Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378534 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Събития и транзити
« Отговор #740 -: Декември 23, 2012, 07:13:57 pm »
То при всеки мързелът е индевидуален, чудя се дали изобщо се влияе от транзитите.
При някои мързелът е вроден, не можеш да ги мръднеш с топ от дивана.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #741 -: Декември 23, 2012, 07:22:23 pm »
То при всеки мързелът е индевидуален, чудя се дали изобщо се влияе от транзитите.
При някои мързелът е вроден, не можеш да ги мръднеш с топ от дивана.  ;D

Аз гледам по-философски на въпроса-щом ме мързи, значи тялото има нужда от почивка, сядам си на д-то-докато не ме отмързи :)

« Отговор #742 -: Декември 23, 2012, 07:44:14 pm »
връзката Юпитер- Венера им изсипват рога на изобилието,без да си мърдат пръста и те си мързелуват комфортно,ако имаш всичко за какво да се напрягаш,само да нямат силни сатурн или марс,тогава мързела няма шанс да вирее в мир и покой :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #743 -: Декември 23, 2012, 08:22:59 pm »
връзката Юпитер- Венера им изсипват рога на изобилието,без да си мърдат пръста и те си мързелуват комфортно,ако имаш всичко за какво да се напрягаш,само да нямат силни сатурн или марс,тогава мързела няма шанс да вирее в мир и покой :mellow:

Венера/юпитер-съгласна

Дори и съвпад сатурн/марс не спасява :)
« Последна редакция: Декември 24, 2012, 01:35:07 am от Papy »

« Отговор #744 -: Декември 24, 2012, 10:00:58 am »

Венера/юпитер-съгласна

Дори и съвпад сатурн/марс не спасява :)

за съвпада е спорен момента в кой знак е и кой кого бори,понягока стопира действието до ниво наблюдател

ще дам личен пример две крачки пред строя ходом марс,пардон марш- е те това е марс на асц.,да оставим за момент лудата му дружинка уран и плуто там
и сатурн водолей в 6 ,дай му задачки и глей отговорност и концентрация,това е част от бъдещето ,си-вито ще включва и астро мотивация за заеманият пост ,а сатурн в 6 ще бачка до като диша и опозето Венера- Юпитер нямат никакъв шанс да склонят глава на възглавницата в поза-съзерцание,хак да им е на пачите,мал шанс

като Стоянка Мутафова/ 02-02-1922/ на 90г. и не се спира,боен дух- много ме кефи
Юпитер  везни тригон Венера водолей,силен Марс в скорпи  каре Слънце Вд. и Сатурн везни екзалте и сигурно в 6, Луна Овен
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #745 -: Декември 24, 2012, 04:32:33 pm »
още един АСЦ дева  :08:

Трябва да си направим клуб :mellow: .

Някой има ли наблюдения кои транзити могат да дадат физически мързел  ;D

Транзитен Нептун в 6-ти дом опозиция натално Слънце - ниски нива на енергията, които водят до мързел и пасивност. Изпитала съм го и продължавам да го изпитвам, мързи ме да прекося стаята дори ;D .
Също така транзитна Венера квадрат натално Слънце - липса на самодисциплина, ниска мотивация.
Транзитна Венера секстил нат. Слънце, квадрат Юпитер, но също така и тригон. Транзит на Юпитер към наталното Слънце или Юпитер.

*

Uran

• 6041
« Отговор #746 -: Декември 26, 2012, 12:00:54 pm »
 Ниската мотивация може да се дължи на предишна лоша резултатност. Не всеки приема безсмислието на:"За лудо работи, за лудо не стой."
 При мен успехът е мотор. Всичко друго е контра. Не обичам безсмислената активност (впрочем, тя е доста соц  ;D )
 В този смисъл съм мързелива и не ми дреме. ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #747 -: Декември 26, 2012, 12:21:47 pm »
Ниската мотивация може да се дължи на предишна лоша резултатност. Не всеки приема безсмислието на:"За лудо работи, за лудо не стой."
 При мен успехът е мотор.

И аз съм така - бързо губя мотивация, ако не виждам резултатност.
Успехът ме движи напред, понякога и кризите, но те могат да ме мобилизират временно. Ако борбата не дава резултат, изпадам в безразличие и летаргия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #748 -: Декември 26, 2012, 01:38:03 pm »
Аз съм от хората ,които действат в последния момент,чакам " Да опре ножа в кокала " и тогава за 0 време свършвам бързо и качествено работата.
Мотаенето  е силно мой запазен специалитет,особено когато почивам и знам,че има време,ехе,мога само с каненето да си остана.Такава съм и за дом. работа,и за ученето едно време,и за точността за среща.
Затова отпуските ме дезорганизират,друго е да знам,че разполагам с точно 2 часа за нещо си,това ме мотивира да го свърша,без да се разпилявам излишно.
Не бих казала,че съм мързелива и летаргична,но определено не съм организирана ,мой специалитет е безсмислената активност,но в спокойна среда.
Опозе Марс/12- Нептун /6.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #749 -: Декември 27, 2012, 01:59:07 pm »
Здравейте, от една година усилено си изучавам сама астрология. От малка се интересувам, но в последните 3 години изживях най - големия си кошмар - сатурн опозиция асцендент, луна и слънце, както и квадрат с юпитер, плутон квадрат асцендент и луна и уран съвпад асцендент и луна. Как съм жива още и аз не знам, затова и започнах да се интересувам като луда от астрология. Искам да ви попитам как да разбера какво ще ми се случи на уран съвпад слънце и плутон квадрат слънце, освен къде се намират като домове, кое друго да гледам? Ще имам и сатурново завръщане в осми дом.
Освен къде се намират като домове ,гледай къде управляват,и в кой дом са съвпадите :rolleyes:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #750 -: Декември 27, 2012, 03:16:52 pm »
Значи си новолунен Овен с АС в Овен, така ли? Тогава си борец по природа. Нито Сатурн, нито Плутон, никой не може да те откаже. Такива злосторници могат само да те калят.
Преминаването на Уран през АС и Луна (той още се "мотае" там, в първите градуси на Овен) може да е "виновникът" за пробуждането на интереса към астрологията. Изобщо за новото ти "аз".

« Отговор #751 -: Декември 27, 2012, 04:53:20 pm »
В момента имаме взаимна рецепция между Марс във Водолей и Уран в Овен, които са и в секстил. Рецепцията ще продължи до 3-ти февруари, когато Марс напуска Водолей. Как смятате, че ще се отрази (мунданно и във Вашите карти)?

*

abroad

• 2187
« Отговор #752 -: Декември 27, 2012, 05:01:58 pm »
досущ като рецепцията между Юпитер и Меркурий - никак ;D
шегувам се, не е същото като да са в падение и опозиция, че и ретрограден, но все пак си оставам скептично настроена
може би е по-адекватно да ги асоциираме с рецепцията на Сатурн и Плутон, но тук вече засягаме дълъг период

« Отговор #753 -: Декември 27, 2012, 05:08:07 pm »
При мен транзитен Марс се доближава до натален Меркурий, който е в секстил с Уран (натално и транзитно). Ще докладвам, ако има раздвижване в мисловната дейност или други меркуриеви сфери. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #754 -: Декември 27, 2012, 05:11:36 pm »
а, то и при мен ще мине върху Венера (дето управлява неколцина домове) и Юпитер (управлява АС) след няколко дни, но си оставам все така подозрителна

« Отговор #755 -: Декември 27, 2012, 06:10:31 pm »
В момента имаме взаимна рецепция между Марс във Водолей и Уран в Овен, които са и в секстил. Рецепцията ще продължи до 3-ти февруари, когато Марс напуска Водолей. Как смятате, че ще се отрази (мунданно и във Вашите карти)?
при мен Уран е У6, в момента върви към съвпад с К8, Марс  е У3 и У8 в 3д, предполагам още по-засилено ще ви досаждам с моите писания в астро форумите, съвсем ще се вкарам в роля, че това ми е едва ли не работата  ;D ;D
в мунданен план е кофти- свързвам го с аварии, катастрофи, в това число и терористични атаки, много агресия, революционни действия, на битов план травми, инциденти с остри предмети, с взривоопасни вещества, ел.уреди

Акруск,това е супер вариант. :blink:
При мен Уран-У7,транзитира през 8дом,а Марс-У9 и транзитира през 6дом.На К6-пострадаха ми пръстите,докато приготвях чай на детето.Той пък не спира с неговите цицини и рани.(като последната е от падане в банята  :( ).Надявам се да се размина с леки последствия,да няма нещо сериозно.

« Отговор #756 -: Декември 27, 2012, 08:14:10 pm »
И при мен ще е интересно  :blink: На 4-5* в Овен са нат.Юпитер и МЦ,тр.Уран е в/у тях,а тр.Марс скоро ще достигне нат.Луна(У1) на 6* Водолей.Незнам какво да очаквам.Освен да ми гръмнат бушоните  ;D То и без това Луната ми още не се е отърсила от квадрата с тр.Сатурн,а и тр.Юпитер ще спре стационарен в тригон към нея,не смея и да очаквам ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #757 -: Декември 27, 2012, 10:27:40 pm »
 Kakви транзити трябват, за да се приобщиш към определено общество/група и т.н., които да кажем, че не са публични? Не говоря за мафия или нещо незаконно, а за група- като тази- тук, но с други интереси.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #758 -: Декември 27, 2012, 10:37:03 pm »
Kakви транзити трябват, за да се приобщиш към определено общество/група и т.н., които да кажем, че не са публични? Не говоря за мафия или нещо незаконно, а за група- като тази- тук, но с други интереси.
Мисля, че трябват транзити към управителят на 11 дом, планети в 11дом, нещо към уран, "нещо във водолей", сигурно ти е ключов с този никнейм. Може и да не е само по транзити, а също прогресии и др.

*

Uran

• 6041
« Отговор #759 -: Декември 27, 2012, 10:40:36 pm »
Тр. Юпитер ми е в 11 дом. Тр. Марс ми е в съвпад с Десц.
Аз съм със Слънце и Мерк във водолей.

От 1 година ме избива на "революционни ситуации" :) :) и всите ми нови контакти са под това мото. :)