Здравей Гост

.

• 50 Отговора
  • 7151 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Юни 27, 2011, 12:16:02 am »
.

« Последна редакция: Април 20, 2012, 11:58:24 pm от Hm »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Родовата карма
« Отговор #1 -: Юни 27, 2011, 12:21:12 am »
Кармата не се свързва само със Сатурн...
Родовата карма е маркирана в 4-ти дом...колективната в 12-ти /национална/...Връзка има....
Сатурн , Плутон , Луна , Кету , Нептун...и връзките им...Не на последно място един астероид наречен КАРМА....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Юни 27, 2011, 12:36:07 am »
Ти отговори, има ли в рода ти жени, които са имали като твоите проблеми с мъжете, за които все се оплакваш и постоянно пускаш теми?

;)

Родовата е колективна Хм... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Юни 27, 2011, 12:37:31 am »
Ти отговори, има ли в рода ти жени, които са имали като твоите проблеми с мъжете, за които все се оплакваш и постоянно пускаш теми?

;)

Тц...нямам... ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Юни 27, 2011, 04:22:55 am »
Аз имам сатурн съвпад луна и марс.
И усещам огромният товар на родовата карма,особено напоследък...... :'(
Много тежки неща усещам и все още повече мисля за кармата,има няма от месец насам.
Навремето съм била по-млада и не съм обръщала много внимание на това,не съм осъзнавала.Но сега.......като се насложат  и неприятни събития..
И всичко е свързано с роднинските взаимоотношения :(
Имам ретро плутон и уран в 3ти.
Ретро нептун в 5ти.
У4ти е венера в 10ти.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Юни 27, 2011, 04:28:49 am »
 уран за такива неща не помага, а и неаспектиран може да дава доста разнопосочни резултати
 и що се отнася до родовата карма не само сатурн я указва
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 27, 2011, 04:46:19 am »
В хороскопа всичко е карма, а част от наталните конфигурации се наследяват, в една или друга форма.

Например във вашето семейство, Милки, се повтарят твърдите аспекти на Луната с малефиците - Марс, Сатурн и Плутон, доколкото си спомням. Има го при теб, при майка ти и при брат ти, ако не ме лъже паметта за последния.

В нашата рода се повтарят определени планетни доминанти, освен това всички сме родени с Венера в знак, в който има есенциално качество (+/-) - заточение, падение, на трон или в екзалтация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #7 -: Юни 27, 2011, 05:34:59 am »
Аз имам наблюдения за родовата карма в моето семейство, и тя се нарича Сатурн в Скорпион. Каква е според вас възможността да има в семейството трима души със Сатурн в Скорпион ;)

По редица събития мога да кажа, че е оказало своето негативно влияние, както и своето положително, защото в крайна сметка, това което изглежда като негативно , извиква събития и последствия, чисто негативни , но в крайна сметка, структуриращи силата на духа и правещи личността по силна, унаследеността на влиянието му идва от родителя към детето.

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Юни 27, 2011, 05:51:34 am »
Хубаво е, че не знаеш отговора, или въпроса ти е риторичен  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Юни 27, 2011, 05:53:28 am »
Аз имам наблюдения за родовата карма в моето семейство, и тя се нарича Сатурн в Скорпион. Каква е според вас възможността да има в семейството трима души със Сатурн в Скорпион ;)

По редица събития мога да кажа, че е оказало своето негативно влияние, както и своето положително, защото в крайна сметка, това което изглежда като негативно , извиква събития и последствия, чисто негативни , но в крайна сметка, структуриращи силата на духа и правещи личността по силна, унаследеността на влиянието му идва от родителя към детето.

Аз имам Сатурн в Скорпион. Кажи какви са негативните последици от това положение?

това нищо не значи все още ...Важни са аспекти , градуси...и онези дребни малки подробности....защото самата карма, се състои от подробности...срещи...любови...раздели...думи и действия...Това е кармата.... :blink:

*

Инти

• 2068
« Отговор #10 -: Юни 27, 2011, 06:12:02 am »
Наследствените програми и кармата  работят доста добре и в домово отношение, тъй като информацията е закодирана и се пренася чрез ДНК-то, това автоматично отприщва бента, аспектите ти дават взаимовръзка, но когато Сатурн е поставен в ключови домове това също работи, особено ако са кардинални и водни домове, които са свързани с кармата.

Силни аспекти също има налице в картите.

« Отговор #11 -: Юни 27, 2011, 06:13:43 am »
Тъжно е да не можеш да се омъжиш, за който искаш, така е. Но ти сама го каза - не живеем в арабския свят. Ако ти и момчето се сакате, ще се вземете. Само смъртта може да ви попречи, евентуално. Питам се нещо друго. Дали в онези случаи в семейството ти действително е имало основателни причини младите да не се венчаят. Сериозни пречки? Или при първото-второто "не", с което са се сблъскали, са се отказали. Това може да е била проба, изпит за чувствата им и те да не са го издържали (по-скоро единият от тях). Но тогава и времената са били други - повече се е зачитало общественото мнение и това на родителите, тоталитарен режим, преди това обществото е било доста по-патриархално, нещо като в турските сериали. Сега на кой му пука. Демокрация.

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Юни 27, 2011, 06:20:33 am »
Едно от възможните проявления, е да имаш задръжки в сексуално отношение, или огледално да ги получаваш от партньора си по седми дом, възможно е ти да играеш ролята на по-зрелия и по-взискателния,понякога Сатурн може да ти носи дискомфорт, поради прекалената студенина, която излъчваш,също така е възможно да създаваш автоблокажи, да не допускаш лесно откриване и приемане на партньора на по-дълбоко интимно ниво, не допускаш лесно навлизане в тъмните кътчета на душата.

*

Инти

• 2068
« Отговор #13 -: Юни 27, 2011, 06:40:15 am »
Май не ти се мисли след 12 часа, прочети още един път постовете и ще видиш връзката. ;)

Зададе ми конкретен въпрос за теб лично, относно позицията на Сатурн в 1ви дом и аз ти отговорих, а ти изведнъж ме питаш каква е връзката с родовата карма, следи си мисълта ако обичаш!

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Юни 27, 2011, 12:47:33 pm »
Различни изследователи, с добра практика в кармичната астрология, извеждат разни правила за изследване.
Има повтаряемост и задължително изследваме  следното:
-Сатурн
-ретроградни планети /много ретроградни в радикса- Духът е решил да са занимава с изчистване на кармата – сравняваме ретроградните планети в хороскопите на членовете на семейството/
- лунните възли /за семейна или родова карма търсим общото според  локализацията им – ако нямаме домификация на родители и прародители, ползваме за всички хороскопи, които изследваме,  обща домификация – мунданна или Слънчева/
- интерсептираните знаци – отрицателните им качества и характеристики се проявяват по-силно от положителните
- кармичното значение на  домовете  -  особено на водните – при много планети в тях, можем да приемем, че имаме сериозни кармични задачи – мотивацията идва от силни страсти в минали животи; 4-ти дом- семейната карма по родители; 3-ти дом- карма, свързана с братя и сестри; 5-ти дом- с деца и влюбвания
- лошата карма от родители се проявява при детето на физическа основа- болести, белези и др
-лошата карма от прародители – в астрален план- на психическа основа
- лошата карма от прапрародители – в ментален план
-партньорите са призвани да хармонизират кармата на самия роден
-кармичното значение на всички планети и търсим повтаряемост с другите изводи

Признаците, които подсказват за кармичност:
-   Повтаряне на сходни и неприятни ситуации/напр. кражби на пари/
-   Кармичните събития се вписват в система/напр. всичките са свързани с финанси/
-   Напрегнеш ли се да промениш ситуацията, то тя се влошава. Не се ли влошава, значи не е кармична
-   Ако имаме кармично събитие, никой не може да помогне, освен самият човек сам да си помогне
-   Социална изолация за някакъв период,  в сферата, поразена от кармата
-   Кармичните събития карат човек да зацикли на определена тема
-   Падане на енергията в кармичната сфера
Общо взето много труд:)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #15 -: Юни 27, 2011, 01:32:47 pm »
в моето пък жените не са ги крали, те сами са решавали за кого да се оженят. едната ми прабаба даже била сгодена, тръгнали за града да купуват сватбена рокля и тя избягала да се ожени за прадядо ми. той се пропи след като тя почина :-\

баба ми и майка ми също са се женили за мъже неодобрявани от семейството, аз също, то моето беше даже върха на сладоледа. :P

сатурн обаче ни е в различни знаци, пък и не знам часа на раждане на баба ми (на прабаба ми и дата на раждане не знам) за да сравня картите.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #16 -: Юни 27, 2011, 05:12:09 pm »
аз съм забелязала, че в моето семейство преобладават плутоновите и сатурнови подчертаности в картите....същото важи и за Луната....
аз като баща ми имам Сатурн в Скорпион.....
при други хора от един род съм забелязала Марс/Уран да е повтаряща се тема....
« Последна редакция: Юни 27, 2011, 05:18:33 pm от vanilla »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Юни 27, 2011, 06:53:29 pm »
Какво е род? Кой род?
Аз имам Сатурн в опозиция на Слънце 11/5
Имам Луна в опозиция на Плутон 7/12, Плутон ми е изгряващ.
Имам интерсептиран знак - Стрелец и Рак на 3/9 и интерсептиран дом - 6/12
Имам 6 ретроградни планети.
Имам взаимна рецепция на планети
Имам съвпад на СЛВ и ЮЛВ при взаимната рецепция, както и СЛВ с 2 ретро планети.
Имам и Тао - то също е от кармичните конфигурации.
Чувала съм, че Големият кръст също е от най-тежките кармични конфигурации - има я синът ми, има я и майка ми.
Майка е с опозиция на Плутон/Слънце, брат й също - и двамата не се разбираха с дядо.

Баща ми е с 5 планети в 1 дом и само един ретро Хирон. Поради липсата на точен час, не мга да се ангажирам с интерсептация.

Е, каква карма отработвам?  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #18 -: Юни 28, 2011, 02:18:35 pm »
Hm, всички това правим. Аз разказах повтарящите се аспекти. Нямам сходен живот с хората от примера, освен може би опозицията с Плутон. Кармичен модел се съдържа в кармични аспекти и позиции в радикса. Като разгледаме нашите и ги съпоставим с тези на роднините, намираме общото - родова карма, ако има такава.

Ти нещо конкретно ли търсиш? Не се шашкай, каквото е писано, това ще стане. В нашия род няма и един проблемен брак или развод. Аз съм първата. Но имаме някои повтарящи се модели в личните отношения.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #19 -: Юли 17, 2011, 02:20:39 am »
Да обсъдим родовата карма.

Аз пак ще повдигна въпроса със Сатурн. В хороскопа Сатурн показва наша баба от рода.

Ето какво пише за него: Сатурн във всеки случай представлява майката на майката и много по-рядко майката на бащата. Тази позиция я натоварва с изключително важната функция да внася ред в семейството. Най-голямата и задача е да налага забрана за раздяла. (Тук ще кажа, че имам баба, майка на баща ми, която е зодия Скорпион и имам Сатурн в Скорпион. Същата тази баба от зодия Скорпион искаше да наложи на майка ми и баща ми забрана за раздяла с нея - баба ми и дядо ми. Понеже се преместихме да живеем надалеч от тях. Не съм сигурна дали тази баба не ни е проклела, ама знам, че не може да преживее факта от раздялата и с първородния и син и неговото семейство.)

Пак от книгата: Тя се грижи емоциите в семейството да се контролират. Чувствата и емоциите са позволени, но така, че никога да не екзалтират и по възможност да сепредотвратява евентуално разцепление в семейството. Бабата с качества на Сатурн притежава способността само с присъствието си да контролира чувствата, да ги премахва или да ги преобразява. В образа си на асексуално и в този смисъл отчасти неемоционално същество, тя играе правдоподобно, тя играе правдоподобно своята роля. (Тук ще потвърдя, че същата тази моя баба, която е зодия Скорпион, не си пада по показването на емоциите. Само понякога се е изпускала, като се е разплаквала при раздяла с децата и внуците. Но иначе не е толерирала показването на емоциите, нито е показвала особено своите. Аз като дете ходех при нея през ваканциите и това сигурно ми е повлияло.)

Възрастната жена, отъждествяваща се със Сатурн, не се облича привлекателно и не излъчва сексуалност. Тя приема роля, която много прилича на митологичния Сатурн. Сатурн (Кронос) е поглъщал децата си от страх да не бъде свален от трона. Жертвата, изразяваща се в поглъщането на децата си, е символ за пожертвани чувства. Бабата сатурнианка подтиква семейството да живее по един особен начин, при който чувствата се проработват, поглъщат се и се сублимират. Сатурн управлява знака Козирог. Той символизира неговия принцип и го пренася през останалите знаци на зодиака. Като управител на Козирога ествественото положение на сатурн е на върха на зодиака. Един хороскоп се поставя така, че Овенът да сочи наляво, т. е. на изток. В този случай Козирогът сочи север, т. е. зенита и така замеа най-високата точка. Той символизира реда, който стои над всички останали принципи. Порядъкът е над всичко, казва Сатурн и "изяжда" своите чувства. До подобен резултат стига и семейната психология, където на реда също се приписва висша функция.

Вие можете ли да свържете положението на вашия Сатурн с някоя от вашите баби и как?