Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379525 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: Събития и транзити
« Отговор #2180 -: Януари 17, 2014, 11:15:22 pm »
Щом има трудни аспекти с лични планети, транзитът му през 8 дом може и да е по-неприятен. Но не е задължително това да е свързано със смърт и болести. Тя е психолог - може да има и по-трудни клиенти, някакви по-специфични случаи. Евентуално ако работи в съдружие с някой, този транзит би могъл да донесе някакви промени там. Везни ли има на ДС? Виж какви транзити и дирекции има към Венера.
Везни има на ДЦ, Венера е на АЦ, Сатурн ще направи тригон, но на края на 8 дом. По-скоро очаквам да се раздели със съпруга си, понеже са в сложни отношения. Благодаря ти, Лили!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2181 -: Януари 17, 2014, 11:25:30 pm »
Ако АС и Венера не са по към края на знака, Уран и Плутон сега я аспектират тежко. Виж какво ще се случва по-нататък при преминаване на ЮЛВ през нея, ще има ли събития и какви.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2182 -: Януари 17, 2014, 11:32:09 pm »
Ако АС и Венера не са по към края на знака, Уран и Плутон сега я аспектират тежко. Виж какво ще се случва по-нататък при преминаване на ЮЛВ през нея, ще има ли събития и какви.
Тя е на 19*, но нещата вече са назрели. Ще наблюдавам доста неща по тази карта.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #2183 -: Януари 19, 2014, 09:00:58 am »
Има ли някой с Луна в 1-та декада на Овен, преживял съвпада на транзитен Уран с нея? Как се прояви?

Тази гад се мота ретроградна почти 2 години в 1-та декада на Овен, обаче сега с пълна скорост се е запътил към Луната ми :o Чудно ми е каква изява ще има съвпада, дали ще бъде по дома в който ще стане съвпада, по дома който управлява Луната, или пък  по общите теми, които сигнифицира Луната?

Ей така  пак с голям страх очаквах опозицията на транзитния Сатурн към натално Слънце преди няколко месца, в крайна сметка абсолютно нищо не се случи.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2184 -: Януари 19, 2014, 09:35:39 am »
Има ли някой с Луна в 1-та декада на Овен, преживял съвпада на транзитен Уран с нея? Как се прояви?

Тази гад се мота ретроградна почти 2 години в 1-та декада на Овен, обаче сега с пълна скорост се е запътил към Луната ми :o Чудно ми е каква изява ще има съвпада, дали ще бъде по дома в който ще стане съвпада, по дома който управлява Луната, или пък  по общите теми, които сигнифицира Луната?
.

При мен вече съвпада се разпада. Тия две години и половина бяха пълен емоционален ад. Не мога да кажа, че се отрази само на домовете. Луната ми е У1, а е в 10. Отрази се на всичко в мен и емоционално се чувствах адски зле, ту възходи, ту падения, загуба на вяра в себе си, в работата. Наложи ми се да сменя кабинета, проблеми и с трети дом, У на Луната е в трети. Много лош период...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2185 -: Януари 19, 2014, 09:36:22 am »
При мен също се е случил съвпад на р. уран с прогресивна луна в овен, в първият градус на знака. Беше ми емоционален период и имах гинекологичен проблем, който се появи неочаквано.

Сатурн опозиция слънце е много тежък транзит, можеш само да се радваш, че всичко е минало без сътресения, дори само вътрешни.

« Отговор #2186 -: Януари 19, 2014, 10:06:20 am »
Сатурн опозиция слънце е много тежък транзит, можеш само да се радваш, че всичко е минало без сътресения, дори само вътрешни.

:41: :41: :41:

Отгоре на всичко този транзит ще го трая три пъти.... :-X

« Отговор #2187 -: Януари 19, 2014, 10:30:06 am »

А дали не е добра идеята да преосмислиш, дали Слънцето намира израза си? дали наистина си това, което то иска? :) Звучи по-обнадеждаващо

« Отговор #2188 -: Януари 19, 2014, 11:01:58 am »
Зара, Сладурка, благодаря за споделеното!

Не мисля че ще бъде лек транзита, особено когато става въпрос за Уран. Досега не съм съумяла да го разбера и да се сработя с енергиите му! Винаги съм си мислела, че ако има планета която бих изтрила от натала, то това ще е Уран :blink:

Очаквам и аз като при Зара, психически да съм неустойчива през периода. При мен транзита ще е двойно по-изразен, защото имам точна натална опозиция Луна-Плутон, която ще се активира от транзитния Уран :( Луната ми е в 6-ти дом, съуправлява 9-ти.

For you!

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #2189 -: Януари 19, 2014, 11:13:33 am »
моята луна е в 1 градус на водолей в 3ти и при транзита на уран - съответно захапана куспидата на ИЦ - развода на нашите - преместихме се при баба - в интерес на истината емоционално хубв период може би защото имах и юпитер през 4ти тогава :) всъщност юпитер през 4ти все ме мести нейде - сигурно щото е шеф диригент на трети :)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2190 -: Януари 19, 2014, 11:15:43 am »

Луничке, опитай се да си представиш транзите като натална позиция и действай според израза й.
Аз имам натална опозиция Слънце-Сатурн и не мога да кажа, че транзитът беше особено труден, въпреки че беше и възврат. По-труден ми беше трънзитът на Сатурн върху У7 и СЛВ и при последващия Сатурнов възврат вече се изправях след падането  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2191 -: Януари 19, 2014, 12:17:27 pm »
Благодаря ви,момичета! :58:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2192 -: Януари 20, 2014, 08:08:45 pm »
моята луна е в 1 градус на водолей в 3ти и при транзита на уран - съответно захапана куспидата на ИЦ - развода на нашите - преместихме се при баба - в интерес на истината емоционално хубв период може би защото имах и юпитер през 4ти тогава :) всъщност юпитер през 4ти все ме мести нейде - сигурно щото е шеф диригент на трети :)
Иб, какво имаш предвид - че У3 транзит през 4 дава преместване или това, че е Юпитер?

Имам Стрелец на ИЦ и Юпитер в 3. Освен това Плутон У3 все още транзитира в 4 вече сто години. Местила съм се 13 пъти за 31 години и 14-ият предстои. Отдавах го на Уран в 3 на 5* преди ИЦ, а то... Абе, цял живот ли ще е така?

« Отговор #2193 -: Януари 20, 2014, 08:21:22 pm »
Иб, какво имаш предвид - че У3 транзит през 4 дава преместване или това, че е Юпитер?

Имам Стрелец на ИЦ и Юпитер в 3. Освен това Плутон У3 все още транзитира в 4 вече сто години. Местила съм се 13 пъти за 31 години и 14-ият предстои. Отдавах го на Уран в 3 на 5* преди ИЦ, а то... Абе, цял живот ли ще е така?

Smarta, има много фактори при теб, сочещи чести премествания. Не съм виждала картата ти, но по твоето описание по-горе, имаш както натални предпоставки, така и тежки транзити към момента, обуславящи честа промяна в тази насока.

У4 на в 3-ти дом, наблизо ли се местиш, в смисъл не в чужбина?
For you!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2194 -: Януари 20, 2014, 09:20:04 pm »

Smarta, има много фактори при теб, сочещи чести премествания. Не съм виждала картата ти, но по твоето описание по-горе, имаш както натални предпоставки, така и тежки транзити към момента, обуславящи честа промяна в тази насока.

У4 на в 3-ти дом, наблизо ли се местиш, в смисъл не в чужбина?
Ами между градове, между държави, между разни квартири в един и същи град... как дойде.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2195 -: Януари 21, 2014, 08:50:56 am »
Имали ли сте някога куп транзити, точни почти до минута?  :unsure: Това се случва на 25 януари в картата на сина ми. Не ме притесняват, защото не виждам нещо в ежедневието му, което да се случи и да е негативно, но ме впечатли... Според мен всичко това отразява влизането в училище, новата среда, новите ангажименсти, новите деца...

Описвам ги:
1. в Транзитната карта:
- тр. Сатурн и Луна съвпад натална Луна в 4ти дом.
- тр. Уран на К9 точно
- тр. Марс в 3д куинконс натален Марс и секстил АЦ
- тр. Плутон в 5д секстил с ИЦ
- тр. Венера ретроградна в 5д
- тр. Юпитер ретрограден в секстил с МЦ
- тр. СЛВ в 3д в 1) секстил с Венера и 2) квадрат със Слънце и 3) съвпад със соларен ДЦ в 3д
- тр. Меркурий пресичащ ДЦ върху натален Нептун
- соларен Нептун от 11 соларен върху СЛВ в 7 дом...

Аз аз пръв път виждам толкова точни транзити  :rolleyes:
« Последна редакция: Януари 21, 2014, 03:26:41 pm от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2196 -: Януари 21, 2014, 05:43:41 pm »
Давам пример за транзити към НЕаспектирана в натала планета. От началото на 2013 съм била в квадрат с участието на натален Мерк, транзитни Плутон, Уран, Юпитер. Честно казано, разказа ми се играта .... Нумерологията и астрологията ме удариха като с чук по главата, всичко, което беше вътре в мен започна да излиза и да се променя, не мога да спя нормално, тежки сънища, напуснах работа, после пак се върнах - като цяло, много силно напрежение върху мозъка и психиката ми.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2197 -: Януари 23, 2014, 08:43:52 am »
Имали ли сте някога куп транзити, точни почти до минута?  :unsure: Това се случва на 25 януари в картата на сина ми. Не ме притесняват, защото не виждам нещо в ежедневието му, което да се случи и да е негативно, но ме впечатли... Според мен всичко това отразява влизането в училище, новата среда, новите ангажименсти, новите деца...

Описвам ги:
1. в Транзитната карта:
- тр. Сатурн и Луна съвпад натална Луна в 4ти дом.
- тр. Уран на К9 точно

- тр. Марс в 3д куинконс натален Марс и секстил АЦ
- тр. Плутон в 5д секстил с ИЦ
- тр. Венера ретроградна в 5д
- тр. Юпитер ретрограден в секстил с МЦ
- тр. СЛВ в 3д в 1) секстил с Венера и 2) квадрат със Слънце и 3) съвпад със соларен ДЦ в 3д
- тр. Меркурий пресичащ ДЦ върху натален Нептун
- соларен Нептун от 11 соларен върху СЛВ в 7 дом...

Аз аз пръв път виждам толкова точни транзити  :rolleyes:

Смятате ли, че при болднатите транзити е добре да се пътува?

А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2198 -: Януари 23, 2014, 09:04:41 am »
 Я-я- освен някакво заминаване в чужбина...или по- далечен път- има аспекти за пътуване- тр. марс му е в 3ти дом в мунданен асп. с тр. ретро венера, която пък е в трин с наталната му- която е у3.
Виж дали по дирекции и прогресии му се дава пътуване
Когато марса стане ретрограден и пак направи мунданно опозе с урана- тогава няма да е добре да пътува... :-\

ААА може и училището да е! Да- да :) Значи при ретро марса- да се пази и да не се пренапряга в училище
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2199 -: Януари 23, 2014, 09:41:28 am »
Я-я- освен някакво заминаване в чужбина...или по- далечен път- има аспекти за пътуване- тр. марс му е в 3ти дом в мунданен асп. с тр. ретро венера, която пък е в трин с наталната му- която е у3.
Виж дали по дирекции и прогресии му се дава пътуване
Когато марса стане ретрограден и пак направи мунданно опозе с урана- тогава няма да е добре да пътува... :-\

ААА може и училището да е! Да- да :) Значи при ретро марса- да се пази и да не се пренапряга в училище

Зикову, тенкс! По ретро Марс аз ще пътувам, отказах се за го взимам с мен още преди 2 седмици заради същите причини. Въпросът е, че сега ни се отваря възможност за уикенда, но в България, та се чудя с тези точни до 2 мин. аспекти дали да не си останем вкъщи. Освен нелегално да го изнесат през граница  ;D

Още е на градина, но може там нещо да стане по 3 дом. Напоследък аз малко го юркам да учи, той се сърди и в един омагьосан кръг изразяваме Сатурна върху Луната му  ;)

А Шопенхауер