Здравей Гост

Транзитен Сатурн в съвпад с осите

• 40 Отговора
  • 9266 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Разкажете личен опит от транзитен Сатурн в съвпад с осите и домовете след тях.

Особено ме интересува как сте преживели преминаването на Сатурн през асцендента ви, защото на мен ми предстои.

*

AH

• 2201
Re:Транзитен Сатурн в съвпад с осите
« Отговор #1 -: Юли 01, 2011, 09:08:12 pm »
ето една мъдрост, издялана върху камък преди новата ера, която е много подходяща за Сатурн:
"да не правиш нищо е огромен духовен труд. Мъдрият човек няма амбиции. Който няма амбиции, няма неуспехи. Който няма неуспехи, винаги успява"

Смирението му отива на Сатурн където и да се намира, но особено много в съвпад с асцендента:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Юли 01, 2011, 09:34:29 pm »
Отслабнах ужасно много.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Юли 01, 2011, 09:36:12 pm »
ето една мъдрост, издялана върху камък преди новата ера, която е много подходяща за Сатурн:
"да не правиш нищо е огромен духовен труд. Мъдрият човек няма амбиции. Който няма амбиции, няма неуспехи. Който няма неуспехи, винаги успява"

Смирението му отива на Сатурн където и да се намира, но особено много в съвпад с асцендента:)

;D ;D ;D познавам човек със Сатурн ан АЦто... е, не е особено "мъдър" в този смисъл, но може и да стане, знае ли се
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

holanda

« Отговор #4 -: Юли 01, 2011, 09:54:44 pm »
предполага се след преминаването на С. в 1 дом,човек ще се хване дори за илюзорните си цели,позагубените такива или хаотично да измисля нови ..всичкото това с цел да се отскубне от идеята за собствената си незначителност (ефект от минаването на С през Асц)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Юли 01, 2011, 10:20:17 pm »
предполага се след преминаването на С. в 1 дом,човек ще се хване дори за илюзорните си цели,позагубените такива или хаотично да измисля нови ..всичкото това с цел да се отскубне от идеята за собствената си незначителност (ефект от минаването на С през Асц)

Следва да сме наясно и да правим разлика м/у АСЦ и първи дом....Първи дом определя вида на опита , чрез който ще успеем да открием себе си като уникална личност....По-скоро тук е мястото как изразяваме себе си..,докато АСЦ е входа ...една много фина нишка той е изход от подсъзнанието и вход към съзнанието....Впечатленията ни са по АСЦ..., а образа по 1-ви дом...
Да правим разлика е нужно... ;) :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #6 -: Юли 01, 2011, 11:52:25 pm »
понякога за известен период от време се блъскаш в неопределимото,без точен образ..ако вземем на мушка Сатурновите енергии,то в такъв период се обезсърчаваш заради най-разни и разнообразни спънки в плановете,очакванията и изобщо ,живота ти..а после в стремежа си да се измъкнеш окончателно и да влезеш в ''образ'' ,опитваш неща и поемаш активност в опитности,които все още са пропити с неясната ти позиция заради преживените страхове и загубата на ясна самопредстава . Тогава ,най-естествената реакция е да се хванеш за идеите си,покълвали в периода на обърканост,които само защото са родени в такъв период,имат сила 50-50,тъй като в хаоса някои хора се свързват с първопричината,а други я хващат за кривия макарон и започват да градят чужди кули .

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Юли 02, 2011, 12:45:46 am »
през АС - смяна на среда (по-добро училище), динамичен период, щастлив, успешен
през 1ви - избор м/у две алтернативи - избрах това, което ми беше по сърце - и до сега не съм сигурна, че не сбърках... ;D (въпреки, че бях само на 14 никой не можа да повлияе на решението)

през ДС - подписване на дългосрочен договор, отново след избор - сравнително успешен, но със сигурност ползотворен
през 7ми - тежка, но за сметка на това продължително-изтощителна връзка ;D

през ИЦ  - разтрогване на съвместно съжителство, преместване в ново жилище, първа работа - при последните две - отново избор, грешна преценка...
през 4ти - ....напускайки го - смърт на дядо

през МС (сега) - ? странно усещане
интересно е, че въпреки че стискам зъби и отлагам резки движения и промени, околните взеха да ме подбутват и насърчават за такива :-\
може и да ме отразяват, знам ли

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Юли 02, 2011, 12:46:03 am »
Ама Хм, то това преди да стане, първо излизат наяве някои позабравени и потънали в прах нещица. Това е идеята на Сатурнов транзит, като за начало проглеждане и отрезвяване според областта, която засяга.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #9 -: Юли 02, 2011, 12:54:49 am »
Обратното! Премахва се всичко, което е маловажно и не служи на изпълнението на целите. Придобива се реалистична преценка за външния вид и собствената личност. Така четох.

ха да видим  :mellow:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #10 -: Юли 02, 2011, 12:55:15 am »
а според вас има ли шанс (ако сме овладели страховете от 12-ти дом) да се постигне личностно и социално извисяване, а защо не е в интимен план? ако се тръгне с нагласата, че ако не опита няма как да се проваля, но и да успея?

*

Santi

« Отговор #11 -: Юли 02, 2011, 01:01:55 am »
Обратното! Премахва се всичко, което е маловажно и не служи на изпълнението на целите. Придобива се реалистична преценка за външния вид и собствената личност. Така четох.

И аз така знам .. през първи дом е тежко понякога, при това доста но в крайна сметка си струва и е за добро  :P .

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #12 -: Юли 02, 2011, 01:05:32 am »

И аз така знам .. през първи дом е тежко понякога, при това доста но в крайна сметка си струва и е за добро  :P .

така де ще се реже, крои, изхвърля :)

ще следя темата с голям интерес, да видим :)
през септември-октомври го очаквам да мине през асц., но и през наталния - кой ще си губи времето едно по-едно всичко на куп  :57:
оптимистично казано от мен - няма какво да се губи... освен всичко :)))) ;D ;D ;D ;D ;D

*

holanda

« Отговор #13 -: Юли 02, 2011, 01:15:09 am »
оптимистично казано от мен - няма какво да се губи... освен всичко :)))) ;D ;D ;D ;D ;D

много ми харесваше стария ти подпис ..че всичко е маловажно,да не се впрягаме толкова  :blink:
това е много полезно за в Сатурн през Асц и 1 дом :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Юли 02, 2011, 01:29:25 am »
И аз следя с интерес - декември ми пресича АЦто. Засега в 12 дом не е толкова зле. По-зле ми беше в 10 и 11 на възврата  :'(

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #15 -: Юли 02, 2011, 01:31:07 am »
И аз следя с интерес - декември ми пресича АЦто. Засега в 12 дом не е толкова зле. По-зле ми беше в 10 и 11 на възврата  :'(

защо?

*

holanda

« Отговор #16 -: Юли 02, 2011, 01:55:27 am »
.. през първи дом е тежко понякога, при това доста но в крайна сметка си струва и е за добро  :P .

мислех,мислех..на теб кога ти е минавало през 1 дом ?  :-\ имало ли е значимо събитие тогава ,нещо важно за теб ?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Юли 02, 2011, 01:56:02 am »
защото започнах нова работа, на която трябваше да се доказвам във враждебен колектив. Изведнъж, всичко приключи с ингреса в 11. Парите бяха малко, мислех си, че ще работя за СV-то и едвам търпях... не ми харесваше работата, защото се оказа нещо съвсем различно то това, окето очаквах.
После дойде ингрес в 11ти, майчинството, възврата и като се върнах на работа, всичко беше на 180 градуса - работата изведнъж съвсем се измени - тя си беше същата, но я приех по съвсем различен начин, откриха се и други нейни страни, парите се увеличиха и всичко това се комбинира при Сатурн в 12ти, което пък щеше да ми е страшен период, ама въобще не е проблемен... дори и при ретроградието. Вероятно, от значение е положението на Сатурн в натала.
Но Сатурн в 10 беееешеееее "къш, птицо проклета!"

А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #18 -: Юли 02, 2011, 01:57:53 am »
защото започнах нова работа, на която трябваше да се доказвам във враждебен колектив. Изведнъж, всичко приключи с ингреса в 11.
....................
Но Сатурн в 10 беееешеееее "къш, птицо проклета!"

новата работа по принуда или по избор дойде? :blink:

*

Santi

« Отговор #19 -: Юли 02, 2011, 02:08:15 am »
.. през първи дом е тежко понякога, при това доста но в крайна сметка си струва и е за добро  :P .

мислех,мислех..на теб кога ти е минавало през 1 дом ?  :-\ имало ли е значимо събитие тогава ,нещо важно за теб ?

Лилавкото, не го помня тоя период . През 7-ми дом не беше никак лесно, но сега е към края и периодът е много положителен :blink:.

През първи дом транзитът е тест на личността във всякакъв аспект .

- на фокус излизат и взаимоотношения (може да преминат през премеждия, да прексънат, да станат сериозни- възможно е задълбочаване на взаимоотношения)
- нашите излюзии биват разбити( още през 12 дом е чистилището на нашият вътрешен свят)
- на фокус излиза голата истина за много неща свързани с нас понякога (приятелства връзки и нездравословните често се разпадат)
- в този период човек може да положи по- специални грижи са себе си
- може да бъдат поети много отговорности, приоритетите се променят
- понякога периодът е доста стресиращ пореди спецификата на обстоятелствата