран през натална Луна нерядко дава неразбории с жени, вкл. и на раб. място, особено ако попаднеш в типичния змиярник - все едно да бръкнеш с гореща пръчка в мравуняк, такъв ще е ефектът на Уран върху групата. В някои случаи влиянието на Уран може да бъде доста градивно, но зависи на какъв принцип функционира дадена група, какво я сплотява. Ако например това е някаква неформална организация, радикална партия, фондация с хуманитарна кауза, група съмишленици, ефектът ще е друг. Но в типичния женски колектив, в който отношенията се градят върху {Луна/Венера + Сатурн}, присъствието на човек със силен Уран или изживяващ силни уранови тразити може да породи напрежение, а той самият да бъде третиран като натрапник.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #493 -: Септември 22, 2012, 06:35:32 pm »
А как ще се изрази опозиция на транзитен с натален меркурий? :-\
Меркурий У3ти в натала е опозиция с уран У7ми.
Значи транзитния ще съвпадне с нат уран и ще направи опозиция с нат меркурий.

Дали ще е свързано с тежки,раздразнителни разговори с партньор?

Или ползотворен период с умствена и писмена работа?

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #494 -: Септември 22, 2012, 07:55:48 pm »
Меркурий в съвпад с Кету, особено в Скорпион, често дава доста остър език. Може да се случва без да си го поставяш за цел да обидиш някого, думите ти да бъдат възприети като жилещи, да предизвикат по-остра реакция. Аспект с Марс или Юпитер в такъв случай ще даде известна доза безпардонност, аспект със Сатурн или Плутон - повече жлъчност, но и много точни попадения (Плутон) - в най-уязвимото място. При теб не знам какви са аспектите на Меркурий, говоря по принцип.

Тразитен Уран през натална Луна нерядко дава неразбории с жени, вкл. и на раб. място, особено ако попаднеш в типичния змиярник - все едно да бръкнеш с гореща пръчка в мравуняк, такъв ще е ефектът на Уран върху групата. В някои случаи влиянието на Уран може да бъде доста градивно, но зависи на какъв принцип функционира дадена група, какво я сплотява. Ако например това е някаква неформална организация, радикална партия, фондация с хуманитарна кауза, група съмишленици, ефектът ще е друг. Но в типичния женски колектив, в който отношенията се градят върху {Луна/Венера + Сатурн}, присъствието на човек със силен Уран или изживяващ силни уранови тразити може да породи напрежение, а той самият да бъде третиран като натрапник.
Lillie моя Меркурий е неаспектиран и от както разбрах за съвпада с Кету гледам да го овладявам, подтискам, точно за да не изпадам в такива ситуации. Колкото и да гледам да съм по внимателна, има хора които вадят само лошото от мен и ме предизвикват, истинско съвпадение е, че въпросната колежка е със слънце във Водолей, не се сещам колко и е силен урана, но ме изкара извън нерви, тя просто днес си изкара кривотиите на мен, това ме вбеси...друг и е виновен (колегата ни) , но аз която нямам нищо общо, си го изкара на мен..
Мога да я злепоставя и накова пред шефа, но вярвам, че всичко се връща.. ..как хората се държат с нас е тяхна карма, това как ние реагираме е наша карма..

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #495 -: Септември 23, 2012, 10:20:47 am »
А как ще се изрази опозиция на транзитен с натален меркурий? :-\
Меркурий У3ти в натала е опозиция с уран У7ми.
Значи транзитния ще съвпадне с нат уран и ще направи опозиция с нат меркурий.

Дали ще е свързано с тежки,раздразнителни разговори с партньор?

Или ползотворен период с умствена и писмена работа?

По-скоро неочаквани, изненадващи разговори/новини, но с 3ти дом намесен те може да са и в близкото ти обкръжение и в колегиална среда също. 7ми не е само партньори по любов.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #496 -: Септември 23, 2012, 10:55:48 am »
Не знам дали е от това, но от момента, в който прогресивният Сатурн влезе във втори дом започнаха финансовите проблеми и като знам как бавно се движи тази планета не ми се мисли как ще го понеса този период.

След два дни и прогресивната Луна ще влезе в 5 дом където вече са прогресивна Венера и Слънце не знам до какво ще доведе това дано да е за хубаво, че нещо много проблеми ми се насъбраха.

« Отговор #497 -: Септември 24, 2012, 02:09:17 pm »
Транзитен Сатурн в 6-ти дом в точен квадрат със съвпада Меркурий/МС в картата на М. Шумахер. Състезанието приключи с инцидент - вряза се в колата на друг състезател и го наказаха с +10 места от позицията, която ще спечели на следващата квалификация.
А това, че Юпитер транзитира из 1-вия му дом, не изглежда да му помага особено. Да, оптимистично настроен изглежда (като изключим снощи след състезанието), но той почти винаги е такъв. Само при точния тригон на транзитен Юпитер с наталните му Юпитер/Уран извади мъничко късмет и се качи на стълбичката (3-то място в ГН на Европа във Валенсия), но не и без да си го заработи преди това с множество изпреварвания и добре замислена стратегия (Юпитер и Уран са в 6-ти дом). Късметът беше, че няколко коли пред него отпаднаха.
Нямам идея какво му е донесъл съвпадът на нодалната ос с AC/DC (СЛВ върху DC). Може би ново партньорство? Чух, че нов спонсор се е закачил за него, нещо, свързано с GPS навигационни системи. А може би нов отбор, за който още не знаем?

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #498 -: Септември 24, 2012, 02:46:59 pm »
Ето още едно събитие да Ви докладвам  ;D...преди минути се чух с учителката си по астрология по телефона, каза ми че минавам на задочно обучение, вкъщи...Транзитен Меркурий през 2ри дом секстил с Уран в 4ти :)...Транзитен Уран ми е върху луната в 8ми от доста време....Също в 4ти дом имам Венера, транзитна венера през 12ти прави тригон с нея, което незнам дали има връзка всъщност... :) Да гледам ли и Сатурн, като този който ограничава, затруднява, защото предполагам няма да ми е лесно да се готвя сама ..

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #499 -: Септември 25, 2012, 02:18:20 pm »
Тр Марс (слънчев управител) в 10ти точно върху СЛВто - днес е първият ден в детска градина тук, в България, за сина ми и не знам на кой свят се намирам. Как ще издържа още един час...  :-\