Да обсъдим родовата карма.
Аз пак ще повдигна въпроса със Сатурн. В хороскопа Сатурн показва наша баба от рода.
Ето какво пише за него: Сатурн във всеки случай представлява майката на майката и много по-рядко майката на бащата. Тази позиция я натоварва с изключително важната функция да внася ред в семейството. Най-голямата и задача е да налага забрана за раздяла. (Тук ще кажа, че имам баба, майка на баща ми, която е зодия Скорпион и имам Сатурн в Скорпион. Същата тази баба от зодия Скорпион искаше да наложи на майка ми и баща ми забрана за раздяла с нея - баба ми и дядо ми. Понеже се преместихме да живеем надалеч от тях. Не съм сигурна дали тази баба не ни е проклела, ама знам, че не може да преживее факта от раздялата и с първородния и син и неговото семейство.)
Пак от книгата: Тя се грижи емоциите в семейството да се контролират. Чувствата и емоциите са позволени, но така, че никога да не екзалтират и по възможност да сепредотвратява евентуално разцепление в семейството. Бабата с качества на Сатурн притежава способността само с присъствието си да контролира чувствата, да ги премахва или да ги преобразява. В образа си на асексуално и в този смисъл отчасти неемоционално същество, тя играе правдоподобно, тя играе правдоподобно своята роля. (Тук ще потвърдя, че същата тази моя баба, която е зодия Скорпион, не си пада по показването на емоциите. Само понякога се е изпускала, като се е разплаквала при раздяла с децата и внуците. Но иначе не е толерирала показването на емоциите, нито е показвала особено своите. Аз като дете ходех при нея през ваканциите и това сигурно ми е повлияло.)
Възрастната жена, отъждествяваща се със Сатурн, не се облича привлекателно и не излъчва сексуалност. Тя приема роля, която много прилича на митологичния Сатурн. Сатурн (Кронос) е поглъщал децата си от страх да не бъде свален от трона. Жертвата, изразяваща се в поглъщането на децата си, е символ за пожертвани чувства. Бабата сатурнианка подтиква семейството да живее по един особен начин, при който чувствата се проработват, поглъщат се и се сублимират. Сатурн управлява знака Козирог. Той символизира неговия принцип и го пренася през останалите знаци на зодиака. Като управител на Козирога ествественото положение на сатурн е на върха на зодиака. Един хороскоп се поставя така, че Овенът да сочи наляво, т. е. на изток. В този случай Козирогът сочи север, т. е. зенита и така замеа най-високата точка. Той символизира реда, който стои над всички останали принципи. Порядъкът е над всичко, казва Сатурн и "изяжда" своите чувства. До подобен резултат стига и семейната психология, където на реда също се приписва висша функция.
Вие можете ли да свържете положението на вашия Сатурн с някоя от вашите баби и как?